Kardeşimle Para Muhabbeti

Canım iki aydır arabanın masrafı çıkıyor. Birde iş yeri maaşı zamansız veriyor heralde sıkıntı yaşıyor Kardeşim. Soramadım ayıp olacak diye ama. Bende anneme dedim ben kız çocuğuyum oğlun her türlü Yaşar sen önce kızını güvene alacaksın.
Annenize iyi demişsiniz. Böyle bir olay ilkse bence kardeşinizle aranızı bozmaya değmez. Ben anneme kızdım diye tekrar anlatın durumu konuşun. Sonuçta çalışıyormuş sorumsuz biri değil anlaşılan. Ama satmasına da engel olmayın ısrar edip. Normal bir aile yapısına sahip olduğunuzu düşünerek söylüyorum gerçekten sinir bozucu bir durum ama kimseyi kırmamaya çalışın. Sonra vicdan azabı çekersiniz

evi kiraya versinler o paraylada size borcu ödesinler işte.kardeşinizde borcu bitmeden evlenmesin bitti.

Ben kendim dedim neden satacaksın? Senin paran hiç olmasın diye dedi. Aslında bozuldum bu cevaba ama satma dedim. Ben anneme kızdım dedim bizi böyle duruma getirmemeliydi. Karışmamalıydı. Kardeşimin benim paramdan haberi yoktu. Kendi biraz biriktirmiş. Birazda annem vermiş. O şekilde alındı araba. Şu anda annelerim durumu iyi biz eve ekstra para vermiyoruz pek. Bi ara kiraya verilecekti ev gelen giden oldu eve bakmaya kardeşimin kız arkadaşı vardı evlenecek o otursun 2 yıl otursun para biriktirsin evini aşsın dedi bizimkiler. Kendiside öyle düşündü. Ama ayrıldılar. Hala ya evlenirse diye boş duruyo ev ben buna sinir oluyorum.
peki sen evlenirsen? ailen hala o evde yasayacak senin evinde, kardesinde ailenin evinde? sen?

Annenize iyi demişsiniz. Böyle bir olay ilkse bence kardeşinizle aranızı bozmaya değmez. Ben anneme kızdım diye tekrar anlatın durumu konuşun. Sonuçta çalışıyormuş sorumsuz biri değil anlaşılan. Ama satmasına da engel olmayın ısrar edip. Normal bir aile yapısına sahip olduğunuzu düşünerek söylüyorum gerçekten sinir bozucu bir durum ama kimseyi kırmamaya çalışın. Sonra vicdan azabı çekersiniz
Başımıza ilk defa böyle bir iş geliyor. Kardeşimle Para borç muhabbeti. Normalde alırım satarım ama artık hepimiz çalışıyoruz. Hesabımız ayrı. Haklısınız.

Tapu benim üstüme. Ama ben oturmam o evde. Düşünceme ters yani. Ama ilerisi nasıl olur bilemiyorum. Evlensem bu ev ne olacak.

en mantiklisi bu evi evlenince satip esimle beraber bi ev alicaz demen olur. onlarda pasa pasa kendi evlerine donerler

simdiden yerini yap.

bence kardesinde duymamistir annen bizzat anlatnistir. kardesin o kadar dinine düskünse hak yememeyi ögrensin ilk önce. hem senin evinde bedavadan yasiyorlar hemde ailenin evinde bedavadan yasayacak. ya senin hakkin?

Yakın bi arkadaşım ben evi alınca kızdı. Kimseden habersiz biriktir paranı dedi. Neden dedim ? Arkadaşımda ev almıştı. Sonra evlendi başka şehre yerleşti. Sonra babası o evi sat paranın yarısı bizim çünkü sen bekarken aldın o evi dedi bizim yanımızdaydın o zaman dedi. Ben şok olmuştum. Nitekim sattı verdi paranın yarısını. Sende er geç yaşarsın aynısını demişti. Benim ailem yapmaz dedim. Ama para araya giriyor.
İşte bunlar hep tecrübe. Sorana param yok diyeceksin. Evin mutfak masrafına faturasına tabi ki yardım et ama kimse için bu kadar büyük ekonomik sorumlulukların altına girme.

Evin boş durması aşırı gereksiz. Kardeşin sevgili bulacak daa evlenecek dee eve geçecek dee o sürede neden ev boş duruyor kira getirisi kötü mü olur 1 sene bile olsa kredi yarılanır belki.

Sen neden annenlere ev aldın ki

Sen evlenmeyecek misin sen evlensen eşinin evi olmasa kim çıkacak evden?

Gençliğin bu uğurda gidiyor senin elinde ne var? Güzel hatıralar anılar tatiller arkadaşlarla gezmeler? Bunları yapabildin mi? İçinde kalan bir şey var mı?

Canının kıymetini bil azcık.

Anneniz sizi düşünmüyor ,neden kredili eve geçtiniz ki normal evinizde otursaydınız siz aldığınız evi kiraya verseydiniz kredinize katkı olurdu ,kardeşiniz iyi olabilir vs ama paranız çekirdek parasına dönmüş madem geliri yetersiz araba almasaymış

Aileniz kendi evinde niye oturmuyor? Sizin evinizde hep birlikte oturmanız çok saçma bana göre.

Böyle parça parça alınan paralar hiç oluyor evet annenizin de oğluş aşkı iş açmış başınıza. Kardeşinizle sorununuz yoksa bence sattırmayın arabayı. Ama bi şekilde kendi düzeninizi kurun kardeşiniz evlenip ailenizin evine yerleşse siz ne yapacaksınız mesela ailenizle mi yaşayacaksınız bir ömür?

Valla sen işleri kendin karıştırmışsın canım.
Bundan sonra birikimini sessiz sedasız yap.
Soranada valla yok bende de:)
Sen evlenince kardeşin annenlerin eski evde oturur , annenler şuanki evde kalır,sen kiraya çıkarsın:)
Hayat acımasızz

Bos olan evi neden kiraya vermiyorsunuz.

Kardesinizle konusun insanlar konusa konusa anlasir demisler. Durumun onunla ilgisi olmadiigndan falan bahsedin.

O boş evi kiraya verip ordan da paranizi yerinize koysaniz daha iyi sanki.

Kardeş evet çok önemli.
Genel olarak iyi bir bağınız varsa,
Gerçekten kardeş çok önemli.

Tek sıkıntı ilişki kiminle olursa olsun, 3. Kişinin araya girmesidir. Yani anneniz.

Kardeşinize güveniyorsunuz belli ki.
Keşke duymasaymış ama burda anneniz suçlu.

Aile içinde para mevzuları yıpratır.
İlla ki bir taraf kırılır.
Sağlık,zor durum gibi konular söz konusu olmadıkça,
Birikimimden kimsenin haberi olmaması en iyisi.

Aileniz sizi de güzel birleşe teşvik etmiş ve ev aldırmışlar.
Bundan sonraki birikiminizi ilerde evleneceğiniz eşiniz bile olsa bilmemesi daha doğru bence.
Çünkü tamamen kişisel bişey.
Bu sizin özeliniz ve öyle kalmalı.

Siz evlenince kardeşiniz zaten annenizin evinde olacak. Sıfır eve yani içinde kimsenin oturmadığı yeni eve taşınacak. 2 yıl falan değil. 2 yılda nerde parası yetmez. Kendisi kredide çekmediğine göre o ev onun artık. Çok uzun yıllar hatta hep orada oturacak.
Gün ve gün borcunu ödediğiniz sizin evinizde de aileniz Oturacak. Ne diyelim canları sağolsun otursunlar. Tabikide aileniz iyi olsunlar .
ama siz ne olacaksınız. Erkek çocukla kız evlat arasında ayrımcılık yapılıyor bence. Hem de sadece kendi mallarıyla değil sizin paranızla da yapılıyor.
28 bin TL 400 lira faiz getiriyormuş. Az para değil aslında birikim yapmak kolay değil. Hepimizin yaşı ilerliyor elimizde parayı tutmayı bilmemiz lazım.
Bence çalışan kadın olmanın verdiği güç doğru kullanılmalı. Eski zamanlarda kadınları tarlaya gönderip çalıştırıp paralarınıda sadece erkekler kontrol eder yerlermiş. Tabi sizin durumunuz böyle trajik değil ama dikkatli olun. İkinizde eşit haklara sahip olmalısınız o evde. Kardeşinize ev vermek için bence Size kendilerine ev aldırıyorlar.

Sizin hatanız parayı vermeniz fln değil.

Baştan 28 bin TL birikiminiz olduğunu kimse bilmeyecekti.bu kadar kişinin bildiği paradan hayır gelmez. Ayrıca kredi ile ev aldıysanız niye ailenizle oturuyorsunuz ki onu hiç anlamadım. Bunu bilerek bide üstüne para da vermişsiniz. Krediyle ev aldıysan onu kiraya verecektiniz ve kira krediyi ödeyecekti. Çok saçma iş yapmissiniz. Kardeş de arabayı satsın peşin versin parayi. Hiç pişman olmayın. Evi yok Birikimi yok çok mu lazım para? Dindar biri ise borcuna da sadık kalsın bankadan kredi cekseydi Aksatabilecek miydi

Ailen neden kendi evinde oturmuyor? Sen yanliz otur ya da evini kiraya ver.. yani o kadar sacma bi durumki.. yarin oburgun evlensen sana yardim ederler mi? Ee zaten bi kredi oduyorsun kocanla ev alacak olsan? Birde o yasa kadar arabasiz idare etmis yine etseydi. Annen biraz gereksiz ortaligi karistiriyor. Ha ayrica senin kredisini odedigin evde oturupta oglu evlenince kira vernesinler diye kendi evine oturtmak? Bildigin olanin olmayana borcu var mantigi.. annen evlat ayrimi yapiyor.

Buarada kardesin borcunu elden odemesin, bankaya havale etsin, boylece daha az harcarsin

Bence kardeşinize destek olmanız güzel ama arabayı ortak yapabilirdiniz.
Hem orada da hakkım var diye düşünüp daha iyi hissederdiniz bence.
Neden bunu düşünmediniz ?

X