Kardeşimle aramıza bebek girdi

Yorulmuyor mu o
6 ay az zamanda değil

Bence çok yoruldu ve bunaldi. Bu dönemde de böyle olacak artık abla, böyle seviyoruz bu dönemi de diyor. Sanki farklı düşünse kötü anne olacağını mi sanıyor artık bilemiyorum. Çok üzülüyorum ona. Dertlerini genelde içinde yaşar o

Bence annenize söyleyin elini eteğini çeksin biraz kardeşinizden
İşini gücünü yemeğini ütüsünü kendi sorumluluklarını almaya başlasın artık
Belki düzelir o zaman

Zorla sevimli gösterip ilgi odağı olmasını istiyor herhalde, çok ilginç.
Kardeşiniz gibi oğlunu kucağından asla yere indirmeyen bir arkadaşım vardı. Çocuk 1 yaşına geldiğinde hala desteksiz oturamıyordu. Keza aynı şekilde oldukça geç yürüdü, koltuk kenarından tutunup ayağa kalkmayı falan bilmiyordu.
Biz nörolojik bir sorunu olduğunu düşünüyorduk artık ama doktor hareketsizlikten kaslarının güçlenmediğini söylemişti, evde çalıştırması için hareketler falan vermişti ödev gibi.
Böyle devam ederse kardeşinizin durumu da aynı olur.

Bu kadar kucakta tutmaya beli de mi agrimiyor kardeşinin ya
Valla ben bebeğimin gözüne bakiyodum yavaş yavaş otursa oynasa diye
Bu şekilde yanlış yolda tamam daha 6 aylık anneye tabiki bağlı olur ama bağlı olmak ayrı bağımlı olmak ayrı çocuğun ilerideki zamanlarını etkiliyor kendi kendine birseyleri basarmasini kısıtlıyor ve insanlara zorla sevdirmekte çok saçma yani..

Bizde anne bebeğe bağlı değil bağımlı durumu yaşanıyor. Kendine, evine eşine bakamamasina ayrı üzülüyorum. Araba kullanmayı bile bıraktı. Gel diyorum arabayla gelemem diyor annemi bekliyor. Çıldırıyorum artık.

Çocuğunu okula gönderdiği için çocuğu sınıf içinde, kendisi okul kapısında ağlayacak olan bir anne daha doğdu. Çocuğu anası olmadan adım bile atamayacak bir anne daha doğdu. Çocuğu okula gideceği için ıyk mıyk etse "çocuğumda okul travması var, benim bebem çok hassas, benimki çok içli, okulu kaldıramıyor" diye ağlanacak bir ana daha doğdu. Daha sayayım mı? Tebrikler. Bütün bunları bu forumda okuyorum bu arada, hayal ürünü değil. Bu model annelerin ileriki zamanları da böyle oluyor. Yeni nesil anneler cidden korkunç. Hepsi birbirinden enteresan. Düzeleceğini sanmıyorum. Hadi şimdi bebek, ama ilerde büyüdüğü zaman izleyin şenliği... Allah sizlere sabır versin. Aşırılığın, takıntının her türlüsü sağlıksız. Konu evlat da olsa böyle.

Bizde de var böyle. amca oğlunun bebeği var eşiyle hep böyleler sanırsın dünyada bir tek onlarda var. Sanki herkes onları kıskanıyormuş gibi tavırlar. Çaya gelmişlerdi bebeğin pis bezini çantaya atıp götürdüler. Ben şok. Çöpe atayım dedim verin yada balkona atayım istemediler. Çok enteresan geliyor bana bu kadar buldumcuk olunmaz ki

Bebek ailenin göz bebeği, herkes tarafından sevilsin , değer görsün ilgi manyağı olsun diye kucaktan kucağa salıyor çocuğu. Var bizde de öyle tipler henüz doğmamasına rağmen annesi şimdiden başladı benim bebeğime şöyle davranın bu bunu bunu yapmayın vs. BiZ hiç çocuk doğurmamışız hiç değer vermemişiz vay be dedim cidden.

Ay kusura bakma ama en nefret ettigim anne tipi. En cok da bebege uzuldum acikcasi su an anlamiyor ama biraz buyusun annesinin bu kadar ustune dusmesini fark edip istemeyecektir. Boyle annelere sahip cocuklar kendi ayaklari ustunde durmayi cok zor ogreniyorlar tek baslarina hicbir sey yapamiyorlar cunku surekli arkalarini toplayan anne var tabi kardesinizinkisi umarim ilk hevestir yani gecicidir. Cocuk 18 yasina gelene kadar boyle surdurmez umarim yoksa dedigim gibi olmasi kacinilmazdir.

Ya onu bende yapiyorum ama evde pis koku kalmasin diye arkamizdan laf etmesinler diye

Bebeğin sırt kaslarının gelişimi için,ve de zamanında oturabilmesi için,yüz üstü sırt üstü koyması,bebeğe egzersiz yapması gerekiyor.madem bu kadar seviyor,çocuğun zeka ve beden gelişimi için ona kötülük yaptığını anlamalı. Bu dönemde bebek kendi uzanmayı,eşyaları ellemeyi,dönmeyi vs öğrenmeli...artık iyi anne baba olmayı,bu şekil sevmekle olur sanıyorlar.çok yazık bebeğe

Hayirrr boyle olmasi hic normal degil.Bunun altinda yatan baska psikolojik bi sebep olabilir mi diye dusunmedim degil.Bende iki cocuk annesiyim kimse opsun her konuda benim bebegim gecsin bi gune bi gun boyle dusunmedim hep ana kucagina yere koydum 6 7 ayda emekler bebekler baslar yaninsurunmektir donmektir o cocuk put olur tobe yaa robot mu bu taniycak herseyi elini ayagini etrafi kucakta surekli fitik olur kardesiniz. Ben iki cocugumuda tek basima buyuttum bi gun kimseye yuk olmadim sukur yardimda istemedim. Diycek cok kelime gelyo icimden ama cok uzun olur mantikli bi insanin yapcagi seyler deil.Herkesi etkilemesi bide sinir bozucu olan.Afedersiniz gormemisin cocugu olmus tutmus pipisini koparmis misali yanlis anlasilmasinda yani. Hem mama veren anne ayrimi yapmasida sinir bozucu :/ ne farki war bilemedim hayirlisi bence mesafenin kralini koyun yarin birgun dusmaniniz olur kiz kardesiniz.

Ben ilkokuldayken sınıfımızda bir oğlanı annesi getirir alırdı orta okulda okullarımız karşı karşıyaydı yine annesi getirir di liseyi görmedim ben üniversite okudum mezun oldum sonra orda işe başladım derken bu oğlan yeni kazanmış o okullu..gördüm güldüm şükür annesi yok dedim bir baktım annesi çayla geliyor:))tesedüftür dedim sonraki günler yine annesi yanındaydı çocuk aptal gibi bir şey olmuş kızkardeşinizin sonu onlar gibi olacak bir önlem alın sizin ilişkinizden çok o çocuğun geleceği için endişelendi m

Bence eşiyle sorunu oldukça bebeğe sarmış
İlk aylar bebek kucakta geziyor ama o kendi ağladığı için artık yere koymalı ve çocuk emekleme çalışması yapmalı kişisel gelişimin yanında fiziksel gelişime de engel
Bir de annem ben ilk çocukken bilmediği için ayaklarımı yere hiç bastırmamış o yüzden basamamışım ilk zamanlar yürürken

Bence kiz erkek farketmez ama Benim bahsettiğim de erkek

Acaba sizin gözünüze battığı için abartıyor olabilr misiniz? Bana da insanlar onu öyle yapma şöyle yap diye abuk subuk anlarda fikirlerini belirttiği için diyorum. Bi an kucağımda görüyo," hep kucağında yer koy" yahu kapıyı çalmışsın açmaya gelmişim. Napim bebeği arka odada yalnız mı bırakayım. Tabiki kucağıma alıp getireceğim. Sonra ne zaman görsem kucağında oluyor. Ayrıca günde kaç fotoğraf atabilir ki bir insan zaten. Belki 5 fotoğrafa fazla diyorsunuz belki 100 tane atıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…