• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin yaptıkları

İyi ozaman ailesi öldürmese zaten kocası öldürecek, kadının kaderi ölmek deyip aile sahip çıkmasın çocuğuna. Tedbirini alır korur. Korumak zorunda kimse topraktan bitmedi. Ailem çoğumuzun ailesi zincirler vurmadı fakat bende hissederdim hep kontrol altında olduğumu. Çocuğuma Allah izin verir doğarsa bende aynı şekilde yakşaşırım.
Kadının kaderi zaten ölmek değil. Ben yorumlardaki ikiyüzlülüğe değindim sadece. Sırf kadın cinayeti diye bir gerçek var diye kadınları bunlardan korumak maksadıyla kadınların eve kapatılmasını, kısıtlanmasını doğru bulmuyorum. Maalesef bu çok suistimale açık bir durum.

Belki de ablalarınız bu kadar karıştı diye hızlı yaşamınıza rağmen 25 yaşına kadar sağ salim gelebildiniz bilemeyiz. Maalesef ülkemizin koşulları bu kadar özgürlüğe müsait değil. Keşke öyle olsa da aileler hiç düşünmese 🤷🏼‍♀️
Bana yanlış gelen cinsellik yaşaması değil tanımadan güvenmesi. Bu kadarına tek başıma katlanamazdım. Kötülüğü için yapmadım bunu. Eminim ablalarınız da kötülüğünüz için karışmamışlardır. Umarım bunu anladığında hala ana haberlere çıkmamış olur 🤷🏼‍♀️

yok ablalarım karıştıkça daha da kötü şeyler oldu, onlar en sonunda karışmayı bıraktı genel tabirler "ne halt yersen ye" moduna geçtiler. ne zaman ki baktılar karıştıkça daha inada biniyor o zaman bıraktılar peşimi sonrada evlendiler zaten rahatladım :D şimdi gazeteciyim yurt dışına gideceğim yakında. demem o ki size yanlış gelen şey kardeşiniz için "hayat tarzı" olabilir. kendisi doğruyu yanlışı görebilir siz söyleyince daha çok inada biniyor iş kendimden biliyorum.

Tabi altını çizerek söylüyorum: Kötü madde kullanıyorsa ve erkeklerle para karşılığında birlikte oluyor ya da kendini küçük konuma düşürüyorsa o zaman müdahale edin ama bunun haricinde yaşam tarzına karışmanız çok doğru değil. 19 yaş çok riskli çünkü. Baskıya asla gelemez hele ki şimdiki nesil daha rahat

Bu zamana kadar arkasında durup yanlışını örtbas etmeniz en büyük hatanız olmuş. Lise çağındaki bir çocuğun sorumluluğu anne babanındır. Neden herşeyde emniyet sibobu olmayı seçtiniz neden kimseye söylemediniz anlamadım.
Artık yetişkin sayılır. Malesef bu yaştan sonra karışamazsınız. Yani ya gidip yine abla gibi akıl verip heyecan duygusuyla saçmasapan ilişkiler yaşamaması gerektiğini söyleyecektiniz ya da hiç karışmayacaktınız.

Bu saatten sonra eskisi gibi olamazsınız. Ama en büyük hata sizde değil, lise çağında bile türlü türlü yollara başvurabilen kardeşiniz de hatalı. Karakteri bana çok ters bir insan. Çok tehlikeli biri..

Kadının kaderi zaten ölmek değil. Ben yorumlardaki ikiyüzlülüğe değindim sadece. Sırf kadın cinayeti diye bir gerçek var diye kadınları bunlardan korumak maksadıyla kadınların eve kapatılmasını, kısıtlanmasını doğru bulmuyorum. Maalesef bu çok suistimale açık bir durum.
Kimse eve tıkayın hapis hayatı yaşasın dememişki.sahip çıkın otel odalarında gecelik ilişkilere meze olmasın diye yorum yapmışlar ikiyüzlülük neresinde.

Bana göre de çok iyi yapmışsınız. Cinsellik yaşasın ama bugün biriyle yarın ötekiyle de yaşamasın zahmet. Herkes de maşallah ne kadar anlayışlı. 17 yaşındaki genç kız serserinin biri ile nişanlanıyor ayrılınca öldürülüyor. Her dediğine ailesi tamam demiş ne oldu canları yanan aile oldu. Yukarıda bir arkadaş aleyna çakırdan bahsetmiş. O kızın abisinin röportajını dinlemiştim. Çok baskı kurmadık kısıtlamadık keşke nefesim ensesinde olsa idi şimdi hayatta idi demişti. İnsan ister 19 yaşında olsun ister 40 yaşında olsun aklı ile hareket etmiyorsa dışarıdan müdahale şart.
Kesinlikle son cumlede inanilmaz haklisiniz. otel koselerinde istedigi ile istedigini yapma yaşı 19 olmamali.
Yahu yorumlara şaştım kaldım, ya bu ülkede elli tane suç kaydı olan psikopat tipler ortalıkta cirit atarken bu kadar kadın etraflarındaki erkekler tarafından öldürülürken konu sahibi arkadaş tedirgin olmakta da kardeşine müdahale etmek de haklı..
19 yas nedir ki daha çocuk sayılır, 19 yaşında bir kız evleneceğim dese daha çocuksun deli misin dersiniz şimdi gelmiş burada ama o yetişkin diyorsunuz pes..
👌

Merhaba hanımlar
Akıl danışabilmek için üye oldum lütfen yardım edin bana.
Kız kardeşim 19 yaşında üniversite okuyor. Üniversite için başka şehire gitti ama bizimle yaşarken de hareketli bir yaşantısı vardı. Evde kimseyle iletişim kurmaz zannedersiniz ki melek ağzı dili yok. Daha lisedeyken okuldan kaçıp erkeklerle buluşmalar, annemin edevlet şifresiyle veliden habersiz okul değiştirmeler vs vs. Her hatasında yanında oldum annemler kızmasınlar diye durumları yumuşatmaya çalıştım hep yanındaydım hep.
Üniversiteye gitti daha haftası dolmadan kaldığı yurttan kaçmış alkollü mekana gitmiş. Bide ben görmeyeyim diye instadan engellemiş. Mesele alkollü mekana gitmesi değil 3 gündür tanıdığı insanlarla nasıl alkol almaya kalkışır anlamıyorum. Bize nasıl yalan söyler yurttayım diye. Bu olayı da annemlere duyurmadan çözdüğümü sandım. Yurt sahibini arayıp çıkıştım nasıl haberimiz olmaz yurtta kalmadığından vs diye. Neyse kardeşim özür diledi bi daha olmayacağından bahsetti konuyu kapattık.
Bu hafta evdeydi. Gündüz vakti uykuya daldı beni de şeytan dürttü telefonunu karıştırdım. Gördüklerime inanamadım. Daha 19 yaşında kız googledan hamilelik testi aratmış doğum kontrol yöntemlerini aratmış neyse merak etmiştir deyip takılmak istemedim. Galerisinde 4 ay önce sevgili olduğu insanla birbirlerine gönderdikleri fotoğrafları gördüm. Benim küçük masum gördüğüm kız kardeşim resmen karşı tarafa uygunsuz fotoğraflar atmış. Birlikte otellere gitmişler. Bide kendilerini oteldeyken fotoğraflamışlar.
Gördüklerime dayanamadım artık kaç kere daha arkasını toplayacağım ben bu durumun önüne geçemem diyerek anneme söyledim. Tabi ortalık karıştı. Bide o sırada babam geldi. Resmen aile faciasına yol açıyordum. Allahtan o sinirle şiddete falan başvurmadılar. Konuşarak anlaşmaya çalıştılar ama zannedersiniz ki karşıda put var ağzını açıp tek kelime etmiyor. En sonunda sizi istemiyorum tek yaşamak istiyorum özgürlüğüme karışamazsınız diye isyan etti. Neyse sakinleşelim öyle konuşalım diye konuyu kapattılar. Hanımefendi bana diyor ki seninle ömür boyu konuşmayacağım. İnanın kaç oldu bu onunla birlik olup annemlerin arkasından iş çevirdiğim. Size yemin ederim ailem bağnaz tutucu insanlar değiller. Alkol almasına da erkek arkadaşının olmasına da ters tepki vermezlerdi. Neden bu kadar gizli saklı işler yapıyor anlamıyorum. Bide haklı gibi bana küsüyor. Ben kardeşimi çok seviyorum ömür boyu küs durmaya katlanamam. Ama bugün gördüklerime de sessiz kalmam mümkün değildi. Annemin bilmesi şarttı. Başına daha kötü şeyler gelse o vebali kaldıramazdım. Ne yapacağım ben lütfen akıl verin
Kardesin durmaz
Kendi tercihi
Hamile kalir sevgilisi kacar belki oyle sakinlesir

Anlayisli olunacak gibi degil
Cunku illa basina bi is gelsin diye zorluyor
Sevgilisi olsun gezsin vs ama bi tadi olsun

Yorumlara şaştım kaldım 19 yaş sadece 1 yıldır reşit çocuk yaşı sayılır

Bu kız gemi azıya lisede almış suç sizde baştan şehirdışı ünv işine evet demicektiniz böyle olacağı belliymiş

Konuya geleyim bu kızı kontrol edemezsiniz artık, eve bağlasanız bile kaçar...hamile kalır birinden başı derde girer yakında ancak öyle eve döner size sığınır

ben de korunduğum halde hamilelik var mı diye çok tereddüte düşmüşümdür papatya🤷🏻‍♀️kızın aslında üniversitede yaptıkları uç şeyler değil ama öncesinde aşırılıkları vukuatları olduğu için korkuyor. konu sahibini anladım ben. sözüm 19 yaşında ne cinselliği diyen bir üyeye, burada cinsellik dediğin gibi dert edilmesi en son şeylerden biri.
Otele gitmek uç bir şey bence. Yanlış anlaşılmaya çok müsait bir durum. Elbette diğer insanların ne dediğine göre yaşamayacağız ama bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. İleride karşısına tekrar tekrar çıkarılabilecek, geleceği kötü etkileyecek şeylere kalkışılmamalı diye düşünüyorum. O yaşlardayken günün güzel geçtiyse en mutlu sen oluyorsun, insan geleceği pek düşünemiyor.

19 yaş bence de küçük, ama yok ben her istediğimi yaparım bana karışmayın büyüdüm diyorsa o halde para kazanıp ayakları üstüne durup kendi ev tutmalı. Aksi halde, ben anamın evinde kalayım, sizden de sürekli para alayım, ama istediğimi yapar ederim diyorsa bu saçmalığın alası.

Bir insanın sevgilisi olur, cinsel ilişkisi de olur, ama kalkıp korunmasız ilişkiye giriyorsa otelde çıplak fotoğraflarını çekiyorsa bunun ucu mecbur ailesine gider. Kürtaj için parayı kimden isteyeceksin, doğursan kim bakacak, fotoğrafların yayılsa kimden yardım destek isteyeceksin? İnsan davranışlarının ucunu bir görmeli canım.

Benim küçük masum gördüğüm kız kardeşim
Kardeşin ne küçük ne de masum.
Sanki 15 yaşındayken kandırılmış yaa,bu ne drama
İyi ki benim ablam değilsin.
Bence kendi hayatina odaklan, düzgün bir insan olmak istiyorsan kendin ol.
Kardeşin de olsa kimsenin hayatını didikleme, hele telefonlarini hiç karıştırma.
Utanmadın mi kardeşinin özel fotolarına bakarken? Ya daha uygunsuz şeyler gorseydin? Nasıl böyle bir risk alabildin? İki sene önce dogman sana bu hakkı mi veriyor? Benim de ablamla aramda iki yaş var, ki bizim zamanımızda telefonlarda kilit yoktu. Ben eminim ki ablamın benim telefonumu karistirmadigina. Aynı sekilde ben de böyle şeyler hiç yapmadım.
Yurttan kaçmış, içkili mekana gitmis.
Sanki kız lise yurdundan kaçmış. 19 yasinda, Ukrayna'ya Vodka içmeye gitse gidebilecek yaşta.
Sevgilisiyle otele gitmiş... Yani otele gitmiş de fuhuş mu yapmış? Başka şehre giden insanlar otele gitmez mi? Siz bilmediğiniz şehre gidince nerede kalıyorsunuz??
Bunca büyütüp memleket meselesi haline getirdigin hiçbir şey senin müdahale edebileceğin bir şey degil. Bu onun hayatı.
19 yaşında kendi başına yaşarken barda içki içti diye başına gelen hallere bak... Az daha okuldan alınacak hale gelmiş.
Madem ablasın, madem kardesini korumak istiyosun o zaman onun özel hayatına saygısızca müdahale edip didikleme kızı.
Abla gibi ol da o sana anlatsın. Arasıra şehrine git, arkadaşlarıyla taniş. Yargılama, seninle bri seyleri paylaşsın...
Bu saydığın, sana göre korkunc olan şeylerin çoğunu ben de yaptım. Ama ailemin bilmediği bir yere giderken ablama haber verirdim ki yol sonuçta,kaza olur bir şey olur. En azından biri nerede olduğumu bilsin.
Buradan bakınca abla gibi değil de Instagram'da zorla eklenmiş akraba çocuğu gibi duruyorsunuz. Ki kız da öyle görmüş sizi engellemiş.
Ya 'baslarim nazına kaprisine' deyin siz de ona küsün ya da bugünü milat kabul edin, yaptığınız saygısızlıktan dolayı özür dileyip bundan sonra her şeyi paylaşabileceği bir abla olun

Madem aileniz yobaz insanlar değil siz neden bu kadar yaptığı hatalara ortak olup sakladınız ki..En büyğk hatanız bu bence..19 yaş bence küçük bir yaş,evet reşit ama insanın daha sağlıklı düşündüğü bir yaş değil..Bu yaşlarda da parayı aileden alıp, beni bırakın yalnız yaşamak istiyorum diyenleri bırakıcaksın tamamen bi süre kendi başına bakalım napıyor( tabi bu çok doğru değil ama ne yalan söyleyeyim içimden bu geçiyor bu gibi durumlar da)Kardeşinizle biraz daha yakın olamaya çalışsanız belki bazı yanlışlarının önüne geçebilirsiniz,zor bir durum..

Bana göre de çok iyi yapmışsınız. Cinsellik yaşasın ama bugün biriyle yarın ötekiyle de yaşamasın zahmet. Herkes de maşallah ne kadar anlayışlı. 17 yaşındaki genç kız serserinin biri ile nişanlanıyor ayrılınca öldürülüyor. Her dediğine ailesi tamam demiş ne oldu canları yanan aile oldu. Yukarıda bir arkadaş aleyna çakırdan bahsetmiş. O kızın abisinin röportajını dinlemiştim. Çok baskı kurmadık kısıtlamadık keşke nefesim ensesinde olsa idi şimdi hayatta idi demişti. İnsan ister 19 yaşında olsun ister 40 yaşında olsun aklı ile hareket etmiyorsa dışarıdan müdahale şart.
+100000000000000

Yorumlara şaştım kaldım 19 yaş sadece 1 yıldır reşit çocuk yaşı sayılır

Bu kız gemi azıya lisede almış suç sizde baştan şehirdışı ünv işine evet demicektiniz böyle olacağı belliymiş

Konuya geleyim bu kızı kontrol edemezsiniz artık, eve bağlasanız bile kaçar...hamile kalır birinden başı derde girer yakında ancak öyle eve döner size sığınır
bunları yazınca adımızı gericiye çıkıyor ama misss.o yüzden ben yorum yohhhh diyorummm :KK45:

Ya ben aile hiçbir şeye karışmasın, hele abla asla karışmasın mantığını anlamıyorum. Üniversitedeyken en çok duygusal boşluk yaşayan, ilişki bağımlılığı geliştiren tanıdıklarım ailesi ilgisiz olanlardı. Bence aile belirli sınırlar koymalı. Çocuk bu sınırları deler delmez orası ayrı konu ama ailenin o yetişkin artık söz hakkımız yok kafasında olması da çocuğu kötü etkiliyor. Yurt dışında mantık daha farklı çünkü 18 yaşındaki gençler gerçekten bir bireyin gerektirdiği sorumlulukları da alıyor. Ama bizim ülkemizde hem sorumluluk almayayım hem de ailem hiç karışmasın kafası var. Ben 19 yaşımı dün gibi hatırlıyorum o yaştaki bir erkekle otele gidersen bunun gizli kalması pek olası değil. Üniversitede bu kızın akademik bir çevresi olacak, mesleki arkadaşlıklar geliştirecek. Neden milletin ağzına laf versin? Hızlı yaşamak ayrı saflık ayrı. Bu kız biraz saf bence. Konu sahibinin hatası cinsel meseleleri babaya kadar taşımak olmuş. Yaşı en yakın kişi olarak bir arkadaş gibi konuşmalıydınız.

Merhaba hanımlar
Akıl danışabilmek için üye oldum lütfen yardım edin bana.
Kız kardeşim 19 yaşında üniversite okuyor. Üniversite için başka şehire gitti ama bizimle yaşarken de hareketli bir yaşantısı vardı. Evde kimseyle iletişim kurmaz zannedersiniz ki melek ağzı dili yok. Daha lisedeyken okuldan kaçıp erkeklerle buluşmalar, annemin edevlet şifresiyle veliden habersiz okul değiştirmeler vs vs. Her hatasında yanında oldum annemler kızmasınlar diye durumları yumuşatmaya çalıştım hep yanındaydım hep.
Üniversiteye gitti daha haftası dolmadan kaldığı yurttan kaçmış alkollü mekana gitmiş. Bide ben görmeyeyim diye instadan engellemiş. Mesele alkollü mekana gitmesi değil 3 gündür tanıdığı insanlarla nasıl alkol almaya kalkışır anlamıyorum. Bize nasıl yalan söyler yurttayım diye. Bu olayı da annemlere duyurmadan çözdüğümü sandım. Yurt sahibini arayıp çıkıştım nasıl haberimiz olmaz yurtta kalmadığından vs diye. Neyse kardeşim özür diledi bi daha olmayacağından bahsetti konuyu kapattık.
Bu hafta evdeydi. Gündüz vakti uykuya daldı beni de şeytan dürttü telefonunu karıştırdım. Gördüklerime inanamadım. Daha 19 yaşında kız googledan hamilelik testi aratmış doğum kontrol yöntemlerini aratmış neyse merak etmiştir deyip takılmak istemedim. Galerisinde 4 ay önce sevgili olduğu insanla birbirlerine gönderdikleri fotoğrafları gördüm. Benim küçük masum gördüğüm kız kardeşim resmen karşı tarafa uygunsuz fotoğraflar atmış. Birlikte otellere gitmişler. Bide kendilerini oteldeyken fotoğraflamışlar.
Gördüklerime dayanamadım artık kaç kere daha arkasını toplayacağım ben bu durumun önüne geçemem diyerek anneme söyledim. Tabi ortalık karıştı. Bide o sırada babam geldi. Resmen aile faciasına yol açıyordum. Allahtan o sinirle şiddete falan başvurmadılar. Konuşarak anlaşmaya çalıştılar ama zannedersiniz ki karşıda put var ağzını açıp tek kelime etmiyor. En sonunda sizi istemiyorum tek yaşamak istiyorum özgürlüğüme karışamazsınız diye isyan etti. Neyse sakinleşelim öyle konuşalım diye konuyu kapattılar. Hanımefendi bana diyor ki seninle ömür boyu konuşmayacağım. İnanın kaç oldu bu onunla birlik olup annemlerin arkasından iş çevirdiğim. Size yemin ederim ailem bağnaz tutucu insanlar değiller. Alkol almasına da erkek arkadaşının olmasına da ters tepki vermezlerdi. Neden bu kadar gizli saklı işler yapıyor anlamıyorum. Bide haklı gibi bana küsüyor. Ben kardeşimi çok seviyorum ömür boyu küs durmaya katlanamam. Ama bugün gördüklerime de sessiz kalmam mümkün değildi. Annemin bilmesi şarttı. Başına daha kötü şeyler gelse o vebali kaldıramazdım. Ne yapacağım ben lütfen akıl verin
rahat bırakın, aşırı kontrolcü ve baskıcısınız muhtemelen bu yüzden kız her şeyi gizli saklı yaşıyor içinde kalanları. reşit kızın da telefonunu kurcalamışsın. yapacağın şey kendi hayatına bakman kardeşinin hayatını kontrol etmeye çalışmaktan vazgeçmen.

Kızlar hepinize tavsiyeleri ve yorumları için çok teşekkür ederim.
Kardeşimle arkadaşça konuştuk. Neden annemlere söylediğimi açıkladım. Bu zamana kadar hep arkandaydım ama ya otele gitmenin sonucu cinayet ya da senin tehdit edilmen olsaydı diye anlatmaya çalıştım.
O da benim hatalı yanlarımı söyledi. Akşam annem ve babamla oturup ailecek konuştuk. Birbirimize güvenme ve birbirimizle her konuyu rahatça konuşabilme kararı aldık.
Umarım bizi atlatmak için böyle uyumlu davranmıyordur umarım bu şekilde devam ederiz.
Hepinize tekrar çok teşekkür ederim. Bundan sonrası için de tavsiyeleriniz, yorumlarınız varsa okumak isterim.

Kardeşler birbirilerinin hatalarını ailenin önüne atmak bir kenara, kusurlarını örtbas edip hayat sırdaşı olmak için vardır.
Sizin istemediğiniz ya da onaylamadığınız hayatı yaşadığı için kardeşinizi adeta kurtlara yem diye atmışsınız ortaya.

Halbuki iyiliğini düşünen bir abla, hiçbir yanlışa kızmaz bilakis her yaptığını onaylar gibi görünür de sır saklamasın, ne yaptığını bilip daima destek olayım diye beklerdi.
Umarım ömür boyu konuşmaz sözünü tutup da siz kardeş kurallarını çiğnemenin bedelini ödersiniz.

Zincir vuramazsınız. Bazı çocukları durdurmak imkansız. Ama en azindan bilinçli ve korunmayı biliyor, araştırıyor.

Ona küs kalmak yerine her durumda, basina her ne gelirse gelsin yanında olacağınızı soyleyin. "Çaresiz hissettiginde benimle konuş, ben sana çare yaratırım" deyin.

Bir gün o fotoğraflarla ya da başka sebeplerle tehdit edilirse boyun eğmek yerine size sığınsın ve kurtulsun.

Back