• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin yaptıkları

reşit bir gencin telefonunu kurcalamanızı doğru bulmuyorum.bana fazla kontrolcü geldiniz,üniversiteli bir insan artık doğruyu yanlışı bilebilecek seviyeye gelmiştir. korunma yöntemlerini araştırdığına göre aklı selim bir kız. sizin tabirinizle “küçük masum kız kardeşiniz” değil artık.. cinsellik de yaşayacak erkek arkadaşıyla da kalacak, partileyecek, alkole düşecek çünkü içinde var ve siz isteseniz de istemeseniz de bunu yaşayacak.

siz kardeşinizin sırlarını ebeveyn edasıyla saklamışsınız kız da her yakalandığında sizden özür dilemiş. arkadaş olmamışsınız ki, kardeşinizle arkadaş olmayı deneyin.

eksilemeyin öldüm shdhdh

Yorumlara bak sanarsın burası amerika. Yahu bu ülkede neler neler dönüyor erkekler böyle düşünmüyor ki.
Sırf cinsellik yaşayacağım diye ya psikopatın tekine denk gelirse. Tanımadan etmeden bu ülkede bir kadın nasıl erkeklerle alkollü ortama girip otellere gidip cinsellik yaşar anlamıyorum gerçekten.
Okadar kadın cinayeti varken, bukadar rahat olmamanız normal.
Önceliği egitimine vermesi gereken bir yaşta doğum kontrol, hamilelik testi falan araştırması bence çok üzücü. Ve korkutucu. Ha bunu bilgilenme amaçlı yapıyor diyenler olur belki. Vallahi pekte öyle görünmüyor.

Onu yapma, bunu deneyimleme tabikide diyemeyiz, bu bencillik olur.
Ama aileniz okadar da tutucu değilken bukadar gizli iş cevirmesi kardeşinizin güvenilmez bir genç kız oldugunu ortaya koyuyor ve ben böyle bir kardesim olsa gözümü üzerinden ayırmazdım

Son olarak iyiki de ailenize söylemişsiniz. Yarın Birgün kaderi diğer kadınlar gibi olunca vicdan azabı cekmekten ıyidir

Son düzenleme:
Endişeleriniz de haklisiniz. Nasıl birine denk gelir nelere maruz kalır bilinmiyor malesef. Aleyna Çakır gibi genç kızlar da boyle böyle öldü gitti malesef. Ortalık psikopat erkek kaynıyor. Nasıl bir arkadas ortamı var. Arkadaş seçiminde akıllıca mi hareket ediyor buna bir bakın bence

Başına bişey gelse gireceğin vicdan azabını düşünemiyorum doğru yapmışsınız bence üstünüzden çıksın en azından gerisi artık kendine ve Allaha kalmış artık.
Keşke zamanında ablalarımı dinleseymişim de yanlış insanlarla vakit geçirmeseymişim zamanında. Ama benim zamanımda bu kadar olay yoktu olsa da biz duymuyorduk zaman çok kötü size hak verdim ben.

Merhaba hanımlar
Akıl danışabilmek için üye oldum lütfen yardım edin bana.
Kız kardeşim 19 yaşında üniversite okuyor. Üniversite için başka şehire gitti ama bizimle yaşarken de hareketli bir yaşantısı vardı. Evde kimseyle iletişim kurmaz zannedersiniz ki melek ağzı dili yok. Daha lisedeyken okuldan kaçıp erkeklerle buluşmalar, annemin edevlet şifresiyle veliden habersiz okul değiştirmeler vs vs. Her hatasında yanında oldum annemler kızmasınlar diye durumları yumuşatmaya çalıştım hep yanındaydım hep.
Üniversiteye gitti daha haftası dolmadan kaldığı yurttan kaçmış alkollü mekana gitmiş. Bide ben görmeyeyim diye instadan engellemiş. Mesele alkollü mekana gitmesi değil 3 gündür tanıdığı insanlarla nasıl alkol almaya kalkışır anlamıyorum. Bize nasıl yalan söyler yurttayım diye. Bu olayı da annemlere duyurmadan çözdüğümü sandım. Yurt sahibini arayıp çıkıştım nasıl haberimiz olmaz yurtta kalmadığından vs diye. Neyse kardeşim özür diledi bi daha olmayacağından bahsetti konuyu kapattık.
Bu hafta evdeydi. Gündüz vakti uykuya daldı beni de şeytan dürttü telefonunu karıştırdım. Gördüklerime inanamadım. Daha 19 yaşında kız googledan hamilelik testi aratmış doğum kontrol yöntemlerini aratmış neyse merak etmiştir deyip takılmak istemedim. Galerisinde 4 ay önce sevgili olduğu insanla birbirlerine gönderdikleri fotoğrafları gördüm. Benim küçük masum gördüğüm kız kardeşim resmen karşı tarafa uygunsuz fotoğraflar atmış. Birlikte otellere gitmişler. Bide kendilerini oteldeyken fotoğraflamışlar.
Gördüklerime dayanamadım artık kaç kere daha arkasını toplayacağım ben bu durumun önüne geçemem diyerek anneme söyledim. Tabi ortalık karıştı. Bide o sırada babam geldi. Resmen aile faciasına yol açıyordum. Allahtan o sinirle şiddete falan başvurmadılar. Konuşarak anlaşmaya çalıştılar ama zannedersiniz ki karşıda put var ağzını açıp tek kelime etmiyor. En sonunda sizi istemiyorum tek yaşamak istiyorum özgürlüğüme karışamazsınız diye isyan etti. Neyse sakinleşelim öyle konuşalım diye konuyu kapattılar. Hanımefendi bana diyor ki seninle ömür boyu konuşmayacağım. İnanın kaç oldu bu onunla birlik olup annemlerin arkasından iş çevirdiğim. Size yemin ederim ailem bağnaz tutucu insanlar değiller. Alkol almasına da erkek arkadaşının olmasına da ters tepki vermezlerdi. Neden bu kadar gizli saklı işler yapıyor anlamıyorum. Bide haklı gibi bana küsüyor. Ben kardeşimi çok seviyorum ömür boyu küs durmaya katlanamam. Ama bugün gördüklerime de sessiz kalmam mümkün değildi. Annemin bilmesi şarttı. Başına daha kötü şeyler gelse o vebali kaldıramazdım. Ne yapacağım ben lütfen akıl verin
Günümüz şartlarında ergenlik yaşının 22'de sonlandığını bilimsel çalışmalarla biliyoruz. Ben bir uzman gözüyle 19 yaşındaki bir çocuğun henüz olgunluğa eriştiğini düşünmüyorum. Kardeşinizi kontrol altında tutarak çok iyi yapmışsınız bir süre size küsmesi tavır alması çok
normal. Her gün haberlerde medyada görüyoruz ki cinsel istismara uğrayan tecavüz edilen kaçırılan ve Allah korusun sonrasında şiddete uğrayan öldürülen birçok genç kız ve kadın görüyoruz. Etrafımızdaki insanlar iyi niyetli ve güvenli değil ne yazık ki. Kardeşiniz daha olgunluğa erişmesi için geçici hevesler peşinde delikanlı diyorlar ya genç kızlık havalarında hayatı toz pembe sanıyor. Hepimizin bir takım hataları vardı ama önemli olan bu hataların farkına varmak ve geri dönüş payı bırakabilmek. Sizin yaptığınız uyarılar ona öfke anında kötü gibi gelse de sakin kalıp düşündüğü zaman sizin söyledikleriniz onun aklında düşünme payı bırakacaktır . Bence siz ara ara kızarak ara ara da tatlı dille kız kardeşiniz de sürekli iletişimde bulunun . Annenizle tüm olup biteni paylaşın fakat bundan kız kardeşiniz haberi olmasın. Size olan güveni sarsılır zaten sarsılmış da o zaman anlatmak istediklerini de size anlatamaz

Zamanında ben de kardeşimin arkasını çok topladım, annemin babamın haberi olmadan yaptığı çok şeyi kapattım. Ama siz ne yaparsanız yapın olmuyor , kendi bildiklerini yapıyorlar. Sonra bıraktım artık toplamayı, bu defa basına daha da kötü şeyler getirdi . Demem o ki bazen hayatın tokatını yemeden akıllanmıyorlar.

Endişelenmekte çok haklısınız.

Bana göre de çok iyi yapmışsınız. Cinsellik yaşasın ama bugün biriyle yarın ötekiyle de yaşamasın zahmet. Herkes de maşallah ne kadar anlayışlı. 17 yaşındaki genç kız serserinin biri ile nişanlanıyor ayrılınca öldürülüyor. Her dediğine ailesi tamam demiş ne oldu canları yanan aile oldu. Yukarıda bir arkadaş aleyna çakırdan bahsetmiş. O kızın abisinin röportajını dinlemiştim. Çok baskı kurmadık kısıtlamadık keşke nefesim ensesinde olsa idi şimdi hayatta idi demişti. İnsan ister 19 yaşında olsun ister 40 yaşında olsun aklı ile hareket etmiyorsa dışarıdan müdahale şart.

bu ülkede geçen sene 367 kadın öldürüldü
bir kaçı da yüksekten atılıp intihar süsü verildi
o artık yetişkin zırvalıklarına hiç girmiyorum bile bundan altı yıl önce bile ortam bu kadar berbat değildi
bu kadar kimliksiz yabancı uyruklu erkek yoktu
kadınları tavuk gibi öldürmek bu kadar da kolay değildi
kız kardeşi daha çocuk 19 yaş nedir ki hele günümüzde aklı bir karış havada
bir abla olarak sizin göreviniz açık kapatmak değil yaptıklarının sorumluluklarını hiç almamış bu çocuk
şehir dışında okumaya gidebilecek kapasitesi de yokmuş
kendini korumayı etrafındaki olayları ve sorumluluklarını bilmiyor
cinsel ilişki yaşarken nasıl korunulur onu da bilmiyor hamile kalabilirmiş belli ki

bu ülkede geçen sene 367 kadın öldürüldü
bir kaçı da yüksekten atılıp intihar süsü verildi
o artık yetişkin zırvalıklarına hiç girmiyorum bile bundan altı yıl önce bile ortam bu kadar berbat değildi
bu kadar kimliksiz yabancı uyruklu erkek yoktu
kadınları tavuk gibi öldürmek bu kadar da kolay değildi
kız kardeşi daha çocuk 19 yaş nedir ki hele günümüzde aklı bir karış havada
bir abla olarak sizin göreviniz açık kapatmak değil yaptıklarının sorumluluklarını hiç almamış bu çocuk
şehir dışında okumaya gidebilecek kapasitesi de yokmuş
kendini korumayı etrafındaki olayları ve sorumluluklarını bilmiyor
cinsel ilişki yaşarken nasıl korunulur onu da bilmiyor hamile kalabilirmiş belli ki
tüm bunları yazan ben üniversite hayatımda bir çok şehir iki ülke gezdim ben gençlerin bağımsız olmasından yanayım ama sizin ki gibi sorunlu çocuklar muhakkak gözetim altında olmalı

Yahu yorumlara şaştım kaldım, ya bu ülkede elli tane suç kaydı olan psikopat tipler ortalıkta cirit atarken bu kadar kadın etraflarındaki erkekler tarafından öldürülürken konu sahibi arkadaş tedirgin olmakta da kardeşine müdahale etmek de haklı..
19 yas nedir ki daha çocuk sayılır, 19 yaşında bir kız evleneceğim dese daha çocuksun deli misin dersiniz şimdi gelmiş burada ama o yetişkin diyorsunuz pes..

Bence bu “ben de hızlıydım ama ölmedim” diyip geçilecek bir konu değil. O yaşlarda çoğu arkadaşım cinsellik yaşamıştı bu arada. Ama otel kısmını sevmedim ben. Bu otelin parasını kim ödemiş mesela? En dandik otelin bile gecelik fiyatı 250. Bir öğrenci için az para değil. Keşke onun için bu kadar mahrem bir konuyu babasına açmasaydınız da düzgünce konuşsaydınız. Özellikle otel ve fotoğraf meselesini. O yaşlarda erkekler çok daha çocuksu oluyor, akılları farklı çalışıyor kimseye kanıt bırakmasın yoksa üniversite hayatında rahat edemez. Arkadaşlarıyla alkol içmesinde bir sıkıntı göremedim. Mekanda herkes alkol içerken “sizi daha 3 gündür tanıyorum” diyip kahve içmek istememiş olabilir.

Ay tek tek alıntılamaya üşendim
Çok ilginç bir şekilde kontrol edilebilir sanıyorsunuz
Ama öyle sandığınız gibi telefon karıştırınca, aileye söyleyince filan kontrol edemiyorsunuz insanları

Ülkedeki cinayetlerden bahsedilmiş
Sanki herkes gizli görüştüğü kişiyi öldürüyor
Kaç koca, nişanlı, sevgili öldürüyor görüyoruz işte
Veya sanki yabancı uyruklu insanlar ülkede yokken güllük gülistanlıktık da onlar gelince bizde cinayetler arttı diye davranmanın hiç alemi yok
Bizde cinayet hep vardı
Her kötülüğü de biz harikaymışız gibi yabancı uyruklulara bağlamak komik geliyor bana artık
Ne yazık ki bu ülkede belli bi kesimi, belli bi sebebi genelleyemeden tamamen rastgele öldürülüyoruz işte

Konu sahibi siz hatayı en baştan açıklarını kapatarak yapmışsınız
Bu saatten sonra da sorumluluk almasını sağlamanız lazım
Ama bazen de olmayınca olmuyor
Kendinizi suçlu hissetmeyin

Merhaba hanımlar
Kız kardeşim 19 yaşında üniversite okuyor. Üniversite için başka şehire gitti ama bizimle yaşarken de hareketli bir yaşantısı vardı. Evde kimseyle iletişim kurmaz zannedersiniz ki melek ağzı dili yok. Daha lisedeyken okuldan kaçıp erkeklerle buluşmalar, annemin edevlet şifresiyle veliden habersiz okul değiştirmeler vs vs. Her hatasında yanında oldum annemler kızmasınlar diye durumları yumuşatmaya çalıştım hep yanındaydım hep.
Üniversiteye gitti daha haftası dolmadan kaldığı yurttan kaçmış alkollü mekana gitmiş. Bide ben görmeyeyim diye instadan engellemiş. Mesele alkollü mekana gitmesi değil 3 gündür tanıdığı insanlarla nasıl alkol almaya kalkışır anlamıyorum. Bize nasıl yalan söyler yurttayım diye. Bu olayı da annemlere duyurmadan çözdüğümü sandım. Yurt sahibini arayıp çıkıştım nasıl haberimiz olmaz yurtta kalmadığından vs diye. Neyse kardeşim özür diledi bi daha olmayacağından bahsetti konuyu kapattık.
Bu hafta evdeydi. Gündüz vakti uykuya daldı beni de şeytan dürttü telefonunu karıştırdım. Gördüklerime inanamadım. Daha 19 yaşında kız googledan hamilelik testi aratmış doğum kontrol yöntemlerini aratmış neyse merak etmiştir deyip takılmak istemedim. Galerisinde 4 ay önce sevgili olduğu insanla birbirlerine gönderdikleri fotoğrafları gördüm. Benim küçük masum gördüğüm kız kardeşim resmen karşı tarafa uygunsuz fotoğraflar atmış. Birlikte otellere gitmişler. Bide kendilerini oteldeyken fotoğraflamışlar.
Gördüklerime dayanamadım artık kaç kere daha arkasını toplayacağım ben bu durumun önüne geçemem diyerek anneme söyledim. Tabi ortalık karıştı. Bide o sırada babam geldi. Resmen aile faciasına yol açıyordum. Allahtan o sinirle şiddete falan başvurmadılar. Konuşarak anlaşmaya çalıştılar ama zannedersiniz ki karşıda put var ağzını açıp tek kelime etmiyor. En sonunda sizi istemiyorum tek yaşamak istiyorum özgürlüğüme karışamazsınız diye isyan etti. Neyse sakinleşelim öyle konuşalım diye konuyu kapattılar. Hanımefendi bana diyor ki seninle ömür boyu konuşmayacağım. İnanın kaç oldu bu onunla birlik olup annemlerin arkasından iş çevirdiğim. Size yemin ederim ailem bağnaz tutucu insanlar değiller. Alkol almasına da erkek arkadaşının olmasına da ters tepki vermezlerdi. Neden bu kadar gizli saklı işler yapıyor anlamıyorum. Bide haklı gibi bana küsüyor. Ben kardeşimi çok seviyorum ömür boyu küs durmaya katlanamam. Ama bugün gördüklerime de sessiz kalmam mümkün değildi. Annemin bilmesi şarttı. Başına daha kötü şeyler gelse o vebali kaldıramazdım. Ne yapacağım ben lütfen akıl verin
Bence herseyin fazla.icindesiniz. herkes tercihleriyle yasar sizene kardesinizin kimle ne yaptigindan ne ictiginden. Ben de ablayim ama hic bu kadar dahil olmadim hayatina. Ustelik olsaniz da bisey degismez daha gizli yapar. O yaptiklarindan.pisman olur herkesle arasini duzeltir Kotu siz olursunuz ki olmussunuz

Bence kardeşinizin davranislarini değiştirmek yerine bu davranışların risklerini azaltmayı öğretin. Yani dışarıda içmesini engelleyemezsiniz. Ama sarhoş olmaya başladığında dur demeyi ve nasıl güvenli bir şekilde evine yurduna döneceğini ogretebilirsiniz. Cinsellik yaşamasina bir sey diyemezsiniz ama cinsellik yaşayacağı kişiler hakkında seçici olmayı ve her koşulda korunmayı ve istemediği bir şeyi asla yapması gerekmediğini ogretebilirsiniz.

Endişelenmekte çok çok haklısınız ama gittiğiniz yol yanlış olmuş. Ben olsam onunla gerçekten arkadaş olarak yaptığı şeylerin risklerinden bahseder ve bunların önüne nasıl geçebileceğini anlatırdım, hani tavsiye vermek , nasihat vermek gibi değil de fikir verirdim.
Allah herkesi kötü insanlardan, kötülüklerden korusun. biz de genç olduk ve hayatımızı yaşamak istedik, bazı saçma şeylere özendik. umarım ileride pişman olacağı şeyler yaşamaz. önemli olan o.

Merhaba hanımlar

reşit bir gencin telefonunu kurcalamanızı doğru bulmuyorum.bana fazla kontrolcü geldiniz,üniversiteli bir insan artık doğruyu yanlışı bilebilecek seviyeye gelmiştir. korunma yöntemlerini araştırdığına göre aklı selim bir kız. sizin tabirinizle “küçük masum kız kardeşiniz” değil artık.. cinsellik de yaşayacak erkek arkadaşıyla da kalacak, partileyecek, alkole düşecek çünkü içinde var ve siz isteseniz de istemeseniz de bunu yaşayacak.

siz kardeşinizin sırlarını ebeveyn edasıyla saklamışsınız kız da her yakalandığında sizden özür dilemiş. arkadaş olmamışsınız ki, kardeşinizle arkadaş olmayı deneyin.
Sizi de çok rahat buldum. 19 yaşında ki bir genç doğruyu yanlışı ayircak yaşta mıdır sizce..hayir hata yapmaya en müsait yastadir..tabi ki ablası ablaligini yapacak...yarın öbür gün ALLAH korusun başına kötü birsey gelse nolacak...korunma yontemlerini araştırıyor diye aklı selim mi oluyor...19 yas ya ne cinselligi...sevgilisi olur gezer tanır arkadaş olur da ötesi bu yaşta pes...
Konu sahibi arkadaşım valla çok üzüldüm bir abla olarak yaşadığın şeye...ailenin duyması iyi olmamış ama sende haklısın bir nevi bilmeleri gerekir...o fotolar başkalarının da eline geçebilir hersey olabilir ALLAH korusun. Kardeşine tez zamanda aklını başına almasını dinleyebiliyorum sadece

endişelerinizi anlıyorum ben de 22 yaşındaki erkek kardeşim için endişeleniyorum yeri gelince ama 19 yaşındaki bir insanın özel hayatına karışamazsınız telefonunu karıştıramazsınız. her ne kadar sıkmıyoruz deseniz de kardeşiniz öyle algılamıyor olabilir. fuckbuddy de takılıyor olabilir yani kendi kararıysa. çok üzerine düşmeyin hatta size karşı her şeyi anlatabilecek bir ilişkiniz olsun. asla kınamayın sert çıkmayın sırdaş olun onun yerine. gözünüz üzerinde olsun ama karışmayın.

Back