• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin yaptıkları

Çocuk yetiştirmek öyle zor, öyle ince bir çizgi ki serbest bıraksan rahatlıktan, sıksan meraktan yapıyor çocuklar bazı şeyleri.. Kardeşinizin de inşallah çok yaralar almadan hayatı düzene girer.. Bazı insanlar kardeşlerini de çocuğu gibi görüp sakınırlar sizi çok iyi anlıyorum. Benim de kendimden 6 yaş küçük kardeşim var şimdi evliyiz çocuklarımız falan var ama geçmiş zamanda korumacı tavırlarım çok olmuştur..
Yani aklım almıyor 39 yaşındayım ama zamana yetişemiyorum.. Fuckbody miş, bilmem neymiş arkadaş sonra burada gelsin konular yok hamile miyim- değil miyim. Yok evleneceğim ama nişanlım önceki hayatımı bilmiyor falan filan... Televizyonda kadın cinayetleri, gencecik kızların sırlı ölümleri, intiharlar..2 tane kızım var ve tek isteğim kendilerine saygısı olan birer birey olsunlar. Karakter meselesi tamamen. Allah gençlere akıl fikir versin. Tabi ki herkesin kendi hayatı ama ben özgürüm diyerek otel odalarında onun bunun gecelik ilişkisi olmak ta özgürlük değil yani.

Sizi de çok rahat buldum. 19 yaşında ki bir genç doğruyu yanlışı ayircak yaşta mıdır sizce..hayir hata yapmaya en müsait yastadir..tabi ki ablası ablaligini yapacak...yarın öbür gün ALLAH korusun başına kötü birsey gelse nolacak...korunma yontemlerini araştırıyor diye aklı selim mi oluyor...19 yas ya ne cinselligi...sevgilisi olur gezer tanır arkadaş olur da ötesi bu yaşta pes...
Konu sahibi arkadaşım valla çok üzüldüm bir abla olarak yaşadığın şeye...ailenin duyması iyi olmamış ama sende haklısın bir nevi bilmeleri gerekir...o fotolar başkalarının da eline geçebilir hersey olabilir ALLAH korusun. Kardeşine tez zamanda aklını başına almasını dinleyebiliyorum sadece
tabii doğruyu yanlışı ayırmak ne kelime 19 yaşındaki insanlar henüz kendi yemeğini bile yiyemezler :KK70: ben ilk cinselliğimi 20 yaşımda yaşadım ailem de haberdardı, gayet bile isteye yapmıştım bir gün olsun pişmanlık duymadım. kendimden yola çıkarak görüş belirtiyorum bunda ne var? bu da benim görüşüm, burayı kk yapan da görüş çeşitliliği diye düşünüyorum. sizin görüşünüze de saygım var.

Yetişkin insan diyenler olmuş ama ben buna katılmıyorum. Her erkek öldürecek diye bir kaide yok doğru, ama alnında da yazmıyor öldürüp öldürmeyeceği 🤷🏻‍♀️ yarın bir gün gerçekten sevdiği bir insanla karşılaşınca, bu insan geçmişteki hareketlerini duyarsa sizlerden kadar açık görüşlü olmayabilir. Kendi geleceğinden yiyor olabilir. Zaman eski zaman değil kızlar. Düzgün bir insanla karşılaşma ihtimalinin çok az. Deneyimleyerek hayattan ders çıkarmak en acı yol. Ablası kalbi kırılsın, üzülsün istememiş. Bir abla olarak hak veriyorum. Ben de kardeşimin yanlışlarını kapattım. Allah'tan karşısına çıkan insanlar iyi oldu. Ya şantaja, zorlamaya maruz kalsa... Bu sebepten intihar eden gençler var. İbretlik bir şey yaşamadan kırmızı çizgiyi çizemeyecek gibi görünüyor. Doğum kontrol yöntemleri araştırması da akıllı olduğunu göstermez çünkü onun tek amacı çocuk olması ihtimalini önlemek değil. Bu yöntemler de 100% korumuyor zaten. Yarın bir gün henüz bakamayacağı bir çocukla eve gelse çok daha mı iyi olur. Lütfen rica ediyorum bizim ülkemiz şartlarını başka ülkelerle kıyaslayıp özgür insanlarız demeyin. Değiliz. İnsanımız Avrupa insanı değil çünkü.

Merhaba hanımlar
Akıl danışabilmek için üye oldum lütfen yardım edin bana.
Kız kardeşim 19 yaşında üniversite okuyor. Üniversite için başka şehire gitti ama bizimle yaşarken de hareketli bir yaşantısı vardı. Evde kimseyle iletişim kurmaz zannedersiniz ki melek ağzı dili yok. Daha lisedeyken okuldan kaçıp erkeklerle buluşmalar, annemin edevlet şifresiyle veliden habersiz okul değiştirmeler vs vs. Her hatasında yanında oldum annemler kızmasınlar diye durumları yumuşatmaya çalıştım hep yanındaydım hep.
Üniversiteye gitti daha haftası dolmadan kaldığı yurttan kaçmış alkollü mekana gitmiş. Bide ben görmeyeyim diye instadan engellemiş. Mesele alkollü mekana gitmesi değil 3 gündür tanıdığı insanlarla nasıl alkol almaya kalkışır anlamıyorum. Bize nasıl yalan söyler yurttayım diye. Bu olayı da annemlere duyurmadan çözdüğümü sandım. Yurt sahibini arayıp çıkıştım nasıl haberimiz olmaz yurtta kalmadığından vs diye. Neyse kardeşim özür diledi bi daha olmayacağından bahsetti konuyu kapattık.
Bu hafta evdeydi. Gündüz vakti uykuya daldı beni de şeytan dürttü telefonunu karıştırdım. Gördüklerime inanamadım. Daha 19 yaşında kız googledan hamilelik testi aratmış doğum kontrol yöntemlerini aratmış neyse merak etmiştir deyip takılmak istemedim. Galerisinde 4 ay önce sevgili olduğu insanla birbirlerine gönderdikleri fotoğrafları gördüm. Benim küçük masum gördüğüm kız kardeşim resmen karşı tarafa uygunsuz fotoğraflar atmış. Birlikte otellere gitmişler. Bide kendilerini oteldeyken fotoğraflamışlar.
Gördüklerime dayanamadım artık kaç kere daha arkasını toplayacağım ben bu durumun önüne geçemem diyerek anneme söyledim. Tabi ortalık karıştı. Bide o sırada babam geldi. Resmen aile faciasına yol açıyordum. Allahtan o sinirle şiddete falan başvurmadılar. Konuşarak anlaşmaya çalıştılar ama zannedersiniz ki karşıda put var ağzını açıp tek kelime etmiyor. En sonunda sizi istemiyorum tek yaşamak istiyorum özgürlüğüme karışamazsınız diye isyan etti. Neyse sakinleşelim öyle konuşalım diye konuyu kapattılar. Hanımefendi bana diyor ki seninle ömür boyu konuşmayacağım. İnanın kaç oldu bu onunla birlik olup annemlerin arkasından iş çevirdiğim. Size yemin ederim ailem bağnaz tutucu insanlar değiller. Alkol almasına da erkek arkadaşının olmasına da ters tepki vermezlerdi. Neden bu kadar gizli saklı işler yapıyor anlamıyorum. Bide haklı gibi bana küsüyor. Ben kardeşimi çok seviyorum ömür boyu küs durmaya katlanamam. Ama bugün gördüklerime de sessiz kalmam mümkün değildi. Annemin bilmesi şarttı. Başına daha kötü şeyler gelse o vebali kaldıramazdım. Ne yapacağım ben lütfen akıl verin
Ailenizden bu kadar saklamaya çalışmanız sıkıntı belki de? Kendisiyle anne babası arasında olmalı her şey. Karışmayın bence ilişkilerine.

tabii doğruyu yanlışı ayırmak ne kelime 19 yaşındaki insanlar henüz kendi yemeğini bile yiyemezler :KK70: ben ilk cinselliğimi 20 yaşımda yaşadım ailem de haberdardı, gayet bile isteye yapmıştım bir gün olsun pişmanlık duymadım. kendimden yola çıkarak görüş belirtiyorum bunda ne var? bu da benim görüşüm, burayı kk yapan da görüş çeşitliliği diye düşünüyorum. sizin görüşünüze de saygım var.
ama mesele cinsellik değil ki bak cinselliği yaşamış hamile kaldım mı diye korkuyor korunmayı bilmiyor
cinsellik yaşaması hatadır değildir orası kendi sorunu
ama otelde aşırı doz alabilir nasıl otele gidecek para buldu kendinden kaç yaş büyük kişilerle takılıyor bu insanlar onu borca sokar mı maddeye alıştırır mı bunların dönüşü yok
yani önemli olan kendi canını korusunda iki kişiyle sevişmiş mesele değil
bu kafayla pek koruyabilecek birine benzemiyor

ama mesele cinsellik değil ki bak cinselliği yaşamış hamile kaldım mı diye korkuyor korunmayı bilmiyor
cinsellik yaşaması hatadır değildir orası kendi sorunu
ama otelde aşırı doz alabilir nasıl otele gidecek para buldu kendinden kaç yaş büyük kişilerle takılıyor bu insanlar onu borca sokar mı maddeye alıştırır mı bunların dönüşü yok
yani önemli olan kendi canını korusunda iki kişiyle sevişmiş mesele değil
bu kafayla pek koruyabilecek birine benzemiyor
ben de korunduğum halde hamilelik var mı diye çok tereddüte düşmüşümdür papatya🤷🏻‍♀️kızın aslında üniversitede yaptıkları uç şeyler değil ama öncesinde aşırılıkları vukuatları olduğu için korkuyor. konu sahibini anladım ben. sözüm 19 yaşında ne cinselliği diyen bir üyeye, burada cinsellik dediğin gibi dert edilmesi en son şeylerden biri.

ben de korunduğum halde hamilelik var mı diye çok tereddüte düşmüşümdür papatya, kızın aslında üniversitede yaptıkları uç şeyler değil ama öncesinde aşırılıkları vukuatları olduğu için korkuyor. konu sahibini anladım ben. sözüm 19 yaşında ne cinselliği diyen bir üyeye, burada cinsellik dediğin gibi dert edilmesi en son şeylerden biri.
bence de canı sağ olsun da cinsellik neyse
bilmiyorum yaşlı teyze gibi mi düşünüyorum
ben bu çocukların kendi hayatlarında dönülmeyecek zarar vermesinden korkuyorum
etrafta o kadar çok kötü insan var ki

bence de canı sağ olsun da cinsellik neyse
bilmiyorum yaşlı teyze gibi mi düşünüyorum
ben bu çocukların kendi hayatlarında dönülmeyecek zarar vermesinden korkuyorum
etrafta o kadar çok kötü insan var ki

artık çevremde çoğu insan özellikle türkiye’de yaşayanlar çocuk sahibi olmak istemediğini söylüyor. nedenini soruyorum ilk sırada ekonomiden önce can güvenliği kaygısı var :KK43:

artık çevremde çoğu insan özellikle türkiye’de yaşayanlar çocuk sahibi olmak istemediğini söylüyor. nedenini soruyorum ilk sırada ekonomiden önce can güvenliği kaygısı var :KK43:
evet gerçekten öyle ya eskortlara baktığımızda da önce bu kızlar uyuşturucuya alıştırılıyor sonra senet imzalatıyorlar sonra bir bataklık resmen olmaz olmaz diye birşey yok ki tehlikeye çok açık vallahi birine aşık olmuş gençler sevişmiş bu artık ultra masum geliyor keşke tek olayı bu olsa bu kızın
ablasını da korkutmak istemem ama bu çocuğun sorunu ne bi terapi almalı
sıkmak da çözüm değil çünkü o zaman iyice kaçar

Sorun b
İnanın kontrolcülükten değil daha lise çağında da yanlış erkek arkadaş seçimi yaptı. Bu zamana kadar her durumda yanında oldum. Lisede evden bile kaçtı. Ben buldum ailemle konuştum pedagoga gittik. Bu kadar arkasında olduğum halde neden hala kendisine zarar gelebilecek şeyler yapıyor anlamıyorum. 19 yaşında küçük değil biliyorum ama nasıl daha yeni tanıştığı biriyle otele gidip cinsellik yaşayabilir. Geri dönülemez yanlışlar yapsa tanımadığı insan yaşadıklarıyla tehdit etse daha mı iyi olacaktı
Sorun bana göre tam da bu yazılanlar her durumda arkasını toplamışsın bırakmamışsın ki hata yaptıgını kendisi anlasın sonuçlarını yaşayıp ders alsın yoluna öyle baksın, bazen bir insanı fazla düşünmek de yanlıştır insan yaşayarak düşe kalka ögrenir. Kardeşin niye düşünsün ki zorda kalınca derdini ablası çözüyor zaten. yürüdüğü yola bakmadan gidiyor çukurları kapatan ablası var çünkü ben bakınca bunu gördüm bu kadar vurdum duymaz olması ve sürekli benzer hataları yapma sebebi bu.. Sana düşen bu yaptıkların degil sen ona yakın olacaksın arkadaş gibi o zorda kalınca gelip yardım isteyecek ve sende çözmek için ugraşacaksın, böyle kimse istemeden herşeye koşan insanların sonunda duydugu yapmasaydın ben mi istedim oluyor

evet gerçekten öyle ya eskortlara baktığımızda da önce bu kızlar uyuşturucuya alıştırılıyor sonra senet imzalatıyorlar sonra bir bataklık resmen olmaz olmaz diye birşey yok ki tehlikeye çok açık vallahi birine aşık olmuş gençler sevişmiş bu artık ultra masum geliyor keşke tek olayı bu olsa bu kızın
ablasını da korkutmak istemem ama bu çocuğun sorunu ne bi terapi almalı
sıkmak da çözüm değil çünkü o zaman iyice kaçar

terapi almalı +1 diyorum ben de. lafla öğütle olacak boyutu geçmiş kızın aşırılıkları. yalnız terapiyi uzun uzun sabırla devam ettirmek önemli.

Sorun b

Sorun bana göre tam da bu yazılanlar her durumda arkasını toplamışsın bırakmamışsın ki hata yaptıgını kendisi anlasın sonuçlarını yaşayıp ders alsın yoluna öyle baksın, bazen bir insanı fazla düşünmek de yanlıştır insan yaşayarak düşe kalka ögrenir. Kardeşin niye düşünsün ki zorda kalınca derdini ablası çözüyor zaten. yürüdüğü yola bakmadan gidiyor çukurları kapatan ablası var çünkü ben bakınca bunu gördüm bu kadar vurdum duymaz olması ve sürekli benzer hataları yapma sebebi bu.. Sana düşen bu yaptıkların degil sen ona yakın olacaksın arkadaş gibi o zorda kalınca gelip yardım isteyecek ve sende çözmek için ugraşacaksın, böyle kimse istemeden herşeye koşan insanların sonunda duydugu yapmasaydın ben mi istedim oluyor
Azor gençle nlattıklarınızdan ben bile kötü hissettim kendimi.19 yaş nedir ki.Bazı gençlerin bu yaşları çok zor oluyor ve
İnanın kontrolcülükten değil daha lise çağında da yanlış erkek arkadaş seçimi yaptı. Bu zamana kadar her durumda yanında oldum. Lisede evden bile kaçtı. Ben buldum ailemle konuştum pedagoga gittik. Bu kadar arkasında olduğum halde neden hala kendisine zarar gelebilecek şeyler yapıyor anlamıyorum. 19 yaşında küçük değil biliyorum ama nasıl daha yeni tanıştığı biriyle otele gidip cinsellik yaşayabilir. Geri dönülemez yanlışlar yapsa tanımadığı insan yaşadıklarıyla tehdit etse daha mı iyi olacaktı
Öncelikle sakin olun.Durumunuz hiç kolay değil.19 yaşında asi bir genç ile uğraşmak çok zordur.Burada yazılan çizilenler gibi peşi bırakılacak bir konuda değil.İnsan başına gelmeyince uzaktan davulun sesi hoş gelir.Telefonunu karıştırma onu yapma bunu yapma.Başına gelen ne yapar acaba.Bazı şeyler yaşanmayınca anlaşılması zor.Kardeşiniz çok zor bir genç olmuş.Zor olunca anne babada ne yapacağını onunla nasıl uğraşacağını bilemiyor yanlış üstüne yanlış yapılıyor.Anne baba nasıl olunur kitabı yok ki bu işin.Size zor çocuk pek çok yanlış yaptırıyor.Bu dönemde öncelikle imkanınız varsa bir uzmandan yardım almanız.Sizin ona nasıl davranacağınız önemli, bağırmak çağırmakla sorun çözülmüyor onu daha çok dışarı itiyorsunuz. Ve onu kaybedersiniz.Çok yanlış yollara gider.Etraf kötü niyetli uyuşturucu bağımlıları alıcıları satıcıları ile dolu.Farkında olmadan o dünyaya itersiniz bir dahada çıkaramazsınız.Ona bu dönemlerde nasıl bir dille konuşacağınızı nasıl davranmanız gerektiğini ancak bir uzman size söyleyebilir.Şimdiden temasa geçin geç olmadan.

Yorumlarda kadın cinayetlerinden bahsediliyor ama kimse kocası, ailesi tarafından öldürülen kadınlardan bahsetmememiş çok ilginç gerçekten. Bu mantıkla kadınları korumak için onların hiç evden çıkmaması ve evlenmemesi gerekiyor.
İyi ozaman ailesi öldürmese zaten kocası öldürecek, kadının kaderi ölmek deyip aile sahip çıkmasın çocuğuna. Tedbirini alır korur. Korumak zorunda kimse topraktan bitmedi. Ailem çoğumuzun ailesi zincirler vurmadı fakat bende hissederdim hep kontrol altında olduğumu. Çocuğuma Allah izin verir doğarsa bende aynı şekilde yakşaşırım.

Merhaba hanımlar
Kız kardeşim 19 yaşında üniversite okuyor. Üniversite için başka şehire gitti ama bizimle yaşarken de hareketli bir yaşantısı vardı. Evde kimseyle iletişim kurmaz zannedersiniz ki melek ağzı dili yok. Daha lisedeyken okuldan kaçıp erkeklerle buluşmalar, annemin edevlet şifresiyle veliden habersiz okul değiştirmeler vs vs. Her hatasında yanında oldum annemler kızmasınlar diye durumları yumuşatmaya çalıştım hep yanındaydım hep.
Üniversiteye gitti daha haftası dolmadan kaldığı yurttan kaçmış alkollü mekana gitmiş. Bide ben görmeyeyim diye instadan engellemiş. Mesele alkollü mekana gitmesi değil 3 gündür tanıdığı insanlarla nasıl alkol almaya kalkışır anlamıyorum. Bize nasıl yalan söyler yurttayım diye. Bu olayı da annemlere duyurmadan çözdüğümü sandım. Yurt sahibini arayıp çıkıştım nasıl haberimiz olmaz yurtta kalmadığından vs diye. Neyse kardeşim özür diledi bi daha olmayacağından bahsetti konuyu kapattık.
Bu hafta evdeydi. Gündüz vakti uykuya daldı beni de şeytan dürttü telefonunu karıştırdım. Gördüklerime inanamadım. Daha 19 yaşında kız googledan hamilelik testi aratmış doğum kontrol yöntemlerini aratmış neyse merak etmiştir deyip takılmak istemedim. Galerisinde 4 ay önce sevgili olduğu insanla birbirlerine gönderdikleri fotoğrafları gördüm. Benim küçük masum gördüğüm kız kardeşim resmen karşı tarafa uygunsuz fotoğraflar atmış. Birlikte otellere gitmişler. Bide kendilerini oteldeyken fotoğraflamışlar.
Gördüklerime dayanamadım artık kaç kere daha arkasını toplayacağım ben bu durumun önüne geçemem diyerek anneme söyledim. Tabi ortalık karıştı. Bide o sırada babam geldi. Resmen aile faciasına yol açıyordum. Allahtan o sinirle şiddete falan başvurmadılar. Konuşarak anlaşmaya çalıştılar ama zannedersiniz ki karşıda put var ağzını açıp tek kelime etmiyor. En sonunda sizi istemiyorum tek yaşamak istiyorum özgürlüğüme karışamazsınız diye isyan etti. Neyse sakinleşelim öyle konuşalım diye konuyu kapattılar. Hanımefendi bana diyor ki seninle ömür boyu konuşmayacağım. İnanın kaç oldu bu onunla birlik olup annemlerin arkasından iş çevirdiğim. Size yemin ederim ailem bağnaz tutucu insanlar değiller. Alkol almasına da erkek arkadaşının olmasına da ters tepki vermezlerdi. Neden bu kadar gizli saklı işler yapıyor anlamıyorum. Bide haklı gibi bana küsüyor. Ben kardeşimi çok seviyorum ömür boyu küs durmaya katlanamam. Ama bugün gördüklerime de sessiz kalmam mümkün değildi. Annemin bilmesi şarttı. Başına daha kötü şeyler gelse o vebali kaldıramazdım. Ne yapacağım ben lütfen akıl verin
Karışmayın tek tavsiyem bu. Maalesef ki değişmiyorlar ve başına buyruk hareket etmekten vazgeçmiyorlar. Bende çok gizledim (sözde)kız kardeşimin hatalarını. 10 yılım başına bir şey gelmesin diye peşinde geçti. Ama ne oldu ben hatalarını söylemedim diye hatalı oldum. Bu arada son yaptıkları hep bana zarar vermek adınaydı. Ailem bunu göre göre ispatlı olmasına rağmen beni ve eşimi suçladı. Şuan benimle değil onunla konuşuyorlar. Biliyorum endişeleniyorsunuz bende böyleydim , ama kendi hayatınızı kaçırırsınız. Herkes ne istiyorsa yaşasın

Merhaba hanımlar
Yapacağınız tek şey çocuğu kaybetmemeye çalışmak. Zihinsel olgunluğu 22-25 arasında oturmaya başlayacaktır ki bana göre 19 yasında bir birey hâla ergenliğin izlerini taşımakta. Arkadaşça yaklaşın ne olursa olsun en azından gittiği yeri size haber vermesini, duygusal bir yakınlığı ve tam olarak güven birliği olmadan kimseyle cinsel bir ilişki kurmaması gerektiğini önemle anlatın. Dışlamayın, küs kalmayın. Nasihat yerine yaşantılardan örnek vererek yönlendirme yapabilirsiniz. Size güvenmesini sağlayın ki ellerinizi bırakmasın. İnanın hayat çok kısa…

Siz neden reşit bir bireyin telefonunu karistiriyosunuz, nerden alıyorsunuz bu cesareti? Ablası olmamdan demeyin sakın siz onun ablasisiniz evet, ama o da sizin kardesiniz, sizin bi uzantiniz değil sizin ahlaki normlariniza göre yaşamak zorunda değil yaptığınız ne kadar saygısızca ne kadar büyük bi sınır ihlali farkında mısınız? Siz uygun bulmuyo olabilirsiniz yeni tanisilan biriyle seks yapmayı ama kardesiniz buluyo, abuk subuk tehlikeli kişilere bulaşmadigi sürece mudahale etmeye hakkınız yok. Hala da kusecekse küssün demişsiniz. Sizin yaptığınız şeyi ben kardesinizden de küçükken bana abim yapmıştı, ben kardesiniz gibi susmadim da sanane bu benim hayatım dedim, 25 yaşındayım şimdiki aklımla o yaşımda olsam yine aynı şeyi derim ve abimle aylarca konuşmadım. Sizin yaptığınız gibi bütün aileye duyursa ben de onunla ömür boyu konusmazdim. Yerinizi bilmediğiniz sürece kardesiniz gerçekten ömür boyu konusmasa yeridir. Ayrıca kadın cinayetlerinin büyük bi kısmının kurbanın yeni tanıştığı kişilerce değil tanıyıp, güvenip evlendiği kişilerce işlendiğini bilmiyorsunuz sanırım. Kardesiniz bebek değil genç bir yetişkin, hayatı öğreniyor. Kendinizi anne rolüne fazla kaptirmissiniz rahat bırakın kızı

Merhaba hanımlar
O kızdan olmaz

Salın onu kendi yoluna

Merhaba hanımlar
hatalarında hep yanında durdum yazmışsınız keşke hataların yanında değilde karşısında dursaydınız.kardeşiniz o zamn bir hatanın bir ömrü heba edebilecegini anlardı.

Back