• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin yaptıkları

neyapcambenn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2022
144
109
33
Merhaba hanımlar
Akıl danışabilmek için üye oldum lütfen yardım edin bana.
Kız kardeşim 19 yaşında üniversite okuyor. Üniversite için başka şehire gitti ama bizimle yaşarken de hareketli bir yaşantısı vardı. Evde kimseyle iletişim kurmaz zannedersiniz ki melek ağzı dili yok. Daha lisedeyken okuldan kaçıp erkeklerle buluşmalar, annemin edevlet şifresiyle veliden habersiz okul değiştirmeler vs vs. Her hatasında yanında oldum annemler kızmasınlar diye durumları yumuşatmaya çalıştım hep yanındaydım hep.
Üniversiteye gitti daha haftası dolmadan kaldığı yurttan kaçmış alkollü mekana gitmiş. Bide ben görmeyeyim diye instadan engellemiş. Mesele alkollü mekana gitmesi değil 3 gündür tanıdığı insanlarla nasıl alkol almaya kalkışır anlamıyorum. Bize nasıl yalan söyler yurttayım diye. Bu olayı da annemlere duyurmadan çözdüğümü sandım. Yurt sahibini arayıp çıkıştım nasıl haberimiz olmaz yurtta kalmadığından vs diye. Neyse kardeşim özür diledi bi daha olmayacağından bahsetti konuyu kapattık.
Bu hafta evdeydi. Gündüz vakti uykuya daldı beni de şeytan dürttü telefonunu karıştırdım. Gördüklerime inanamadım. Daha 19 yaşında kız googledan hamilelik testi aratmış doğum kontrol yöntemlerini aratmış neyse merak etmiştir deyip takılmak istemedim. Galerisinde 4 ay önce sevgili olduğu insanla birbirlerine gönderdikleri fotoğrafları gördüm. Benim küçük masum gördüğüm kız kardeşim resmen karşı tarafa uygunsuz fotoğraflar atmış. Birlikte otellere gitmişler. Bide kendilerini oteldeyken fotoğraflamışlar.
Gördüklerime dayanamadım artık kaç kere daha arkasını toplayacağım ben bu durumun önüne geçemem diyerek anneme söyledim. Tabi ortalık karıştı. Bide o sırada babam geldi. Resmen aile faciasına yol açıyordum. Allahtan o sinirle şiddete falan başvurmadılar. Konuşarak anlaşmaya çalıştılar ama zannedersiniz ki karşıda put var ağzını açıp tek kelime etmiyor. En sonunda sizi istemiyorum tek yaşamak istiyorum özgürlüğüme karışamazsınız diye isyan etti. Neyse sakinleşelim öyle konuşalım diye konuyu kapattılar. Hanımefendi bana diyor ki seninle ömür boyu konuşmayacağım. İnanın kaç oldu bu onunla birlik olup annemlerin arkasından iş çevirdiğim. Size yemin ederim ailem bağnaz tutucu insanlar değiller. Alkol almasına da erkek arkadaşının olmasına da ters tepki vermezlerdi. Neden bu kadar gizli saklı işler yapıyor anlamıyorum. Bide haklı gibi bana küsüyor. Ben kardeşimi çok seviyorum ömür boyu küs durmaya katlanamam. Ama bugün gördüklerime de sessiz kalmam mümkün değildi. Annemin bilmesi şarttı. Başına daha kötü şeyler gelse o vebali kaldıramazdım. Ne yapacağım ben lütfen akıl verin

reşit bir gencin telefonunu kurcalamanızı doğru bulmuyorum.bana fazla kontrolcü geldiniz,üniversiteli bir insan artık doğruyu yanlışı bilebilecek seviyeye gelmiştir. korunma yöntemlerini araştırdığına göre aklı selim bir kız. sizin tabirinizle “küçük masum kız kardeşiniz” değil artık.. cinsellik de yaşayacak erkek arkadaşıyla da kalacak, partileyecek, alkole düşecek çünkü içinde var ve siz isteseniz de istemeseniz de bunu yaşayacak.

siz kardeşinizin sırlarını ebeveyn edasıyla saklamışsınız kız da her yakalandığında sizden özür dilemiş. arkadaş olmamışsınız ki, kardeşinizle arkadaş olmayı deneyin.

Son düzenleme:
reşit bir gencin telefonunu kurcalamanızı doğru bulmuyorum.bana fazla kontrolcü geldiniz,üniversiteli bir insan artık doğruyu yanlışı bilebilecek seviyeye gelmiştir. keşke anne babaya ispiyonlamadan önce erkek arkadaş konusunda abla kardeş sohbet etseydiniz.

kız kardeşiniz sizi kendine yakın görmediği için içini açmıyor maalesef.aileden kendini itecek bir şeyler görmüştür mutlaka.durduk yere mi bu hale geldi ?
İnanın kontrolcülükten değil daha lise çağında da yanlış erkek arkadaş seçimi yaptı. Bu zamana kadar her durumda yanında oldum. Lisede evden bile kaçtı. Ben buldum ailemle konuştum pedagoga gittik. Bu kadar arkasında olduğum halde neden hala kendisine zarar gelebilecek şeyler yapıyor anlamıyorum. 19 yaşında küçük değil biliyorum ama nasıl daha yeni tanıştığı biriyle otele gidip cinsellik yaşayabilir. Geri dönülemez yanlışlar yapsa tanımadığı insan yaşadıklarıyla tehdit etse daha mı iyi olacaktı

Habersiz okul değiştirme filan tedirgin edici haklısınız
Ama böyle şeyler yaparken neden sonsuz kredi açıp arkasında oldunuz ki?
Arkasında durup durup sizi en ilgilendirmeyen kısımda müdahil olup ortalığı birbirine katmışsınız
"Küçük masum kızkardeşinizden" beklentiniz neydi ki tam olarak?
Sizin standartlarınıza uygun olarak atıyorum mesela evlenince cinsellik yaşaması mıydı?
Belli ki size uygun olmayan bazı şeyler kardeşiniz için sorun değil
Davranışlarının sorumluluğunu da alacak yaşta olduğuna göre endişelenmekte haklı olduğunuz konular da olsa elinizden bir şey gelmeyeceğini kabullenin

Son olarak kardeşiniz de olsa kimsenin telefonunu karıştırmayın

Habersiz okul değiştirme filan tedirgin edici haklısınız
Ama böyle şeyler yaparken neden sonsuz kredi açıp arkasında oldunuz ki?
Arkasında durup durup sizi en ilgilendirmeyen kısımda müdahil olup ortalığı birbirine katmışsınız
"Küçük masum kızkardeşinizden" beklentiniz neydi ki tam olarak?
Sizin standartlarınıza uygun olarak atıyorum mesela evlenince cinsellik yaşaması mıydı?
Belli ki size uygun olmayan bazı şeyler kardeşiniz için sorun değil
Davranışlarının sorumluluğunu da alacak yaşta olduğuna göre endişelenmekte haklı olduğunuz konular da olsa elinizden bir şey gelmeyeceğini kabullenin

Son olarak kardeşiniz de olsa kimsenin telefonunu karıştırmayın
Hayır asla cinsellik yaşamasını masumiyetiyle ilişkilendirmiyorum. Yeni tanıştığı biriyle bunu yaşaması beni çok korkuttu açıkçası. Bu zamana kadar güvenmemem gerektiğini kendi gösterdi. Ya başına bişey gelseydi ya tehdit edilse ya rızası olmadan da bunu yaşamaya zorlansa ya canına kast edilseydi. Aklıma binbir türlü şey geldi birden görünce. Ayrıca ne olursa olsun 19 yaşında yaa 19.

Hayır asla cinsellik yaşamasını masumiyetiyle ilişkilendirmiyorum. Yeni tanıştığı biriyle bunu yaşaması beni çok korkuttu açıkçası. Bu zamana kadar güvenmemem gerektiğini kendi gösterdi. Ya başına bişey gelseydi ya tehdit edilse ya rızası olmadan da bunu yaşamaya zorlansa ya canına kast edilseydi. Aklıma binbir türlü şey geldi birden görünce. Ayrıca ne olursa olsun 19 yaşında yaa 19.
Yani haklısınız tamam da sizin kardeş de hiçbi zaman öyle masum olmamış zaten
Lisedeyken başladık uğraşmaya diyorsunuz
Şimdiye kadar nasıl güvenebildiniz asıl ben güvenip arkasında duramazdım mesela

Sizin cinsel hayatı söz konusu olunca aileye açmanız da doğru değil ama bence
Kendiniz de demişsiniz aile faciasına yol açacaktım filan diye
Başkası zarar vermesin biz verelim gibi olmuş
Maksat zarar görmemesi olması lazımdı oysa

Tedirgin olduğunuz şeyler konusunda yaşadığımız ülkeyi düşününce çok haklısınız
Ama ne yapabilirsiniz ki?
Zincire bağlayıp evde tutacak haliniz yok
Zamanında cinsellikle ilgili bilgi vermişsinizdir umarım
Çocuğunuz da olsa belli bi noktadan sonra elden bir şey gelmiyor
Gerekli bilgileri verip dikkate almasını umabiliyorsun sadece

En doğrusunu yapmışsınız. Ben olsam aynısını yapardım. Kadın cinayetleri bu kadar çokken kimsenin kimseye güveni yokken tedirgin olmakta çok haklısınız. Ya bişey olsaydı niye söylemedim diye kendinizi yiyecektiniz. Arkadaş gibi oturun konuşun size kendini rahatça anlatmasına izin verin. umarım aklınız kalbiniz rahatlar

25 yaşına gireceğim yakında, kardeşinizin yaşlarındayken benimde hızlı bir hayatım vardı, ablalarım sürekli karışırdı onlar karıştıkça daha çok halt yerdim. Şu an 25 yaşına gireceğim, gayet aklı başında hayatını yaşayan bir yetişkinim. Zararlı maddeler almadığı sürece ve kendini erkeklerin ortamına meze yapmadığı sürece kızın hayatına karışmayın bence.

Size yanlış gelen şey onun yaşam tarzıdır olabilir. Zaman geçtikçe o doğruyu yanlışı görecek kendi karar verecek zaten.

Yani haklısınız tamam da sizin kardeş de hiçbi zaman öyle masum olmamış zaten
Lisedeyken başladık uğraşmaya diyorsunuz
Şimdiye kadar nasıl güvenebildiniz asıl ben güvenip arkasında duramazdım mesela

Sizin cinsel hayatı söz konusu olunca aileye açmanız da doğru değil ama bence
Kendiniz de demişsiniz aile faciasına yol açacaktım filan diye
Başkası zarar vermesin biz verelim gibi olmuş
Maksat zarar görmemesi olması lazımdı oysa

Tedirgin olduğunuz şeyler konusunda yaşadığımız ülkeyi düşününce çok haklısınız
Ama ne yapabilirsiniz ki?
Zincire bağlayıp evde tutacak haliniz yok
Zamanında cinsellikle ilgili bilgi vermişsinizdir umarım
Çocuğunuz da olsa belli bi noktadan sonra elden bir şey gelmiyor
Gerekli bilgileri verip dikkate almasını umabiliyorsun sadece
Ailem asla zarar vermez sadece çok üzüldüler o yüzden aile faciası diye bahsettim. Ailemin zarar verebileceğini düşünsem zaten söyleyemezdim kardeşime kıyamazdım.
Çok doğru söylemişsiniz zincire bağlayıp evde tutamayız. Ben bu zamana kadar her şeyi açık açık konuştum. Tanımadığı insanlarla gereğinden fazla yakınlaşıp başına kötü şeyler gelmesin diye ailemin bilmesini istedim. O sorumluluk sadece bana ait olarak kalsa sonuçlarına tek başına katlanamazdım. Ne yapalım küsecekse bunun için küssün o zaman 🤷🏼‍♀️

En doğrusunu yapmışsınız. Ben olsam aynısını yapardım. Kadın cinayetleri bu kadar çokken kimsenin kimseye güveni yokken tedirgin olmakta çok haklısınız. Ya bişey olsaydı niye söylemedim diye kendinizi yiyecektiniz. Arkadaş gibi oturun konuşun size kendini rahatça anlatmasına izin verin. umarım aklınız kalbiniz rahatlar
Yemin ederim aklıma ilk kadın cinayetleri geldi. Başına bişey gelse ben ne yaparım diye başımdan kaynar sular döküldü. Şu an arkadaş gibi konuşamıyoruz maalesef. Kendisi bana küs. Ömür boyu konuşmayacağını söylüyor.

Herkes aynı yollardan farklı geçebiliyor. Bende çok hızlı yaşantısı olan biriydim. Hatalarım çoook fazladır. Ama hiç biri için pişman değilim. Hepsi bana bir sürü şey öğretti.
Son anlattığınız test olayı ise cidden hiç hoşuma gitmedi. Madem bu kadar seviyordunuz niye onunla konuşmadınız? Ya babanız gidip bir sinirle öldürseydi? Altından kalkabilecek miydiniz ?
Siz şimdi böyle yaptınız ama onu cinsellik yaşamaya itmiş oldunuz. Yasaklar her zaman cezbeder.

25 yaşına gireceğim yakında, kardeşinizin yaşlarındayken benimde hızlı bir hayatım vardı, ablalarım sürekli karışırdı onlar karıştıkça daha çok halt yerdim. Şu an 25 yaşına gireceğim, gayet aklı başında hayatını yaşayan bir yetişkinim. Zararlı maddeler almadığı sürece ve kendini erkeklerin ortamına meze yapmadığı sürece kızın hayatına karışmayın bence.

Size yanlış gelen şey onun yaşam tarzıdır olabilir. Zaman geçtikçe o doğruyu yanlışı görecek kendi karar verecek zaten.
Belki de ablalarınız bu kadar karıştı diye hızlı yaşamınıza rağmen 25 yaşına kadar sağ salim gelebildiniz bilemeyiz. Maalesef ülkemizin koşulları bu kadar özgürlüğe müsait değil. Keşke öyle olsa da aileler hiç düşünmese 🤷🏼‍♀️
Bana yanlış gelen cinsellik yaşaması değil tanımadan güvenmesi. Bu kadarına tek başıma katlanamazdım. Kötülüğü için yapmadım bunu. Eminim ablalarınız da kötülüğünüz için karışmamışlardır. Umarım bunu anladığında hala ana haberlere çıkmamış olur 🤷🏼‍♀️

Herkes aynı yollardan farklı geçebiliyor. Bende çok hızlı yaşantısı olan biriydim. Hatalarım çoook fazladır. Ama hiç biri için pişman değilim. Hepsi bana bir sürü şey öğretti.
Son anlattığınız test olayı ise cidden hiç hoşuma gitmedi. Madem bu kadar seviyordunuz niye onunla konuşmadınız? Ya babanız gidip bir sinirle öldürseydi? Altından kalkabilecek miydiniz ?
Siz şimdi böyle yaptınız ama onu cinsellik yaşamaya itmiş oldunuz. Yasaklar her zaman cezbeder.
Ailemin böyle bir şey yapmayacağından adım kadar eminim ki sadece konuşmaya çalıştılar. Kardeşim iletişime kapalı. Cinselliği yaşaması değil mesele anlamıyorsunuz daha yeni tanışmışlar başına bir şey gelseydi nasıl yaşardım asıl

Ailemin böyle bir şey yapmayacağından adım kadar eminim ki sadece konuşmaya çalıştılar. Kardeşim iletişime kapalı. Cinselliği yaşaması değil mesele anlamıyorsunuz daha yeni tanışmışlar başına bir şey gelseydi nasıl yaşardım asıl
Yani Fuckbody olayı yaşayan tonlarca insan var. Onaylarsınız onaylamazsınız orası çok ayrı ama belki o kafadadır. Ha ben olsam bende endişelenirim ama gider ilk onla konuşurum.
Birde aile faciası çıkıyordu yazan sensin. Facia bana göre böyle bir şeydir.

tekrar mesaj

Yemin ederim aklıma ilk kadın cinayetleri geldi. Başına bişey gelse ben ne yaparım diye başımdan kaynar sular döküldü. Şu an arkadaş gibi konuşamıyoruz maalesef. Kendisi bana küs. Ömür boyu konuşmayacağını söylüyor.
Söylesin bunun olmayacağını kendi de biliyor kızgınlıkla bunu söylüyor. Hala sizinleyse odasına girin kapıyı kitleyin bişey yapın konuşmak zorundayız yargılamadan dinleyeceğim deyin. Emin olun işe yarayacaktır. Onun size gelmesini beklemeyin. Böyle durdukça kendini dolduracaktır haklılık payı arayacaktır kendi içinde.

Her hatasında yanında oldum, onu yaptı kapattım, bunu yaptı kapattım, ailem duymasın diye gizledim, anne babama duyurmadan çözmeye çalıştım, hep arkasından topladım... Aferin çok büyük iyilikler yapmışsınız anne babanızdan gizleyerek. Sizin yapabileceğiniz var yapamayacağınız var, gidip te ilk hatasında ailenize ispiyonlayın diyen yok. "Bak bu sefer yanındayım yardım ederim ama bir dahakine yanında olamam anne babama söylemek zorundasın" diyebilirdiniz. Hata yaptığının bile farkında olmamış ki devamlı toplayan düzelten biri var etrafta.

Kızkardeşiniz çok baskı görmüş anlaşılan. Siz sadece kardeşiniz tarafından anlatmışsınız, aileniz nasıl peki? Kızı e-devlet şifresini kullanıp okul değiştirirken annenizin ruhu duymuyor ama siz yurt müdürüne telefon açıp azarlıyorsunuz nasıl gönderirsiniz diye. 19 yaşında birisi yetişkin sayılıyor bilmem farkında mısınız? Anlaşılan cinsellik yaşamış veya araştırıyor. İnşallah çok büyük hatalar yapmadan kendini korur. Doğru düzgün ilişkiler kurar. En azından üniversiteye gidiyor, iyi kötü mezun olur da elinde bir mesleği olur.

Hadi ne yaparsan yap mutlu huzurlu olmayıp sevgiyi ilgiyi sokakta arayan bir azınlık var ama büyük çoğunluk genç kızlar ailede baskı gördüğü kısıtlandığı için böyle davranıyorlar. Büyük konuşamam bende de 14,5 ve 12,5 yaşında iki kız var. Geçen gün banyoda tüy dökücü krem tester buldum. Önce benim değil dedi yalan söyledi. Sonra da anne izin vermezsin diye söylemedim dedi. Oturup ağda, jilet ve krem farkını açıkladım çocuğa. Bana her şeyi söyleyebilirsin ve söylediğin haber verdiğin sürece makul boyutta istediklerini yapabilirsin dedim. Yine de tüy dökücü kullanmak mı istiyorsun, o halde gidip kendine alabilirsin ya da ben alırım sana dedim. Utana sıkıla sütyen istiyor ama bir türlü söyleyemiyor kıvranıyor AVM de. Ben daha önce alalım mı kızım diye sorunca kızmıştı, hayır ya niye bana böyle şeyler soruyorsun diye. En sonunda anne spor dersinde böyle çok hareket edemiyorum kollarımla hep önümü tutuyorum "şey" var mı bana göre? Gittik ben ona göre seçtim o utandığı için arkalarda bir yerde bekledi, soyunma kabinin önünde buluştuk girdi denedi.

İki tane samimi arkadaşı var bazen onlar gelir bazen benim kız gider. Üçü mesela şimdi kozmetik ürünlere merak salmışlar. Bir gün bunları randevu alıp Sep...ra mağazasına götürdüm. Mağazada uzman bunlara her şeyi anlattı, neyi kullanabilirsiniz hangi ürün için daha cildiniz hazır değil... Birer yüz temizleme seti, şeffaf rimel, dudak parlatıcı falan kadının önerdiklerinden aldım bunlara, yemek yedik eve geldik. Hem kızım mutlu arkadaşlarıyla iyi vakit geçirdi, hem ben mutlu. İlk tüy dökücü kremi bulduğumda bağırıp çağırsaydım kesinlikle görmüycem falan deseydim çocuk yine yapacaktı yapacağını hem de gizleyerek. Bundan sonra da gizleme ve yalan devam edecekti. Şimdi biliyor ki bir şeye ihtiyacı varsa bana söyleyebilir.

Uzattım ama demek istediğim, çocuklar merak ede ede büyüyorlar. Baskılayarak kısıtlayarak büyütmek geçici çözüm. Çocuk yine merakını gideriyor ama bu sefer yalan söyleyerek gizleyerek ve hatta inatlaşarak. Yaş ilerledikçe sorunlar da büyüyor ve şekil değiştiriyor.

Saldım çayıra mevlam kayıra olmasın tabi ama bazı yaptığı şeylere müdahale edemezsiniz. Umarım doğru düzgün bir sevgili edinir de sadece onunla yaşar bunları biraz durulur.
Belki kendisine zarar gelebileceği endişesi taşıdığınız için nerede ve kimle olduğunu sizle paylaşmasını isteyebilirsiniz. Ama şu saatten sonra size böyle bir yakınlık kurabileceğini sanmıyorum.
Umarım kendini tehlikeye atmıyordur kardeşiniz.

, annemin edevlet şifresiyle veliden habersiz okul değiştirmeler vs vs.
O iş oyle kolay degil.
Eger bunu bile yapabilmisse Ankara siyasal yazdirin.
Politikacilar eline su dokemez.
Ayrica kardesiniz icin duymus oldugunuz endisenin farkinda olmakla birlikte size katiliyorum.
Ama bu durumda sadece uyarabilirsiniz.Bu yasam tarzini degistirmesi yonunde telkinde bulunabilirsiniz.
Telefonunu karistirmak veyahut kendisine sıkıca baglanmis olan haklarina mudehale edemezsiniz.
Belki arkasini toplamayip agiz birligi yapmasaydiniz o da bu kadar basina buyruk olmayacakti.
Siz ne kadar soyleseniz de hata yapilmadan anlasilmiyor cogu zaman.
Sicak sobaya el basarsa sonuclarina katlanir.Tabi ortada sicak bir soba varsa.

Back