olmaz mı kardeş insanın canının canıdır... ben abime hiç çekinmeden söküp kalbimi bile veririm...böyle kardeşler var mı yaaaa.....:çok üzgünüm:
smile neden inanmıyorsun? kardeşin var mı bilmiyorum ama kardeş candır ona bir şey olsa insanın içi yanar..böyle bir kardeş ilişkisinin olduğuna inanamıyorumm ama müthiş bir öykü...
smile neden inanmıyorsun? kardeşin var mı bilmiyorum ama kardeş candır ona bir şey olsa insanın içi yanar..
ona gelen bana gelsin der ... Zira biz abimle öyleyizdir.. o kurtulacakssa eğer canım pahasına herşeyi yaparım hemde hiç çekinmeden..
Kardeşlik zaten böyle bir şeydir... benim gibi düşünen yok mu ? kardeşi için herşeyi göze alabilecek olan?
Yıllar önce Stanford hastanesi'nde gönüllü olarak çalıştığım zaman, çok ciddi ve az rastlanan bir hastalığa yakalanmış Liza adında bir kız tanıdım.İyileşmesi için bir tek yol vardı, beş yasındaki erkek kardeşinden kan nakli yapılması gerekiyordu.Erkek kardeşi ayni hastalığın üstesinden gelmişti ve vücudunda hastalığı yenebilecek antikorlar oluşmuştu. Doktor bu durumu Liza'nin erkek kardeşine açıkladı ve ona ablasına kan vermeyi isteyip istemediğini sordu.Küçük çocuk bir an tereddüt etti ve derin bir nefes aldıktan sonra,"Evet,eğer Liza kurtulacaksa veririm" dedi.Kan nakli yapılırken,kucuk çocuk ablasının yanındaki yatakta yatıyor ve ablasının yanaklarına renk geldikçe bizimle birlikte gülümsüyordu.Sonra yüzündeki gülümseme kayboldu. Başını kaldırıp doktora baktıktan sonra titreyen bir sesle,"Hemen mi öleceğim?" diye sordu.Sonradan anladık ki yaşı cok küçük olduğu icin,doktorun sözlerini yanlış anlamış ve kanının tümünü ablasına vermesi gerektiğini düşünüp ölümü pahasına onu kabul etmişti.
ALINTIDIR...
smile neden inanmıyorsun? kardeşin var mı bilmiyorum ama kardeş candır ona bir şey olsa insanın içi yanar..
ona gelen bana gelsin der ... Zira biz abimle öyleyizdir.. o kurtulacakssa eğer canım pahasına herşeyi yaparım hemde hiç çekinmeden..
Kardeşlik zaten böyle bir şeydir... benim gibi düşünen yok mu ? kardeşi için herşeyi göze alabilecek olan?
Canım kızma ama bence bu hikayede saçma ve mantıksız olan bir şeyler var..Birincisi zaten18 yaşın altındaki bir bireyden kan transfüzyonu yapılmaz..18 in üstündeyse bile belirgin bir rahatsızlığı varsa kan transfüzyonu gerçekleştirilmez..
ikincisi de çocuk kendi kendine koluna enjektör bağlayıp kan veremez ki..Birinin bunu yapması lazım..doktor,hemşire gibi...Doktor da salak mı bütün kanı versin..Birini kurtarırken diğerini kaybetmeyi göze alsın...:1ninca:
Kardeşlerimi ben de çok severim..Ama bu hikaye bana çok tutarsız geldi..Gerçek dışı...
doktorun dusuncesi degilmis zaten butun kani vermek, kucuk cocuk bøyle sanmis, bøyle sanmasina ragmen kabul etmis, butun olay bu, digerlerine takilma bence, hikayede olsa cok tatli bir hikaye