kardeşime canım feda

CitlembiK

Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet...
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
3.705
1.994
Yıllar önce Stanford hastanesi'nde gönüllü olarak çalıştığım zaman, çok ciddi ve az rastlanan bir hastalığa yakalanmış Liza adında bir kız tanıdım.İyileşmesi için bir tek yol vardı, beş yasındaki erkek kardeşinden kan nakli yapılması gerekiyordu.Erkek kardeşi ayni hastalığın üstesinden gelmişti ve vücudunda hastalığı yenebilecek antikorlar oluşmuştu. Doktor bu durumu Liza'nin erkek kardeşine açıkladı ve ona ablasına kan vermeyi isteyip istemediğini sordu.Küçük çocuk bir an tereddüt etti ve derin bir nefes aldıktan sonra,"Evet,eğer Liza kurtulacaksa veririm" dedi.Kan nakli yapılırken,kucuk çocuk ablasının yanındaki yatakta yatıyor ve ablasının yanaklarına renk geldikçe bizimle birlikte gülümsüyordu.Sonra yüzündeki gülümseme kayboldu. Başını kaldırıp doktora baktıktan sonra titreyen bir sesle,"Hemen mi öleceğim?" diye sordu.Sonradan anladık ki yaşı cok küçük olduğu icin,doktorun sözlerini yanlış anlamış ve kanının tümünü ablasına vermesi gerektiğini düşünüp ölümü pahasına onu kabul etmişti.

ALINTIDIR...

kardeşime canım feda diyince bende sizle alakalı bişey sandım...neyse gerçektende çok güzel paylaşım için teşekkürler

ay senağlamasenağlamasenağlama
ben bunu daha önce hiç okumamıştım
ne güzel yazı ya içim bi fena oldu
ay yine ağlıcam

böyle kardeşler var mı yaaaa.....:çok üzgünüm:
olmaz mı kardeş insanın canının canıdır... ben abime hiç çekinmeden söküp kalbimi bile veririm...
Eminimki oda tereddüt bile etmez, benim için canından bile vazgeçer..

ayyyy tüğlerim diken diken suan

böyle bir kardeş ilişkisinin olduğuna inanamıyorumm ama müthiş bir öykü...

ders verici saf tertemiz ...
çocukları çok seviyorummmmmm:)))

böyle bir kardeş ilişkisinin olduğuna inanamıyorumm ama müthiş bir öykü...
smile neden inanmıyorsun? kardeşin var mı bilmiyorum ama kardeş candır ona bir şey olsa insanın içi yanar..
ona gelen bana gelsin der ... Zira biz abimle öyleyizdir.. o kurtulacakssa eğer canım pahasına herşeyi yaparım hemde hiç çekinmeden..
Kardeşlik zaten böyle bir şeydir... benim gibi düşünen yok mu ? kardeşi için herşeyi göze alabilecek olan?

Son düzenleme:

olmazmı bacım hislerime tercüman olmuşsun ben erkek kardeşimde evlat sevgisini tattım şuan bi oğlum var kerdeşimide büyük oğlum diye severim kardeş candır ciğerdr Allaah kimseyi sevdiklerinder ayırmasın.:teselli:

yerim yaa..duygulandim gercekten.Cocuklar bi baska ya.
gozumu kirpmadan kardeslerim icin ölume giderim onlar benim herseyim ablalari yer onlariiii

Canım kızma ama bence bu hikayede saçma ve mantıksız olan bir şeyler var..Birincisi zaten18 yaşın altındaki bir bireyden kan transfüzyonu yapılmaz..18 in üstündeyse bile belirgin bir rahatsızlığı varsa kan transfüzyonu gerçekleştirilmez..
ikincisi de çocuk kendi kendine koluna enjektör bağlayıp kan veremez ki..Birinin bunu yapması lazım..doktor,hemşire gibi...Doktor da salak mı bütün kanı versin..Birini kurtarırken diğerini kaybetmeyi göze alsın...:1ninca:

Kardeşlerimi ben de çok severim..Ama bu hikaye bana çok tutarsız geldi..Gerçek dışı...

işte bu yüzden tek çocuğa karşıyım ilerde anne babaya bişey olduğunda kardeşler birlikde oluyo bende abim için herşeyimi verebilirim ayyy canım abim benim eminim oda benim için herşeyini verir

her okuduğumda tüylerim diken diken olur...
böyle kardeşler varmıdır??? işte bu kocaman bir soru işareti....
sevgiler...

Olmazmi..
bu sitedeki herkes eminim bøyle dusunuyordur.
Ben yillar ønce erkek kardesimle kavgalar ederdim simdi dusununce onun icin bile kiziyorum kendime, nasil kiyabildim diye, o benim herseyim uc kardesim var ucude herseyim benim, Onlara gelecek olan bana gelsin dicemde, ozamanda onlar benim icin canini bile vermeye kalkacak..

Allahim kimseyi bøyle aci durumlarla sinamasin AMiN:Saruboceq:

doktorun dusuncesi degilmis zaten butun kani vermek, kucuk cocuk bøyle sanmis, bøyle sanmasina ragmen kabul etmis, butun olay bu, digerlerine takilma bence, hikayede olsa cok tatli bir hikaye

doktorun dusuncesi degilmis zaten butun kani vermek, kucuk cocuk bøyle sanmis, bøyle sanmasina ragmen kabul etmis, butun olay bu, digerlerine takilma bence, hikayede olsa cok tatli bir hikaye

Tatlım ,çocuk öyle sansa bile dr ya da hemşire bilir ne kadar alacaklarını..Hani belli bir ünite alınır.Bir torba en fazla...Çocuğun tekelinde değildir miktarı..Bunu ayarlayabilcek durumda değildir.

Neyse farklı yorumladım ben..Kardeşlerimi çok seviyorum...:asigim:.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…