• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim

Ya ne tepkiler vermişsiniz!!abartmayin iki kız kardeşin evlilik muhabbeti cok mu absürt..ayrica zorlama yok sadece boyle bir durum var deyip soruyor..sormasa yarin obur gun kiza filan kişi sana gorucu gelecekti ablan biliyordu yok dedi dese ordan da vayyy niue söylemiyorsun olur..abartmaya gerek yok sormuş yok demiş bitti.

Bir abla olarak siz üstünüze düşen görevi yapmışsınız..kardeşiniz verdiği tepki çok yanlış şuan istemediğini söyleyebilirdi sizi kırmadan. .siz en doğrusunu yapmışsınız. .görücü usulü veya değil kısmeti ne zaman gelirse o zaman evlenir..siz kafanızı yormayın o kendini hazır hissettiği zaman doğru zamanda yuvasını kuracaktir.

22 yaşinda ne kismeti ya? Asil siz demeliydiniz "kardeşim daha okuyor, çildirdiniz mi, hadi başka kapiya" diye.

Ki bide oğlani tanimiyorsunuz bile. Tek duyduklarinizdan yola çikiyorsunuz. Tanimadiğiniz adami, ögrenci kardeşinize taniştirmak istiyorsunuz. Hadi diyelim istediğiniz oldu ve kardeşiniz evet dedi, ya çocuk sorumlu çiksaydi? Ya kardeşin "ben okulu birakiyorum, evlencem" deseydi??

Sanki tek düzgün erkek (ki tekrar, tanimiyorsunuz bile) bumuş gibi konuşuyorsunuz. 22 yaşinda bir insan kendini bile tanimiyor, yani birak o yaşta evlenecegi kişiyi seçsin. Sonuçta bu görücü olayi flört etsin diye yapilmiyor, evlensin diye yapiliyor.

Kardeşinize çok hak verdim. Ki fazla birşey dememiş. Küfür hakatet etmemiş. Sadece kendini savunmuş.

Abartılı bir tepki vermiş.
Ben de erken yaşta evliliğe karşı olsam da bu kısmet işi herkese göre değişiyor bir yandan da.
"Okuduğum için düşünmüyorum, bir daha soran olursa direkt reddedebilirsin abla" deseymiş daha makul olurmuş.

Selamlar arkadaşlar, bir yakınımız üniversite mezunu bir çocuktan bahsetti ailesi de iyi insanlarmış ve evlenmek istiyor, kardeşim henüz ünide okuyor 22 yaşında. Okuduğu için belki istemeyebilir dedim ama kısmetini de kapatmamak için kendisine sorayım dedim, hemen bugün nikah kıyılmayacak sonuçta. Bir de yaşları da uygun geldi bana çocuk da 28 anladığım kadarıyla. Neyse konuyu açtım, görüşmek ister misin dedim, kardeşim bana çok sert çıktı ben okuyorum bilmiyor musun, herkes senin gibi evlenmek zorunda mı gibi bir laf etti, üzüldüm ben söylemeyecektim bile sadece kısmeti ordaysa ben mani olmayayım diyerek anlattım, yoksa onun evlenmesi veya bekar kalmasının bana bir faydası yok aynı şekilde yakınımıza da yok, güvenilir bir aile olduğu için önermiş. Bilmiyorum, insanları kırmadan konuşmak çok mu zor, illa karşıdakini küçük mü görmek gerekir bilemiyorum. Bir de ben isterim ki hepsinin yuvası olsun çünkü gerçekten üvey annem ve babam arasında devamlı tartışmalar, boşanma konusu açılınca evden kovmalar (ev üvey annemin) ben huzurlu bir yerde yaşamalarını isterim. Kısmette yoksa olmaz ama ben zorlamadığım halde bu kadar tepkiyi anlamadım. Ben hamileyim fazla hassasım belki bilmiyorum, bu konuyu da tekrar açmayı düşünmüyorum kendisi söylemedikçe. Siz olsanız ne yaparsınız?
Kardeşinin üvey anne evinden kurtulup,rahat huzurlu bir hayat yaşamasını istiyorsan ne olursa olsun okumasını destekleyeceksin.Ne görücüsü,ne kısmeti,ne kısmete manisi.Kimsenin kadere kısmete mani olacak gücü ve yetileri yok.Ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim.Alınganlık yapma.Seni küçümsememiş ama gerçekten de aman aile iyi aman ha kaçmasın kısmet diye de 22 yaşında okuyan kardeşim evlensin diye düşünmem.Bakış açını değiştir.

Kardeşinin üvey anne evinden kurtulup,rahat huzurlu bir hayat yaşamasını istiyorsan ne olursa olsun okumasını destekleyeceksin.Ne görücüsü,ne kısmeti,ne kısmete manisi.Kimsenin kadere kısmete mani olacak gücü ve yetileri yok.Ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim.Alınganlık yapma.Seni küçümsememiş ama gerçekten de aman aile iyi aman ha kaçmasın kısmet diye de 22 yaşında okuyan kardeşim evlensin diye düşünmem.Bakış açını değiştir.
Emrivaki yapma hakkını nerden buldunuz? Üslubunuzu değiştirin öncelikle. Siz benim onun okulunu desteklemediğimi nerden biliyorsunuz? Kafanıza göre yorum yapmayın, konunun detayını bilmeden.

22 yaşinda ne kismeti ya? Asil siz demeliydiniz "kardeşim daha okuyor, çildirdiniz mi, hadi başka kapiya" diye.

Ki bide oğlani tanimiyorsunuz bile. Tek duyduklarinizdan yola çikiyorsunuz. Tanimadiğiniz adami, ögrenci kardeşinize taniştirmak istiyorsunuz. Hadi diyelim istediğiniz oldu ve kardeşiniz evet dedi, ya çocuk sorumlu çiksaydi? Ya kardeşin "ben okulu birakiyorum, evlencem" deseydi??

Sanki tek düzgün erkek (ki tekrar, tanimiyorsunuz bile) bumuş gibi konuşuyorsunuz. 22 yaşinda bir insan kendini bile tanimiyor, yani birak o yaşta evlenecegi kişiyi seçsin. Sonuçta bu görücü olayi flört etsin diye yapilmiyor, evlensin diye yapiliyor.

Kardeşinize çok hak verdim. Ki fazla birşey dememiş. Küfür hakatet etmemiş. Sadece kendini savunmuş.

Küfür hakaret etseydi nedir? Size teklif eden olursa küfür edersiniz artık. Okuduğunuzu anlama problemi yaşıyorsunuz herhalde. Allah akıl fikir versin.

Ya ne tepkiler vermişsiniz!!abartmayin iki kız kardeşin evlilik muhabbeti cok mu absürt..ayrica zorlama yok sadece boyle bir durum var deyip soruyor..sormasa yarin obur gun kiza filan kişi sana gorucu gelecekti ablan biliyordu yok dedi dese ordan da vayyy niue söylemiyorsun olur..abartmaya gerek yok sormuş yok demiş bitti.

Ahlaksız birşey teklif edilmiş gibi saçma yorumlar okudum. Okulunu destekle diyen arkadaşlar için de ilk sayfaya not düştüm. Kötü niyetli olsam ne okulu ne evliliği beni ilgilendirmez zaten ne hali varsa görsün derim. İlerde ablan engel oldu demesinler diye sordum dediğiniz gibi, yok dedi diye de vay efendim evleneceksin diyecek halim yok, sadece tanışmak istersen böyle biri var dedim. Bir daha sorsalar da söylemem zaten düşünmüyor der geçerim.

Bir abla olarak siz üstünüze düşen görevi yapmışsınız..kardeşiniz verdiği tepki çok yanlış şuan istemediğini söyleyebilirdi sizi kırmadan. .siz en doğrusunu yapmışsınız. .görücü usulü veya değil kısmeti ne zaman gelirse o zaman evlenir..siz kafanızı yormayın o kendini hazır hissettiği zaman doğru zamanda yuvasını kuracaktir.
Ben kendi çocuklarım için de aynısını yapardım, arkadaşım da olsa aynısını yapardım. İstemeyene zorla git tanış da demedim, çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Abartılı bir tepki vermiş.
Ben de erken yaşta evliliğe karşı olsam da bu kısmet işi herkese göre değişiyor bir yandan da.
"Okuduğum için düşünmüyorum, bir daha soran olursa direkt reddedebilirsin abla" deseymiş daha makul olurmuş.
Çok teşekkür ederim, kalp kırmak bu kadar kolay olmamalı diye düşünüyorum ben de. Kendi ailemle ilgili zaten çok problem yaşadım, artık gerçekten üstüste bindi.

Küfür hakaret etseydi nedir? Size teklif eden olursa küfür edersiniz artık. Okuduğunuzu anlama problemi yaşıyorsunuz herhalde. Allah akıl fikir versin.

Yazdigimdan tek bunumu cikardiniz? Sanirim sizde var algilama problemi.

Ha bide ben evliyim. 22 yasindayken bende ögrenciydim ve biri bana görücü teklifi ile gelse evet kahkaha atardim ve kardesin gibi tepki verirdim.

Kardesin zeki kadinmis hayatini kurtarmaya bakiyor. Sen ise eski kafa... ayrica dip not belirteyim kardesim sureklo kovuldugu bir ebde huzursuz yasiyor olsa dershane parasini verip kenara cekilmem acarim evimin kapilarini.

22 yaşında öğrenciyken ablam bana 28 yaşında birini önerde ben de sinirlenirdim. hiç uygun mu sizce?

Emrivaki yapma hakkını nerden buldunuz? Üslubunuzu değiştirin öncelikle. Siz benim onun okulunu desteklemediğimi nerden biliyorsunuz? Kafanıza göre yorum yapmayın, konunun detayını bilmeden.
Emrivaki mi???? Sen bu yazının neresinde emrivakilik gördün hanımefendi.Algı böyle bir şey işte.Bakış açısı budur.Desteklemek,okulunu desteklemek para vermek değil,evlenmesinin önüne geçmektir.Neyse ben kimsenin bakış açısını değiştiremem.Lafı ters anlıyorsunuz.Hee bu arada üsluptan emrivakilikten bahsederken,insan önce kendi verdiği cevabı bir gözden geçirmeli.Savaşa hazır gardını almış bir edayla yazmamalı

Ben kardeşime yeğeninin doğum hediyeleri için mesaj attım ve konuyu da kapattım arkadaşlar. Büyük olarak hiç konuşmamışız gibi davrandım, kırılmış olsam da. Burda saçma sapan yorum yapan arkadaşları da görmezden geldim, göz ardı et butonu için teşekkür ederim. Ben kardeşime her zaman kapılarımı açtım maddi manevi destek oldum, isteyen kötü bilsin, herkesin kalbini ve yaptıklarını Allah biliyor. Bana yapılanları da Allah biliyor, kul görmese de olur. Destek olup moral veren uzlaşmacı arkadaşlara teşekkür ederim. Burda bilip bilmeden konuşan kalp kıran ve zanda bulunan kişileri de Allah'a havale ediyorum. İnsanları suçlamak ve kırmak için burda bulunmanın size ne faydası bilmiyorum ama ah alıyorsunuz dikkat edin derim. Herkese hayırlı günler.

Back