- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
- Konu Sahibi prettywoman89
İkiniz de haklısınız. O yüzden büyük olarak ve konuyu başlatan taraf olarak sen alttan al. asıl niyetini anlat kardeşine. Yanlış anlaşılmayı düzeltin. Tatlıya bağlayın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok teşekkür ederim, mesajınız beni çok mutlu etti, beni de ablanız gibi görürseniz sevinirim :) Allah gönlünüze göre iş bulmayı nasip etsin ve hayırlı bir eş.1. Kardeşiniz aşırı tepki vermiş, düşünmüyorum şu an sağol abla diyip geçebilirdi.
2. Karşı dairemize yeni evli çift taşındı. Kız daha okuyormuş üniversitede. Yani kız benden max. 3 yaş küçüktür. Evin içini de bayağ bir yaptırdılar. Annemle marketten dönüşte karşılaşmışlar. Kız anneme ne yapacağım diye şaka yollu söylenmiş (akşama yemek olarak.) Ben kendi kendime "ne yapacağım?" diye sorarken "işim yok, nasıl iş bulacağım, nasıl ayaklarımın üstünde duracağım, ne b*k yiyeceğim" anlamında soruyorum.Öyle kıskanıyorum ki o kızı...
Yani ülkemizde böyle durumlar çok var sert tepki verecek bir durum yok.
3. Keşke benim de sizin gibi bir ablam olsaydı. Bıktım bu yalnızlıktan, sevilmek istiyorumm.![]()
Siz benim onun için neler yaptığımı bilmediğiniz için konuşuyorsunuz, kaldı ki yazsam da o sizin kardeşiniz yaptığınızı söylemeyin diyecek kişiler olacaktır, benim yaptıklarım bende kalsın ama siz de insanları bilmeden eleştirmeyin derim. Burda baskıya yönelik birşey de yok nasıl okudunuz bilmiyorum ama.21 yaşında okurken bana da sordu annem eve görücü gelmiş babam sor demiş. Siz beni istemiyorsunuz diye oturup ağladım. Kısmet işleri görücü ile olmaz. Kısmet işi tesadüftür. Görücü ile yapılan ısmarlama oluyor. O yaşta kıza “evlen” baskısı yapmak işgüzarca olmuş. Üvey anne elinde kalmasın istiyorsanız yanınıza alın kardeşinizi. Belki de siz onu üvey anne elinde yalnız bıraktınız diye size içten içe kızgındır bilinmez. Başka bir adama sıra gelene kadar siz kardeşisiniz.
Başka bir adamın üvey anneden iyi olduğu ne malum? Neyine güvendiniz? Bırakın kardeşiniz okusun, hayatının gidişatına kendi karar versin.
Teşekkür ederim, evet burdaki yorumlara ben de şaşırdım, belki çevre baskısı çok oluyor o sebeple de insanlar sinirli herhalde.İnsanlar neden evlilik meselesini bu kadar abartıyor anlamıyorum. Tepkisi az bile olmuş ne demek? Çocuktan değil 22 yaşındaki genç kadından bahsediyoruz. Ablası olarak söylemesi gerekeni söylemiş. Kardeşiniz problemli, fazla atarlı bir ergen hâlâ sanırım. Abla daha olgunlaşmadım,evlilik yürütemem ben deseydi. Abartmış.
Teşekkür ederim, bu konuyu açmayı düşünmüyorum, sonuçta kendi hayatı kimseyle görüşmek istemiyorsa görüşmez, zorlamak olmaz.tepkisi bence abartili olmus. ablasi okarak tamamen iyi niytle yaklastiginizi biliyordur ama sanirim yanlis anladi ki kirici konusu. tekrar konuyu acmazsiniz, üzülmeyin bu kadar..
Modern olmak evlilik kurumunu ve evlenenleri de küçük görmek değil bana göre.Ben daha beter tepki verirdim.
Kardeş de olsa özel hayat bu, lafı bile geçirilmemeli.
Siz geleneksel kafadasınız, kardeşiniz modern.
Biliyor olmalıydınız vereceği tepkiyi.
Modern olmak yazılanı doğru anlamaktır.Modern olmak evlilik kurumunu ve evlenenleri de küçük görmek değil bana göre.
Kardesin hakli bu devirde gorucu mu kaldi
Uzatmak istemiyorum tartışmak için de açmadım konuyu, istediğiniz gibi düşünebilirsiniz.Modern olmak yazılanı doğru anlamaktır.
Evleneni ve o kurumu küçük gördüğünü mü söylemiş kardeşiniz, okumadım öyle bir şey.
Kız kendisini yaşının getirdiği hırçınlıkla savunmuş, işine karışılmasını istememiş. Bu kadar yıllık kardeşinizin dünyaya bakışını bilmeniz gerekirdi.
Ben hiç sormadan söyledim okuyor diye, gene de onayını alayım dedim, kendi kendime olur veya olmaz demek istemedim kısmetine ben mani olmak istemem. 15,16 yaşında değil sonuçta ben de velisi değilim. Aynen o şekilde söyledik, çok sağolun yorumunuz için.Zamane gençliği işte bence takmayın kafanıza
Karşı tarafa okuduğu için aklını bulandırmak istemiyormuş diyin geçin
Çok teşekkür ederim, kesinlikle dışarda da olsa illa ki bir arkadaş bir yakın aracı oluyor tanıştırırken. Ben karışmamaya karar verdim kırılmaktansa.Siz kötü bişey dememişsiniz ..zorla evlendirmeye kalkmadın neticede.. sadece söylemişsin üstelik kardeşin..
ayrıca görücü usülünde ne var anlamadım.. eskisi gibi kimse kimseyi konuşmadan görüşmeden evlendirmiyo.. aracı olan tavsiye ediyor telefonlar alınıp görüşüp buluşup sohbet ediliyor. Anlaşırsa arkadaşlık yapıp evlenmeye karar veriyorlar .. yanlış bişi değil yani.. yeri geliyo insanlar iki arkadaşını tanıştırıyor onda bişi yok ama..
Çok teşekkür ederim yorum için, evet belki zaman geçtikçe tepkisinin aşırı olduğunu o da anlar.Kardesin fazlaca abartmis ve kalbini kırmış. Biraz tepki koy ki ben ne yaptim desin, ozur dilesin. Ama o zamana kadar soguk dur derim. Sonra zaten normal hayatiniza donersiniz et tirnaktan ayrılmaz :)