Kardeşim

Israr yoksa tepkisi abartı olmuş biraz
Boşverin
Doğumunuza az kalmış ona odaklanın
Ben kafama göre kestirip atmamak için sormuştum, dediğiniz gibi bundan sonra da zaten söylemem, kendisi istediği zaman istediği kişiyle evlenir, bize de haber verir gideriz. Çok teşekkür ederim.

O da olabilir bilmiyorum.

Tabi ki herkes kendisi istediği ve aradığı özellikteki kişiyi bulsun, ben buna karşı değilim. Zaten daha çocukla ilgili bilgi vermeden konu buraya geldi yani yaş konusundaki fikrini bilemiyorum.

tepkisi bence abartili olmus. ablasi okarak tamamen iyi niytle yaklastiginizi biliyordur ama sanirim yanlis anladi ki kirici konusu. tekrar konuyu acmazsiniz, üzülmeyin bu kadar..

Kardesim de uni de boyle birsey demem o da okul bitmeden evlenecegim diyemez
kısmet isi nerden gelir belli olmaz ama beni kayınvalidem den istediler bir sekilde geliyor bir yerden:)

Kesinlikle kısmet nerden geleceğini bilemeyiz, ben kendim birini bulup demedim öyle bir arayışta değil biliyorum ama bana sorar mısın dediklerinde de onun adına cevap vermek istemedim, ben mani olmuş olurdum o şekilde.

Ayni veya beter tepki verirdim diyenlere bende sasirdim.
Ne varmis bunda yahu?
Normal bir arkadasi da diyebilirdi su su kisi seni begenmis vs diye.. Ayni sey..

Kardesin ergenlikten cikmamis. Veya bu kafalar neyin kafasi anlamiyorum.
Uni okuyan kiz gorucu istemezmis ?
Ne alaka..
Gerci gorucu usulu tanismaya bagli.
Oyle sadece bir iki kere gorusturup evlenmesini bekliyorsan hak veririm kardesine.

Herneyse..bence ustune alinma. Kisisel olarak sana kizmamistir. Belki sevgilisi var belki sinirliydi vsvs..
İcini ferah tut..hayirli dogumlar

Çok abartılı bir tepki vermiş.
Ne olacak yani.
Var ya söylemeseydin de evlenmemi istemiyorsun beni kıskanıyorsun diye bile çıkışabilirdi insan kulluğu böyle bişey..
Hayır abla istemiyoruk demek çok mu zor. Ha yok der sen diretirsin tepkisi az bile derim ama sadece söylemişsin. Abartmış.

tepkisi bence abartili olmus. ablasi okarak tamamen iyi niytle yaklastiginizi biliyordur ama sanirim yanlis anladi ki kirici konusu. tekrar konuyu acmazsiniz, üzülmeyin bu kadar..
Ben de sorsalar dahi düşünmüyor okuyor deyip kapatacağım dediğiniz gibi. Ki henüz iki tarafta görmediği için birbirini zaten beğenip beğenmeyecekleri bile meçhuldu yani peşinde koşup illa olsun denilen bir durum değil. Annem olsaydı hayatta zaten bana düşmezdi ona sorardı akrabalar, ben de büyük olarak sordum, büyüğü olarak görür, görmez, saygı duyar duymaz artık herkesin kendi hayatı kendi tercihi.

Arkadaş ortamında birilerinin aracılığıyla tanışan çok kişi var dediğiniz gibi o da görücü usulü, sevgilisi olmadığını biliyordum o sebeple sordum, istemiyorum deyip konuyu kapatmak varken kalp kırmak yanlış geliyor, yaşıyla alakalı herhalde, kaldı ki kimse kimsenin peşinde değil zorlamıyor, sadece tanışma olacaktı henüz kardeşimi görmedi çocuk.
Çok teşekkür ederim yorumunuz çok iyi geldi :) O arkadaşlara da cevap veremedim çok farklı düşünceler dediğiniz gibi. Zorlama vs olsa zaten herkes tepki verir hatta en başta ben veririm istemediği sevmediği biriyle evlendirmek isteseler.

1. Kardeşiniz aşırı tepki vermiş, düşünmüyorum şu an sağol abla diyip geçebilirdi.
2. Karşı dairemize yeni evli çift taşındı. Kız daha okuyormuş üniversitede. Yani kız benden max. 3 yaş küçüktür. Evin içini de bayağ bir yaptırdılar. Annemle marketten dönüşte karşılaşmışlar. Kız anneme ne yapacağım diye şaka yollu söylenmiş (akşama yemek olarak.) Ben kendi kendime "ne yapacağım?" diye sorarken "işim yok, nasıl iş bulacağım, nasıl ayaklarımın üstünde duracağım, ne b*k yiyeceğim" anlamında soruyorum.Öyle kıskanıyorum ki o kızı...
Yani ülkemizde böyle durumlar çok var sert tepki verecek bir durum yok.
3. Keşke benim de sizin gibi bir ablam olsaydı. Bıktım bu yalnızlıktan, sevilmek istiyorumm.

Ben ilerde akrabamız derse seni şu çocukla tanıştıracaktık, ablan istemedi diye ben üzülürdüm, çünkü çocuğun işi ailesi vs iyi dediler, huyunu falan da kendisi isterse tanır dedim. Ben kısmetini kapatmak istemedim açıkçası, olumsuz cevap geleceğini bilerek sordum, istemezsen okuyor deriz diyerek, herkes senin gibi evlenmek zorunda değil lafı ağırıma gitti. Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Çok abartılı tepki vermiş. Üslup var üslup var yani. Ancak siz de üzülmeyin doğumunuza odaklanin.

Benim ablam bekar. Bende cok iyi bir cocugu taniyorum. Esimin arkadasi. Ben ablami aslinda caktirmadan tanisdiracaktim ama baskalari ileri geri konustu. Herneyse ablam da biraz tepki gösterdi. Ama aslinda tek kendi su anda evlenmek istemediginden. (Belkide o adami begenmedi bilmiyorum). Alinmayin. Kardesinizin yasi henüz ve kafasinda bin bir plani ve hayalleri vardir. Ve hakli herkes bizim gibi evlenmek zorunda degil. :) ve anlattiginiza göre yasam sartlari kolay degil .belki üvey annede "ne zaman evlenip gidiyorsun" diye baski yapiyordur

21 yaşında okurken bana da sordu annem eve görücü gelmiş babam sor demiş. Siz beni istemiyorsunuz diye oturup ağladım. Kısmet işleri görücü ile olmaz. Kısmet işi tesadüftür. Görücü ile yapılan ısmarlama oluyor. O yaşta kıza “evlen” baskısı yapmak işgüzarca olmuş. Üvey anne elinde kalmasın istiyorsanız yanınıza alın kardeşinizi. Belki de siz onu üvey anne elinde yalnız bıraktınız diye size içten içe kızgındır bilinmez. Başka bir adama sıra gelene kadar siz kardeşisiniz.
Başka bir adamın üvey anneden iyi olduğu ne malum? Neyine güvendiniz? Bırakın kardeşiniz okusun, hayatının gidişatına kendi karar versin.

Son düzenleme:
Kırılmayın ama bana da bu tür muhabbetler çok itici geliyor. Hani yaşı geçiyor, evlenmek istiyor ama kafa dengi bulamıyor olur fırsat yaratırsınız anlarım. Ama 22 yaşında üni okuyan kızın evlenmek gibi bi düşüncesi olsa emin olun o kendi fırsatını her türlü yaratır o kişiyi bulur zaten.
İyi niyetinizden şüphem yok ama gereksiz olmuş.. Kardeşinizin tavrı da sert ama eminim sizi kırmak için söylememiştir, üzülmeyin. Bir daha bu konuları açmazsınız. O da üzülmüştür belki, unutun gitsin..

Çok daha büyük tepkiler vermişliğim oldu.
Kardeşin yine normal tepki vermiş bence.
22 yaşında ne evliliği, ne lafını etmesi. Kaldı ki kendi talebi bile yok, o önermiş bu önermiş, şu önermiş. Püfff.

İnsanlar neden evlilik meselesini bu kadar abartıyor anlamıyorum. Tepkisi az bile olmuş ne demek? Çocuktan değil 22 yaşındaki genç kadından bahsediyoruz. Ablası olarak söylemesi gerekeni söylemiş. Kardeşiniz problemli, fazla atarlı bir ergen hâlâ sanırım. Abla daha olgunlaşmadım,evlilik yürütemem ben deseydi. Abartmış.

Siz belki mutlusunuzdur ve yaşamak istediğiniz hayatı yasiyor olabilirsiniz ama kardesiniz size baktığında gıpta etmiyordur.Yillar önce kızım ile parkta oynuyordum.(üç yasinda filandı) Komsum geldi yanımıza kızımla yaşıt bir oğlu birde kucağında bebeği vardı.Ben kızım tek olduğu için rahattım o bir yandan kucakta ağlayan bebek bir yanda ilgi isteyen çocuk cebellesiyordu...yüzüme baktı ve "Anamnez bana acır gibi bakıyorsun farkında mısın?" dedi.Vallaha da acimistim böyle hayat mı olur diye.Mutlumusun diye sordum " hem de cok,yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum" dedi.Siz böyle mutlusunuz,o öyle ..alınacak ,kırılacak birşey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…