Kardeşim

prettywoman89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.628
857
123
Selamlar arkadaşlar, bir yakınımız üniversite mezunu bir çocuktan bahsetti ailesi de iyi insanlarmış ve evlenmek istiyor, kardeşim henüz ünide okuyor 22 yaşında. Okuduğu için belki istemeyebilir dedim ama kısmetini de kapatmamak için kendisine sorayım dedim, hemen bugün nikah kıyılmayacak sonuçta. Bir de yaşları da uygun geldi bana çocuk da 28 anladığım kadarıyla. Neyse konuyu açtım, görüşmek ister misin dedim, kardeşim bana çok sert çıktı ben okuyorum bilmiyor musun, herkes senin gibi evlenmek zorunda mı gibi bir laf etti, üzüldüm ben söylemeyecektim bile sadece kısmeti ordaysa ben mani olmayayım diyerek anlattım, yoksa onun evlenmesi veya bekar kalmasının bana bir faydası yok aynı şekilde yakınımıza da yok, güvenilir bir aile olduğu için önermiş. Bilmiyorum, insanları kırmadan konuşmak çok mu zor, illa karşıdakini küçük mü görmek gerekir bilemiyorum. Bir de ben isterim ki hepsinin yuvası olsun çünkü gerçekten üvey annem ve babam arasında devamlı tartışmalar, boşanma konusu açılınca evden kovmalar (ev üvey annemin) ben huzurlu bir yerde yaşamalarını isterim. Kısmette yoksa olmaz ama ben zorlamadığım halde bu kadar tepkiyi anlamadım. Ben hamileyim fazla hassasım belki bilmiyorum, bu konuyu da tekrar açmayı düşünmüyorum kendisi söylemedikçe. Siz olsanız ne yaparsınız?

Not: Kardeşinin okumasını destekle, ne evliliği vs diyen arkadaşlar için not düşüyorum, dersane parası, kıyafeti, telefonu bunları biz karşıladık babam ne yazık ki maaşını içkiye veriyor, okumasına karşı olsam zaten destek olmam hiç bir konuda git çalış veya evlen derim. Bilmeden yorum yapanlar için yazdım, yoksa her ablanın abinin sorumluluğudur kardeşinin ihtiyacını durumu olduğu kadar almak.

Son düzenleme:
Ben görücü usülü evlenmedim ama birisi aracılık etse de karşıdaki kişiyi beğenip beğenmemek önemli diye düşünüyorum. Sonuçta onlar sadece vesile olabilir, zorla evlendiremez ki kimseyi.
Ben siz gorucu evlendiniz demedim ki zaten ama biri bana gelip soyle biri var dese bende kardesiniz gibi tepki verirdim

Bir de ben isterim ki hepsinin yuvası olsun
istemeyin efendim istemeyin belki kızın görüştüğü biri vardır madem hamile ve hassasınız cevabını kaldıramayacagınız sorular sormayın üniversite okuyan kız görücü mü ister yuva sadece evlenince olmuyor okulu biter kendi evine çıkar al sana yuva

Kardeşin abartılı tepki vermiş bence..

Beni de okurken birileri istedi. İstemeye kadar gelmedi iş tabi annem ağzımı aradı cevabımı bildiği halde. Ama ben kimseye bağırıp çağırmadım. Dalgaya aldım hatta..

Bir şeyleri söylemenin çok yolu var kardeşin saygısızlığı tercih etmiş..

Kardeşiniz çok abartmış.Aman okuyupta başımıza hocamı kesilcen demiscesine..Ben kardeşinizin tavrını fazla buldum açıkçası ve birde hamilesin.Sana ablacım şuan için evlilik planlarım arasında değil.Hayirlisi kismet falan deşeymiş.Evlilik feci bir durum değil sonuçta o da birgun evlenecek.Yoksa siz okulu bırak kocaya git dememissiniz.Neyse size bu konular da fikir sorarsa o zaman konusursunuz.

Niye abartmis bu kadar, sonucta herhangi biri degil ablasi oluyorsunuz. Daha once oldu mu boyle bir sey? Hani bu soylemlerden biktiysa belki tepki vermistir.
Hayır hatta ben de şaşırdım, söylesem mi diye düşündüm, sonrasında belki iyi bir çocuktur kısmetine mani olmayayım ona sorayım görüşmek istemiyorum derse iletirim dedim okuyor der kapatırız dedim hatta. Birisi olmadığını da biliyorum konuştuk çünkü hatta ben inşallah orda tanışıp bulması taraftarıyım ama herkes de üniversitede bulamıyor, ve birçok arkadaşım iş hayatında daha da zor olduğunu söyledi kısıtlı insanla tanışabildikleri için. Ben ilettim sadece dediğiniz gibi, zorlayacak bir insan da hiç değilim beni de tanıyorlar.

Zaten, abla düşünmüyorum ben okuluma odaklanayım deseydi yeterliydi, önünde engel olmak istemedim o hayır demeden benim yok olmaz demem, belki de iyi bir insanı kaçırmasına sebep olabilirdi. En azından kendisi istemedi diye ilettim karşı tarafa. Evlenmeyi istemese bile karşıdakini kırmak hata bence de, birisi birşey ikram edince, hayır sağolun demek var bir de tepsiyi kafasına geçirmek var ikisi çok farklı.

Sizin düşünce biçiminiz de tuhaf yalnız.
Kısmetse fizandan gelir derler. İlle de evlilik diyorsunuz.
Ben üniversite okudum ama hiç erkek arkadaşım olmadı istemedim.
22 yaşımda çalışmaya başladım hoşlananlara yakınlaşmaya çalışanlara yüz vermedim istemedim.
27 yaşımda eşimle tanıştım 1 sene sonra sevgili olup evlendik..

Biraz önce kardeşiniz abartmış dedim ama sanki sizin düşünce yapınızı fırsat bulunca eleştirmiş gibi..

Kardesim de uni de boyle birsey demem o da okul bitmeden evlenecegim diyemez

kısmet isi nerden gelir belli olmaz ama beni kayınvalidem den istediler bir sekilde geliyor bir yerden:)

Ben de oraya takıldım zaten, herkes senin gibi evlenmek zorunda değil demesine. Ki eşimde çok şükür kötü bir insan değil, hatta kendi ailemden daha çok nankörlük gördüm, eşim de gördü. Gene de kalp kırmamak için peki dedim uzatmayıp kapattım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…