Kardesim yuzunden tukendim

Mesleği ne kardeşinizin?

Bir insan yedisinde neyse yetmisinde de odur derler huylu huyundan vazgecmiyor ne yazik ki insan uzuluyor bi yerde ama sizede zarar veriyorsa bu ailenizden biri dahi olsa uzaklasmak en iyisi diye dusunuyorum..
Artık önceki gibi kaldıramıyorum.çünkü bana çok zarar verdi.Okadar çok arkadaşım çevrem vardı. Her dakika geldi geldi.anneme ablamda o var bu var yetiştirdi. Yok onu beğenmiyorum yok bunu beğenmiyorum diye bütün çevreme laf ettiler.dumbek gibi her dakika ayağımın altında kazık kadar kardeşim. Artık ne biyer gidiyorum ne birini kabul ediyorum.düşünün arkadaşlarımızla bikeresinde yılbaşı yapıyoruz. Çıktı geldi herkes eşli. Annem gönderdi diye.olmuyo arkadaş arasında kardeş.ama bunu benim tercihime bırakmıyorlar ona sinir oliyorum

Ben depresyon ve panik atak hastalıklara yakalandıkdan sonra en çok emek verdiğim insanların tepkilerinden bir tanesi "yapmasaydın" oldu. Burda detaylar yazıp kimsenin zamanını çalmak istemiyorum. Size tek söylemek istediğim siz şimdi önlemini almazsaniz sağlığınız elden gidecek. Siz kendinizi uğruna yiprattiginiz insanlar size "yapmasaydin?! Ne yaptın ki?" diyecekler. Ve onlar aynı bildikleri gibi devam edecekler. Olan size ve sizin çekirdek ailenize olucak. Acilen kendinizi toplayin ve gerekirse annenizle de görüşmeyi minimuma indirin. Yazlığa gideceğine esegine gelip kendi sahip çıksın.

Engelledim bende heryerden.annemede bir süre gitmeyi düşünmüyorum.bugün gelecekler çok yakınız. Ama anneme diyeceğim o varken gelmiyecegim diye
Annenizle de bir süre iletişimi koparın. Çünkü çabuk ikna oluyorsunuz.

Benim çevremde de var böyle biri, onu da anne idare ediyor.

Bunların aslında hiç bir psikolojik problemi yok, sadece sorumluluk almak zor geliyor. Millete el açmak daha kolay geliyor.... Anneler de kötü bişey yapmasın diye veriyor yada kardeşlerine ver diyorlar işte. Benim tanıdığım kadın mesela korkuyor, vermezsek uyuşturucu satar hırsızlık yapar vs. diye.

Ama sizin anneniz de sorumluluğu size bırakıyor ve kızmakta çok haklısınız. Hazır küsmüşken hiç barışmayın asla 1 kuruş dahi vermeyin bu saatten sonra.

Kaç kere duydum yapmasaydın diye.

Eşim benden habersiz eşek kadar kardeşine para yedirse fena çıngar çıkar.
Kardeşi yüzünden evde surat assa, mutsuz olsa büyük kıyamet kopar, o kadar diyeyim.
Bundan sonra öyle yapicam yokmuş gibi yapım. Annemde yakınırsa ondan hiç bana anlatma diyeceğim kendin doğurdun kendin bul cozumunu
Arkadaşın dediği gibi bu güne kadar yaptınız da el kızı gibi muamele görmekten başka bir seviye atladınız mı?
Oğulları kıymetli işte, neden sürekli yapıyorsunuz aynı şeyleri?
Yapmasaydınız, yapmayın.

Bundan sonra yok kesinlikle.madem engelliyor her defasında baksın başının çaresine. Annemde kendine bişey yaparsa bunalımda diye düşünüyor. Yaparsa yapar napuyum. Elimden gelen bu kadar içimı kemirdi

Kaç kere duydum yapmasaydın diye.
Daha ne?
Çocuklarınızı, kocanızı, kendinizi sevmiyor musunuz?
Siz depresyona girerken bunda kocanızın, çocuklarınızın suçu ne?
Kendi elinizle kendi yuvanızı yıkmak için çabalamanız enteresan.

Bundan sonra yok kesinlikle.madem engelliyor her defasında baksın başının çaresine. Annemde kendine bişey yaparsa bunalımda diye düşünüyor. Yaparsa yapar napuyum. Elimden gelen bu kadar içimı kemirdi
Zihninden problemi vs. yok değil mi? Yani sağlıklı düşünememe gibi bir durumu.
Ben bunun bir bunalım olduğunu düşünmüyorum, bunalım dediğin 1 yıl sürer 2 yıl sürer :) bu adam böyle gelmiş böyle gidiyor...

Is burda annenize dusuyor ama o da ya yaka silkmis kardesinizden ondan ugrasmak istemiyor ya da size yikmak istiyor herseyi ama sizi de dusunmesi lazim benimde bu tarz sikintilarim var babamdan dolayi kimseye anlatamadigim buraya konusunu bile acamadigim hala annesinden para istiyor vs vs acmak istemiyorum konuyu daha fazla bize hicbir faydasi yok ama atamiyoruz da satamiyoruzda ben cok uzuluyorum bir erkek bir baba bu kadar sorumsuz olabilir mi diyorum boylelerini Allah islah etsin diyorum kimseye zarari yok ama zararlari bize ve kendine kotu alislanliklari var mi bilmiyorum kardesinizin ama cccok zor bu isler

Kazık kadar olmuş kardeşiniz şu saatten sonra zor değişir, hele ki habire kendisini bu şekilde pohpohlayan anası varken 50 yaşında bile asalak gibi yaşamaya devam edecektir, bunun gibi birçok örnek var çevremizde. Kardeşiniz bile olsa kendi huzurunuzu bozmayın ilerde size bir teşekkür bile etmeyecektir, aksine yine siz suçlu olursunuz.

Birtek sigara kullanıyor

Eviniz ayri,kapiniz ayri,hayatiniz ayri. Gelince acmayin kapiyi, ararsa cevap vermeyin bitti gitti bu kadar.
Etle tirnak falan da degil kimse kusura bakmasin, kardes olunca kotu seyleri default gormezden mi gelecegiz yani? Ayni anneden dogduk diye sineye cekme zorunlulugumuz mu var kazik kadar insanlarin yaptiklarini?

Herdefasinda bir kalemde silip atıyorlar zaten

Kapıyı yarım açarak “canım şu an seni misafir etmek için müsait değiliz” demek veya kapıyı hiç açmamak sizin TERCİHiniz

Açmayın kapıyı. Kıracak mı? Arayın polisi. Haneye tecavüz deyin.

Annenizle de iletişimi kesmenizi öneririm bir süre en azından. Haddini bilmeyi öğreninceye dek.

Yok gayet saglikli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…