şu kardeş konusunda bitip tükenmeyen derdim var.artık onun dertlerinle okadar boğuluyorumki.sanki bana dayamislar gibi.kaçıncı resti çekiyorum. Buraya kaçıncı konu açıyorum. İşsiz durmadan iş arıyor bulamıyor güya. Para para diye diye içimizi kuruttu.geçenlerde de konu açmıştım. Annem yazlığa gittikçe benim üzerime kalıyor diye.gecenkinde resti çektim.ama çeksen nolacak.annem sanki onu bana dayamış gibi.git ablana anlat git ablana otur.okadar bunalımlı koca kazık gibi adamın derdini dinlemekten.boğuluyorum artık. Kardeşim en ufacık şeylerde hemen kızıp engeller heryerden.anneme söylesen aman psikolojisi bozuk sen ona bakma bilmem ne.hep üstünü örtmece.kardeşim benim hayatımı okadar çok etkiledi şimdiye kadar.annem anlamamakta ısrarlı. Agucuk gugucuk kendi öyle. Bende öyle yapmaya zorluyor.annem hasta diye hadi sabır sabır diyorum.hergün gelip saatlerce iş bulamadım edemedim param yok bilmem ne.bi tarafım açıyor haline bi tarafımda kızıyor. Ayağına gelmez ki hiçbirşey.kardeşime bişey söylesem hemen bağırmaya başlıyor. Dünde ağlandikca artık sabrım taştı. E sende artık biraz daha yapabileceğin işlere başvur dedim.vayyy demez olaydım açtı ağzını yumdu gözümü. Bende artık seni her dakika dinlemek zorunda değilim dedim senin harcligini düşünmek zorunda değilim dedim.artık kafam çekmiyor. Sonra annemi aradim.ağlayarak anne bak bu çocuğunu artık üstümden çek allah aşkına dedim.dayanamıyorum katlanamıyorum artık dedim.harcligini sen düşün sıkıntısınida dedim.ama annem için için bana kızar gibi tamam tamam söylerim bidaha gelmez dedi.kapattı. baktım yine engellemiş watsaptan.bende normal mesaj attım. Menfaatin olunca kaldırıyorsun engeli.hadi bakalım bundan sonra ben seni nasıl engelliyorum gör diye.vede heryerden engelledim.annem ona hep hoş davranmamı hep yardım etmemi bekliyor.hep ayağımın altında kazık kadar adam.anneme yıllardır anlatmaya çalışıyorum he he diyor iki gün sonra yine aynı. Birde benim kızmaya birşey demeye hakkım yok.hemen insanın ağzını tıkıyor lar konusturmuyorlar bile.benimde çocuklarım var onlara harciyacagim enerjiyi kazık kadar kardeşime harcıyorum. Buna mecbur bırakıyor annem.tavırlarıyla. yanlış yapıyorsun tepene çıkarıyorsun diyorum hastayım sus üstüme gelme bilmem ne.e sen benim üstüme gelirken iyi.şimdi yine tavır aldılar bakalım nolacak ama bundan sonra kardeşimi istemiyorum kesinlikle.kuslukse kuşluk. Hastalık kapıcam
Artık önceki gibi kaldıramıyorum.çünkü bana çok zarar verdi.Okadar çok arkadaşım çevrem vardı. Her dakika geldi geldi.anneme ablamda o var bu var yetiştirdi. Yok onu beğenmiyorum yok bunu beğenmiyorum diye bütün çevreme laf ettiler.dumbek gibi her dakika ayağımın altında kazık kadar kardeşim. Artık ne biyer gidiyorum ne birini kabul ediyorum.düşünün arkadaşlarımızla bikeresinde yılbaşı yapıyoruz. Çıktı geldi herkes eşli. Annem gönderdi diye.olmuyo arkadaş arasında kardeş.ama bunu benim tercihime bırakmıyorlar ona sinir oliyorumBir insan yedisinde neyse yetmisinde de odur derler huylu huyundan vazgecmiyor ne yazik ki insan uzuluyor bi yerde ama sizede zarar veriyorsa bu ailenizden biri dahi olsa uzaklasmak en iyisi diye dusunuyorum..
Kaç yaşına girmişsiniz takılmayın böyle şeylere çocuklarınıza eşinize odaklanın boşverin..Göresim gelmiyor o derece oldum artik
Bundan sonra öyle yapicam yokmuş gibi yapım. Annemde yakınırsa ondan hiç bana anlatma diyeceğim kendin doğurdun kendin bul cozumunuKaç yaşına girmişsiniz takılmayın böyle şeylere çocuklarınıza eşinize odaklanın boşverin..
Çocuklarıma üzülüyorum. Onlar beni sinir küpüne çevirdikce mutsuz oluyorum.kırk yaşındayım. Evlendim evleneli kardeşim hep sırtımda. Hergün mutlaka uğrarDi. Önceden dahada çok uğrardi. Anneme sorsanız ayyy yazık ablasına çok düşkün. Ablasına internet var sigarasını aldırıyor bir şekilde.
Annenizle de bir süre iletişimi koparın. Çünkü çabuk ikna oluyorsunuz.Engelledim bende heryerden.annemede bir süre gitmeyi düşünmüyorum.bugün gelecekler çok yakınız. Ama anneme diyeceğim o varken gelmiyecegim diye
Kaç kere duydum yapmasaydın diye.Ben depresyon ve panik atak hastalıklara yakalandıkdan sonra en çok emek verdiğim insanların tepkilerinden bir tanesi "yapmasaydın" oldu. Burda detaylar yazıp kimsenin zamanını çalmak istemiyorum. Size tek söylemek istediğim siz şimdi önlemini almazsaniz sağlığınız elden gidecek. Siz kendinizi uğruna yiprattiginiz insanlar size "yapmasaydin?! Ne yaptın ki?" diyecekler. Ve onlar aynı bildikleri gibi devam edecekler. Olan size ve sizin çekirdek ailenize olucak. Acilen kendinizi toplayin ve gerekirse annenizle de görüşmeyi minimuma indirin. Yazlığa gideceğine esegine gelip kendi sahip çıksın.
Eşim benden habersiz eşek kadar kardeşine para yedirse fena çıngar çıkar.Kendi elindeki avucundakini hep veriyor zaten.aynı şeyi bendende bekliyor.eşimden çoğu şeyi gizliyorum hadi bilmesin etmesin diye.kime anlatayım. Deliriyorum bazen.resmen beni sinir küpü yapıyorlar. Çocuklarım beni hep mutsuz görüyor.
Bundan sonra öyle yapicam yokmuş gibi yapım. Annemde yakınırsa ondan hiç bana anlatma diyeceğim kendin doğurdun kendin bul cozumunu
Arkadaşın dediği gibi bu güne kadar yaptınız da el kızı gibi muamele görmekten başka bir seviye atladınız mı?Ben depresyon ve panik atak hastalıklara yakalandıkdan sonra en çok emek verdiğim insanların tepkilerinden bir tanesi "yapmasaydın" oldu. Burda detaylar yazıp kimsenin zamanını çalmak istemiyorum. Size tek söylemek istediğim siz şimdi önlemini almazsaniz sağlığınız elden gidecek. Siz kendinizi uğruna yiprattiginiz insanlar size "yapmasaydin?! Ne yaptın ki?" diyecekler. Ve onlar aynı bildikleri gibi devam edecekler. Olan size ve sizin çekirdek ailenize olucak. Acilen kendinizi toplayin ve gerekirse annenizle de görüşmeyi minimuma indirin. Yazlığa gideceğine esegine gelip kendi sahip çıksın.
Bundan sonra yok kesinlikle.madem engelliyor her defasında baksın başının çaresine. Annemde kendine bişey yaparsa bunalımda diye düşünüyor. Yaparsa yapar napuyum. Elimden gelen bu kadar içimı kemirdiBenim çevremde de var böyle biri, onu da anne idare ediyor.
Bunların aslında hiç bir psikolojik problemi yok, sadece sorumluluk almak zor geliyor. Millete el açmak daha kolay geliyor.... Anneler de kötü bişey yapmasın diye veriyor yada kardeşlerine ver diyorlar işte. Benim tanıdığım kadın mesela korkuyor, vermezsek uyuşturucu satar hırsızlık yapar vs. diye.
Ama sizin anneniz de sorumluluğu size bırakıyor ve kızmakta çok haklısınız. Hazır küsmüşken hiç barışmayın asla 1 kuruş dahi vermeyin bu saatten sonra.
Daha ne?Kaç kere duydum yapmasaydın diye.
Kaç kere duydum yapmasaydın diye.
Zihninden problemi vs. yok değil mi? Yani sağlıklı düşünememe gibi bir durumu.Bundan sonra yok kesinlikle.madem engelliyor her defasında baksın başının çaresine. Annemde kendine bişey yaparsa bunalımda diye düşünüyor. Yaparsa yapar napuyum. Elimden gelen bu kadar içimı kemirdi
Is burda annenize dusuyor ama o da ya yaka silkmis kardesinizden ondan ugrasmak istemiyor ya da size yikmak istiyor herseyi ama sizi de dusunmesi lazim benimde bu tarz sikintilarim var babamdan dolayi kimseye anlatamadigim buraya konusunu bile acamadigim hala annesinden para istiyor vs vs acmak istemiyorum konuyu daha fazla bize hicbir faydasi yok ama atamiyoruz da satamiyoruzda ben cok uzuluyorum bir erkek bir baba bu kadar sorumsuz olabilir mi diyorum boylelerini Allah islah etsin diyorum kimseye zarari yok ama zararlari bize ve kendine kotu alislanliklari var mi bilmiyorum kardesinizin ama cccok zor bu islerArtık önceki gibi kaldıramıyorum.çünkü bana çok zarar verdi.Okadar çok arkadaşım çevrem vardı. Her dakika geldi geldi.anneme ablamda o var bu var yetiştirdi. Yok onu beğenmiyorum yok bunu beğenmiyorum diye bütün çevreme laf ettiler.dumbek gibi her dakika ayağımın altında kazık kadar kardeşim. Artık ne biyer gidiyorum ne birini kabul ediyorum.düşünün arkadaşlarımızla bikeresinde yılbaşı yapıyoruz. Çıktı geldi herkes eşli. Annem gönderdi diye.olmuyo arkadaş arasında kardeş.ama bunu benim tercihime bırakmıyorlar ona sinir oliyorum
Birtek sigara kullanıyorIs burda annenize dusuyor ama o da ya yaka silkmis kardesinizden ondan ugrasmak istemiyor ya da size yikmak istiyor herseyi ama sizi de dusunmesi lazim benimde bu tarz sikintilarim var babamdan dolayi kimseye anlatamadigim buraya konusunu bile acamadigim hala annesinden para istiyor vs vs acmak istemiyorum konuyu daha fazla bize hicbir faydasi yok ama atamiyoruz da satamiyoruzda ben cok uzuluyorum bir erkek bir baba bu kadar sorumsuz olabilir mi diyorum boylelerini Allah islah etsin diyorum kimseye zarari yok ama zararlari bize ve kendine kotu alislanliklari var mi bilmiyorum kardesinizin ama cccok zor bu isler
Herdefasinda bir kalemde silip atıyorlar zatenKazık kadar olmuş kardeşiniz şu saatten sonra zor değişir, hele ki habire kendisini bu şekilde pohpohlayan anası varken 50 yaşında bile asalak gibi yaşamaya devam edecektir, bunun gibi birçok örnek var çevremizde. Kardeşiniz bile olsa kendi huzurunuzu bozmayın ilerde size bir teşekkür bile etmeyecektir, aksine yine siz suçlu olursunuz.
Artık ne biyer gidiyorum ne birini kabul ediyorum.düşünün arkadaşlarımızla bikeresinde yılbaşı yapıyoruz. Çıktı geldi herkes eşli. Annem gönderdi diye.olmuyo arkadaş arasında kardeş.ama bunu benim tercihime bırakmıyorlar ona sinir oliyorum
Yok gayet saglikliZihninden problemi vs. yok değil mi? Yani sağlıklı düşünememe gibi bir durumu.
Ben bunun bir bunalım olduğunu düşünmüyorum, bunalım dediğin 1 yıl sürer 2 yıl sürer :) bu adam böyle gelmiş böyle gidiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?