• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşim ve geleceği.. önerilerinize ihtiyacımız var lütfen :(

iksess

evlenmeden olmaz
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
144
0
46
Antalya
sorun kardeşim kızlar. bir üniversitede son sınıf öğrencisiydi. yani biz öyle biliyorduk. başka ilde okuyor.ben öğrenci şifresini istedikçe o vermekten kaçndı. unuttum şifreyi değişmiş vs bahanelerle vermedi... öğrenci işlerini aradım. ve onun hala 1. sınıf öğrencisi olduğunu ganosunu tutturamadıgı ıcın 5 yıldır, evet 5 yıldır 1. sınıfı bitiremediğini söylediler! şok oldum! bize ne yalanlar ne yalanlar.

eve sürekli icra kağıtları.. ödenmemiş faturalar.. kardeşimin adına ait ama hep eve geldi bize bu kağıtlar. arkadaşlarıyla evde kalıyor. ne hikmetse evdeki herşey bunun üstüne. odemedıkce faturalar ust uste. onlarıda geç cep telefonunun faturaları vs vs.. bunlar için para gonderdık sureklı. birde geldi cebinde son model telefon. ben kendı öğrenci kredimi biriktirdigim parayı buna göndermiştim borçları ıcın. kkardeşim bide bu benim düşünün.

neyse sorun şu anda şu; ne olacak bu çocugun hali. ailem ne yapması gerektıgını kestıremıyor. ha bu arada neden verememiş dersleri biliyormusunuz SINAVLARA GİRMEMİŞ!!!!! yahu girmemiş bu kadar bencillik iğrençlkik afedersiniz şerefsizlik olmaz. evet bu sıfatları kardeşime söylüyorum! benim ailem bunun borcuydu ev kırasıydı okul harçlıgıydı derken ay sonunu getıremez hale geldiler. vicdansız.!

sınavlarada neden gırmemıs psıkolojısı bozulmus orda evden dışarı cıkmak ıstememiş insan içine giremiyomuş vs vs bunalımdaydım demiş kısaca babama! adamı boyle kandırmış! yahu olurda 5 yıl ne depresyonu arkadaş!

şimdi ne yapmalı ne etmeli arkadaşlar bi yol gösterin bişeyler söyleyin! eşe dostada anlatamıyoruz rezil etti bizi. tavsiyelere ihtiyacım var. erkek arkadaşımdan sonra kardeşimde yalancı çıktı..:43:

NOT: AİLELER ANNE OLANLAR, KESİNLİKLE BEN ÇOCUGUMA GÜVENİYORUM DEMEYİN SÜREKLİ GÖZ ALTINDA TUTUN SÜREKLİ DENETLEYİN ONLARI BOŞ BIRAKMAYIN KESİNLİKLE.. :(

Son düzenleme:
sanırım kardeşiniz erkek ve okumakta gözü yok demek ki... sorumluluk almadan gezip tozup eğlenmek istiyor... kaydını bir dahaki döneme yenilemeyip babanız yanına çağırsın çalışması için... belki zora gelince okumaya niyetlenir...

kalıyım devam ediyim söz geçicem dersleri diyor.. onu buraya getirip yeniden sınavamı sokmalı yada devam etmesine izinmi vermeli yoksa gelsin direk askere gitsin sonra girsin bi işte çalışsınmı ne yapsın kafamız allak bullak. kendi elleriyle mahfetti geleceğini..

sanırım kardeşiniz erkek ve okumakta gözü yok demek ki... sorumluluk almadan gezip tozup eğlenmek istiyor... kaydını bir dahaki döneme yenilemeyip babanız yanına çağırsın çalışması için... belki zora gelince okumaya niyetlenir...

Babamda o yönde düşündü gelsin girsin bi işe çalışsın okumaz bu dedi.. okumaya niyetlense ne okuyacak bu çocuk onuda bilmiyorumki. polis olabilse diye düşündük yaşıda tutmuyor seneye. oturduk biz bunun geleceğini planlıyoruz o aptalın umrunda değilmiş ya geleceği böyle bir salaklık nasıl olur yaaaa

kalıyım devam ediyim söz geçicem dersleri diyor.. onu buraya getirip yeniden sınavamı sokmalı yada devam etmesine izinmi vermeli yoksa gelsin direk askere gitsin sonra girsin bi işte çalışsınmı ne yapsın kafamız allak bullak. kendi elleriyle mahfetti geleceğini..

şu an dersleri devam ediyordur, yenilemiştir kaydını, bu dönem sonunda bakın notlarına, durum hala vahimse alın okuldan, o kadar da fazla yoksa...zaten atılma yok artık, pişman olursa sonradan tamamlar okulu...

Kendi kuzenimi gördüm resmen anlattıklarınızda benden birkaç sene önce girdi okula ben mezun oldum üstüne 2 yıl daha okudum o hala mezun olamadı
Birde kyk yurdunda kalıyordu aylık 500 lira demiş şaka gibi dimi
Olunca oluyor insanda utanma olmayınca herkese her yalanı söylüyor
1 sene kal neyse de 5 sene de insan 1. sınıfı geçemez mi ya
adam alışmış arkadaş keyfe ne okulu ne dersi
hiç mi vicdanı sızlamadı acaba
yemin ederim içim sızladı
ne denir ki yapılacak pek de bir şey yok aslında

Bundan sonra okula devam etse ne olur bilemem herhalde 10 yıla tamamlanır okul
Kendi geleceğini neden kendi mahveder insan:25:

kardeşiniz de ne rahatmış cidden.insan 4 sene nasıl kalır ya bir de sınavlara bile girmemiş.nasıl bir depresyonmuş ki bu?insan kendi geleceğini düşünmeyip kendisine acımıyorsa bari ailesine acısaymış.hangi okulda bölümde okuyor kardeşiniz yani iyi bir bölümde okuyorsa bence okuluna devam etsin bu sefer kontrol edin takip edin sürekli.26-27 yaşında bitirsin okulunu.nereden dönülürse kardır diye düşünüyorum.şimdi üniversiteden alsanız da yazık olacak ama okumayacaksa da tabi para harcamaya devam etmenin anlamı yok.

o kadar haklısınızki.. ailesini ne hale düşürdü.. evinden hırsızlık bile yaptı bu kardeşim denen pislik! borçlarını odeyemedıkce! matematik bölümü okuyor pekte iç açıcı bir bölümde değil. daha bizi bu yılda uyutacaktı öğretim elamanı olarak kalmayı dusunuyorum burda dıyordu hey Allahım yaaaa

5 yıl yeterince kol kanat germişsiniz zevki sefası için. Ufaktan elinizi eteğinizi çekmenin zamanı gelmiş.
Bu okuması için değil. Okumuş, okumamış ben takılmam öyle şeylere, fakat sağlıklı bir birey olabilmesi için, babasının omuzlarından inmeli artık..

okuduğu bölüm çokda önemli değilse bence alın okuyan şimdiye okurdu zaten .girsin bir işe hatta askere gitsin okumak istiyorsada kendi parasıyla okusun siz destek vermeyin

kesinlikle bende öyle düşünüyorum. ailesini sömürdügü yeter! ama bir yandanda bu salağın geleceğinide düşünmek lazım ne yapacak bu devirde lise mezunu. üniversite mezunları zor iş bulurken bu gerizekalı hiçmi düşünmedi ya . inanın kafam almıyor. ya nasıl olur dıyorum bı ınsan nası yapar bunu aileni geç kendıne nasıl yaparsın hiçmi düşünmedin nereye kadar gidecek böyle diye. yıllarca uyuttun. bizde heryerde söylüyoruz bu yıl son senesi falan diye. ha bu arada geçen yıldı son senesi. onuda söylemedi biz mezunıyete hazırlanıyoruz kendıde dıyo su tarıh mezuniyet. bide gidiyoruz ya ben size soyleyemedım telde yuz yuze soyleyım dedim benim alttan dersim var mezun olamadım. böyle biri bu!

ailem yine tamam dedi bitir oğlum dedi . ne pişkinmiş ya ne pişkinmiş.

o kadar haklısınızki.. ailesini ne hale düşürdü.. evinden hırsızlık bile yaptı bu kardeşim denen pislik! borçlarını odeyemedıkce! matematik bölümü okuyor pekte iç açıcı bir bölümde değil. daha bizi bu yılda uyutacaktı öğretim elamanı olarak kalmayı dusunuyorum burda dıyordu hey Allahım yaaaa

tembellik bir yana da bozulmayın da ne yalancı kardeşiniz varmış.açıkçası okumaz gibi geliyor kardeşiniz de çok kötü bir durum ya hiç mi insan geleceğini düşünmez.bence para vermeyin etmeyin bakalım da hayat nasılmış anlasın.okumazsa çalışmazsa nasıl para kazanıcak da hayatına devam edicek bir düşünsün.alışmış rahatlığa başka türlü düzelmez.

bizde de var öylesi. 6 sene okuyorum diye gidip geldi, meğer 1. sınıfmış. en sonunda babası aldı okuldan, iş yerinde eleman olarak çalıştırmaya başladı. asgari ücret, tepesinde şef var, kendinden kıdemliler var. çay almaya, sigara almaya, yemek almaya yolladı babası hep (asıl yaptırdığı işlerin yanı sıra yani). bu arada eve de katkıda bulunmasını istedi babası, zaten patron, maaşını kesik kesik verdi. en son öğrendik ki gizli gizli sınavlara çalışmaya başlamış. tepelerine inmek lazım, yoksa hep asalak olarak yaşarlar.

tatlim hayatta hersey insan icin. Olabilir, bes yil yalan söylemis olabilir, ama bundan sonra insallah ceki düzen verir kendine.
Siz onun yerine düsünmeyi birakin, yanina gidin ve diyinki: Sen sec! okumak istemiyorsan okuma üniversteyi, bosver. Meslekmi yapmak istiyorsun? Sadece calismakmi istiyorsun? Askeremi gitmek istiyorsun? Ünlümü olmak istiyorsun? Neyse ne, ben senin arkanda duracagim, yeterki yap birseyler, hayatini mahvetme de.

Cocuklar kendi istedigi seyleri yapamayinca böyle bosluyor. Mutlaka durumunu düzeltir, calisir eder ve sizin ona verdiginiz emekleri oda bir sekilde size geri öder insallah.
Simdi cok sinirlisiniz, sizi uzun zaman kandirmis, cok paradan olmusunuz, ama sizdede suc yok degil. Cok hazira alismis demek, hic kontrol yok, hic kendi ayaklarinin üstünde durmak yok, kimseye anlatamamis gercekten istediginin ne oldugunu.

Ben eminim o bölümü okumak istemedigini, yoksa zaten bir kere olsun sinava girerdi. Zorlamayin, nasil istiyorsa öyle yapsin. Ama her dönem sonu ya size notlari gösterecek, yada uzatmiyacak artik.
Konusun onla ama kizarak degil, iyiligini istiyorum, ama kendi ayaklarinin üstünde durmanida istiyorum deyin.

Benim babam olsa onu ne dayaktan geçirirdi ki ooo
Tabi şiddetle bir yere gelinmez ama karşınıza alın konuşun okuyacak mı okumayacak mı
Okuyacam diyorsa sürekli takip halinde olacağını söyleyin ve herşeyinden haberdar olup yanında olun
Okumak istemiyorsa bir iş bulup hemen sokun çalışsın
ve kesinlikle arkadaş ortamını değiştirmeli diye düşünüyorum :)

Önce bir psikolog şart kesinlikle bu ne bunalımıymış böyle 5 yıllık :44:

Back