Kardeşim uyuşturucu kullanıyor, 2 gündür de eve gelmiyor :(

fildisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
206
1
Merhaba Sevgili Arkadaşlar,
Çok uzun yazıp vaktinizi almak istemiyorum ama o kadar tıkanmış durumdayım ki, ışık göremiyorum.
Biz Türkiyenin uyuşturucu kullanımı en fazla olan bir bölgesinde yaşıyoruz. Burada çocukları küçük yaşta sigaraya ve esrara alıştırıp kullanıyorlar. Dağlık alanlarda esrar yetiştiriyorlar. Ve burası doğu değil. Marmara bölgesinde. İnanabiliyor musunuz ?
Kimse birşey yapamıyor. Olan çocuklara oluyor ve ailelere.
Kardeşim de malesef bu illeti kullanıyor.Babam onu sırf buradan uzaklaşsın diye başka bir yere iş yeri açtı ama o oraya da götürdü o pislik arkadaşlarını ve bunu bu illete sürükleyen o kocaman herif diye tabir edebileceğim magandaları.
Peşlerini bırakmıyorlar.
Kardeşim çok sinirlidir ve asla tedavi olmayı kabul etmiyor. En son iş yerinde telefonunu parçalayıp 1 adamla kavga etmiş. Adamın belinde silahı varmış ve az daha kardeşimi öldürecekmiş.
Sonra babam arabanın ve dükkanın anahtarlarını kardeşimden alınca çok büyük tartıştılar. Kardeşim evi terketti. (Dükkan 1 saatlik mesafede, her gün gidip geliyordu)
Şimdi nerede olduğu beli değil. Annem babam bitik durumdalar. Telefonu kapalı. Yanında en fazla 3 -5 bin tl parası var. Nerde kalır? Ne yer ne içer. (92 doğumlu ama nüfusta 90 görünüyor)
Dün akşam o kdar ağladım ki; onun ölmesini istedim. Çünkü en azından nerde olduğu beli olur. Sonra da kendime kızdım ama inanın o kadar zor ki...
Benim 1 ay sonra düğünüm var ve ben şu an nasıl ailemi bırakıp giderim bilmiyorum.

Sizce ne yapmalıyız? Lütfen yardımcı olun.
Sevgiyle kalın.

Çok zor durumunuz.
Allah hayırlı evlat versin. Hayırsız olacağına hiç olmasın demek geliyor böylelerini görünce.
Yanındaki para da az değilmiş.
Parası bitince daha kötü şeyler yapmaz umarım.
Yaşadığınız şehri değiştirme imkanınız yok muydu.
Gerçi tedavi olmadan yine kaçardı.
Emniyete bildirseniz ve zorla tedavi ettirseniz bulduğnuzda.
İnşallah sağ salim en kısa zamanda başına kötü şeyler gelmedenbulursunuz kardeşinizi.
Allah anneciğinizle babacığınıza sabırlar versin. Güç versin.

Off o kadar zor bi durum ki ben abimin uyuşturucu kullandığını zannetmiştim ve telefon edip ağlaya ağlaya konuşmuştum aşırı zordu benim için sizin için nasıl zordur kim bilir.. bence parası bitince gelir çünkü bu uyuşturucu bedava alınmıyor sonuçta korkmayın..annenizle babanızla konuşun ona tatlı dille anlatın zararları bırakması gerektiğini bin kere denemişsinizdir belki ama bi daha deneyin kendi isteğiyle hastaneye yatmalı.ne diyim bilemiyorum ki çok zor bi durum Allah yardımcınız olsun

Allah yardımcınız olsun.. çocukları bu illete alıştıranları da allah kahretsin..
çok dikkatli olması gerek anne babaların.. polise haber verdiniz mi kayıp diye?
şu an yapabileceğiniz pek bişey yok duadan başka.. geri dönerse bi şekilde tedaviye ikna edilmesi lazım.. ikna olmazsa bile yaka paça tutup hast yatırılacak.. yani bunun başka bi çaresi yok.. bi an polise haber verin

Polise haber vermedik henüz. Ben onları polis dışında nereye şikayet edebilirim. Satan kişiler sık sık hapse giriyor ama hemen çıkartıyorlar.
Buradan taşınmamız ne kadar mümkün bilmiyorum. Bu nasıl bir sınav Allahım, Cumanın hatrına bizleri ve çevremizdeki herkesi bu pisliklerden korusun.

öncelikle sakin olun, polise haber verdiniz mi?
babanıza kızdığı için uzaklasmış, ergenlik döneminde olmasının da fazlasıyla etkisi var bunda.
parası bitince bikraç güne gelir bence, aynı durumu yaşayan arkadaşlarımdan biliyorum..
tam ergenlik yaşında, asi ve cahil daha..ne yaptığını bilmiyor, ve bu şekilde aileyi cezalandırmaya çalışıyor, aklı başına geldiğinde döner,
hiç sıkmayın canınızı.

kuştepede mi yasıyorsunuz merak ettim ?

parasıyla ne yer ne ıcer bol bol gene uyusturucu alır para bıtınce eve doner geri ama bu cozum degıl keske farklı bır yolu olsada kurtulsa ...

bızımde basımızda esrar bagımlısı var ve ne ettıysek vazgecıremedık ne bır baltaya sap olabıldı nede kendıne bır faydası oldu ...

bızede faydasından cok zararı oluyor .. ( kufur ,kavga,huzursuzluk bıtmıyor ) ölme konusunda bende cok ıstedım olmesını ama Allah sınavı bu sekılde verıyor ıste ... kurtulusu yok bunların ne yazıkkı .. senı cok ama cok ıuyı anlıyorum ...

olan ana ve babaya oluyor

Çok üzüldüm, çok tıkandım, boğazım düğüm düğüm oldu...
Kardeş bu, onun için endişelenmek insanın ömründen ömür götürür...Başka hiçbirşeye benzemez Hiç mi imkanı yok o muhitten taşınmanızın. Gerekirse kardeşinizi zorla tedaviye götürün, kurtulsun. Allah bu illete insanları alıştıranları da kahhar sıfatıyla kahretsin şu cuma vakti
Dilerim rabbimden bir an önce düzelir herşey, dua edeceğim sizin için

Lütfen dua edin arkadaşlar. Eve gelsin sağ salim, hepimiz tutup götürcez ama gelse eve . Bi daha asla geri dönmeyeceğini söylemiş.
Allah akıl fikir versin bu gençlere . Mahvetti bizi, kim bilir kaç aileyi daha mahvedecek bu illet.
Devlet devlet olsaydı, bu olanlara izin vermezdi. Yazıklar olsun

Çok üzücü ve yürek parçalayıcı bir acı doğrusu.
Uyuşturucu ile ilgili gördüğüm her haber veya olay çok üzer beni.
Çok talihsiz bir çevrede yetişmişsiniz malesef.
Sonuçta etraftan görerek bulaşıyor insanlar bu illete.
Yanlış anlamazsan merak ettim yakın çevrenizde -akrabalarınızda filan da var mı kullanan.
kardeşin kaç yaşında.
Parası bitince geri döneceğini düşünüyorum.
malesef ki bıkmadan usanmadan tedavi için ikna etmeye çalışmaktan başka seçeneğiniz yok.
Uyuşturucunun sonu olmadığını- Allah göstermesin ama ölüme adım adım götüreceğini- anlatmaktan başka seceçnek yok.
Zorla tedavi de sonuç vermez ki kendi ikna olacak ki kurtulacak.
Bu illete bulaşan çocuklarımıza-gençlerimize o kadar içim yanıyor ki.
Malesef ülkemizde de gitgide yaygınlaşıyor.Belki çok daha ciddi cezalarla cezalandırılmalı suçlular.
Kendi çocuğunu bile uyuşturucuya alıştıracak kadar insanlıktan çıkıyor işte bu insanlar uyuşturucu sayesinde.
Allah yardımcınız olsun canım.Çok zor bir sınav ama pes etmeyin ,kardeşinizin-evladınızın elini bırakmayın.
Allah bir çıkış yolu gösterir inşallah...

Kuştepe değil canım. Sürekli kavga modunda.

Ailemizde kullanan kimse yok. Babam içki bile içmez. Namazında niyazında bir adam. Eli şu an o kadar uzak ki malesef, tutamıyoruz.
Çok zor bir sınav gerçekten.

Kuştepe değil canım. Sürekli kavga modunda.

bizimkide öyle evınızın huzursuzlugunu hıssedebılıyorum ....

gecekten cok zor bır durum ... çaresizlik bu olsa gerek gercekten baska bır acıklaması yok ...

lakın gelmeyecek dıye korkma ..... kımse kımseye bedavaya vermez o maddeyı para gerekecek üst baş gerekecek donup dolasıp eve gelecek mrk etme ....

allahım anne babana sabır versın kardesıne ve bu durumda olan butun genclerede hidayet versın

Canım benim. Ne denir ne yapılır bilinmez.
Dua etmek dışında da çaremiz yok sanırım
Rabbim sabır versin sizlere ve sizin durumunuzda olan herkese.
İnşallah bir an önce gelir de ne pahasına olursa olsun tedaviye başlar.

Çok üzüldüm ve çok iyi anlıyorum.
Ölmesini asla dileme çünkü ona birşey olursa ailen ne hale düşer,giderken annenin yarısını da götürür Allah göstermesin.

Kardeş deyince akan sular duruyor, allah yardım etsin canım sana da ailene de kardeşine de.
Hiç bir şey kardeşinden değerli değil, ne kadar uzağa gidebilirse o kadar uzağa göndereceksiniz.
Yerinde olsam evliliği falan düşünmezdim ama bu senin hayatın.
Güzellikle sevecenlikle yaklaşmak zorundasınız.
O yardım almayı kabul etmiyorsa da siz ailesi olarak nasıl bir yol izleyeceksiniz bunu danışacaksınız.
92'li daha küçücük, ona da kıyamam.
Başını belaya sokmadan bir an önce polisi arayın, ne olur ne olmaz allah korusun.

92 doğumlu demişsin daha küçükmüş
Kardeşinin cebinde hep 3 5 bin civarı para mı olurdu? Yanlış anlama öyleleri genelde maddi durumu iyi olan gençlere sarıyorda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…