• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim uyuşturucu mu kullanıyor?

Odasını kilitleyip gidiyor. Telefonu evde hep kapalı. onunla her zaman konuşmaya çalıştık. Babam yaklaştı çoğu zaman ama asla o karşılık vermedi. Çevremizde kullananların olduğu söyleniyor ama ben sadece satan birisini tanıyorum. O da hapse girmişti. Onu duyunca da şok olmuştuk.Bir de yaşadığımız yer o kadar büüyük bir yer değil.

Para durumunu babama sormam lazım ama tahmin ediyorum 600-700 civarı harcıyordur bir ayda. Eskiden kendine birşeyler alırdı, giyimine dikkat ederdi ama şimdi onlara da para vermiyor.

Saç teliyle kesin anlaşılır mı ki? Hap falan kullanıyorsa da çıkar mı?
Pazartesi ilk olarak işten izin alıp testiçin doktora gideyim.
İnternetten bağımlı insanların belirtileri okudukça taşlar sanki yerine oturuyor.Çok korkuyorum

kan, idrar ve tükürükten yapılabiliyor diye biliyorum, saç içinde daha kalın bir tutam saç lazım sanırım. tek tel değil. öyle duymuştum ama tam emin değilim.

esrar içiyorsa gozleri kızarır,göz altları mor olur,çok aşırı yemek yer,çünkü içtikten sonra cok acıktırır.. unutkan ve antisosyal olur. extacy kullanıyorsa en sevdiği muzik electronik olur. goz bebeklerinin siyahı aşırı buyur. cok terler. eroin kullanıosa surekli kasınır. gozlerini odaklayıp bakamaz.. kokain içiosa gozleri cukurundan fırlıcakmış gibi durur,durmadan burnunu ceker. uyusturucu kullanan kişi cok para harcar..

sizin dısardan bakarak anlamanız cok zordur işin ehli olmadıktan sonra, ancak eroin gibi iğneyle kullanıyorsa ki eroin cok pahalıdır sanmıyorum kullansın, iğneli olanlarda kollarından anlarsın

en etkili cözüm yastığından sac teli bulmaya calısın havlusundan yada banyodan cıkınca peşinden girin kıl bulmaya calısın
tahlil yaptırın
çünki idrar ve kan almanız zor olacak sanırım

sonra acilen tedavi edin
çok önemli bir sorun Allah kolaylık versin

tabi belki de baska bir sebeptir,insallah uyusturucu değildir ama malesef gencler arasında artık cok yaygın

merak ettim saç işini, baktım :

Bu test için kaç saç teli gereklidir?
Minimum yarım gramlık saç dokusu lazım ki bu da 3-4 cm’lik saç uzunluğunda nerdeyse 100 adet saç teline denk geliyor. Saç daha uzunsa daha az olabiliyor ama sonuçta 50 ya da 100 adet saç telinin alınması gerekiyor. Tabi bu saç tellerini aynı bölgeden alırsanız o bölgede bir şekilde boşluk oluşabiliyor dolayısıyla biz bunu belli olmayacak çeşitli şekilde saçın çeşitli yerlerinden alıyoruz.

--- alıntıdır - Tek testle uyuşturucu tanısı mümkün

kan, idrar ve tükürükten yapılabiliyor diye biliyorum, saç içinde daha kalın bir tutam saç lazım sanırım. tek tel değil. öyle duymuştum ama tam emin değilim.

sac telinden de oluyor tabiki , kök den olcak , birde uzunlugu bir nokta icin iyi ne kadar uzunsa okadar soylene bilirnir nezamandan beri kullandigini , hangi madde kullandigini dahi soylebilirler

Son düzenleme:
esrar içiyorsa gozleri kızarır,göz altları mor olur,çok aşırı yemek yer,çünkü içtikten sonra cok acıktırır.. unutkan ve antisosyal olur. extacy kullanıyorsa en sevdiği muzik electronik olur. goz bebeklerinin siyahı aşırı buyur. cok terler. eroin kullanıosa surekli kasınır. gozlerini odaklayıp bakamaz.. kokain içiosa gozleri cukurundan fırlıcakmış gibi durur,durmadan burnunu ceker. uyusturucu kullanan kişi cok para harcar..

sizin dısardan bakarak anlamanız cok zordur işin ehli olmadıktan sonra, ancak eroin gibi iğneyle kullanıyorsa ki eroin cok pahalıdır sanmıyorum kullansın, iğneli olanlarda kollarından anlarsın

en etkili cözüm yastığından sac teli bulmaya calısın havlusundan yada banyodan cıkınca peşinden girin kıl bulmaya calısın
tahlil yaptırın

sonra acilen tedavi edin

tabi belki de baska bir sebeptir,insallah uyusturucu değildir ama malesef gencler arasında artık cok yaygın

Kardeşim pek sosyal biri değildir. Az yemek yiyor. Saç telini bulup ondan test yaptıracağım. Umarım yanılıyorum , umarım sadece bir sinir krizidir..Teşekkürler

Bence kardeşinizin arkasından hemen babaya haber verip ortalığı karıştırmayın. Ortada zannettiğiniz gibi birşey yoksa abi-kardeş ilişkiniz daha da bozulur. Bir sürü farklı nedenden titreme gelebilir insana. Yoksunluk krizi bunlardan biri sadece. Bir de yanlış yönlendirmek gibi olmasın %100 emin olduğum bir bilgi değil bu ama bildiğim kadarıyla eroin kullanan kişinin kullanım sonrasında göz bebekleri küçülür, yoksunluk krizi sırasında tuhaf bir koku yayar vücudu bunlar var mıydı kardeşinizde?

iyi akşamlar arkadaşım kardeşiniz için hemen uyuşturucu kullanıyor demeyin belkide sinir krizi geçirmiştir sinir krizi geçiren bir insanda titret tüm vücüdu titret benim kardeşimde bir ara bazı olaylara çok üzülmüştü ve kriz geçirmişti aşagı yukarı yarım saat kendine gelememişti kardeşinizin sıkıntısı olabilir onunla iletişminiz iyi degilmiş ama önce bir kardeşinizle konuşun babanıza hemen söylemeyin eger uyuşturucu kullanmıyorsa bu yüzden sizin aranız yine açılacaktır yada kardeşinizin çevrenizden sevdiginiz birisi yokmu kardeşinizi ikna edip psikiyatriye götürün

iyi akşamlar arkadaşım kardeşiniz için hemen uyuşturucu kullanıyor demeyin belkide sinir krizi geçirmiştir sinir krizi geçiren bir insanda titret tüm vücüdu titret benim kardeşimde bir ara bazı olaylara çok üzülmüştü ve kriz geçirmişti aşagı yukarı yarım saat kendine gelememişti kardeşinizin sıkıntısı olabilir onunla iletişminiz iyi degilmiş ama önce bir kardeşinizle konuşun babanıza hemen söylemeyin eger uyuşturucu kullanmıyorsa bu yüzden sizin aranız yine açılacaktır yada kardeşinizin çevrenizden sevdiginiz birisi yokmu kardeşinizi ikna edip psikiyatriye götürün

tahlil yaptırın

sonra acilen tedavi edin

Esrar ve haplarin bile cok fazla cesidi var. En az 10 farkli cannabis cesidi biliyorum. Hepside insani farkli farkli triplere sokup etkiside hafiften agira kadar gidiyor. Her icilen esrar farkli mood lara sokabiliyor. Ecstasy icinde ayni sey gecerli sahte ise hap oldurebilir ve kotu( bad ) tribe sokabilir.Bu kisi olecegini, kalp krizi gecirecegini, aklini kaciracagini Icinde gercek MDMA var ise o zaman kisi mutlu olur. Yani aslinda icinde ne olduguna gore degisir. Ayrica Meth BIR diger cesit MDMA YA cok yakin kristal seklinde icilebilen veya buruna cekilen amphetamine ailesinden bir uyusturucudur. Cok yakin olduklari soylenip hala tartisilmaktadir.Her hap kullanan bagimli elektronik muzik sever dinler diye birsey yoktur, cogunlukla bu hap parti hapi diye one suruldugunden gece kluplerinde yaygindir ama gunumuzde artik heryere dustugu icin insanlar haptan aldiklari mutluga bagimli olurlar ve hapi heryerde kullanmaya basladilar. Genellikle bad tribe yani kotu tribe girmemek icin bu kisiler birseylere odaklanir, film olabilir, dans olabilir, veya muzik dinlemek olabilir aslinda ne yapiyorlarsa kendilerini yonlendirme ile o tribe girerler. Hap almis kisiye cok kolay ayirt edersiniz sakiz cignerler cunku disleri birbirine vurur, su icerler alkol alamaz ve yemek yiyemezler, esrarin aksine esrar icmis kisi cok yemek yer ama etkisi gectikten sonra baslar.

Hap almis kisilerin 100% disleri carpmaya baslar, sakiz cignenmesinin sebebi dili isirmamak ve bir seye konsantre olup hapin etkisinden korkmamaktir. Bu kisinin biraz ustune gitseniz mesela dikkatlice baksaniz, elinizi siklatsaniz hemen verecegi tepkilerden hapli oldugunu anlarsiniz, goz bebekleri buyumeside dogrudur.Kokain almis kisiler genellikle cok hareketli olur asiri hareket goze carpar,burun cekmekte dogrudur.Zamanla kilo dusmesi, istahsizlik goze carpar, eroinde en cok yan etkiler gorulur,pek cok kriz gecirmeler, yoksunlugu , vucutta yaralar acilmasi vs kolayca goze carpar.

Diger bir uyusturucu / bagimlilik cesidi de agri kesiciler ve anti-depresanlardir. Azimsanmayacak kadar cok bagimlisi vardir.

Merhaba , o kadar mutsuzum ve kafam karışık ki nasıl anlatacağımı bilmiyorum.
Kardeşim 20 yaşında erkek . Bizimle neredeyse hiç konuşmaz. Anneme sanki düşmanıymış gibi davranır. Babam da onunla pek ilgilenmiyor bu davranışlarından dolayı araları çok kötü. Babamın yanında çalışıyor. Üniversiteye gitmedi, liseyi bile bizim zorumuzla bitirdi. Akşam 12 den önce eve nadiren gelir onda da uyur.

Babam işinden dolayı bu son zamanlarda evde olamadı. Geçen gece kardeşim, annemin odasına gitmiş ve "Artık dayanamıyorum, deliricem" demiş. Bunları söylerken titriyormuş.
Sonra bir süre annem ne olduğunu anlamaya çalışmış, sormuş ne oluyor diye ama cevap yok her zamanki gibi.( Sorulara asla cevap vermez sadece bağırır.)

Kardeşim odasına geri dönmüş ve yatağına yatmış. Annem beni çağırdığında, kardeşimin bütün vücudu titriyordu. Gözleri kaymıştı. Yaklaşık yarım saat bu şekilde titredi . Biz ilk defa böyle birşeyle karşılaştığımız için donup kaldık. Annem ve ben masaj yaptık biraz su içirdik . Sonra da biraz düzeldi ama hala titriyordu inceden. Kendine geldi hemen sigara yaktı. Babam da yoktu. Sonra bizi odasında çıkardı.
ERtesi gün ben işe gittim . O hemen uyanır uyanmaz dışarı çıkmış, işe gitmemiş öğleden sonraya kadar ne yaptı ne etti bilmiyoruz. Sürekli bir yerlere kayboluyor .
Uyuşturucu hiç aklımın ucundan bile geçmemişti ta ki az önce En küçük kardeşimin (14 yaşında), "Abla sakın uyuşturucu kullanıyor olmasın" dedi. Birden şok oldum. Ben dışarıda neler olup bitiyor bilmiyorum ama o biliyor. Eğer böyle bir ihtimal olmasaydı söylemezdi. Birşey mi biliyorsun söyle dedim, hayır bilmiyorum sadece tahmin dedi. Çünkü o da görmüştü o gece olanları.
Yaşadığımız yerde uyuşturucu kullana kimseler varmış ama hiç bizim çocuklarımız gider kullanırlar diye düşünmezdim.

Şimdi ne yapmalıyım? Onu nasıl ikna edip test yaptırabiliriz? Kafam allak bullak. Anneme söylesem yıkılır kadın.Emin olmadan birşey söylemek istemiyorum. Ama kendi başıma da onu asla ikna edemem, konuşmuyoruz bile.

Lütfen bana yardım edin.Şimdiden teşekkürler.:50:

Odasına gir karıştır eskısı gbı bırak odasını küçük ceplerini özellikle bak toz yada ot gbi bır seymiiii yada hap banyoya gırdıgın dede cüzdanına bakın dusta takıp etcennnnn yada pesıne takılcannnn tıtremesi bellı refleks ya da sınır den olabılırmısın çünkü ilaç madde altında madde bağımlısı olan gevşer ne bılım bu sekli de olmaz

Back