Kardeşim sizden akıl istiyor (deprem korkusu, okul işleri)

Ne yapsın?

• Okulu dondurup sınava çalışsın

OY: 3 6,4%
  • Korkusunu boşversin okula devam etsin

OY: 44 93,6%

• Ankete Katılan
    47
Ben Ankara’da okudum da,neden yks ye girmek istediğini anlamadım?Direkt Ankara veya başka bir şehirdeki üniversiteye yatay geçişle geçebilir.Ama bunun için notlarının çok iyi olması gerekiyor.Kardeşinize söyleseniz bunu araştırsa.Örnek veriyorum Kıbrıs tıp bölümünden Sivas’a geçen öğrenciler var.Benim de arkadaşım bizim bölümden İstanbul’a böyle geçiş yapmıştı.

Başta zaten izmirde sağlam bir binadan ev tutmak istedi. Arkadaşlarıyla beraber. Babamdan gerekli desteği göremedik ne yazık ki. O yüzden yer değiştirme sıkıntısı var. Bu ev tutma işi patlayınca, yks konuları kaldırılınca vs. konu buralara geldi.

Ben de onu düşündüm geçen gün. Evimizin sağlamlığından emin olsak, çocuğun kreşi sağlam mı, çalıştığımız işyerinin binası sağlam mı, ya da gittik bir mağazaya orası sağlam mi değil mi ama

Fay hatlarının üzerinde ülkemizin neredeyse tamamı. Bu şekilde yaşamayı öğrenmek zorundayız. Tüm ailem istanbulda ben kocaelindeyim. Bahsedilen depremin kalbindeyim ama önemli olan evlerimiz. Faydan kaçamıyoruz ki. Eğer korkularıyla hiçbir zaman başa çıkamıyorsa en güvenli Konya duruyor, oraya yerleşsin hiç çıkmadan şehirden yaşasın. Veya bir destek alsın. Ben bu depremden sonra zamanı gelmediyse ölmez lafına ekstra inandım. Zamanı geldiyse şu an evde kalp krizi de geçirebilir. Depremin ne zaman ne şekilde olacağının hiçbir garantisi yok ne yazıkki. Şu an 3. Sınıf olduğu bölümü yakmasına gerek yok zaten su an online. Online dönemde maddiyatı zorlayarak part time çalışarak tutsun parayı dönünce daha güvenli belki de okula daha uzak olsa da bir eve geçsin. İhmal öldürür deprem değil. Ama bu korkuyla sürekli yaşanmaz, biz fay ülkesiyiz bununla yaşamamız lazım.

Deprem her an her yerde olabilir.Hani zamanını bilseydi insanlar ona göre önlemini alırdı zaten.Ancak kardeşinizin deprem korkusu sağlığını etkileyecek boyuttaysa o konuda bir şey diyemem.Hiç bir şey sağlıktan önemli değil.Ona göre yolunu çizsin

Yurtta kalıyor ve eve çıkmak için babamdan destek göremedi. Çalışıp para biriktirme fikrini o da düşündü ama oturduğu yerden hem yks çalışıp hem okul derslerini vermekte zorlanacakken çalışarak nasıl o ağır dersleri verecek bilemiyorum, bu da mantıklı gelmiyor bana. Kaldı ki eve çıkınca karşılaşacağı masrafı ödemenin sürdürülebilirliği yok, izmirde de çalışıp okula devam etse okulu yine uzatmış olacak. Aynı hesap olacak yani geçiş yapmakla

Kardeşinizin alttan dersi çok fazla olabilir mi? ne kadar alttan dersi var bir sorun. zaten sınava kalmış Kaç ay dondurmasın okulunu en kötü dersten kalır. bölümü istemiyorsa bir şey diyemem. zaten tyt altyapısı vardır aytde çoğu konu kaldırıldı hem okulunu okur hem sınava hazırlanır. merkezi yatay geçiş var ben kendim bu şekilde iç mimarlıktan psikolojiye geçtim. geçmek istediği bölümün kendi sıralamasından düşük ppmasi gerekiyor

Üniversite sınavında alınan puanla geçiş yapılıyor diye biliyoruz, puan ankaraya yetmiyor maalesef

İşte bütün bunlardan kurtulma şansı olan biri olarak kardeşimin bu düşüncesi bana saçma gelmiyor. Oturmuş bir hayatı yok çünkü orada

Ben de aynı şeyi söyledim. En kötü 2-3 ders verirsin fena mı olur dedim. Alttan 2 dersi var. Okul dondurması bence de mantıksız. Okulla sınavı beraber götürmesi gerek bana göre

Tehlikelerden, afetlerden, kazalardan maalesef kaçış yok. İnşallah hiçbirini yaşamaz, deprem gibi felaketlerde bir yerine bir şey olmaz, güzel bir hayatı olur. İnşallah hepimiz böyle oluruz. Ben istanbul'da yaşıyorum. Böyle resmen artık diken üstündeyiz. Bu düşünceleri çevremdeki neredeyse herkesten duyuyorum. Kendim de ikinci üniversiteyi okuyorum acaba bıraksam, ankara'ya yurtdışına yatay geçiş yapsam mı diye düşünmedim değil. Hala düşünüyorum kafamın içinde hep bu düşünce var. İstanbul'daki evimizin çevresinde çok günlerde evlerini eşyalık halde kiraya veren, satmaya kalkan insan sayısı da arttı. Herkes ankara'ya taşınmayı düşünüyor. Kardeşinizin ve sizin endişenizi bu yüzden çok iyi anlıyorum.

Bir dönem okul uzatmak onu kötü duruma düşürmez eğitim açısından, ailesi kız arkadaşı ankaradaymış. Olayı deprem olarak değil, izmir'de yalnız kaldı yapamadı olarak düşünsün, düşünün. Şansını denemiş olur. Belki beklediğinden iyi puan alır. Ders saydırma, yaz okulları vs derken belki dönem kaybı bile olmaz.

Sınava nerede hazırlanacak? Eğer ankara'da ailesinin yanında hazırlanacaksa, part time bir işe girsin. Benim lcw, defacto da çalışan arkadaşlarım var, öğrenciler için daha düzgün çalışma saatleri, günleri oluyor, ayarlaması daha rahat haftanın 2-3 günü part time çalışsın. Hem para biriktirir, hem sınava hazırlanır.

Bu konuda kanun/yasalar değiştimi bilmiyorum ama geçiş yapılabiliyor.
ORTALAMA İLE YATAY GEÇİŞ

Öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması şartı aranır.

Önlisans derecesindeki öğrenciler 2. ve 3. akademik yarıyıllarda geçiş yapabilirler.

Lisans derecesindeki öğrenciler;

(4 yıllık eğitim veren) 3. 4. 5. ve 6. akademik yarıyıllarda geçiş yapabilirler.

(5 yıllık eğitim veren) 3. 4. 5. 6. 7. ve 8. akademik yarıyıllarda geçiş yapabilirler.

(6 yıllık eğitim veren) 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. ve 10. akademik yarıyıllarda geçiş yapabilirler.

Açık ve uzaktan öğretimden başvuru yapan öğrenciler için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalaması üniversite senato kararlarına göre değişmekle beraber genel olarak en az 3.15/4.00 (100’lük sistemi kullanan programlar için en az 80/100) veya üzeri olması şartı aranır.

Babamla çok geçinemiyor, daha çok benle kalmasını planladık. Benim evim çok odalı, geniş, rahat edip çalışabileceği bir ev. Eşimle beraber kardeşimin muhabbetini de çok seviyoruz, ikimiz de kalmaya geldiğinde çok mutlu oluyoruz. Yoğun olarak bende, ara sıra babamda kalarak çalışır diye düşündük. Sınava da bir şey kalmadı zaten. Bilmiyorum ya izmire göndermek bana çok kör göze parmak gibi geliyor ama buradaki yorumları okuyunca da tuhaf oldum. Kararsızlık berbat güzel dilekleriniz inşallah sizler ve sevdikleriniz için de geçerli olur bu arada

Benim kardeşim 2 sene önce Balıkesir’den İstanbula ortalamayla geçiş yaptı. Hem de baya dandik denebilecek puanlı bir üniden Cerrahpaşaya geçti. Bu kuraldan emin misiniz?
Yok haklısınız.Ortalama ile geçiş diye bir şey var.Özel den devlet üniversitesine veya tam tersi geçişler de var

Benim kardeşim 2 sene önce Balıkesir’den İstanbula ortalamayla geçiş yaptı. Hem de baya dandik denebilecek puanlı bir üniden Cerrahpaşaya geçti. Bu kuraldan emin misiniz?
Yatay geçişin üniversite sınavına girilen sene alınan puanla olduğunu biliyorduk ama ortalamayla nasıl yapılıyor bilmiyoruz şimdi onu araştıracağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…