Kardeşim için fikir istiyorum siz olsanız ne düşünürdünüz

Sizin eşiniz sorunlu bir insan bu belli ve kaçarak evlenmişsiniz.Aynı konumda değilsiniz yani erken evlenen herkesin evliliği sorunlu olacak diye birşey yok.
Tabii öyle şart kaide yok ama yeni nesildeki ve çoğunluk böyle evlilik uzaktan çok güzel geliyor evlenen bir sürü arkadaşım var ve hepsi aynı en önemlisi maddiyat baş gösteriyor. Sevgiliyken kazanılan para sadece yiyip içiliyor evlenince evin kirası suyu elektriği derken bir maaş gidiyor zaten. Evet sizin döneminizde ki sabır saygı sadakat maalesef bizim dönemimizde yok inanın doğruyu söylüyorum. Zaten konu da şöyle bir durum var kız 19 yaşında evlilik merakının olmasının sebebi de bence sadece evliliğin sevgililik gibi olduğunu sanması. Yeni nesil de kendim de böyleyim sabır yok. Acele işe şeytan karışır

Kizim 16 yasinda da olsa 19 yasinda da olsa 29 yasinda da olsa 49 yasinda da olsa bana fatk etmez erkek arkadasiyla ve onun ailesi ile tanismak isterim. Ama amacim bas goz etmeknolmaz sadece nasil biriyle beraber ailesi duzgun mu onu gormek isterim.

Bende buraya net olarak bi yazayım anladım sen evlendin pişmansın. Ama canım benim bak iyi dinle beni. Biz zaten ölçtk tarttik biçtik kardeşim bizi dinliyor ama sanki dinlemiyor gibi. Bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor. Ben bi durum olsa ikisi içind e üzülürüm sonuçta bir yuva kurulacaksa öyle değil mi ? BEN annem eşim babam hepimiz konuştuk ama şu an gerçekten bizi duymuyor. Israr da etmiyor sadece ailesiyle tanışalım diyor bizim de korkumuz bu yaa annesi sürekli kardeşimi arayıp tanismaya gelin diyor benim annemi de aradı annem şaşırdı bişey diyememiş kadın konusturmamis. (Kadın annemi denedi bizce konuşkan mi susuyor mu vs diye) Biz kızın yaşının çok erken olduğunu diyoruz örnek veriyorum seneye eğlenceler kız 20 kardeşim 25 olcak kız belki pişman olcak şimdiki kararından. Zaten her şeyi annesine sorarak karar veriyor kız. Kardeşimin kötü biseyler yapmasından korktuğumuz için ben burda bi fikir almak istedim. Kadın nasıl bir baskı kurduysa kardeşimde haftaya giymezsek mahcup olcam vs diyor. Yoksa bende bir kız annesiyim neden 19 yaşındaki kızımı ısrarla evlendirmeye çalışayım sanki daha yaş kaç öyle değil mi ? Annesinin tavrı bizim kafamızı kurcaladı olay bu bir de kardeşime işte aileni niye karıştırıyorsun diyen iş arkadaşları öteki taraftan başka arkadaşları da kizin annesi niye acele ediyor bu nedir diyince bizde konuştuk bu ne acele diye benim kardeşimin kafa iyice gitti karıştı bulandı. Şu an şu gibi ne tarafa akarsa o tarafa gidecek. Ne yapacağımızı sasirdik

Yaş farkı çok değil ama ikisi de ilişkiye 22 yaş ve üstüyken başlasaydı normal olurdu, daha 16 yaşında ilişkiye başlamış insan için çok fazla. Kardeşinizi savunmak için durumun tuhaflığını gizlemeyin, şahsen ben ileride 16 yaşındaki kızımla 22 yaşındaki bir çocuk "ilişki" yaşamaya başlasa ve bunun farkına varsam anında polise şikayet ederim çocuğu. Ha belki kardeşiniz yeterince olgun değildir o yüzden kızla anlaşabilmiştir ama genellersek ülkedeki şu tabloda yaptığı zamanında suçmuş. Kız ergenken başlamış, hala da öyle, aklı ne kadar başında olabilir, tipik evlilik meraklısı bir kız. Kardeşiniz de olgun düşünemiyor şu an zaten belli ki. Ama sonuçta karşısı kötü kardeşiniz de sütten çıkma ak kaşık değil.

Kimse sütten çıkma ak kaşık değildir benim değil kardeşim annem babam bile bi hata yaptığında siz burda hata yapıyorsunuz diye muhakkak söylerim. Sırf bu açık sözcülüğünden ötürü kimi insan sevse kimi insan tarafından da seçilmem ama bu da benim k geçmiş için bişey yapılamaz geçmiş geçmişte kaldı haaa tasvip ediyormuşum hayır 16 yaş tabi ki de bunları düşünmek için çok çok erken bi yaş. Nasıl tanışmışlar vs detayları da bilmiyorum bildikelrim bunlar. Ben sadece bi konuda yardım almak istedim uykularımız kaçtı 3 gündür inanın. Belki disrdan birine yorum yapsam daha kolay yapardım ama öyle olmuyormuş. Şu an biri 19 diğeri 24 yaşında. Yaşı bir kenara bırakıp kendi şahsi yorumunuz nedir bu konuyla onu duymak isterim açıkçası nasıl bir yol izlememiz hakkında...vs

kardesinizin 25 yasinda olduguna emin misiniz? nedir bu saflik? ayrica neden ailenizden laf tasiyor karsi tarafa

iki tane cocuk evlenmeye karar vermis , ne tuhaf isler bunlar ya

Benim kardeşimle aram zaten gayet güzel demek ki siz hayatınız boyunca kardeşiniz ile hiç küsmediniz veya tartışmadınız ki bu şekilde bir yorum yapıyorsunuz. Nerden biliyorsunuz kardeşimle aramda sorun olduğunu ? Çok şükür en ufak bi sorunum yok ve üstelikte normalden bile bağlıyız başka kardeşimiz olmadığı için. Bana sen diye de hitap etmeyi bırakın ben sizin sokakta mahallede tanıdığınız komsunuz arkadasiniz vs...birisi degilim. Burası kavga etme yeri değil düzgün ve mantıklı bi yorum yapsaydınız da gulmeseydim

Pardon ama ortalik buram buram cahillik kokuyor.
Siz nekadar kardesinizi dusunuyorsaniz o ailede kizlarini dusunuyordur.
Nerden biliyorsunuz insanlar hemen evliligi direteceklerini? Veya kizlarini yamayacak ne cirkin tabirler.
Belki ailesi kizin sevgilisini ve ailesini tanimak istiyor. Bir gidin tanisin..ozaman evlilik diye diretiyorsalar dusunursunuz.
Hem kardesinizin sevgililik hayatindan haberiniz yokmus. Daha oncede taniyorlarmis birbirini. Siz yeni ogrenmis olabilirsiniz ama karsi taraf uzun suredir bu iliskiyi biliyor gibi gozukuyor.
Ordan burdan akil alacaginiza kendiniz tanisin insanlarla. Boyle seyler duyuncada insanlarin her dedigi batar sonra size ..resmen onyargilara ve milletin dedikodusunu dinliyor kafa yoruyorsunuz. Sakin olun lutfen ortada birsey yok siz buyu muyuye bile kafa yormussunuz. Komik yani.. Gidin insanlarla tanisin. Cevaplarinizi onlardan alirsiniz...boyle kendi kendinize veya baskalarinin fikriyle degil.

Diyorum ya işte bizde bunu anlamıyoruz bu neyin acelesi yangından mal mi kaçırıyoruz ? Işte kardeşim bizi anlamak istemiyor. Şu an da her kafadan bir ses misali herkes bişey dediği için kafası karışmış büyük ihtimalle

Bir kız annesi olsam görüştüğü erkeği tanımak isterim tabi,eğer kızım biraz saf , ilişkilerinde seçici ve uyanık değilse daha çok isterim ama sizin ki gibi bir durumda, tanışmadan sonra evlilik için acele eden bir anne olması, düşündürür ve doğal olarak da ürkütür...
Ama kardeşinizin aracı olması işleri daha kötüye götürür,tanışmak için gidilecekse annenizin açıkça annesiyle konuşmasında fayda var,hem kardeşiniz arada kalmaz hem de kartlar açık oynanır....

Nerden biliyorsunuz nerden biliyorsunuz yazdıklarından biliyorum başka nerden bilebilirim acaba?Kardeşimle bizle konuşmuyor dinlemiyor küs vs diyen sizsiniz yahu.Ben mi sen diye hitap etmişim SANA ?Nerede?Kafa fazla karışmış anlaşılan 3 gündür uyumayınca

Benim şahsi fikrim ikisi de evlenecek olgunlukta değil.

Bakin bu post boşa açılmamış öyle değil bir başlık altında bir derdim var diye öyle değil mi ? Buraya ne yazılır mutluluk haberi filan mı ? Ne yazıp yapmayacağımı size soracak degilim bu birincisi. Siz çok mu bilgilisiniz ki karşınızdaki insana cahil diye bir yorum yapabiliyorsunuz cahillik kokuyor diyorsunuz bu neyin egosu bu iki. Üçüncüsü yorumunuzu daha kibar bi dille yapmak yerine bu nedir yaaa bu ? Ayrıca niyetlerinin evlilik olduğunu biliyoruz onlarında öyle olduğunu biliyoruz kızın annesi anneme telefon açıp önce tanismaya gelin konuşuruz sohbet ederiz sonra da isteme olur demiş. Karşı taraf bunu bekliyor bi kere. En sonuncusu da ben kızlarını yalayacaklar diye bir yorum yazmadım bu nasıl bir terbiyedir Allahım Yazımı dikkatli okumadınız sanırım ben nerde kizlarini yamamak gibi bi yorumda bulunmuşum? Saygısızlık yapmayın insanlara karşı biraz seviyeli olun. Biz sadece kardeşimi düşünmüyoruz karşı tarafı da düşündüğümüz için şu an tamam hadi hemen gidelim demiyoruz

Öyle mi ? Burada sen burada güleceğine kardeşinle aranı düzelt yazan kim bence siz bi göz doktoruna görünün ben gayette net okudum yok 3 günlük uykusuzluktan...vs bu ne yaaa ? Kendi yaptığınız yorumu hatırlamıyorsunuz hatirlamadiginiz gibi de karşınızdakini suçluyorsunuz pes. Bakin altını çize vize gösteriyorum söylüyorum siz yaptınız bu yorumu (sen) diye... yazınızı tekrar kontrol edin insanlara yorum yapmadan acaba yazmışmışım diye ??? Nerden biliyorum nerden biliyorum diye dalga geçer gibi bi üslup sergileyeceginize insanlarla nasıl konuşulur diye bir eğitim alın bence. Zira konuşmaktan anladığınız belli. Burası kavga etme veya insanları rencide etme yeri değil sırf birbirimizin yüzünü görmüyoruz sirf derdimi anlatmak istedim diye bu şekilde yorum yapma hakkını size kimse vermiyor. Uslubunuza dikkat edin

Son düzenleme:
Benim şahsi fikrim ikisi de evlenecek olgunlukta değil.

Size gerçekten içtenlikle teşekkür ediyorum insanları tanımam etmem onlarda beni tanımaz sanki kıyamet kopmuş gibi saygisizca hadsizce istediği gibi yorum yapma haklarını kendilerinde bu özgüveni nerden buluyorlar çok merak ediyorum. Yani benim beklediğim buydu herkes karşısindakini incitmeden şahsi fikrini söylesin yeterli benim için bu kadar mi zor yaa sizin gibi bi yorum yapmaları bu kadar açık ve net

SİZ BU ÇOCUĞU AYIRIN AÇIK VE NET OTURUN BENİM KONULARIMI OKUTUN BEN 18 yaşındayım ben evlendim pişmanım PİŞMAN gezip tozacağım yaşta toz alıyorum yapmasın etmesin kız da pişman olacak

Sizin sütten azgıniz yanmış haklısınız da yani haksızsınız diyemem. Ama onları ayırmak gibi bir vebale giremeyiz o karakterde insanlar değiliz.

Yahu sen ironiden de anlamıyorsun bu anlayışlılıkla (!) o kıza sabır diliyorum tam bir görümcek vakasısın.Tatlım ben öğretmenim zaten gayet insanlarla konuşmayı biliyorum ama karşımdaki insan insanlıktan anlıyorsa.Ayrıca isteyen istediği yorumu yapmakta özgür.İlaveten kızla tanışıp önce kızı tanıyın önyargılı davranmak neden demiştim ama anca cımbızla laf çekiyorsun aradan iletişim sorunu varken kızla da nasıl konuşacaksın gerçi laf.

Ailelerimiz tanistimtan 2 yil sonra dugunumuz oldu. Yani bugun tanistik yarin evleniyoruz diye bisey yok. Aile kizlarina soz geciremiyorsa en azindan gelsinler tanisalim nasil insanlar girelim demislerdir.

Bir de her firsatta kardesinizin cabuk kandirilacagindan vs. Bahsetmissiniz. Akli sorunlari mi var kardesinizin? 26 yasinda adam normal bir zekaya sahipse kimse kandiramaz.

Kız annesiyim. Kızımın görüştüğü kişi ailemi tanıştıracağım dese sonra da vazgeçse kıyamet koparır altında çok şey ararım.
Sanki kadın kızı size kakalamata çalışıyor gibi konuşmuşsunuz.
İlk mesajınıza vöre yazıyormuş na siz bazılarının gazına gelmişsiniz ve bu kızı istemiyorsunuz. Önce bi tanıyın bakalım yahu.
Okurken ben bile sizdeki isteksizliği hissettim.

Kardesinizin akli fikri yok gibi ne kadar gommussunuz. Saftir kolay kanar uyanik degil. E valla boyle erkekle cok fazla tercih edilmez benim dusuncem tabi.
Haklarinda hayirlisi.

Herkes uyanık olcak diye bişey yok. Kardeşimi gömmedim gömmek ne demek bi Türkçe deki anlamını öğrenin isterseniz. Oz ve oz kardesimi neden rencide edecek bi kelime kullanayim mi canim kanim o benim. Çok fazla iyi niyetli benim kardeşim saftirin tekidir bi cacıktan anlamaz şöyle böyle derim de o zaman bana bu lafı kullanırsınız ama bunu kullanmanızı gerektiren hiç bişey yok ortada. Evet kardeşim gerçekten de fazla iyi niyetli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…