Kardeşim hakkında karakola veya savcılığa şikayet olup olmadığını nasıl öğreniriz?

arkadaşlar çok üzgünüm.Ne olur acil yardım edin.Ağlamaktan mahvoldum,
konu kardeşimle ilgili,yaklaşık 1 aylık mevzuymus,ben öğreneli 1 hafta oldu
hakkınızda karakola şikayet ,ya da savcılığa şikayet olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz
ben bu işi avukat aracılığıyla yapmak istiyorum
avukat aracılığıyla nasıl oluyor bilen varmı
aşamaları neler,
avukat ücreti ne kadar sadece şikayet olup olmadığını öğrenmenin
not:
olayın olduğu sehirde değiliz
onun için bulunduğumuz yerden öğrenemiyormuşuz sanırım
Karakola şikayette polis direk ariyor diye biliyorum.Hakkinizda dava dosyası açılınca da uyap dava dosyası sorgulamadan bakabilirsiniz

Ben de size birşey sorabilir miyim? Gerçekte tehdit içerikli bir mesaj yoksa genel anlamda ifadeler kullanılmışsa ve içinde kişiyi urkutecek, korkutacak hiçbir unsur yoksa ama karşı taraf benim mail adresime gönderdiğin için ben tehdit olarak algıladım, şikayetçi olacağım diyorsa yine de ifadeye çağırıyorlar mı?
Hakaret ve tehdit olursa çağırıyorlar.

Ben de size birşey sorabilir miyim? Gerçekte tehdit içerikli bir mesaj yoksa genel anlamda ifadeler kullanılmışsa ve içinde kişiyi urkutecek, korkutacak hiçbir unsur yoksa ama karşı taraf benim mail adresime gönderdiğin için ben tehdit olarak algıladım, şikayetçi olacağım diyorsa yine de ifadeye çağırıyorlar mı?
Evet çağırıyorlar.

Hakaret de tehdit de yok ama karşı taraf benim kişisel mail adresime attığın için tehdit olarak algıladım, avukatına iletişim numarani bildir diye tutturdu.
Neden bildirecekmişsiniz çok saçma. Tehdit ettiğinizi iddia ediyorsa gidip şikayet edecek. Kolluk kuvvetleri arayacak sizi ya da evinize gelip karakola davet edecekler. Gidip ifade vereceksiniz. Davacı olduysa sizde davacıyım demeniz, herhangi hakaret ve tehdit olmadığını ileri sürmeniz yeterli olacaktır. İlerleyen günlerde size evraklar gelir. Arabulucu arar sizi. Orada anlaşırsanız dosya kapanır. Gerçekten yapmadığınız bir iddia ise bu tüm dosya masraflarını karşı tarafa yüklerler.

İçerikte kesinlikle ne tehdit ne hakaret var. Yazdığı bir propoganda için iletişim adresine yazilan yorum var o kadar. Yorumda da "bu bir propoganda ve bu propogandanin ülke olarak karşısinda durarak gerekeni yapacağız" dışında birşey yok. Üstelik geri dönüşünde bunları açıkladığım halde şikayetçi olacagini söyleyip duruyor. Huzurumuz kaçtı.

Neden bildirecekmişsiniz çok saçma. Tehdit ettiğinizi iddia ediyorsa gidip şikayet edecek. Kolluk kuvvetleri arayacak sizi ya da evinize gelip karakola davet edecekler. Gidip ifade vereceksiniz. Davacı olduysa sizde davacıyım demeniz, herhangi hakaret ve tehdit olmadığını ileri sürmeniz yeterli olacaktır. İlerleyen günlerde size evraklar gelir. Arabulucu arar sizi. Orada anlaşırsanız dosya kapanır. Gerçekten yapmadığınız bir iddia ise bu tüm dosya masraflarını karşı tarafa yüklerler.
Hiç anlamadım yazıp da duruyor avukatima iletişim bilgilerini ver diye.

İçerikte kesinlikle ne tehdit ne hakaret var. Yazdığı bir propoganda için iletişim adresine yazilan yorum var o kadar. Yorumda da "bu bir propoganda ve bu propogandanin ülke olarak karşısinda durarak gerekeni yapacağız" dışında birşey yok. Üstelik geri dönüşünde bunları açıkladığım halde şikayetçi olacagini söyleyip duruyor. Huzurumuz kaçtı.
Olsun o zaman, anlattiginiz kadarsa bir sey olmaz ondan tahmin etmiyorum

Konuyu tam anlamadım ama ben de şöyle birşey olmuştu ..İşimi yarıqda bırakan firmaya sizinle hesaplasacagiz diye mesaj atmıştım .Beni karakola şikayet etmişler sonrasında dava açıldı falan basit yargılama yapıldı duruşmaya gitmeden dilekxelerimizi verdik ..Sonucunda beraat aldım ama hesaplasacagiz i bile tehdit diye algılamış savcı bir iddianame hazırlamış dillere destan halbuki ben alacak verecek para durumu için yazmıstim.

İşlem başlatırsa avukat zaten sizin iletişim bilgilerinizi bulabilir. Bu kişide sizin yok mu telefon numaranız? Sadece mail üzerinden mi yazıştınız? İlk maili kim neden attı?
Yazdığı bir yazıdaki propoganda üzerine iletişim adresine yazilan bir eposta sadece. Sadece mail üzerinden. Telefon yok. İfade de şu şekilde: "bu bir propoganda ve ülke olarak bunun karşısında durarak gerekeni yapacağız." Yazışma bu kadar.

Çok saçma değil mi, elinde bir e-posta var. Ben bu epostayla tehdit edildim şikayetçiyim diyor ama gösterdiği e-postada tehdit yok. Yine de çağırıyorlar mı? Önce ip bulması lazım üstelik.
Ben telefon numarası olacağını da düşündüm. Sadece mailden haberleşme ne tür bir iletişimdir anlayamadım. Net anlatılmadığı için. Biri Beni tehdit etti dediğinde polisler hemen geliyor. Eşimin başına geldi. Ama bizi tanıyan biriydi. Davacı oldu. Bizde ondan olduk ama yalan olduğunu anlıyorlar hemen. Dosya masraflarını ona yüklediler sonucunda.
Sadece mail adresinden ortada büyük bir olay varsa araştırma yaparlar. Avukatını arayıp neden numarasını versin ki.. belki de kendi numarası. Yazdığı bir cümleye takmıştır aklından psikopattır vs. Bence numarasını almak için yalan söylüyor.

Baska derdi? Gitsin sikayetci olsun, polis-savci zaten sizi buluyor. Neden siz onun avukatiyla iletisime gececkmissiniz? Bu sekilde yazip durmaya devam ederse siz onu sikayet etmekle tehdit edin
Benim bütün endişem çok imkanları zorlayarak bir yurtdışı seyahat planladık, ona denk gelir de hop havaalanında sevimsiz bir durumla karşılaşır mıyız. Yoksa bu yazismada bir tehdit olmadığını herkes anlar heralde, koca bir ülke bir adama ne yapsin?

Ben telefon numarası olacağını da düşündüm. Sadece mailden haberleşme ne tür bir iletişimdir anlayamadım. Net anlatılmadığı için. Biri Beni tehdit etti dediğinde polisler hemen geliyor. Eşimin başına geldi. Ama bizi tanıyan biriydi. Davacı oldu. Bizde ondan olduk ama yalan olduğunu anlıyorlar hemen. Dosya masraflarını ona yüklediler sonucunda.
Sadece mail adresinden ortada büyük bir olay varsa araştırma yaparlar. Avukatını arayıp neden numarasını versin ki.. belki de kendi numarası. Yazdığı bir cümleye takmıştır aklından psikopattır vs. Bence numarasını almak için yalan söylüyor.
Ya da para istemek için fırsat olarak mı gördü bilemiyorum.

Yazdığı bir yazıdaki propoganda üzerine iletişim adresine yazilan bir eposta sadece. Sadece mail üzerinden. Telefon yok. İfade de şu şekilde: "bu bir propoganda ve ülke olarak bunun karşısında durarak gerekeni yapacağız." Yazışma bu kadar.
Burada birşey yok. Sizde onu yazmaya devam ederse şikayet edeceğinizi belirtin.

Benim bütün endişem çok imkanları zorlayarak bir yurtdışı seyahat planladık, ona denk gelir de hop havaalanında sevimsiz bir durumla karşılaşır mıyız. Yoksa bu yazismada bir tehdit olmadığını herkes anlar heralde, koca bir ülke bir adama ne yapsin?
İçeriği bilmiyorum ama dediklerinize göre saçma sapan bir şey bu ...Adamın karısıyla beraber olsan suç değil ,karınla beraber olacağım diye mesaj atsan suç olması gibi gkgkbkb...

İçeriği bilmiyorum ama dediklerinize göre saçma sapan bir şey bu ...Adamın karısıyla beraber olsan suç değil ,karınla beraber olacağım diye mesaj atsan suç olması gibi gkgkbkb...
Gerçekten ben de şoktayım. Yani toplumun her kesiminin hassas olacağı bir konuda propoganda yapmış. İletişim olarak da eposta adresini vermiş. İletişim kısmına yazılan yorum da az önce yazdığım şekilde, tehdit hakaret vs hiçbir şey yok. Normalde hiç takilmam çünkü tehdit suçunun hiçbir unsuru yok. Ama yurtdışı seyahatimizde bir sevimsiz durum olur mu diye korkuyorum sadece. Bilet çok pahalı, konaklama çok pahalı. Bu kadar saçma birşey için hepsi yanarsa çok üzülürüm.

X