• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

saol aslıcım içindede kıymalı iç olduğu için geyet masum bi yemek bizim için patlıcana zaten bayılırım bunuda haftada bir ekliyeyim menüme

Ya valla kesinlikle bizim icin cok masum bir yemek, ama bazen mevsiminde olmayan sebzeleri yerken korkmuyor degilim..Ben de kabak patlıcan filan tuketiyorum ama uzmanlar bas bas bagırıyor mevsiminde olmayan hicbirseyi yemeyin diye :((

bendede aksine en kolay yemeklerimin arasındadır dün yarım saate karnıyarık +etli pilav + ayran yaptım masayıda hazırladım ahhh çalışmak ahhh sen nelere kadirsin

bir de mutfakta hünerli olduğumu sanırdım:(
içini hazırlamak zaman,patlıcanları soy,kızart,sonra içini doldur...nasıl yetiştiriyosun o kadar zamanda.maşallah:nazar::nazar::nazar:

canım 3 patlıcan soymam 1 dk. almaz hemen tavaya koydum üzerine yağ gezdirdim birazda tuz soyle bi çevirdim yağlar her yerine dağıldı sonra normal ateşte cevire cevire pişirdim 5 dk. diğer yandadan soğan kıymayı beraber kavurdum sarımsak baharatlar aynı anda patlıcanlarda pişti hemen içini açtım üzerine süsledim tabi buarada pilavıda koymuştum etleri bigün onceden kaynatmıştım çalışıyo olmanın avantajları elimde hızlıdır biraz:37:

Ya valla kesinlikle bizim icin cok masum bir yemek, ama bazen mevsiminde olmayan sebzeleri yerken korkmuyor degilim..Ben de kabak patlıcan filan tuketiyorum ama uzmanlar bas bas bagırıyor mevsiminde olmayan hicbirseyi yemeyin diye :((

bende canım o yüzden kışın mümkün oldğunca uzak duruyodum patlıcandan ama bahar geldiye değişik olsun diye yavaş yavaş geçiş yaptım bide oyle kocaman hormonlu gibi gelmedi gözüme ama muhakkak vardır hormonu

bende çok canım çekmedikçe dikkat ediyorum canım, mevsim sebzesinin dışına çıkmamaya çalşıyorum
ege de olanınız var mı bilmiyorum ama artık otlar çıktı, tere maydonoz salatası yapıyorum çok güzel oluyo, roka salatası..
ya da arap saçı yapıyorum, haşyaıp sarımsak zeytinyağ sirke
eskiler bu kb işini daha iyi biliyomuş valla

allahtan yaz gelmek üzere, pazar şenlenmeye başlar, tabii midemizde
:56:

Son düzenleme:
bugün ki menüm
saat 8: bir kuru kaysı (6)
bir bardak sıcak su (0)
saat 10: bir yumurta (0)
peynir (1)
2 siyah zeytin (3)
2 yeşil zeytin (2)
nane, tere, maydonoz (1)
saat 12: haşlanmış karnabahar (6)
saat 14: bir çay bardağı yogurt (6)
saat 16: kabak taba (4)
saat 18: bir kepçe mercimek çorbası (9):52::52::52: bundan sonra sonra iki saate bir beslenecem:32:

sofcum menün gayet güzel çaya devammı bu arada ben burnumu sıka sıka içiyorum inşallah faydası olur

bende canım o yüzden kışın mümkün oldğunca uzak duruyodum patlıcandan ama bahar geldiye değişik olsun diye yavaş yavaş geçiş yaptım bide oyle kocaman hormonlu gibi gelmedi gözüme ama muhakkak vardır hormonu

Ben de elimden geldigince uzak duruyorum en azından domates salatalık filan tuketmiyorum..Ama kış sebzelerinden sıkıldım artık sanırım ve arada degişiklik istiyor insan..Surekli pazı ispanak brokoli de yenmiyor..Artık yaz gelsin bamya özledim çok hem de bir de semizotuna bayılırım..Canım cekti mmmm..

Heyyy, Aslı gelmiş :3:

Çok sevindim valla. Durmak yok, yola devam. Karnıyarık benim de favorim bu rejimde. Patlıcan, kabak olmayınca da ne yenir bilemiyorum ben. Bir de ıspanak mmmm.
Burada açık büfe veren bir yer açıldı. Yanımda yemek taşımaktan kurtuldum biraz. Öğlen büfeden sadece et, köfte bir de sevdiğim bir sebze varsa onu alıyorum. Ama bu sabah şaşırdım ben iyice. Kahvaltıda iki ince dilim domates, iki dilim salatalık, üç dilim jambonun yanında 1 parça karnıbahar, 4 kuşbaşı parçası körili tavuk yedim :27: Çok yemek yiyesim var. Karbonhidratlı olsun diye değil ama sürekli ağzıma bir şeyler atmak istiyorum. Çıldıracağım valla.

Yeni gelen arkadaşımıza bir tavsiye, tavuğun sevdiğin kısmını al ve haşla. Sonra didikleyip teflon tavada tuz, karabiber ve sevdiğin baharatlarla çevir. İyice kurutursan tavada küçük bir kapta işe de götürebilirsin atıştırmalık olarak.

Son düzenleme:
bende çok canım çekmedikçe dikkat ediyorum canım, mevsim sebzesinin dışına çıkmamaya çalşıyorum
ege de olanınız var mı bilmiyorum ama artık otlar çıktı, tere maydonoz salatası yapıyorum çok güzel oluyo, roka salatası..
ya da arap saçı yapıyorum, haşyaıp sarımsak zeytinyağ sirke
eskiler bu kb işini daha iyi biliyomuş valla

allahtan yaz gelmek üzere, pazar şenlenmeye başlar, tabii midemizde
:56:

Sen egede misin? Valla aslında merak ediyorum herkes nerede oturuyor diye..Bir kac kişiyi biliyorum ama sizlerin nerden oldugunu bilmiyorum mesela..Ben İstanbuldayım..Ama burda da başlasın artık guzel otlar..Sizdeki gibi otlar olmuyo tabiki ama biz de idare ediyoruz napalım..

sütü bilmiyorum canım ben kullanmıyorum ama süt ürünlerini tabii ki tüketebilirsin mesela 100 gr peynirde 1 kb var, çok güzel bi seçenek
bence tavuğu ızgaralık alıp, pirzola falan ızgarada yapsan ya da poşette yapsan daha lezzetli olabilir, yağ kısıntısına gerek yok, nolmalde nasıl yağ kullanıyosan öyle kullan, yağların kb değeri 0 çünkü, bol bol kullanmasanda kısma yani
sebzeleri kıymalı yapabilirsin
haşlanmış yumurtanın kb si 0, ve bence oldukça doyurucu, beyaz peynir, lor çok doyurucu ve tavuk çok doyurucu bence
aslı nın bi listesi var sayfa 746 da bence o listeye bi göz atmalısın
:13:

cok tesekkur ederım canım ılgılendıgın ıcın :3:
hemennn bakıyorummmm o dedıgın sayfayaa

Heyyy, Aslı gelmiş :3:

Çok sevindim valla. Durmak yok, yola devam. Karnıyarık benim de favorim bu rejimde. Patlıcan, kabak olmayınca da ne yenir bilemiyorum ben. Bir de ıspanak mmmm.
Burada açık büfe veren bir yer açıldı. Yanımda yemek taşımaktan kurtuldum biraz. Öğlen büfeden sadece et, köfte bir de sevdiğim bir sebze varsa onu alıyorum. Ama bu sabah şaşırdım ben iyice. Kahvaltıda iki ince dilim domates, iki dilim salatalık, üç dilim jambonun yanında 1 parça karnıbahar, 4 kuşbaşı parçası körili tavuk yedim :27: Çok yemek yiyesim var. Karbonhidratlı olsun diye değil ama sürekli ağzıma bir şeyler atmak istiyorum. Çıldıracağım valla.

Yeni gelen arkadaşımıza bir tavsiye, tavuğun sevdiğin kısmını al ve haşla. Sonra didikleyip teflon tavada tuz, karabiber ve sevdiğin baharatlarla çevir. İyice kurutursan tavada küçük bir kapta işe de götürebilirsin atıştırmalık olarak.

Canım ben de sizleri özledim valla..sizlerle sohbette guzel valla cok..Sen hangi şehirdesin tatlım?

Ben de elimden geldigince uzak duruyorum en azından domates salatalık filan tuketmiyorum..Ama kış sebzelerinden sıkıldım artık sanırım ve arada degişiklik istiyor insan..Surekli pazı ispanak brokoli de yenmiyor..Artık yaz gelsin bamya özledim çok hem de bir de semizotuna bayılırım..Canım cekti mmmm..

Canım ben de çok severim bamya. Ben kışın kurutulmuş bamya ile etli bamya çorbası yaparım mesela. Ama bamyanın karbonhidrat değeri çoktu diye hatırlıyorum. Semizotunun da salatasına bayılırım. Geçen hafta bizim pazarda vardı ilk defa. Çıtır çıtır. Salata yaptım ben, üzerine rendelenmiş domates, sarımsak ve zeytinyağı, limon mmmmm.

Sen egede misin? Valla aslında merak ediyorum herkes nerede oturuyor diye..Bir kac kişiyi biliyorum ama sizlerin nerden oldugunu bilmiyorum mesela..Ben İstanbuldayım..Ama burda da başlasın artık guzel otlar..Sizdeki gibi otlar olmuyo tabiki ama biz de idare ediyoruz napalım..

ben denizlideyim canım, pazarda alışveriş ettiğim bi kaç köylü teyze var, teyze bana onuda al bunu al derken iki poşet otla eve geliyorum:1:

daha yaz domatesi çıkmadı en çok domatesi özledim valla bazen alsamda tadı tuzu yok valla, gerçi domates çok iştah açıyo ama napiyim seviyorum, meyve yerinde tüketirim artık yazın bol bol:31:

yazından en çok dondurma meselesi beni düşündürüyo ya, napıcaz, ben çok severim, şimdi herkes elinde dondurmayla gezcek dışarda

evde begonyanın tarifini denemeyi düşünüyorum ama dışarsı beni korkutuyo
:52:

Canım ben de çok severim bamya. Ben kışın kurutulmuş bamya ile etli bamya çorbası yaparım mesela. Ama bamyanın karbonhidrat değeri çoktu diye hatırlıyorum. Semizotunun da salatasına bayılırım. Geçen hafta bizim pazarda vardı ilk defa. Çıtır çıtır. Salata yaptım ben, üzerine rendelenmiş domates, sarımsak ve zeytinyağı, limon mmmmm.

Ben taze bamyayı bekliyorum..Dondurulmus ya da kurutulmuşun da besin degeri oldugunu sanmıyorum..
semizotunun da herseyi guzel olur yaaaa ekşi ekşi..Ben yemegini yapmak için dört gözle bekliyorum valla..

Ankara'dayım canım ben. Sen İstanbul'da mıydın?? Ben üniversitede geldim Ankara'ya İstanbul'dan. Bir daha da dönemedim, burada evlendim :)

ben denizlideyim canım, pazarda alışveriş ettiğim bi kaç köylü teyze var, teyze bana onuda al bunu al derken iki poşet otla eve geliyorum:1:

daha yaz domatesi çıkmadı en çok domatesi özledim valla bazen alsamda tadı tuzu yok valla, gerçi domates çok iştah açıyo ama napiyim seviyorum, meyve yerinde tüketirim artık yazın bol bol:31:

yazından en çok dondurma meselesi beni düşündürüyo ya, napıcaz, ben çok severim, şimdi herkes elinde dondurmayla gezcek dışarda

sıcak bir memleketin var..dondurma ben hiç sevmem ama otlarınızı anlatırken cidden bayaa kıskandım seni..Bana boyle degişik ot olsun sebze olsun resmen yazarken bile agzım sulanıyor..Allahtan bu konuda cok guzel bir ülkemiz var..Butun otlar kendimize ait..
Bence de dondurma olarak begonyanin tarifi guzel gorunuyor..Ben ogluma yapıyordum onu gecen yaz dondurma yerine..Ben de dondurma yemedigim icin sanırım oglumu da uzak tutuyorum..Ne kadar geç alışırsa o kadar iyi diye:)) Ben hiç çikolata gofret de vermem mesela, ama ev yapımı pasta kek filan yiyor tatlı olarak sadece..:)) Bişeylere dikkat etmek lazım..Herseye etmek mumkun degil de...Bu arada evli misin sende cocuk var mı?? Hic bahsetmedin cocugundan da haberim yok..Ya da kacırmısım..

Ankara'dayım canım ben. Sen İstanbul'da mıydın?? Ben üniversitede geldim Ankara'ya İstanbul'dan. Bir daha da dönemedim, burada evlendim :)

Ankaralı çok bilirim İstanbula yerleşen ( ornegin kocam) ama istanbuldan gidip de ankaraya yerleşmek zor olsa gerek..Özler insan denizi bogazı gibi geliyor..İstanbuldan sonra İzmir Antalya olur da Ankara zor gibi..Ama sen universiteyi de orda okudugun icin en guzel yılların orda gecmiş aslında :)) O yuzden bağlılığın bir farklıdır :))

sofcum menün gayet güzel çaya devammı bu arada ben burnumu sıka sıka içiyorum inşallah faydası olur

çayı sabah akşam içiyorum cnm rencefili azalttım limonu arttırdım sarımsak ta 4 bardağa bi tane koyuyorum daha katlanılabilir oldu.. hata alıştım hoşuma gitmeye bile başladı:52::52:

Ben yazın domates, salatalık, biber, patlıcan, nane, maydonoz, roka yetiştiriyorum bahçede. İki yıldır yaz gelince bunları almıyorum bile dışardan. Domatesim çok bol olduğu için bir kısmını kavanozluyorum biberle, bir kısmını tüm olarak donduruyorum. Tüm dondurduklarımı rendeleyip salata sosu da yapabiliyorum böylece. Hiç ilaç kullanmıyorum, bir tek yanmış koyun gübresi seriliyor baharda bahçeye.

bamya bir porsiyonu 10 kb:8:

Back
X