Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

selincim bu hafta 3. haftam doluyor benimde bu şekilde gidersem kaçamaksız filan benimde kilo vermem hızlanır sanırım dimi sen ne dersin?

17sinde tatile çıkıcam bi 5 kilo daha hiç fenaa olmaz hanii eyvahedigeldismile

Aşkım, akşam üzeri arasında yediğin eriklerden oklavayı da yemiştin zaten :) Sabah öğlen ve akşam yediklerin harika, dediklerimi tam uyguluyorsun, teşekkürler. Ama o kavun var ya o kavun :eek:klava: :) Kız biz kavun karpuz'u bıraktık ya, kiraz ye, kaysı ye, şeftali ye, kavun yeme. (Ayy ben de yeme diyorum, kendime gıcık oldum şimdi.) Tatlım kavun ve karpuzu yememeye çalış olur mu bi dahaki sefere. Sana hızlandıran bi sistem düşündüm ve toptan uyguluyoruz senin listende herşeyi, zamanın az olduğu için. O yüzden yeme dedim tamam mı aşkım.

Zara, yat kalk dua et çok su içtiğine, ya tersi olsaydı? Tüm diyetlerde ve özellikle protein ağırlıklı diyetlerde iç organların sağlığı için çok su içilmesi gerekli, ben yeğenime içirmek için ne şaklabanlıklar yapıyodum, saat başı işyerinden telefon açıp su içene kadar kapatmıyodum telefonu. Onun metabolizma bizimki gibi değil, benim oğlan gibiyse yerinde durmuyordur eminim, içtiğinin yarısı terlemeyle gidiyodur zaten onun. Vücut istemediği halde su içmek tehlikeliymiş hem. O göbeğinin hepsi eriyecek göreceksin. Et ürünleri acayip susatır, içsin karışma :)

alsanaalsanasmile off yine beceremedim yaaa
ne yiyecegimi sasirdimm... karpuzun yasak oldugunu biliyordumda kavun serbest sandim öylelikle aldim bugün. neyse...

tmm meyve de yok :gitme:

bu arada ben bu tavuk burgerlerden bikmaya basladim gibii, migdem almiyor pek

abla karnim cok siss allahim patla artik yaaaaaaaa
yarin yüzmeye gidicemmm, gitsemde gidemesemde sevinicemm

selincim bu hafta 3. haftam doluyor benimde bu şekilde gidersem kaçamaksız filan benimde kilo vermem hızlanır sanırım dimi sen ne dersin?

seninle ayni gün tatile cikiyoruz demekki...
bende 17. sinde...
hic ümidim yok 5 kg gitmez bende, halen regl yok yok yokkkkkkk

[

Aylin, cidden o nasıl ekmekmiş ki öyle kb değeri epey yüksek :) Senin kahvaltılarda hala sorun var bir kere daha yazmıştım, proteinle karbonhidratı aynı öğünde alıyorsun hala, çok fazla etki eder mi bilmiyorum, normalde aynı öğünde yenmemeleri lazım. Öğlen ve akşamda sıkıntı yok, toplamda her zamanki gibi çok iyisin, hiç 20'yi geçmiyosun, bravo canım.

Selin Abla ben kahvaltida salam ya da buna benzer seyler olmayinca doyamiyorum ama cidden cok incecik dilimler . Sabahlari yumurta yemememye calisiyorum. Ekmekde alman ekmegi yani siyah ekmek icinde bir sürü bugday cavdar bilmem ne var ondan karbonhidrat degeri yüksek ama cok tok tutan bi ekmek. Degistireyimmi ekmegimi??

[

Aylin, cidden o nasıl ekmekmiş ki öyle kb değeri epey yüksek :) Senin kahvaltılarda hala sorun var bir kere daha yazmıştım, proteinle karbonhidratı aynı öğünde alıyorsun hala, çok fazla etki eder mi bilmiyorum, normalde aynı öğünde yenmemeleri lazım. Öğlen ve akşamda sıkıntı yok, toplamda her zamanki gibi çok iyisin, hiç 20'yi geçmiyosun, bravo canım.

Selin Abla ben kahvaltida salam ya da buna benzer seyler olmayinca doyamiyorum ama cidden cok incecik dilimler . Sabahlari yumurta yemememye calisiyorum. Ekmekde alman ekmegi yani siyah ekmek icinde bir sürü bugday cavdar bilmem ne var ondan karbonhidrat degeri yüksek ama cok tok tutan bi ekmek. Degistireyimmi ekmegimi??

VITAL marka mi? ben taniyorumo ekmekleri

dün annem tv de izlemis, kabizlik yasayanlar mecburrr bir dilim kepekli ekmek yemesi lazimmiss

bence seline linki yollamakla iyi etmedim galiba k
kesin blogu okuyodur offf :KK43:

kiz neler cekmis ya durun ekliyimde okuyun valla.. ne aci cok üzüldüm
Mezuniyetimden sonra harıl harıl iş arıyorum. Özgeçmişimi yolladığım bir firma arayıp asistanlık pozisyonu için mülakata çağırıyor. Gidiyorum. ılk görüşmenin ardından eve sepetliyorlar. Birkaç gün sonra ikinci görüşme için aranıyorum tekrar. Gene gidiyorum. Asistanı olacağım adamın yanına götürüyorlar. Bir de o mülakat yapacakmış. E yapsın bakalım diyorum. ıçeri giriyorum, oturuyorum. Üzerime sağanak yağmur gibi yağan yüzlerce soruyu güzelce cevaplıyorum. Sonra kendim bir şeyler ekliyorum “efendim, görsel sanatlarla aram çok iyidir, genel kültürüm geniştir, hayatını kitap okumaya vakfetmiş bir insanım, yabancı lisanım da çok iyidir, halkla ilişkiler ve yurtdışında temsil konusunda şirketinize bir artı olabileceğimi düşünüyorum” diyorum. “Evet, güzel, eğitimize, kültürünüze, görgünüze diyecek bir şeyim yok ama ben daha önce hiç kilolu biriyle çalışmadım” diyor bana müstakbel patronum. ınsan Kaynakları Müdürü de odada. Hem sinirden hem de mahcubiyetimden kızarıyorum. Görmeye alışmış olduğum magma tabakasına hızlı bir yolculuk yapıp, hemen geri dönüyorum. Nasıl yani? Şimdi bu adamın önüne koyduğum koskoca özgeçmişin özeti “ben daha önce hiç kilolu biriyle çalışmadım” mı? Kiloluyum, değilim. Bunun yapacağım işle uzaktan yakından nasıl bir alakası olabilir? Mesela şişko olduğum için ıngilizce konuşurken dilim mi sürçer ya da dosyaya takacağım kâğıtları zımbalamakta engel mi çıkarır bana göbeğim? Şimdi niteliği daha düşük ama beli daha ince biri bana nazaran daha mı tercih edilir yani? Burası neresi? Huston, huston! Hangi gezegendeyim ben? Öyle ya da böyle işe alıyorlar beni. Ben her gün aynı lafı işitiyorum. “Juno Hanım, ben daha önce hiç kilolu biriyle çalışmadım ama beni şaşırttınız, sizin sadece vücudunuz kilo almış, beyninizse kıpır kıpır” diyor bana patron. Bu ne şimdi? ıltifat mı hakaret mi anlayamıyorum. Dertli kalpler için Orhan Gencebay’dan geliyor sayın dinleyiciler; “Beni böyle sev seveceksen, olduğum gibi göreceksen.” Bir gün dayanamayıp soruyorum. “N’oldu küçükken sizi şişman biri mi korkuttu!” diyorum. Şişmanlar tembel olurmuş ona göre. O nedenle benim tembel olmamam, aksine gece gündüz iş kovalamam onu çok şaşırtıyormuş. Bu nasıl bir önyargıdır büyük Allah’ım. Üzülüyorum tabi. Kocaman bir gölge altında yaşadığımı bir kez daha anlıyorum. Aslında kim olduğum, ne düşündüğüm, ne hissettiğim üzerime yapışan yaftalardan görünmez hale geliyor. Yürüyen bir steryotipim. Tipitip bile benden daha çok kimlik sahibi artık.

ZARA cizelgeni begendinmi?? :)

selin pazartesine kadar devam edicem kilo vermedigimi görürsem birakmayi düsünüyorum canim su 9 kiloyu verdigim gibi vericem veya denicem yine yeniden

Tamam Suzancım, bu belirli bir dönem sonra etkisi görülen bi diyet ama sen bilirsin. Daha önce deneyip de memnun kaldığın şey beni de memnun eder, hedefimiz sadece kilo vermek çünkü. Yine de ara sıra gel, özleriz seni.

selin ve diger arkadaslar diyecekki belki bu kiz dalga icin burda ama inaninki o bisküviler beni cok üzdü hala bogazimda o tatlimsi tadi hissediyorum...ben hic acikmamki öylesine yiyorum bu yazilanlari aciktim diye degil..ben böyle oldum iste yoksa böyle degildim :)) sey gibi yerdim ...

Yo, ben dalga olayını hemen hissederim, örneğin geçen gelen arkadaşta hala ısrar ediyorum, öylesine gelmemişti, sadece iyi yazma rolü yaptı sonrasında, zaten baştan hazırlamıştı ne yazacağını bizim vereceğimiz tepkilere göre. Altıncı hissim çok kuvvetlidir. Sende sadece haklı bir gurur var, biraz bende de var engel olamıyorum napim :) E o kadar şımarmayı da hakettiğini düşünüyorum, çünkü geçmişinde neler yaşadığını az çok tahmin ediyorum. Ben eskiden daha da şey gibi yiyordum, bu konuda beni geçebilecek yoktur aranızda, hatta size yine bir diyete başlamadan önceki son menümü yazayım hemen. Ertesi gün karar vermişim diyete başlayacağım, Ankara'nın en ünlü kebapçılarından birine gittim oturdum masaya, masayı kapladım. Garson beni görünce gülümsedi, bizi en çok lokanta sahipleri ve çalışanları sever çünkü. Hoşgeldiniz beş gittinizden sonra ben siparişi verdim. İlk önce koca bir tas ezogelin çorbası içtim, en sevdiğim çorbadır bu arada. Çorbayla birlikte koca bir çoban salata, nohutlu, yoğurtlu bir karışım, ezme ve iki küçük kıymalı patlıcan dolması getirdiler. Ve kocaman şişmiş, fırından yeni çıkmış sıcacık puf diye kabarmış yuvarlak ekmek var ya adını hatırlayamadım şimdi. Herneyse çorbayla hepsini bitirdim, bu arada önceden çorba biter bitmez yiyeyim diye karışık 1,5 porsiyon ızgara söylemiştim, hemen onu getirdi. Üzerinde iki küçük lahmacun, bütün ızgara çeşitlerinden birer porsiyon, tavuk şiş, kanat, adana köfte, acısız adana köfte (bunun da adını unuttum), kuzu şiş, kuzu pirzola, yanında bulgur pilavı, soğan, domates, biber, yeşillik. Bir puf ekmek daha istedim ki kafamdan büyük, onların hepsini de yedim, bu arada hiç unutmuyorum bir tane tavuk şiş kalmıştı, tıka basa doluyum ama onu da yedim ertesi gün rejime giricem diye. Aklım kalmasın diye :))) Bitirdim ama bu kez de canım tatlı çekiyo. Ne kadar da yesem tatlı yiyebilirdim o dönem, sanki midemin bir köşesinde tatlı için ayrılmış bir yer daha vardı, Künefe söyledim hemen porsiyon mu olsun yoksa küçük tepsileri var onların, ondan mı dedi. Tepsiyle dedim, onu da yedim :) Sonra bir çay söyledim kendime şekersiz.:))) İçtim ve kalktım. O gün hafızamdan hiç silinmez. Ertesi gün rejime başlamıştım evet ama yine bir ya da iki gün falan sürmüştür aklımdan silinmiş.
Burda ben şunu yedim bugün diyeti bozdum diyen kızların bu yazdıklarımı okumasını istiyorum. Aslında diyet diye birşey yok, biz sadece bunu hayat tarzı yapmaya çalışıyoruz. Sen Zara'cım bence bu senin hayat tarzın olmuş artık, seni canı gönülden tebrik ediyorum. Bana gelince ben artık lokantaya gittiğimizde tek bir çeşit et türünden birini seçip sadece bir ya da iki parçasını yiyince doyuyorum, önden çorba içemiyorum, salatayı didikliyorum sadece. Tatlı için midemde yer yok artık. Bunları istemediğim için yemiyorum, inan canım çekse hepsinden yiyicem ama istemiyorum. Eğer ben o günlerden bugünlere gelebildiysem, yemin ediyorum herkes istediği kiloya inebilir. O yüzden az sabır, az dirayet arkadaşlar diyorum.

İzlemcim, 5 kiloyu çok rahat verirsin ayın 17'sine kadar. Listelerin çok güzel gidiyor çünkü. Hızlandırılmış bölümde ilerliyorsun, kilo vermemen için hiçbir sorunun yok. Pazartesi verdiğin toplam kiloya göre daha doğru bir tahmin yapabilirim ama Hatun'u hatırla mesela bir ayda falan verdi 9 kiloyu. Bence verirsin diyorum hayatım.

[

Canısı bilmiyorum ki, bu sanırım kişiye göre değişiyor tok tutma olayı. Ben kepek ekmeği yediğim zaman hemen acıkıyorum neden bilmem. Son keşfim tam buğday ekmeği, vallahi karbonhidratına bakmadan yiyorum zaten bir dilimi geçemiyorum hemen doyuruyor ve aakşam üzeri 4'e kadar falan hiç acıkmıyorum ilginçtir. Seninki çok tahıllı ekmek diye geçiyor burda, acıktırmıyorsa yemeye devam et sorun yok demektir. Sabah yediğin ekmeğin karbonuna bakma bence. Diğer kızların listesinde 7,5 falan yazıyor bir dilimi, o yüzden şaşırıp sordum ben. Yeter ki öğlen ve akşam yeme. Salama devam et bakalım kilona göre başka çözüm buluruz artık.

alsanaalsanasmile off yine beceremedim yaaa
ne yiyecegimi sasirdimm... karpuzun yasak oldugunu biliyordumda kavun serbest sandim öylelikle aldim bugün. neyse...

tmm meyve de yok :gitme:

bu arada ben bu tavuk burgerlerden bikmaya basladim gibii, migdem almiyor pek

abla karnim cok siss allahim patla artik yaaaaaaaa
yarin yüzmeye gidicemmm, gitsemde gidemesemde sevinicemm

Tatlım vallahi aynı senin gibiyim, patlayacak gibiyim aynen. Bütün hücrelerimiz su dolu adet bitene kadar malesef de böyle olacak, sorun etme. Listelerin çok iyi gidiyor, ufak tefek karışıklıklar olur, tartılmadın di mi kız bugün? Doğru söyle.

ayy aylinnn daha gelmedimi ´reglin yaaa ...doktorda gitmedin demi hla ptesini bekliyosun,,.yoksa gününümü karistirdin kiz ??

hayir yaa karistirmiyorumm
hadi ayin sonunda 29. da felan geldi desem o da degill. yine gecikmis oluyorr

gelmedi istee
bi belirtide yokk
belim de agramiyor gögüslerim de acimiyor anlamadimm

Canısı bilmiyorum ki, bu sanırım kişiye göre değişiyor tok tutma olayı. Ben kepek ekmeği yediğim zaman hemen acıkıyorum neden bilmem. Son keşfim tam buğday ekmeği, vallahi karbonhidratına bakmadan yiyorum zaten bir dilimi geçemiyorum hemen doyuruyor ve aakşam üzeri 4'e kadar falan hiç acıkmıyorum ilginçtir. Seninki çok tahıllı ekmek diye geçiyor burda, acıktırmıyorsa yemeye devam et sorun yok demektir. Sabah yediğin ekmeğin karbonuna bakma bence. Diğer kızların listesinde 7,5 falan yazıyor bir dilimi, o yüzden şaşırıp sordum ben. Yeter ki öğlen ve akşam yeme. Salama devam et bakalım kilona göre başka çözüm buluruz artık.

Tatlım vallahi aynı senin gibiyim, patlayacak gibiyim aynen. Bütün hücrelerimiz su dolu adet bitene kadar malesef de böyle olacak, sorun etme. Listelerin çok iyi gidiyor, ufak tefek karışıklıklar olur, tartılmadın di mi kız bugün? Doğru söyle.

valla abla cok kötü oluyormus ilk kez böle sis hissediyorum kendimi yaa
hakketen rejimden kaynaklanabiliyor mu?

tartildim ama öylesine
rakkama dogru duruz bakmadim bile... moralim de bozulmadii

valla abla cok kötü oluyormus ilk kez böle sis hissediyorum kendimi yaa
hakketen rejimden kaynaklanabiliyor mu?

tartildim ama öylesine
rakkama dogru duruz bakmadim bile... moralim de bozulmadii

Öylesine nasıl tartıldın kız, vakasın ha :))) Tartıya ayağını sürüp geri mi çektin? Senin kova burcu olduğunu öğrenince dedim zaten kendime aha bittin sen kızım, benim oğlan da kova, aynı sen. Yapma derim yapar, ben konuşurum dinliyormuş gibi yapar sallamaz bile :))) Kız ben sana tartılma demedim mi hı? Almanya'ya gelesim var şimdi, gelip tartını alasım var. Tutmayın benii, geliyom.

kayisili form cayi aldim dogadan. deniyorum simdi bakalim fayda edicekmii

Öylesine nasıl tartıldın kız, vakasın ha :))) Tartıya ayağını sürüp geri mi çektin? Senin kova burcu olduğunu öğrenince dedim zaten kendime aha bittin sen kızım, benim oğlan da kova, aynı sen. Yapma derim yapar, ben konuşurum dinliyormuş gibi yapar sallamaz bile :))) Kız ben sana tartılma demedim mi hı? Almanya'ya gelesim var şimdi, gelip tartını alasım var. Tutmayın benii, geliyom.

:KK1: merak ettigim sadece bu siskinlikle kac kg fazla göstericek. cünkü herkles 2 kg kadar fark oluyor diyordu inanmzdim... ama 89 gösterdi yanii

kova oldugumu nerden bildin hem sen

yesil caydan güzelmis bu form cayi yaaa, kayisili bidee

yarin mecbur tartilicam, bizim topikte 80-89 da tartilma günü

X