• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karbonat ile Diş Beyazlatmak nasıl olur

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mnyk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Beyazlatmak için kullanılan bir yöntem ama diş etlerini yakacağını zarar vereceğini düşünüyorum ben.

Kızlar bence sakın denemeyin çünkü kargolar dişler icin cok sakıncalı zaten karbonatla kabartma tozu aynı gorevi görüyor birde dis tozu ve benzeri seylerdende uzak durun çünkü zamanla dis yüzeyini çiziyor ve daha cok sataşmaya megilli oluyor benden size tavsiye gunluk bakim olarak kesin fircala dis ipi ve gargara mis gibi dişleriniz ve ağzınız olur bide çilek tavsiye ederim dişleri parlatiyor ağzınızda inciler patlıyor

böyle şeyler dişleri matlaştırıyo beyazlatcam diye doğal parlak görünümüde kaybedersiniz en iyisi duzenlı olarak temizlik yapmak

Merhaba ilk mesajım forumda arkadaşlar yeni bir sprey var 90 saniyede beyazlatıyor.İnternet sitesi var bileniniz duyanınız var mı?

limon suyuyla çalkalardım bende ağzımı oda beyazlaştırırdı ama matlaştırırdıda:)bide kabartma tozunu deneyelim bakalım:)

aman ha kızlar sakın yapmayın 1 haftadır mahvoldu dişlerim önceden hiçbir sorunum yoktu kabartma tozuyla fırçaladım 10 gündür ölüyorum ağrıdan diş etlerim çekildi yumuşadı diş ile etin arasına yemek artığı giriyor ve abse yapıyor.hep o kabartma toznun yüzünden...bundan sonra sadece kek ve pastada:(((((((

Bende denedim az önce, önce normal fırçaladım sonra kabartma tozuyla çok hafif bir şekilde bastırmadan fırçaladım, yarım dakika yani parlattı ama yapmam birdaha zararlı diyenler var.

Son düzenleme:
dişlerin beyazlatılmasında zararsız en etkili yöntem bal! bn normal dizş macunundan snra frcama braz bal döküyorm ve ole frcalaıorum. bede tabiiki herkesn blddği tuz. tuz ilthapları da söküyor..

dişlerin beyazlatılmasında zararsız en etkili yöntem bal! bn normal dizş macunundan snra frcama braz bal döküyorm ve ole frcalaıorum. bede tabiiki herkesn blddği tuz. tuz ilthapları da söküyor..

saçma bi soru belkı ama ağzını çalkalıyosun dimi baldan sonra:)

Son düzenleme:
limonu hiç tevsiye etmiyorum denedim diş etlerim şişti:25: kabartma tozuna cesaret edemedi artık:19:

:lepi::teytey:sositosositokizlar uzun zamandir dislerimdeki sararmalardan kurtulmak istiyordum arada karbonatla falan beyazlatmaya calistim ama o kadarda etkili olmamisti gecen doktorda beklerden ünllülerin minik sirlari diye bi köse vardi ketrin zeta cons dislerinin beyaz ve parlak olmasini kabartma tozuna borclu diye yazi gördüm evde denedim inanin acayip farkediyo ve temizligi hissediyosunuz ben önce macunla fircaladim sonra fircama biraz kabartma tozu döktüm bir-birbucuk dakika fircaladim hemen farketti aninda esimde farketti oda memnun kaldi insallah sizdede faydasi olur
ben bundan sonra kabartma tozunu hep kullancam haftada iki-üc kere yapmayi düsünüyorum deneyenler olursa sonuclari bekliyorum
unutmadan dilinize fazla degirmeyin tadini sevmeeyenler olabilir kabartma tozunun

Diş temizleme ve parlatma tozlarının, karbonatın ya da kabartma tozunun dişler üzerine direk olarak uygulanması dişi koruyan tabaka olan mine tabakasına zarar veren bir işlemdir. Özellikle haftada iki- üç kere gibi sık bir uygulama ile mine tabakasının aşınmasına, dolayısı ile dişinizin çürük riskinin artmasına sebep olursunuz. Ayrıca bir süre sonra dişlerinizde sıcak soğuk tatlı ekşi hassasiyetleri oluşmaya başlar.

Bal diş yüzeyine yapışarak orada bakteriler için besin alanı oluşturur. Dişleri beyazlatayım derken çürütebilirsiniz.

Dişlerin yapısal olarak kendine has bir rengi vardır. Yenilen yemekler, sigara, çay, kahve, kola, şarap, vişne vs gibi etmenler dişlerde renklenme oluşturmaya başlar. Dişlerin düzenli ve düzgün fırçalanmaması da dişler üzerinde bir tabaka oluşmasına ve daha sarı gözükmesine sebep olur.
Dişlerin daha beyaz gözükmesinin en zararsız yolu her yemekten sonra ama günde en az 2 kere dişlerin bütün yüzeylerini fırçalamak, diş ipi kullanmak, dil ve yanağı da fırçalamaktır. Diş ipi fırça ile ulaşılamayan yüzeyleri de temizler. Diş aralarından ışığın daha rahat geçmesini ve dişlerin daha beyaz gözükmesini sağlar.
Dişin genetik rengi hiç bir ırkta tv reklamlarındaki kadar bembeyaz değildir. Her insanın dişinde sarıya, griye, ya da maviye kayan bir diş rengi tonu vardır. Dişlerin ve ağzın düzenliği temizliği ile dişinizin kendi esas renginde gözükmesi aslında zaten onun beyaz gözükmesidir. Diş beyazlatma tozları, karbonat, tuz vs gibi tanecikli yapılarla ya da limon, sirke gibi asidik yapıda sıvılarla dişlerinizi beyazlatmaya çalıştığınızda dişlerinize zarar verirsiniz. Dişi koruyan mine tabakası aynı zaman da beyaz gözükmesini de sağlar. Siz bu maddelerle mine tabakasının zamanla aşınmasına ve dişinizin daha sarı gözükmesine sebep olursunuz. Minenin dişin koruyucu tabakası olması ve zarar görmesinin diş çürükleri ve hassasiyeti artıracağı da unutulmamalıdır.
Ancak dişlerinizi düzenli fırçalıyor diş ipi kullanıyorsanız ve buna rağmen dişlerinizin beyazlığından memnun değilseniz, yapılacak en güzel şey bir diş hekimine giderek olası diş taşlarınızı temizletmek ve hekim kontrolünde diş beyazlatma yaptırmaktır. Bu beyazlatma işlemi kimyasal ajanlarla yapılıyor olsa da dişe zarar vermememi için hekim gerekli tedbirleri alacağı ve sonrasında mutlaka dişlerinize koruyucu flor uygulaması yapılacağı için evde kullanacağınız diğer bütün yöntemlerden hem daha etkili hem zararsızdır.

Back