Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dişlerin yapısal olarak kendine has bir rengi vardır. Yenilen yemekler, sigara, çay, kahve, kola, şarap, vişne vs gibi etmenler dişlerde renklenme oluşturmaya başlar. Dişlerin düzenli ve düzgün fırçalanmaması da dişler üzerinde bir tabaka oluşmasına ve daha sarı gözükmesine sebep olur.
Dişlerin daha beyaz gözükmesinin en zararsız yolu her yemekten sonra ama günde en az 2 kere dişlerin bütün yüzeylerini fırçalamak, diş ipi kullanmak, dil ve yanağı da fırçalamaktır. Diş ipi fırça ile ulaşılamayan yüzeyleri de temizler. Diş aralarından ışığın daha rahat geçmesini ve dişlerin daha beyaz gözükmesini sağlar.
Dişin genetik rengi hiç bir ırkta tv reklamlarındaki kadar bembeyaz değildir. Her insanın dişinde sarıya, griye, ya da maviye kayan bir diş rengi tonu vardır. Dişlerin ve ağzın düzenliği temizliği ile dişinizin kendi esas renginde gözükmesi aslında zaten onun beyaz gözükmesidir. Diş beyazlatma tozları, karbonat, tuz vs gibi tanecikli yapılarla ya da limon, sirke gibi asidik yapıda sıvılarla dişlerinizi beyazlatmaya çalıştığınızda dişlerinize zarar verirsiniz. Dişi koruyan mine tabakası aynı zaman da beyaz gözükmesini de sağlar. Siz bu maddelerle mine tabakasının zamanla aşınmasına ve dişinizin daha sarı gözükmesine sebep olursunuz. Minenin dişin koruyucu tabakası olması ve zarar görmesinin diş çürükleri ve hassasiyeti artıracağı da unutulmamalıdır.
Ancak dişlerinizi düzenli fırçalıyor diş ipi kullanıyorsanız ve buna rağmen dişlerinizin beyazlığından memnun değilseniz, yapılacak en güzel şey bir diş hekimine giderek olası diş taşlarınızı temizletmek ve hekim kontrolünde diş beyazlatma yaptırmaktır. Bu beyazlatma işlemi kimyasal ajanlarla yapılıyor olsa da dişe zarar vermememi için hekim gerekli tedbirleri alacağı ve sonrasında mutlaka dişlerinize koruyucu flor uygulaması yapılacağı için evde kullanacağınız diğer bütün yöntemlerden hem daha etkili hem zararsızdır.
şimdi sonuç olarak, ne yapmalı evde beyazlatmak için bu dişleri?
-günde en az 3 kere dişlerinizi fırçalamalısınız.
-özellikle gece yatmadan önce diş fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
-6 ayda bir diş hekimi ziyaretleri ile diş taşı oluşumunuzu kontrol altında tutmalısınız.
bunların dışında dişlerinizi beyazlatmak için kullanacağınız her madde dişlerinize zarar verecek ve aşınmalar zamanla dişlerinizin daha sarı gözükmesine yol açacaktır.
illa ki dişlerimin beyazlığından memnun değilim diyorsanız bir diş hekimine gidip beyazlatma yaptırmalısınız. kozmetik olarak satılan beyazlatma ürünlerini de diş hekimi kontrolü dışında kullandığınızda yüksek konstantrasyonları nedeni ile hassasiyet dolgularda dişten ayrılma gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
diş taşı olusumunu engellemek agız kokusunu önlemeyle dogru orantılı mı peki ?
diş taşı olmazsa, agız kokusuda mı olmaz sabahları?
Ben günde 2-3 kere ve dakikalarca diş fırçalıyorum. Yatmadan önce de mutlaka fırçalıyorum ama dişlerim bembeyaz olmuyor. Sigara falan da kullanmıyorum. İyi bakmama rağmen beyazlamıyor hiç. Beyazlatma yöntemleri de zararlı diyorsunuz. Beyaz görünmesi imkansız mı yani şimdi...
Bu diş beyazlatma olayını zamanında çok araştırdım belli markaların diş beyazlatma ürünlerinide kullandım ama istediğim gibi bir sonuç alamadım bakalım bu kabartma tozu nasıl olacak deniycem mutlaka
diş etlerım bu aralar cok fazla kanıyolar fırcalarken dıs etlerım cok acıyo nedenı nedır bılmıyorum :26:
diş etlerım bu aralar cok fazla kanıyolar fırcalarken dıs etlerım cok acıyo nedenı nedır bılmıyorum :26: