• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karbonat ile Diş Beyazlatmak nasıl olur

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mnyk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
:lepi::teytey:sositosositokizlar uzun zamandir dislerimdeki sararmalardan kurtulmak istiyordum arada karbonatla falan beyazlatmaya calistim ama o kadarda etkili olmamisti gecen doktorda beklerden ünllülerin minik sirlari diye bi köse vardi ketrin zeta cons dislerinin beyaz ve parlak olmasini kabartma tozuna borclu diye yazi gördüm evde denedim inanin acayip farkediyo ve temizligi hissediyosunuz ben önce macunla fircaladim sonra fircama biraz kabartma tozu döktüm bir-birbucuk dakika fircaladim hemen farketti aninda esimde farketti oda memnun kaldi insallah sizdede faydasi olur
ben bundan sonra kabartma tozunu hep kullancam haftada iki-üc kere yapmayi düsünüyorum deneyenler olursa sonuclari bekliyorum
unutmadan dilinize fazla degirmeyin tadini sevmeeyenler olabilir kabartma tozunun

aa ilk defa duydum hemen gidip dişlerimi fırçalayacagım tesekkurler paylasım ıçın

Ben yıllardır deniyorum hiç bir zararını görmedim. Kabartma tozunun üzerine 2 damlada limon damlatıyorum köpürüyor onunla temizliyorum haftada 2 sefer, Ayşe teyzenin çamaşırları gibi bembeyaz dişlerim:))

Daha önce soruldu mu bilmiyorum hepsini okuyamadım yorumların. Dişin belli bir rengi vardır benim dişlerim mesela sarımtrak. Aileden gelen bir şey bu. Etki eder mi? Yani beyazlar mı? Dişlerimin ikisi geride zaten en azından beyaz olsun. :/

:lepi::teytey:sositosositokizlar uzun zamandir dislerimdeki sararmalardan kurtulmak istiyordum arada karbonatla falan beyazlatmaya calistim ama o kadarda etkili olmamisti gecen doktorda beklerden ünllülerin minik sirlari diye bi köse vardi ketrin zeta cons dislerinin beyaz ve parlak olmasini kabartma tozuna borclu diye yazi gördüm evde denedim inanin acayip farkediyo ve temizligi hissediyosunuz ben önce macunla fircaladim sonra fircama biraz kabartma tozu döktüm bir-birbucuk dakika fircaladim hemen farketti aninda esimde farketti oda memnun kaldi insallah sizdede faydasi olur
ben bundan sonra kabartma tozunu hep kullancam haftada iki-üc kere yapmayi düsünüyorum deneyenler olursa sonuclari bekliyorum
unutmadan dilinize fazla degirmeyin tadini sevmeeyenler olabilir kabartma tozunun[/QUcN
canım kabartma tozu ile karbonat aynı şey değilmi zaten:44:

evet ben yıllardır ayda sadece 1 defa çay tabağına bir çay kaşığı karbnat ve içine de hafif sulandracak kadar limon sıkıp yaparım çok ta memnunum ...hiç bir zararını görmedim ...bembeyaz yapıyor :hulya:

evet ya asıl diş macunları zararlı içinde bir sürü kimyasal var ayrıca eskiden macun mu varmış karbonatla falan yapıyolarmış anneler yada nineler yada misvak vb şeyler hepsi doğal limonda keza..... ee ozaman sanki dişçilerin diz beyazlatırken uyguladığı yöntemlerden bin kat daha zararsızdır bence bu yöntemler

unutmadan dilinize fazla degirmeyin tadini sevmeeyenler olabilir kabartma tozunun

peki canım bişey sormak istiyorum benim 4 dişim porselen acaba onlarda da işe yarar mı yani rengi tamamen beyazlamaz biliyorum da acaba azcık da olsa bi açılma olur mu ki

Arkadaşlar bende yapmıstım bunu bir dönem. hafta bir yapıyordum, cok memnun kalmıstım. yogunluktan dolayı yapamadım bi süre, tabiki dişlerimi macunla fırcalıyordum. buna ragmen dişlerim berbat oldu.sarımtırak oldu. yapacaksanız hiç birakmayacaksınız. tavsiye etmem..

karbonat= kabartma tozu

karbonat diş minesini aşındırır ve hassaslaştırır, çok zararlı. ya bol bol çilek yiyin, ya da diş hekimine gidip beyazlattırın. önceki sayfaları da okudum birçok kişi yazmış karbonat yüzünden dişetlerim kanadı, dişetlerim çekildi, ağzımın içi yara oldu diye...

hiç yaramadı az önce denedim :/ artık sıkıldım sarı dişlerden. doktorla da konustum bin lira civarı dedi ağzım açık kaldı... napıcam bilmiyorum şu bantlardan falan mı denesem. kullanan var mı???opalesence falan?

doğal diş beyazlatma
Sodyum bikarbonat
Diş beyazlatmanın en etkili doğal yollarından biri, dişleri sodyum bikarbonatla fırçalamaktır. Bir çay kaşığı sodyum bikarbonatı birkaç damla elma sirkesi ve biraz tuzla karıştırın. Karışım köpürdükten sonra dişlerinizi bu karışımla fırçalayın.

Kabartma tozu
Bir diğer doğal diş beyazlatma yolu ise kabartma tozudur. Sodyum bikarbonat yöntemine benzer şekilde, kabartma tozunu bir parça balla karıştırın ve bu karışımla dişlerinizi fırçalayın. Kabartma tozunun tadı kötü olsa da, buna değdiğini göreceksiniz.

Hidrojen peroksit
Bir çay kaşığı sodyum bikarbonat, bir çay kaşığı hidrojen ve bir çay kaşığı suyu karıştırın. Bir süre bekledikten sonra bu karışımla ağzınızı çalkalayın. Çalkaladıktan sonra karışımı tükürün ve dişlerinizi fırçalayın. Ancak bu yöntemde aşırı kaçmamanız önemlidir. Hidrojen peroksit yöntemi haftada bir kez uygulanmalıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
karbonat= kabartma tozu

karbonat diş minesini aşındırır ve hassaslaştırır, çok zararlı. ya bol bol çilek yiyin, ya da diş hekimine gidip beyazlattırın. önceki sayfaları da okudum birçok kişi yazmış karbonat yüzünden dişetlerim kanadı, dişetlerim çekildi, ağzımın içi yara oldu diye...

Ben de bir süredir karbonat ile fırçalıyorum dişlerimi ve hayatımda ilk kez diş etim kanamaya başladı, neden acaba diye merak ederken cevabı buldum. Karbonatı bırakıyorum hemen.

kızlar benim bildiğim karbonat dişin üst tabakasını aşındırarak dişlerin beyaz görünmesini sağlıyor ancak dişleri çizdiği için aslında tamir edlemeyecek zararlar veriyor ben diş dr.na sordum 1.etken kemik rengi( kemik renginizi anlamanın en kolay yolu göz akı imiş) dedi 2. etken ise istikrar dişleri fırçalamak yetmiyormuş maalesef diş ipikullanıp gargara yapmak gerekiyormuş

ama ben yeni biryöntem daha buldum diş macunlarının içindeki bazı maddeler diş sararmasına da sebeb oluyormuş bende dişlerimi fırçaladıktan sonra bi de mcun kullanmadan fırçalıyorum ve gargaranın üstüe bi de agzımı suyla calkalıyorum dişlerim parlıyor resmen deneyin derim en fazla 1.dk fazla zaman harcarsınız

oleyyyyyyyyyy bende deneyeceğim o zamannnn :9: o kadar fırçalıyorum dişlerimi diş etlerim bile zarar gördü ama dişlerim hala beyazlamadı :50: neyse bir deneyim de geri dönerim sizlere sonuçlar için :34:

arkadaşlar bende beyaz dişler istiyorum ama marketlerde satılan gargaralar işe yararmı ? beyazlatan macunların faydasını gormedım

Back