Karbonat ile Diş Beyazlatmak nasıl olur

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mnyk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende yapıyordum lakin ayda en fazla 2 veya 3 kez yapılmalı... çünkü dişlere,diş etine zarar veriyor.. tv programından duymuştum zararlı olduğunu ,gittiğim doktora sorduğumda o da zararlı olduğunu söyledi..

karbonat dişlere zararlı arkadaşlar denemeyin. Dİşleri eritiyor diye okumuştum bi yerden. Ama kabartma tozunu bilmiyorum denesem mi kiii acabaaa :))

ben de okudum burada denedim fakat diş etlerim o kadar çok yandı ki pişman oldum zaten hassas dişlerim var iyice batırdım ama faydası olmadı değil baya bir beyazladı dişlerim pırıl pırıl oldu ama yapanlara tavsiyem sadece haftada bir uygulayın

her zaman değil ama bende yaparım bunu, dişlerimi fırçaladıktan sonra hatta karbonat + limon, ciddi anlamda farkediyor, tabi her zaman kullanmak zararlı olabilir

karbonat bende denemiştim üstüste yapmamak gerekiyor yoksa diş minesine çok zarar verir
ama arada bir olsa da yapılabilir

düzenli olarak diş fırçalıyorum fakat çay yada kahve içince hemen sararıyor eve gidince mutlaka denicem. Merak ettim :)

Benim dişler özünde sariydi. Sarı yani bildiginiz . Ne kadar fırçalasam da nafile... Dis doktoruma söyledim evde beyazlatma yapabileceğim bir sistem başlattı. Dişlerimin kalıbını yaptı. Bir jel verdi. 10 gun hergece yatmadan kalıba jelden surup uyudum. Şimdi dişlerim istesem de eski haline donmuyor. Evet 1-2 haftada bembeyazligi kayboluyor ama en azından ilki kadar sarı değil.

Özlemcim bende doktorumla konuştum haftaya başlıcak bu hafta kanal tedavisi vs.. gerçekten işe yarıyormu kalıcı beyazlık önemli olan ben ne yaptıysam beyazlatamadım. Sakıncası yoksa fiyatınıda söylermisin?

bende denemiştim kabartma tozunu :) iğrenç bi tat bırakıyo ağızda ve fırçadanda çıkmıyo hiç tavsiye etmiyorum zaten işe yaradığınıda düşünmemiştim.. diş beyazlattıran varmı aranızda varsa kaça patladı ve işe yaradımı?

öneriniz için teşekkürler dikkate alacağım

bana dediniz sanırım hiç önemli değil, ben onu hemen denedikten sonra yazmıştım ama şuan tavsiyem hiç yapmayın çünkü 3-4 gün diş etlerimin sızısıyla uğraştım durdum ve neredeyse parçalandı etlerim. acısından oturup ağladım doktora gittim bi krem verdi onu kullandım iyiyim şuan ama eğer sizin de dişleriniz diş etleriniz hassassa önceki yorumumu geri alıp hiç kullanmamanızı öneriyorum

Selam
Filizerdali fiyatı 760 di sanirim. Kesinlikle ise yarıyor. Eski sarılık tamamen gitti. Tabii zaman icinde tekrar o 'bembeyaz' dişler yine sarariyor ama eski haline gire yine de beyaz. Ve üstelik tekrar yapabilirsiniz tedaviyi. Sonuçta 3 gece üstuste takılacak ilaçli kalıp. Tek sıkıntısı hassasiyet. Hatta sızlıyor bazen. Ama beyaz gülüş icin deger bence

selamlar;

ortodonti tedavimin devamında diş beyazlatma yaptırmıştım.
bildiğim 3 yöntem var.
fiyatları yöntemine göre değişiyor.

airflow : dişçi, yardımcısı, hasta hepimiz astronot gibi giyiniyoruz. beyaz kum gibi, hafif tuzlu tadı olan bir tozu şiddetli bir şekilde dişlerine püskürtüyor. benim diş tellerim çıktıktan sonra yapılmıştı. dişteki lekeleri gideriyor ve gerçekten anında farkediyor. ama püskürtmenin etkisi ile dişetlerinde biraz kanama olabiliyor ama uyuşturulduğu için canınız yanmıyor.

lazerle beyazlatma : bu en pahalı olanı. bunu da telleri çıkmış arkadaşıma uygulanırken izledim. gözlükler takılıp dişlere mavi lazer ışığı veriliyor. arkadaşım elektrik çarpar gibi olup ağrıdığını söylemişti.

kimyasal ilaçla beyazlatma : en kolay uygulanan ve en tercih edilebilir olanı bence. dişin kalıbı alınıp dişlere göre bir ağızlık yapılıyor ve kaybetmediğiniz sürece yıllarca kullanabiliyorsunuz. şırınga veya tüpün içinde şeffaf renkli jel şeklinde bir ilaç satılıyor dişçilerde. tabii bunun markası ve kalitesi mühim. fakat marka bilmiyorum maalesef. benim kullandığım ilacı günde yarım saat kadar tutmam yetiyordu. ilaç diş etlerine gelince biraz yakıyor ve biraz da zarar veriyor beyaz beyaz kabarıyor dişetleri. ama yarım saate falan geçiyor. sarardıkça ya da özel bir gün nedeniyle ihtiyaç duyuldukça uygulanabilecek bir yöntem. ilk başta kalıbı yaptırmak için biraz fazla maliyet doğabilir fakat devamında sadece ilaç almak için maliyete katlanacaksınız.

şunu da belirtmek isterim ;herkesin dişi aynı oranda beyazlamıyor hatta beyazlamayacak olan diş tipleri bile varmış. diş hekiminin işlemin işe yarayıp yaramayacağını açıkça söylemesi gerek. yoksa paranız ve zamanınız boşa gidebilir.

Öncesi ve sonrası şeklinde fotoğraf payalacaş olan varsa paylaşsın lütfen :)
Diş beyazlatmayı özellikle evlilik öncesi düşünüyorum beyaz gelinlikle beyaz dişler süper olur bence :)

Yaptıranların fiyat- doktor- merkez önerilerini de bekliyoruzz

Evet evet arkadasın belirttiği kimyasal beyazlatma işlemi iste benimki. Resim paylaşmaya çalışırım da eski halini bulmak lazım. İlk yapıldığında pırıl pırıl oluyo ama benimki Dis macunu reklamlarindaki gibi. Hatta bir kiz var ya arabasını çektiriyor yoldan gecen adamlara gulumseyip:) onunki gibi oluyor- ki benim dişler resmen sariydi.

Doktor önerisi yapayım da siz istanbuldasiniz herhalde. İyi bir yere gitmek lazim ama önemli bir şey bence. Düğün oncesi kesinlikle mantıklı. Ama biraz sizlayacagini dusun ve onceden yap tedavini derim

Kızlar nolur dişlerinizi ve daha da önemlisi dişetlerinizi kulaktan dolma şeylerle mahvetmeyin. Herşeyden önce diş hekiminde bile beyazlatma işlemi yapmanız için, doktor gerçekten işinin ehli ise öncelikle diş taşlarınızı temizlemesi gerekir. Bu basit işlemi yapmadan işleme başlıyorsa hem boşa para verirsiniz, hem de diş sağlığınızdan olursunuz. İlla ki bir yöntem istiyorsanız, hergün 1 tane kabuklu elma yiyin. Hem dişleri temizler, hem meyve asidinin dişlerinizi az da olsa beyazlattığını görürsünüz.

Ha birde unutmadan kanal tedavisi yapılan dişleriniz varsa onlara zaten etki etmez ve beyazlayanların yanında daha da kötü görünür.

Kızlar benim amcam yıllardır dişleri zımparalıyor ve inanılmaz beyaz

Gerçekten bildiğiniz zımpara ile yapıyor.Ben hiç denemedim ama amcamın inci gibi dişleri var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…