- 26 Ekim 2011
- 83
- 0
-
- Konu Sahibi incihocaedebiyat
Sevgili arkadaşlarım geçen sene bu başlığı açtımda ne kendi cildimden ne de ne yalan sizlerin yazmasından umudum vardı.Sanki bütün bu işlemleri bir tek ben yaptırmışım gibi hissediyordum.Buraya üye oldum ve başlığı açmaya karar verdim.Kendi derdimle yanarken bir baktım herkese ben derman olmaya çalışıyorum.sayenizde derdimi unuttum..ama Çevremdekiler en yakınımdakiler,çocuklar,öğrenciler unutturmadı bana derdimi,cildimi..son bir hamle ve tesadüfler sonucu gittiğim doktorumla son kez doğacak yeğenimin uğruna kalan son enerjimle bu tedaviye karar verdim ve başladım..tedavim su an haftalık olarak devam ediyor.Allah izin verirse 2 ay sonra tamamlanmış olacak ve ben merakla görmek istediğim sonuca ulaşacağım.Bu başlık altında ve forumda gerekli konularla ilgili yeterli bilgiler verdiğim kanısındayım.Dostlarım ben bu merciideki görevimi tamamlamak üzereyim.Kafanızdaki acabaları atın ve cesur olun gücünüzün sonuna kadar dayanın kendiniz için mücadele verin.Etrafın söylediklerine kulak tıkayın..Çünkü Siz Kendinize İnandıgınız Sürece varsınız hayatta..Biz Eşe dosta değil önce kendi gerçeğimize inanalım ve değiştiremeyeceğimiz bir durumumuz varsa kendimizi de öyle kabul edelim..Son olarak burada bu başlık altında tedavi ve öncesi fotolarımı paylaşacağım hepinize armağanım olsun..O zamana kadar hepiniz Sağlıcakla kalın ve Allah'a emanet olun..Saygı ve sevgilerimle İNCİ HOCA
slmlar herkese ben yağlı bir cilde sahibim bana cildi parlatmayan ve sivilce yapmayan bir güneş koruyucusu önerebilir misiniz acaba ( 1 ay önce fraksiyonel lazer + prp yaptırmıştım )
günaydınn günaydınn günaydınn ilk seansımla alakası olmayan bir ertesi gün sendromu yaşıyorum şu an ve sizlerle bunu paylaşmak istedim..bugün kıpkırmızı ve şiş bir yüzle olacağımı düşünüp müdür beyden izin istemiştim.sağolsun hassasiyetimi anlayıp tabiki hocam dedi.ama kızlar şu an uyandım ve yüzümde ne bir kırmızılık ne bir şişlik ...frak.co2 lazerin 6-7 seansta yaptıgı etki şu an yüzümde..taze taze paylaşmak istedim bunu sizinle babam bile az önce işe giderken nasıl yani?nasıl oldu bu?şimdi bu bu kadar iyi de ilerde bişey yapmaz de mi Allah Allah yaa diye sevinip durdu :)) Yüce Rabbim bu mutluluğu inşallah geçici değil kalıcı kılar.Uğur'um yeğenim ve doğmamış çocuklarım için son kez katlandığım bu acılı tedavi inşallah son olur.Rabbim hepimize şifasını versin tez zamanda..
Dün 4.seansım yapıldı.en başından beri 1.5 mm ile yapıyor doktorum.ve dün yüzümü inceleyen doktorum yüzünde neredeyse çukur kalmadı istersen bunu bırakıp hafif lekelerine buğday tenliler için leke lazeri yapalım dedi.kabul etmedim.ben geri kalan 6 seansı da yapmasını söyledim.ve bunun yanında 10 gün sonra 5.seansımla birlikte Prp yapılacak 3 seans (1000tl).toplamda 3500 tl maliyetle 3 ayda bütün ömrümü kabusa çeviren cilt problemimden kurtulmuş olacağım.Rabbimin izniyle..Dermaroller'ı yaptırmak isteyen arkadaşlara tavsiyem.bu yazıyı okuyun ve gidin işlem için randevu alın :) doktor en hızlı sonuç aldıgım hasta sensin dedi bana sayısını bile her defasında karıştırdığım Co2 lazer ,carbon peeling,kimyasal peeling,q swicht lazerde bile böyle sonuç almamıştım ben.demek ki herkesin cilt yapısına iyi gelen şey farklı..Dermaroller,messoroller,microneeding,dermaterapi adları altında aynı işlem yapılıyor.Ertesi güne de pek birşey kalmıyor yüzde.azim arkadaşlar ben neler çektim,benim bu cildim düzeldiyse herkesinki düzelir!..
Şu an her şey yolunda gibi :) 1 hafta sonra Prp ile birlikte Dermaroller 5.seansım yapılacak.İnşallah o zaman beklediğim ışıltı ve parlaklık oluşacak yüzümde.ama izlerde ciddi anlamda yok olma var.Bu arada ben gündüz bepanthene krem akşam da Redoxon ampul sürüp yatıyorum yüzüme.Redoxon u kesinlikle yabana atmayın.fiyatı 3.5 tl ama ben şahsen doktorumun gözlemlediği hızlı iyileşme ve düzelmenin sebebini her gece sürdüğüm bu ampüle bağlıyorum.bir de DDF in blemish temizleyicisini kullanıyorum sabah akşam.İçinde salisic asid var. yani Aspirinin içindeki maddeden var.Bunca yıllık tecrübelerim deneme yanılmalarım sonucu cildime iyi gelen birkaç şey buldum ve bunları bırakmak istemiyorum.Bu arada su ve yeşil çay içmeyi ihmal etmeyelim lütfen
slm inci hocam bende dermoroller denemeye karar verdim ve dr zafer kurumlu dan randevu aldım gitmeden önce yapmam gereken tavsiye edeceğiniz bişey varmı
Inci hoca benim merak ettigm cldin elastikiyetinde bir degişme oluyormu? Gözeneklerde sikilaşma oluyormu? Ne olur bilgilendirin bizi.bir de gittiginiz doktor hangisi paylaşirmisiniz bzmle?
Çirkine cildin elastikiyetinde hiçbir olumsuz değişiklik yok.Gözeneklerim sıkılaştı,benek benek lekelerim vardı onlar şu an neredeyse çil konumunda ve çukur namına pek birşeyim kalmadı diyebilirim.Benim yanaklarım çökük çöküktü özellikle sağ tarafımda belirgin bir izim vardı.Şu an %60 düzelme var.Ancak yine de en doğrusu detaylı bilgiyi bütün seanslar bittikten sonra vermek olacak sanırım.Dermarollerdan gördüğüm faydayı hiçbirşeyden görmedim ben..bakalım haftaya salı Prp ile yapılacak olan 5.seansım nasıl olacak.
slm inci hocam bende dermoroller denemeye karar verdim ve dr zafer kurumlu dan randevu aldım gitmeden önce yapmam gereken tavsiye edeceğiniz bişey varmı
mrb sulakcım. yaptırdın mı dermaroller? lütfen sende haberdar edip bilgilendirirmisin bizi:)
mrb
evet canım yaptırdım sonrasında sürmem için sadece termolife ın gece kremini verdi başka hiç birşey sürme 1 ay boyunca hewr gece bunu sür dedi şu an drmollerden pek bişey kalmadı yüzümde onun dışında bence izlerdede etkisi bayağı var ama şişlikde olabilir 1 hafta geçsin yine bilgi veririm 1mm iğne ile yaptı ilk seansı 2. seansı 1,5 mm ile yapıcakmış
günlük hayatını etkiliyecek dışarı çıkamayacak kadar kızarma oldumu peki? bide doktorunun uygulamayı nasıl yaptığından biraz bahsedermisin ben evde kendim uygulamayı düşünüyorum.
İki sene önce profesyonel makyaj yaptırdım.Ancak makyaj sonrası cildimde yaralar oldu ve yaralar iyileşmeden balayına gittim.Tabi güneşin etkisi yaraları lekelere çevirdi.' senedir araştırıyorum.İlk önce İzmir'de devlet hastanesine gittim dr bana exipigment verdi.Bu ilaç alerji yaptı ve 2-3 hafta geçmeyen acılı sivilceler oluştu yüzümde ve ben de kremi bıraktım. Sonrasında Özel bir hastaneden randevu aldım. Dr yaz aylarında leke tedavisi olmayacağını ancak bu kasım ayında tedaviye başlanabileceğini söyledi ve önerisi kimyasal peeling oldu.Yaz ayında kullanmam için tritone hiperpigmentasyon için koruyucu krem verdi ve en azından lekeleriniz güneşten koyulaşmaz, tedavi de kolay olur dedi.
Tam bu yöntem aklıma yatmıştı Antalya ya yerleştim.Ünlü bir özel hastaneden randevu aldım kimyasal peeling yapılır diye. Dr yüzüme baktı çok derin siz esmersiniz ve HİÇ BİR LAZER VE KİMYASAL PEELİNG YÖNTEMİ YAZ GÜNEŞİNDE BRONZLAŞMADAN KOYULAŞAN YANİ ESMER TENLERE GÖRE YAPILMAMIŞTIR dedi.Ben esmer olduğumu öğrendiğime mi şok olayım yoksa hiçbir tedavi önermeden 1700 tl lik sadece kendilerinde olduğunu söyledikleri lazer yöntemini bu kadar rahat teklif ettiğine mi bilemedim.Ben de başka bir yöntem yok mu diye sorduğum halde bana hiçbir krem vesaire önermedi üstelik kendisi antalya da ünlü bir dermatologtur. Maddi kısmı beni şu an yorduğu için bende araştırmama devam ettim ve en sonunda başka bir dr a başvurdum o da bana derin değil bu lekeler biz bunu ozon ve karbon peelingle çözmeye çalışalım dedi.ardından da mela clear adında bir leke açıcı verdi.ilk seansımı yaptırdım eşim ciddi bir renk açılması olduğunu söylüyor.Seans sonunda size bilgi veririm çünkü ben çok uğraştım belki birine faydası olur.Umarım geçer.Bir de tabi ciltteki sarkmaları önlüyor ve cildi temizliyor.Her hafta yapılacak bakalım ne olacak