Karatay Diyetiyle Sağlıklı Yaşıyoruz

Neferkitty'den alıntıdır:

Motivasyonumuzu neden kaybederiz?

1- Kendimize güvenmemek

2- Konsantrasyon eksikliği

3- Ne yapacağımızı tam olarak bilememek

Peki bunlarla mücadele için ne yapabiliriz?

1- Kendimize olan güveni yeniden kazanmak

Zihnimiz ne istediğimizi düşlerken veya kendimizi hangi noktada olduğumuzu hayal ederken hemen akabinde ''Neden o noktada olmadığımıza dair'' sebepler gelir aklımıza. ''Zaten yeterince zeki değilim, zaten yapabilecek olsam çoktan yapardım, zaten param olsa çoktan yapardım, zaten x'i yapabilsem y'ye çoktan ulaşırdım'' gibi.

Evet, motivasyonumuzu en büyük baltalayan şey daha kurduğumuz pozitif bir hayalin peşinden gelen bu negatif düşüncelerdir. Geçmişte yaşadığımız olumsuz tecrübeler, başarısızlıklar ya da kişisel yetersizlikler bu negatif düşünceleri besleyemek için muh-te-şem bir kaynaktırlar ve hemen bu yemi anında yutarız. Dahası bu seferi ulaşmak istediğimiz noktadaki insanları kıskanmaya başlar ve kendimizi onlarla kıyaslarız; kendi eksikliklerimizi sayar, sayar, kendimizi yerin dibine sokarız; zihnimiz böyle çalışıyor çünkü. Kendimize olan güven yerlerde sürünür hale gelir.

Bununla mücadele etmek için en güzel yöntem diğer başarılarınızdan, iyi yapabildiğiniz ya da yeteneğiniz olan her hangi bir konuya odaklanmaktan, kısacası negatif düşünceleri pozitif olarak yenmekten geçiyor. Şimdi diyeceksiniz ''of yine mi bu soyut kavramlar?'' Evet, çünkü zihnimiz hali hazırda negatif bir deneyimle elimizi ayağımızı bağlar hale getirebiliyorsa bunu engellemenin tek yolu olumlu deneyimlerinize odaklanmak ve kesinkes kendinize inanmak. Kafanızda motive olmaya çalıştığınız konuyu baltalayan herhangi bir düşünce aklınıza gelir gelmez, hemen ''Başardığımda şunu yapıyor olacağım, şunu giyiyorum, şuraya gidiyorum'' detaylı olarak kendinizi olmak istediğiniz noktada düşüneceksiniz ve bunu uzun uzun yapabilirsiniz. yeter ki kendinizi o noktada görün. Neden orada olamadığınızı ve burada olduğunuzu değil.

2- Odaklanma sorununu ortadan kaldırmak

Birçoğumuz daha işin başına oturduğumuzda , işe başlamadan negatif düşünceler ile en az 30 dakikaya yakın vakit kaybı yaşamızdır. Kafamızda hep olumsuz bahaneler dönüp durmaktadır. Senin odaklanmanı engelleyen, örneğin spora gitmemek için bile ''Ama çok yorgunum...'' gibi bahaneler hep olmuştur.

Ya da bahanelerin dışında en çok odaklanma sorununa yol açan konu : korkular. ''Ya başaramazsam, ya herkes bana saygısını kaybederse, ya filanca şunu düşünürse, şunun yüzüne nasıl bakarım..'' gibi.

Eğer bu şekilde korku odaklı düşünme handikapına yakalandıysanız, her gün üşenmeden kağıdı kalemi elinize alıp günlük plan yapacaksınız, ders çalışıyorsanız ''bugün şu şu konular bitecek'' diye günlük liste oluşturup, korkulardan ziyade ''günlük yapılması gereken iş'' yani ''hedef''e odaklanacaksınız.

Hatta en başta basit olanlardan başlamak motivasyonunuzu biraz daha artıracaktır. Sizin o günkü hedefiniz kağıtta yazanlar olacak, 5 ay sonra nerede olmak istediğiniz değil. Dolasıyla o gün için sizi rezil edecek, saygınlığınızın yitmesine neden olacak bir sebep yok, günlük hedefini yap, bitir ve kurtul, bu kadar basit.

Eğer bahaneler yüzünden bu hedefe oturmakta zorlanıyorsanız (ki liste yapmak bu süreci çok kolaylaştırır) kendinize bahane tablosu hazırlayacaksınız. Mesela ''Çok yorgunum'' cümlesinin karşılığına ''Filancayı bitirdikten sonra istediğin kadar dinlenebilirsin'' şeklinde alternatif cümlelerinizi yazacaksınız.

Herkesin bahanesi farklı farklı, karşılığında yazacağınız mantıklı ve sizi motive etmeye yaracak argümanları yazıp, her yorgun hissettiğinizde vs okumak işe yarayacaktır.

3- Ne yapacağımı ve nereden başlayacağımı bilemiyorum

Kişi genelde çılgınlar gibi her şeyi aynı anda yapmaya çalışır, kafası karışır ve pes eder. Bu hataya hepimiz düşüyoruz. Bunun önüne geçmek için en güzel yöntem yine madde 2'deki gibi liste yapmaktır.

Günlük listeye sadık kalmak o gün için yeterlidir. Her günkü hedefiniz listenize sadık kalmak olursa, başarısızlık korkusu ve ne yapacağını bilememe hissinin önüne geçilebilir. ''Düşünme, sadece yap''.

Sabır, motivasyon eksikliği yaratan olumsuz düşünceleri silmede işe yarar. Devam edin, durmayın.
 
bakınız spor yapmak için artık bahanemiz olmamalı............... okuyun arkadaşlar
 
1kELYY.jpg
 
herşey bizim elimizde....okilolar bukilolar sağlıklı bir şekilde gidi-ecek
aynen canım yaa bela bişey ya ben artık yaşamımın geri kalanında bu şekilde beslenmek istiyorum geçenlerdde karatayın yanında bir adam var o da dr hatırlayamadım şu an adını adam diyor ki insanların eline bir diyet programı veriyorla 6 hatta 7 öğün insanlar 3 saatte bir bişeyler yiyor böyle bişey olamaz hayatı yemek üzerine adapte ediyolar diyor.gerçekten ne kadar haklı...karatayın söylediği şekil hem 2 öğün hem acıkmıyorsunda benim insülin direncimi kırdı resmen
 
Kızlar aranızda emzirirken yeşil çay içen var mı?
Vücuttan toksinleri attığı için önerilmiyor,süte karışıyor toksinler.Terletecek kadar spor da emzirirken önerilmiyor bu yüzden
Uzun zamandır içmedim canım istiyor içsem mi ne yapsam
 
X