• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

arkadaşlar merhaba. ben daha önce doğum kilolarımı karatayla verdim. tam 1 ay hiç eksiksiz uyguladım ve 36-38 beden olmuştum. sonrasında bıraktım. dün yeniden başladım. kararlıyım. yeni yeni tarifler bulmuşsunuz. kedinin söylediği ekmeğe benzer ilgimi çekti. tadı nasıl bişey acaba.lor yerine tulum peyniri koysam olur mu ki. yapıları benzio ne de olsa
Olur sanırım, deneyip görmek lazım. Yalnız ben bu sefer krem peynirle yaptım.

Olur sanırım, deneyip görmek lazım. Yalnız ben bu sefer krem peynirle yaptım.

acaba krem peynirle yaptığın için mi tuttu. orjinal tarif o sanırım. bi de yumurtayı tuzu ne kadar koyucaz. ölçü göremedim. ben biraz yemeyi seviyorum da böyle lezzetli karatay yemekleri araştırıyodum

acaba krem peynirle yaptığın için mi tuttu. orjinal tarif o sanırım. bi de yumurtayı tuzu ne kadar koyucaz. ölçü göremedim. ben biraz yemeyi seviyorum da böyle lezzetli karatay yemekleri araştırıyodum
Ondan dolayı değil sanırım, ben ilk yaptıklarımda sarıya eklediğim süzmeyi çok koydum, abarttım. Teoson arkadaşımız da yapmıştı, o 1 kaşık süzme yoğurt ve 1 kaşak lor peyniri koydu, onun ki de tuttu. Krem peynir 100 gr. konuluyor. 1 sayfa önde yazmıştım tarifi, miktar yazmamışmıyım. Bir bakayım tekrar.

Unsuz ekmek. Protein deposu. Tost, pizza, hamburger yapılabilir.

OOPSIE EKMEK
3 yumurta sarısı
3 yumurta akı
krem peynir kullanılacaksa 100 gr. (orjinal tarifte krem peynir), kullanılmayacaksa 1 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 yemek kaşığı lor peynir.
1 çay kaşığı karbonat veya yarım paket kabartma tozu.
tuz ( ben çok fazla koymuyorum, yarım çay kaşığı kadar, sizde kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

Tuz ve yumurta akı bembeyaz katı olana kadar mikserle çırpılır. Bir kenarda bekletilir. (kremşanti kıvamında olacak, sulu değil)

Başka kapta;
Yumurta sarısı, krem peynir (karatayda yasak olduğu için yerine 1 yemek kaşığı kadar süzme yoğurt ve 1 yemek kaşığı kadar lor peyniri) ve karbonat iyice karıştırılır.
Sarı karışım azar azar beyaz karışıma eklenir, tahta bir kaşıkla çok yavaş şekilde birbirine yedirilir. Yağlı kağıt serili bir tepsiye kaşıkla dökülür. 180 der. ısıtılmış fırında pişirilir. Fırına göre dakikası değişiyor. Ben 2 defa denedim ama, süzme yoğurdu fazla kaçırdığım için sanırım, fırına girince dağıldı ama teoson denedi 1'er kaşık koydu, dağılma olmadı. İki karışımı birbirine yavaşça yedirmek önemli, hızlı olmayacak.

Oopsie'nin tadına baktım azıcık tuz attığım halde yine de tuzlu geldi. Onun için tuzunu çok azcık atmaya çalışın. Tadıda omletin daha ekmeğimsi hali, tarif edemiyorum. :KK48::KK48::KK48:

miyavsu sabah yediğin ekmeği yesen ne yemesen ne :) 1tanecik o mu doyurdu seni yani:) yeme salla gitsin . :)

ara ogün yaparsan yağ yaktiran hormon leptinin salgılanması aksar. kahvaltıdan 5saat sonra mi yedin ? öyleyse afiyet olsun. yoksa bir dahakine
kahvaltıda
domates tere
1 avuç peynir
15 tane yeşil zeytin
1 dilim tam buğdalı ekmek
5 şekersiz çay
içtim:kk77::kk77:
şimdide spordan geldim
1 kase yogurt
1 kase turşu yedim acayip canım çekti kızlar hata mı yaptımm

miyavsu sabah yediğin ekmeği yesen ne yemesen ne :) 1tanecik o mu doyurdu seni yani:) yeme salla gitsin . :)

ara ogün yaparsan yağ yaktiran hormon leptinin salgılanması aksar. kahvaltıdan 5saat sonra mi yedin ? öyleyse afiyet olsun. yoksa bir dahakine
yoksa bi dahakine 5 saat dolunca ye diyecektim eksik çıkmış :)

yok

yoksa bi dahakine 5 saat dolunca ye diyecektim eksik çıkmış :)

yok
akşama ekmek yemiyecem onun yerine ızgara köfte bol salata yogurt yiyecem sadece sabahları arıyorum ya az kaldı onuda bırakıcam hep eşimin sucu sabahları sıcacık ekmek getiriyor offf:mad::mad::mad:gelde yeme

akşam :

1, 5tabak ıspanak yemeği
1kase tarhana corbasi
1kase yogurtlu buğday .
su

*bugün incir dışında 0 (sıfır) kaçamak :)

Sabah 2 yumurta 12 zeytin peynir bir çay b ceviz bir bardak süt yeşillik

Öğle yumurtalı ıspanak yoğurt iki kuru kayısı

Aksam. 1,5 kase mercimek çorbası salata. Yarım bardak sut

BJ arada hoşgeldin pofu:)

İyi aksamlar bugunki menu
sabah kkk
aksam
1tabak barbunya
Turşu(ev yapimi)
Bulgur pilavi
sabahtan kalan kuruyemiş

Miyav su öğünlerde 1 dilim yerdimönceden çok düşkün değilim ayrıca sabah yumurta acayip tok tutuyor

evet. eve misafir gelecek. kurabiye yaptım. yav 1 kalıp margarin konuyo içine öyk yani. neyse. ya ilk defa yaptığım için olmuşmu diye 1 tane yedim. 1 kaşık da puding . bugünkü kaçamağım bu.
sabah kkk, akşam pırasa, biraz nohut yemeği, yoğurt yedim. işte kaçamağım 1 kurabiye ve 1 kaşık puding.
ya napim kurabiyenin içi pudng dolgulu, hamur olurmu diye korktum bi tane yedim. iyiydi.

Back