merhaba canım...tabiiki ablacığım demen hoşuma gidiyor saygından ve sevginden söylediğini biliyorum.. biz eski topikten arkadaşız seninle..
cevaplar :)
1...kuru incir serbest değil canım Gİ si yüksek zayıfladıktan sonra koruma evresinde günde 1 tane olabilir yada karatay tatlılarına koyarak yiyebilirsin,
2...ben omega 3 ü başladığımdan beri kullanıyorum vucuttaki omega 6 ve omega 3 sevıyesini dengelemek için almak lazımmış..sadece zayıflama amaçlı kullanmak için düşünme... doğal yollardan yeterince Omega 3 alamadığımız için, dışarıdan desteklerle Omega 3 alınması gerekiyormuş..buda Canan Karatay kitaplarında ve yazılarında anlatıyor.Yeterince Omega 3 alınmazsa kilo verilemeyeceği konusuna da Karatay Diyeti ile Yaşam Boyu Sağlık (ikinci kitapta) değinmiş...
3...zayıflama devresinde gün kurusu kayısı yenince meyve yenmeyecek, meyve yenirse kayısı yenmeyecek...kavun,karpuz,dut,üzüm,incir,ithal muz hiç yenmeyecek diğer meyvelerde Gİ sine göre yenecek...yüksekse yoğurda karıstırılarak yoğurt sıfır ya meyveyle karısınca meyvenin indeksini düşürüyor.. Gİ düşükse 1 porsiyon kahvaltıda yenecek
4...kışın işimiz zor
Havuç, Dereotu, marul, maydanoz, nane, roka, tere gibi yeşillikler daha çok yememiz gerekecek