Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay




hepinizi gönülden tebrik ederim LİSTEYE BENİ DE ALIN NOLURRRR....
 
 

evet canım çok ağır spor yapmayalım diye de bir sonuca varmıştık sanırım.
yapacağımız spor hayatımızın her gününde yapabileceğimiz sporlar olmalı demişti bir arkadaşta ...
 
masalcımm 25 dk yaptım pilatesi
karın,kalça,kol yaptım.
3 günde kollarım, bacaklarım, kalçamm hamladı resmennn
 
Spor kilo aldırır mı?
Doğrusu tek başına spor yapmak değil, kesinlikle yaşam şekli değişikliğidir. Tıbbi bir beslenme tedavisi ve egzersizin bütünleşerek yaşam şekline dönüştürülmesidir. Ama burada bireyler hep bir endişe taşıyor. Yaşam şekli değişikliği tanımlaması onları ürkütüyor. ‘Acaba bana hiç yapamayacağım şeyleri mi yaptıracaklar? Aç mı yaşayacağım? Sürekli yürüyüp koşacak mıyım?’ gibi endişeler gelişiyor. Sadece spor yaparak zayıflamaya çabalayanlar da var. Spor yapınca insanlar kendisinde bir yeme yetkisi görmeye başlıyor. ‘Nasıl olsa spor yaptım artık yiyebilirim, kendimi ödüllendirebilirim’ diye düşünüyorlar. Spor yapanların düştüğü ikinci bir hata da düzensiz beslenerek spor yapmaları. Oysa spor yapanların beslenmelerine de çok dikkat etmeleri gerekiyor.

Özetleyecek olursak, zayıflamak için spora başlayanların yaptıkları hatalar neler?
1. Spor yapan kişi “İstediğimi yiyebilirim” diyor! Sabah beyaz ekmekle, reçelle, balla çok kuvvetli bir kahvaltı yapıyor. Öğle yemeğinde de aynı mantıkla akşam yapacağı spora güvenerek yemeği abartıyor. Böylece kişinin şekeri hızla yükseliyor ve iştahı daha da açılıyor.

2. Spor yapan kişi diyetini abartıyor! “Spora başladım, sıkı diyet de yapayım daha çok zayıflarım” diye düşünüyor. Sabah kahvaltısında diyetisyenin verdiği bir dilim kepekli ekmeği bile yemiyor, öğle yemeğini hafif bir sebze ile geçiştiriyor, üzerine bir de egzersiz yapınca vücut gece büyük bir iştah hissediyor. Ve gözü dönen kişi gece ne bulduysa yiyor! Bu arzu öyle frenlenemez bir hal alıyor ki özellikle de şekerli bir gıda arıyor, buluyor ve tüketiyor. Böyle çok hastam var. Haftada 4-5 gün, günde en az 2 saat egzersiz yapıp kilo veremeyen birçok hastam hep aynı hataya düşüyor.

3. Bir de fazla egzersiz yapanlar var. Biz diyet yapanlara haftada 3 veya 4 gün 30 ile 45 dakika arasında yürüyüş öneriyoruz. Ama kişide öyle bir hızla zayıflama isteği varsa “Ben yürümeyeyim, koşayım ya da spor salonunda ağırlık kaldırayım, terleyeyim” diyor. Biz onun yağ kaybetmesini beklerken o ağırlıkların altına girerek kas yapıyor. Böylece daha çok kilo alıyor. Yağ yakımı için gerekli egzersiz belli formülü vardır. Aşırı vücudu zorlayan egzersizler yağ yakımına engel olur. Bunu da ikiye bölebiliriz. Aktivitenin şiddetinin fazla olması halinde kas kütlesinin hızlı artışıyla kilo alır. İkincisi de çok fazla ağırlık çalışarak kilo almak. Düşük ağırlıkla sık egzersiz yapılırsa yine yağ yakar ama çok şiddetli yaparsa o zaman kas yapar ve kilo artırır.

Formül 220 - Yaş

Peki kilo vermek için nasıl bir egzersiz yapmalıyız?
Daha orta derecede bir yürüyüş, kendimizi aşırı derece yorarak değil. Onun da bir formülü var. 220 eksi yaş. Bunun yüzde 50’si minimum egzersiz dozu. Yüzde 50’si canlandırma eşiği denen yer. Örneğin 40 yaşında bir kişi 220’den çıkardığımızda 180. 180’in yarısı yani 90 nabız hızı, o kişi için hiçbir şeyin başlamadığı bir nokta. 90’dan yola çıkarak 95’lere geldiğinde hafif hafif yağ yakımı başlıyor. Biraz daha üzerine çıktığında yağ yakıyor ama daha da aşırıya kaçtığında o zaman vücudun yağ yakımı değil kas kütlesi geliştiren bir egzersize dönüşüyor. Yani çok fazla efor sarf ediyor ve kas kütlesi artıyor. Bu kas artışı da zaten kilo almak demek.

Kas yaparsak kilo mu alırız?
Evet, 1 kilo kas yapmak 4 kilo almak anlamına geliyor. Çünkü kas çok su tutan bir kütledir. 1 kilo kas 2.7 kilo su tutar. Hep duyarız ya kısa sürede aşırı kilo verdi diye… Burada da tehlike ters yönlü. Kişi kas kütlesinden kaybeder. Çünkü kas kütlesi vücut için önemlidir. Kalbimiz de kaslardan oluşur ve aşırı kilo kayıplarında vücudun tüm kasları, hatta kalp kasları da zarar görür. diyet sırasında hastanın kilosuna bakmak değil, yağ kas dengesine bakmak gerekir. Hızlı kilo kaybederseniz metabolizmanız yavaşlar. Defalarca şok diyet yapan insanlar işte bu nedenle kilo veremez hale gelirler. Dolayısıyla yapılması gereken, kişinin diyet öncesinde mutlaka bir dahiliyeci ya da endokrinolojik muayeneden geçmesi. Sonrasında vücut analizi ve metabolizma hızı ölçümü yapılmalıdır. Çünkü eğer metabolizma hızı ölçülmezse kişi diyet yaparken de şişmanlayabilir.

Kastan kaybetmek, yağdan kaybetmek nasıl oluyor?
İşte önemli olan bunu ölçümlemek. Biz kişiyi her kontrole geldiğinde ölçüyoruz ve hangi hafta neresinden ne kadar azaldığını görüyoruz. Diyetini de ona göre yönlendiriyoruz. Bazı merkezler sadece baskülle hastanın ağırlığını ölçüyor. ‘50 kiloydunuz 45’e düştünüz’ diyor ama burada kayıp nereden olmuş belli olmuyor. Önemli olan kas değil yağın kaybedilmiş olması çünkü. Kas eşitir metabolizma diyebiliriz. Çünkü kasımız fazla ise metabolizmamız da iyi çalışır. Dolayısıyla kas kütlemizi korumamız şart. Ama kilo vermek için aşırı egzersiz yapıp aşırı derece kasımızı artırırsak bu sefer de kas ağırlığı nedeniyle kilomuz artacaktır. Dengeyi korumak çok önemli. Doğru sporla birlikte doğru diyet de yapılmalı. Aşırı ağır diyetlerle yağ değil kas kaybederiz ki bu da bizim metabolizma hızımızı düşürür
 
toptan menümü yazayımm

1. öğün

bol yeşillikli yumurta salatası
peynir-zeytin
domates
2 mandalina
çay

2. öğün

lahmacun
bol salata
ayran
 
maydanoz dereotu nane gıbı yesıllıklerı cıgden yıyemeyen arkadaslara onerı.ınce ınce kıyıp bır kase yogurda karıstırın 2dıste sarımsak rendeleyınce harıka oluyo
 
maydanoz dereotu nane gıbı yesıllıklerı cıgden yıyemeyen arkadaslara onerı.ınce ınce kıyıp bır kase yogurda karıstırın 2dıste sarımsak rendeleyınce harıka oluyo

saol canım çiğ olarak hiçbirini sevmem hele maydonoz ayy salatada olunca bile yemiyorum
 
evet canım çok ağır spor yapmayalım diye de bir sonuca varmıştık sanırım.
yapacağımız spor hayatımızın her gününde yapabileceğimiz sporlar olmalı demişti bir arkadaşta ...

Aynen öylee ..
Neyse bizim sporumuz belli artıkk

masalcımm 25 dk yaptım pilatesi
karın,kalça,kol yaptım.
3 günde kollarım, bacaklarım, kalçamm hamladı resmennn

Ahh ne güzel olmuş idealistcim.
Hangi videoyu yaptın ?
Bu arada karın için 66. programa bakın derim.
Harika karın çalıştırıyor.
Bu arada benim de her yerim ağrıyorr ..
 
BUGUNKU MENUM:
kahvaltım00
1 kayısı yumurta
bıraz kavrulmus kıyma
1 avuc ıcı peynır
7 zeytın
yesıl salata
1 cay brd cevız
2 kuru erık
3 omega3
cay
aksam30
2 kase mercımek corba
4-5 fırında kofte
yesıl salata
turp
1 brd ayran
2 mercımeklı kofte(komsuda pıser bıze de duser)

spor: leslıe ile 3 mıl

yıne komsuya gıdecegız bırazdan,cok sosyal gordum kendımıkaçamak olmayacak ıns.donuste keyfım olursa pilates denerım belki
 

bizim sporumuz çok ağır değil, değil mii masall?:26::26:
kilo verelim derkenn kilo artışı yaşamayalımmm
hemen bakıyorum 66. ya
 
kasıkla yıycen o zaman gamzecımsen boyle dıyınce bak aklıma ne geldı muzlu pudıng tarıfı ben uydurdum 1muzu rondoya atıyoruz yarım bardakta sut ıyıce cırpıyoruz kaseye alıyoruz uzerıne fındık fıstık cevız nası ama:)))))
 

benim yaptığım truff benzeri şeyin içine yarım bardak süt koysam muzlu kakaolu puding olur valla iyi düşünmüşsün
 

canım bende yarın 66 ya bakayım teşekkür ettim
bide üst bacak bacak içi kasları gözüne çarparsa haniii
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…