Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Tabiki koyarım neden olmasın herşey var Canım magnet ,sabun ,bardak ,nazar boncukları ,mumluk ,tabak ,kase ,süs balonu rüzgar çanı ,pipo ,onyx süs eşyaları hazır et döner değil burada güvendiğimiz kasapdan Eti alıp odun ateşinde döner yapan bir yer var oradan evet turşumu kendim yaptım bitmek üzere inşallah bu sene bol bol yaparım ,zeytinide kendim yaptım sadece salçayı ve kuru domatesi köylülerden aldım ,nane mi bile kendim kurutuyorum karabiber kimyonu taneli alıp öğütüyorum değirmende ,kırmızı toz biberde annemler kurutuyor onuda Demir havanda dövüyorum herşeyi yazdım

Bayılırım süs eşyalerına ama evimde pek bulunduramıyorum şuan,kaldırdım çoğunu vitrin harici ortada süs eşyası,biblo vs kalmadı.Sen hergün o cici bici şeylerin içindesin ne güzel.Ben çok isterdim şöyle minik bir dükkanım olsun satış yapayım.Ev yemekleri de olur ama bilmem becerebilir miyim?Yardımcı şart tabi.
Becerikli hatunun hali başka tabi.Nerdeyse kışlık malzemenin tamamını kendin yapıyorsun Maşallah.Salça zor iş eskiden kaynatırdık kendimiz sabah başlarsın akşama kadar kaynat da kaynat.O akşamın tatlı bir yorgunluğu olurdu.O ateşde patlıcan pişirilir yenir,hatta etrafta gören komşular patlıcanları getirir pişirirdi.

İnanır mısın evimde sadece mumluk var birde minik çan koleksiyonum ev yemekleri Harika olur Canım böyle bekar insanların olduğu yerde olucak bende bu sene dükkanı satabilseydim kosgeb destekli organik gıda satan bir dükkan yAda Ocakbaşı düşünüyordum ama malesef Türkiye'deki gidişat iyi değil beklemeye aldım evet annemde kaynatırdı bayılırım patlıcan biber közlemesine zamanı gelsede sabahları onlardan yerim artık bol bol birde annemler bulgur kaynatırlardı o bulgur ile ceviz yerdik ne güzel cips mi vardı o zamanlar iyiki yokmuş böyle güzel anılarımız olmazdı

Sabah aç kadınına yarim limonlu sık ılık su ekleyerek iç sonra bir bardak su iç bu bagirsaklarim calistiriyormus. Diyetisyenim öyle söylemişti. Hemen aynı gün değil ama iki güne etkiliyor. Ben birde kayısı yiyorum 4 tane sabahları iyi geliyor. Dene istersen.

Ooooo bulgur ve ceviz çok güzel olur.Yoktu tabi o zamanlar cips sık sık kek yapılmazdı.Camlı,küllü pişirme tabanları olan kek tencereleri vardı ocağın üstünde kek pişerdi.O kekin kokusu ortalığı sarardı ya ne mutlu olurdum.Bayılırdım o keke.Şimdi olsa o güzel kokulu kek diyet miyet dinlemem yerim 3-4 dilim.
Bayılırım sade döşenmiş evlere ,İnşallah istediğin şekilde güzel getirisi olan o dükkanı açarsın canım.Allah gönlüne göre versin.

O salcayi yufka ekmeğe sürer üzerine köy peyniri koyar yerdik. Yemek ten tatliydi.

Annem hala bulgur ve salça kaynatiyor bahçeli evimizde yazları zaman geçiyor. Ama çocukken farklıymış tadi. Şimdi de benim çocuklar yaşıyor o anları. Akıllarınca kalacak inşallah.

Tamam canım teşekkür ederim deneyeyim İnşallah.Sabah troid ilacından sonra mı içeyim limonlu suyu ?

O salcayi yufka ekmeğe sürer üzerine köy peyniri koyar yerdik. Yemek ten tatliydi.
O köy peynirleri ahh.Hele de tulum da olanlar hafif de küflenirdi,bazlamaya sıkma yapılırdı.O tatalara alıştığımdan şimdiki peynirlerle hiç aram yok.

Annem hala bulgur ve salça kaynatiyor bahçeli evimizde yazları zaman geçiyor. Ama çocukken farklıymış tadi. Şimdi de benim çocuklar yaşıyor o anları. Akıllarınca kalacak inşallah.
Ne güzel,çocuklarında anı biriktiriyor.Bizde kalmadı öyle şeyler anacığım zaten geldi 70 yaşına.Kendi baksın yeter der olduk gari. lastrose6 öğretmen olmak bir bayan için çok güzel,yaz tatillerinde çocuklarınla ne güzel vakit geçiriyorsun.

Günaydın canım.Evet gel sen de bu eski günleri hatırlama sohbetine katıl.
Afiyet olsun canım,galiba hepimiz artık yumurta ve peynirden sıkıldık.Ne yapsak yeni izinli tatlar arayışına mı girsek.
İnşallah hepimiz için mutlu günler,yıllar olur.

Değil mi içinede taze soğan oh güzel çocukluk günlerimiz olmuş ne kadar şanslıyız
Hem de çok şanslıyız.bardakla ölçülen gazeteden yapılan külahlara koyulan çekirdekler vardı.Herşeyin ayrı tadı vardı.Acaba çocuk olduğumuzdan mı mutluyduk.Bizim çocuklarımız da böyle düşünecekler mi acaba zaman geçtikçe.

Canım Allah Sizin de yardımcınız olsun Benim ablam da.kamu da çalışıyor ordan biliyorum durumunuzu.
Ben de güzel peynir bulamıyorum. Kars tan kaşar gelmişti onunla gecistiriyorum.süt içiyorum. İdare ediyorum.

Sağol canım,Allah razı olsun.Kars kaşarı hep duyuyorum ama tatma fırsatım olmadı.Ama erzurumda okuduğumdan oranın tel peyniri var severdim,gelirken getirirdim.

boyle anilarim yokki benim cocukken
gittigimiz bir köy yada bahceli bir ev
babaanneler anneannemler hep sehir merkezinde apt dairelerinde yasadi sobanin bile ne oldugunu bilmeden büyüdük
görmedik sobanin üstünde pisen kestaneleri
bunlari okudugumda tek hatirladigim babaannemin yaptigi konserveler tursular oldu
üzüldüm birazcik ne monoton bir cocukluk gecirmisim

Günaydın canım hep kilolardan bahsetmeyelim Zaten herkesin şu sıralar petfomansı düşük Zaten Karatay sağlıklı beslenme bak ne güzel çocukluğumuza döndük iyi oldu

Benim annemlerde kaynatıyor Canım ama salça yapmıyorlar bulguru annemin ninesinden kalma taş el değirmeni var onda öğütülüyor ne güzel senin çocuklarda çok şanslı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…