• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Kahvaltım:
Çörek otlu bol peynir
2 bardak sütlü kahve
3 mürdüm eriği
Bir avuç yer fıstığı
Akşam yemeğim:
Az bir tabak yoğurtlu pazı yemeği
Az bir tabak ciğer sote
1 tane pirinç siz ve bulgursuz kuru patlıcan dolması
3 mürdüm eriği
3 yer fıstığı
1 sütlü kahve
Dolma harikaydı tavsiye ederim.Ciğerden tiksindim bir daha yiyebileceğimi sanmıyorum.Yarından itibaren farklı şeyler deniyeceğim.
Afiyet olsun canım.Ben diyorum sana beceriklisin diye.Küçük bebekle bu kadar çeşit her yiğidin harcı değil.Maşallah sana.:KK200::nazar:

Kizlar aksam icin firinda patates köfteve pilav yapmistim.tabiki patates ve pilavdan yemedim.4 adet köfte yedim ama zor tuttum kendimi patayes yememek icin.:bicak:
Azmini takdir ettim canım.Yemeyelim canım ,akşam ben de yemekten sonra kuruyemiş yedim(çekirdek kavrulmuş+çiğ fıstık ve badem)hem de 9.30 da.:KK11::sinirli: Oklavayı hakettim de mi?
Al benden de o kadar çok itici bir kadın :KK70::KK70:
:sus:

Bugünki menüm kahvaltı :klasik Karatay öğlen ekmeksiz tabakta döner ve sumaklı soğan akşam zeytinyağlı kabak ve yoğurtlu kereviz
Afiyet olsun canım,senin menüde güzelmiş.Bayılırım dönere.Ben de her şeye bayılıyorum ha.:KK45::KK200:

ins oyledir canim...bugun kendimi zor tuttum tatli yememek icin..tabi yemedim
Tebrik ederim seni,azmine hayran kaldım.:KK200:

Ay sorma ben de pilav yapmistim karniyarik yanina icim gitti bide tane tane düsürmüsüm :)
Ama bravo bize yemedik mutluyuz
pİLAVI TANE TANE DÜŞÜRMEK ZORDUR,Bir ara yazarsın pilav yapımını.:KK200::nazar::nazar:

Toplamda 10 kilo verirsem 1 ödül yemegi yiyecegim.sanirim o da şehriyeli pilav olacak.bayilirim ohh miss:kk77:
Ben ne yesem ne zaman yesem,ben zaten arada izinli ama sınırlı şeylerden haftalık yiyorum.Kendime hedef de koymadım,ne verebilirsem kar diye gidiyorum işte.İnşallah sonuç iyi olur.:KK200:

Kızlar bugün pitnik,orman,sahil,mangal çok güzel bir gündü tüm gün dışardaydık oyüzden yeni girebildim :KK200:
Freyza__ Freyza__ @pegasus07 tebrikler:KK36:çok iyi gidiyorsunuz:nazar:gelelim bugüne

kahvaltı: peynir,2 rafadan yumurta,5zeytin,2ceviz,çay

öğlen:mangal kuzu pirzola ile biftek,salata

Aksam:sütlü kahve,bir avuç fıstık

çok güzel bir gündü :KK68:
OOOO mangallar yakılmış,mis gibi et kokuları sindirilmiş,afiyet olsun canım.Ben de istiyorum mangalda et.:KK200::nazar:

Bende ilk kez denedim yenidencan.karatay yapsam da sanırım çok yediğim için kiloveremiyorum.bunu mideyi küçültmek için yapıyorum umarim işe yarar
İnşallah canım.Ama takip ettiğim kadarıyla sen sık sık benim gibi izinli ama sınırlı şeylerden sık yedin.Çünkü serbest olan şeylerden istediğin kadar yiyebilirsin diye biliyorum.Benimde midem geniş ve biraz da psikolojik olarak sanki çok yemem gerekiyormuş gibi geliyor.:KK200::nazar:
İnşallah istediğimiz kilolara düşeriz canım.Ha gayret.:KK200:

Canım pirincini eklemeden önce kendime kıyma harcından doldurup tencerenin köşesine koydum.Kıyma -soğan-maydonoz-nane-karabiber falan yani..Çok lezzetliydi.
Bu tarifi mutlaka denemek lazım,bayıuırım yaaa patlıcan dolmasına.
Öyle börek pasta değil de bulgur işi yemekler ,yöresel yemekler benim sorunum.Kolayca hayır diyebilirim su böreğine poaçaya,çeşit çeşit pastalara.:KK200:

Akşam
Balık
Salata
Bol su
Helva yememek için sütlü kahve İçtim iyi geldi:KK39:
Afiyet olsun canım.Helva balıktan sonra serbest ama sık sık yememekte fayda var.:KK200:

Kızlar çok acıkıyorum ben akşamları ya şuan midem kazınıyor.Sizde acıkıyor musunuz akşamları.Yemekten önce yarım saat yemekten sonra 1 saat yürüyüş ve spor yapıyorum omu eritiyor acaba?
Ben acıkmaktan ziyade bir boşluk hissediyorum canım.psikolojik bir şey sanırsam.:KK200:durmadan bir şeyler atıştırmak istiyorum.Ben akşam yemeğimi geç yapıyorum 7-7.30 arası.

Aksam yediklerim
2 bardak ayran
1 parca tavuk göğsü et
Biraz patlıcan yemeği
Afiyet olsun canım.Dün çoğunluk patlıcan türevi yemekler yemiş.Ne diyor karatay patlıcan candır.:KK200:

Çok doyuyorum ama bilmiyorum canım.Dolma yap vallahi bende bir tane yaptığıma pişman oldum .Önümde bir tencere dolma yediler.3-5 yaprak sarsaydım keşke son pişmanlık fayda etmiyor:KK48:Yarında bulgursuz mercimek köftesi yapacağım geçen yaptım kısır istediğimi durdurdu inanılmaz güzel ve doyurucu.Onuda tavsiye ederim.
Kısırı karnabaharla mı yaptın Freyza__ Freyza__ ?mercimek köftesi bulgursuz tutuyor mu?
Günaydın canım, dün yarım bardak form çayı içtim.Ondanmı oldu bilmiyorum.Yoğurtlu sebze yemekleri de iyi geliyor.
Ben de içsem bebek için sıkıntı olur mu acaba?Daha küçük olunca gerçi ben 100 kg yum.Benden ona geçen eser miktarda olur heralde.:KK200::nazar:
Freyza__ Freyza__ nerelisin canım?Genelde Akdeniz mutfağına ait yemekler yapıyorsun.Güneydoğu ile de benzer gerçi akeniz mutfağı.İçliköfte lahmacun...:KK200:

Günaydin fıstıklarrr:halay:
Hepimiz fıstık gibi olacagiz ya ondan böyle yazdim:KK76:

Sabah 2 yumurtali peynirli omlet
2 salatalik
4 ceviz
5 zeytin
Yesilcay
:rapci:
Afiyet olsun canım.:KK200:
İnşallah fıztıkkkk gibi oluruz.Bazı insanların gözüne sokasım var o fıstığa dönüşmüş halimi.:KK200::lülülü:

Afiyet olsun canım.Dün çoğunluk patlıcan türevi yemekler yemiş.Ne diyor karatay patlıcan candır.:KK200:

Kısırı karnabaharla mı yaptın Freyza__ Freyza__ ?mercimek köftesi bulgursuz tutuyor mu?

Ben de içsem bebek için sıkıntı olur mu acaba?Daha küçük olunca gerçi ben 100 kg yum.Benden ona geçen eser miktarda olur heralde.:KK200::nazar:
Freyza__ Freyza__ nerelisin canım?Genelde Akdeniz mutfağına ait yemekler yapıyorsun.Güneydoğu ile de benzer gerçi akeniz mutfağı.İçliköfte lahmacun...:KK200:
Canım ben Manisa lıyım eşimin görevi sebebiyle İstanbul da yaşıyorum.Ama Türkiye de en yakın olduğum mutfak güney doğunun mutfağı.Çayı bende korkudan yarım bardak içtim.Süte geçer tabi.Emzirmesem neler içeceğim de olmuyor işte.Bu arada oğlum 19 aydır ilk kez dün hiç kalkmadı:KK73:19 aydır ilk kez hiç kalkmadan 7,5 saat uyudum hala şoktayım.Dün sadece 2 kere emdi bir öğlen uyku öncesi birde akşam uyku öncesi.Memeden kesmekten vazgeçtim o yüzden bende.Mercimek köfte sini mercimek ten yaptım canım.Az suyla haşladım ağzını kapatıp soğumaya bıraktım.İçine taze soğan, maydanoz, karabiber,nane, kimyon, limon ve zeytin yağı koydum yuvarladım.Tabi çok sert değildi ama tadı harikaydı.

Son düzenleme:
Canım ben Manisa lıyım eşimin görevi sebebiyle İstanbul da yaşıyorum.Ama Türkiye de en yakın olduğum mutfak güney doğunun mutfağı.Çayı bende korkudan yarım bardak içtim.Süte geçer tabi.Emzirmesem neler içeceğim de olmuyor işte.Bu arada oğlum 19 aydır ilk kez dün hiç kalkmadı:KK73:19 aydır ilk kez hiç kalkmadan 7,5 saat uyudum hala şoktayım.Dün sadece 2 kere emdi bir öğlen uyku öncesi birde akşam uyku öncesi.Memeden kesmekten vazgeçtim o yüzden bende.Mercimek köfte sini mercimek ten yaptım canım.Az suyla haşladım ağzını kapatıp soğumaya bıraktım.İçine taze soğan, maydanoz, karabiber,nane, kimyon, limon ve zeytin yağı koydum yuvarladım.Tabi çok sert değildi ama tadı harikaydı.
Maşallah canım uyusunlar inşallah.Bende bekliyorum ümitle o günleri inşallah.Büyük oğlumda çok sık uyanırdı.4 5 yaşına kadar 3 4 saat aralıksız uyumazdı.O yüzden bu bebeğimde de çok ümidim yok aslında.Ama inşallah olur.uykusuzluk insanı çok etkiliyor.
Evet günaydoğu mutfağına ben de bayılırım.Ben de silifkeliyim.Bizim mutfak nerdeyse günaydoğuşla aynı.O yüzden bulgurlu yemeklere bayılıyorum.
Mercimek köftesi bende yapayım inşallah.mercimek çorbası yaptığım birgün .:KK200:

canım en mükemmel sütten kesme şekli böyle zaten.sakın bazı büyüklerimizin aklına uyup aniden kesme o bebek için büyük bir bağımlılık ve senle bağı orda kuruyor oyuzden ani biramak psikolojosini derinden sarsar ayrıca aniden birakinca goguslerinde süt toplanıp şişiyor ağrılar sizilar sancilar daha kötüseyleri yasayanlar var ikiniz icinde çok sakıncalı eskiler böyle yaptiklari için bu sıkıntıları yasamis canım.ben uzmanlarin önerdiği ve suan senin yaptigin gibi azaltarak yaptim çok çok rahat ettim çünkü süt emzirdikce uretimi artan bir dur emme sıklığı dustukce uretim düşüyor git gide sutun azalıyor ve sonunda emzirmeyi birakdiginda zaten süt uretimin durma raddeaine gelmis git gide cekiliyor ve hic fark etmeden hiç bir rahatsizlik yasamadan bu donemin bitiyor bebekde ise gece boyle iki iken bire bir sureler sonra hiç kalmamaya sabah kalkip emmeye geciyor sabahlarida 5 iken 3, 3iken 2 derken bebek hiç anlamadan farkettirmeden yavas yavas bu duruma alisiyor oyunla oyaliyarak ve bol bol kucagina alip sevip opup okşayıp onun aslinda sevgi baginiz için memeye ihtiyaç olmadigini farklı bir baginiz oldugunu hissettirmeye dusundurmeye basliyorsun çok sik kucakla sev öp böylece bir kaç günde bir aklina eserse meme isteyen sonrasinda ise tamamen unutmus bir bebek ve hiç göğüs sağlık sorunu yasamadan sütün geri cekilmis olarak bu süreci çok rahat mutlu bitiriyorsun

canım en mükemmel sütten kesme şekli böyle zaten.sakın bazı büyüklerimizin aklına uyup aniden kesme o bebek için büyük bir bağımlılık ve senle bağı orda kuruyor oyuzden ani biramak psikolojosini derinden sarsar ayrıca aniden birakinca goguslerinde süt toplanıp şişiyor ağrılar sizilar sancilar daha kötüseyleri yasayanlar var ikiniz icinde çok sakıncalı eskiler böyle yaptiklari için bu sıkıntıları yasamis canım.ben uzmanlarin önerdiği ve suan senin yaptigin gibi azaltarak yaptim çok çok rahat ettim çünkü süt emzirdikce uretimi artan bir dur emme sıklığı dustukce uretim düşüyor git gide sutun azalıyor ve sonunda emzirmeyi birakdiginda zaten süt uretimin durma raddeaine gelmis git gide cekiliyor ve hic fark etmeden hiç bir rahatsizlik yasamadan bu donemin bitiyor bebekde ise gece boyle iki iken bire bir sureler sonra hiç kalmamaya sabah kalkip emmeye geciyor sabahlarida 5 iken 3, 3iken 2 derken bebek hiç anlamadan farkettirmeden yavas yavas bu duruma alisiyor oyunla oyaliyarak ve bol bol kucagina alip sevip opup okşayıp onun aslinda sevgi baginiz için memeye ihtiyaç olmadigini farklı bir baginiz oldugunu hissettirmeye dusundurmeye basliyorsun çok sik kucakla sev öp böylece bir kaç günde bir aklina eserse meme isteyen sonrasinda ise tamamen unutmus bir bebek ve hiç göğüs sağlık sorunu yasamadan sütün geri cekilmis olarak bu süreci çok rahat mutlu bitiriyorsun
Sağol canım aynen katılıyorum :KK200:

Kızlar size günaydın ama benimki pek aydin değil tartida fazla çıkıyorum ve gece kacamak yaptım ondanmi bilmiyorum :KK43: dün öğle yemeği güzel olunca aksamda aclik hissetmiyip fistik ve kahve ile akşam yemegimi kapattim ama bir kaç saat sonra açlık krizi geldi ve eşim ile benim kız zaten abur cuburlari doldurmuş sinema keyfi yapiyor bende dayanamadım ve o fındıklı çikolatayı yedim:kızgın:dünde çok yürümüştük esimle sahil boyu ama yürüyüş migdemin kazinmasindan başka bir işe yaramamış:işsiz:kızlar dün belki 2 saat yuruduk onceki gün iki saat bisiklet yaptım acaba ondan kaslarimmi boyle şiş o_Ozaten bacak agrisindan ölüyorum yoksa bu harekete ragmen cikolata tamam iki üç günümü yesin razıyım ama bide üstüne kilo aldırırmı?sizce neden?:110::KK42:

Afiyet olsun canım.Kuruyemiş yemiyor m usun?:KK200:
Hayır canım yemiyorum çünkü pek sevmiyorum. Yer fıstığıni severim onuda haftasonu alırım inşallah.
Bu tarifi mutlaka denemek lazım,bayıuırım yaaa patlıcan dolmasına.
Öyle börek pasta değil de bulgur işi yemekler ,yöresel yemekler benim sorunum.Kolayca hayır diyebilirim su böreğine poaçaya,çeşit çeşit pastalara.:KK200:
Bende pasta, tatlı, kurabiyeye bayılırım ama yemekleri hic aramiyorum. Keske bende tatlı yemeyi pek sevmesem.
Günaydin fıstıklarrr:halay:
Hepimiz fıstık gibi olacagiz ya ondan böyle yazdim:KK76:

Sabah 2 yumurtali peynirli omlet
2 salatalik
4 ceviz
5 zeytin
Yesilcay
:rapci:
Afiyet olsun canım.
Sabah kahvaltım;
2 yumurta haşlanmış
Yarım elma
12-13 zeytin
Biraz dereotu
Fındık
1 koca bardak süt.:KK200:
Afiyet olsun.

Canım bulgursuz mercimek köfte serbest mi. Bende yapayım.

Kızlar size günaydın ama benimki pek aydin değil tartida fazla çıkıyorum ve gece kacamak yaptım ondanmi bilmiyorum :KK43: dün öğle yemeği güzel olunca aksamda aclik hissetmiyip fistik ve kahve ile akşam yemegimi kapattim ama bir kaç saat sonra açlık krizi geldi ve eşim ile benim kız zaten abur cuburlari doldurmuş sinema keyfi yapiyor bende dayanamadım ve o fındıklı çikolatayı yedim:kızgın:dünde çok yürümüştük esimle sahil boyu ama yürüyüş migdemin kazinmasindan başka bir işe yaramamış:işsiz:kızlar dün belki 2 saat yuruduk onceki gün iki saat bisiklet yaptım acaba ondan kaslarimmi boyle şiş o_Ozaten bacak agrisindan ölüyorum yoksa bu harekete ragmen cikolata tamam iki üç günümü yesin razıyım ama bide üstüne kilo aldırırmı?sizce neden?:110::KK42:
blonde ambition blonde ambition daha önce kızlar bahsetmişti,fazla yapılan spor vücutta su tutuyor şişliğe sebep oluyor diye tabi bu yapmayacağız anlamında değil sadece bu durum tartıya yansıyor.Ertesi günlerde gene tartının eksi göstereceğini düşünüyorum canım ben.:KK200::nazar:.O kadarcık kaçamak birşey değil tekrar etemmek şartıyla çok sıkarsak da kendimizi çabuk pes edebiliriz.Arada kaçamaklar olacvak abartmamak ve sık sık olmamak şartıyla.
Sen çok iyi gidiyorsun canım aynen devam,harikasın.:KK200::nazar:

Karatay da yasaklı hiç bir şey yemedim ama geçen sene bu diyeti yaptım öyle bir yasaklı şeyi yemekle kilo almazsın ama durdurursun kilo vermeyi ödem tutarsın.

Back