Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

kizlar kitabi okudum ama aklimdan cimis,findik yagi pisirilebiliyomuydu yoksa sadece salatalarami kullanalim
Zeytınyagı,teryagı kullanın dıyor ısıya dayanıklı bu yaglar dıgerlerı sakıncalı,zıra ısınınca trans yaglar olusuyormus.Rafıne edılmemısı varsa salataya kullanabılırsınız sanırım ama rafıne edılmısı kullanmayın.Rafıne edılırken tadı guzel osun dıye tatlandırıcılar vb kullanılıyormus.

anladım canım,karatay diyeti diye geçiyor adı ama sağlıklı beslenme düzeni bu,ideal kilomuza ulaştıktan sonra da böyle beslenirsek tekrar almayız kilo inş.:97:

peki bugun neler yedin?

Hayırlı olsun, kilolar çabucak gider inşallah...

merhaba arkadaşlar umarım herkes istediği kiloya ulaşır ve bir ömür sağlıklı yaşarsınız .ben size bişey sorcam bazı sabahlar kalktığımda böyle bir hıçkırık tarzı ,hani bazen yemek yedikten sonra hıçkırık tutar ya öyle oluyorum ara ara hıçkırık başlıyo bende nedeninin bilen varmı yada başına gelen ...

susuz mu kaldınız acaba gecmıs olsun

Hıçkırık

Hıçkırık tutmasına karşı çok sayıda çare vardır, ama hıçkırığın ne olduğu genellikle bilinmez. Normal olarak soluk alıp verildiğinde, havanın akciğerlere dolup boşalması, diyaframın bir yukarı bir aşağı hareket etmesine ve kaburgaların arasındaki kasların kasılıp gevşemesine ayak uydurur. "Diyafram", göğüs boşluğunun altında bulunan ve göğüs ile karın bölgelerini birbirinden ayıran, sert bir kas tabakasına verilen addır.

Hıçkırık nasıl oluşur?
Hıçkırık, soluk alıp verme sürecindeki hareketlerin normal sırası karışınca başlar. Soluk alındığında, akciğerler genişleyip havayla dolarken, diyafram kasılıp düzleşir. Aynı anda, yutkunma sırasında besinlerin soluk borusuna kaçmasını önleyen kıkırdak parçası, yani epiglot aralanır ve ses telleri arasındaki boşluk (gırtlak) açılmış olur. Ancak hıçkırık tuttuğu zaman diyafram (ve çoğunlukla kaburgalararası kaslar) bir tür kas spazmı biçiminde kasılır. Bu, havanın istemsiz olarak yutulmasına yol açarken, aynı anda hem epiglot hem de gırtlak ansızın kapanır. Hava, ses telleri arasına hızla dolup sonra birden kesildiğinde bilinen hıçkırık sesi oluşur. Sonunda, epiglot açılır, diyafram gevşeyip yukarı doğru kalkar, kaburgalararası kaslar gevşer ve akciğerlerdeki hava dışarıya verilir. Sıcak ya da soğuk yemek ile içki, baharatlı yiyecekler, çok hızlı ve çok fazla yemek, soğuk hava yutmak, yemekten hemen sonra zor hareketler yapmak hıçkırığı başlatabilir. Ancak, bazen görünürde hiçbir neden yokken de insanı hıçkırık tutabilir. Sözgelimi bebekler gazları olmasa bile beslenmeden sonra hıçkırabilirler. Bu yüzden hıçkırığı neyin başlattığı tam olarak bilinmemektedir. Hıçkırık sırasında, iki sinirsel mekanizmadan birinde bir bozukluk olduğu kesindir. Ya beyinde ritmik solunum hareketlerini denetleyen bölgenin gönderdiği sinyaller karışmakta ya da omuriliğin boyun bölgesinden başlayan ve özel olarak diyaframın hareketlerini düzenleyen iki diyafram sinirinden (frenik sinirler) birisi ötekiyle tutarsız sinyaller göndermektedir. Ancak mideyle ilgili sorunların neden bu sinyalleri başlattığı bilinmemektedir. Diyafram sinirinin, yani frenik sinirin, yemek borusunda birçok kolu bulunur; bu da, belirli yiyecekleri yutmanın ya da tuhaf bir biçimde soluk almanın niçin hıçkırığa yol açabileceğini açıklar. Ancak midenin kendisinde diyafram sinirinin kolu çok azdır.

Çaresi
Hıçkırığı durdurmak için uygulanan yöntemlerin sayısı pek çoktur. Bebekleri hıçkırık tuttuğunda bir çay kaşığı ıhlamur ya da yalnız ılık su vermek denenebilir. Yaygın olarak başvurulan yöntemler arasında soluk tutmak, bir kesme şeker emmek, korkutulmak, yudum yudum soğuk su içmek ve bardağın ters tarafından su içmek sayılabilir. Sözü edilen yöntemlerin tümü hıçkırığı kesebilir. Bunun nedeni, sinir sistemini şaşırtıp ilgisini başka yöne çekerek hıçkırığın durmasını sağlamalarıdır. Sık denenen bir başka çare de bir kesekâğıdı içine soluk alıp vermektir. Bu yöntemin iyi sonuç vermesinin nedeni, solunan havada biriken karbondioksitin, beyinde hıçkırığa yol açan sinirlerin çalışmasını sekteye uğratmasıdır. Diyafram siniri uzun olduğu ve birçok iç organa yayıldığı için, ciddi hastalıklar nedeniyle de çalışması kesintiye uğratılabilir. Nitekim hıçkırık, peritonitin (karın boşluğunu çevreleyen zarın iltihaplanması), böbrek rahatsızlıklarının, kalp hastalığının ya da yaptığı basınçla diyafram sinirini sıkıştıran boyun tümörünün belirtilerinden biri olabilir.

Tıbbi tedavi
Hıçkırık tutması, ancak ciddi bir rahatsızlığı akla getiren başka belirtilerle birlikte görülüyorsa (bu durumda asıl rahatsızlık tedavi gerektirir) ya da insanın sinirini bozacak kadar uzun sürüyorsa tıbbi tedavi gerektirir. Hıçkırık tuttuğunda hiçbir tedaviye yanıt vermeyen kişiler vardır; ancak ciddi hıçkırık vakalarında, doktorlar yatıştırıcı ilaçlar vermeyi deneyebilirler.
Dıyor ınternette

Tavuk haslama yapmıstı.Aslında bana kalsa pısırme posedınde fırında pısırırım tavugu cok guzel olur loxandra.

Merhaba arkadaşlar bugün işe başladım uzun bir tatilden sonra. Öğretmenim bizim okulda masanın üstü yiyeceksiz kalmaz her kantine giden bişey alıp gelip ısrarla almanı ister . Bugün uzatılan çubukları falan almadım ama yıl boyunca napıcam bilmiyorum. keşke ikram edip ısrar etmemeyi öğrenebilsek.Neyse evimi taşımıştim okuldan15 dk yürüyerek gidip geliyorum. Öğle arasıda gidip gelince hergün 1 saat yürümüş olucam bu günlük sporum olacak akşmlarıda günaşırı plates yapmayı düşünüyorum.1 hafta rapor aldım tatile gidiyorum ara sıra girip bildirimde blunmaya çalışıcam rejime devam edicem.

bugün
1. öğün:açık çay, biraz badem, 2 kayısı kurusu, az peynir, 3 zeytin,omlet yaptım ama yiyemedim canım istemedi.
2. öğün:kısır (salçasız yaptım), yoğurt,
3. öğün kısır , yoğurt
aradada bir elma yedim ve bugün en az bir buçuk saat yürüdüm şuan çok yorgunum.

Afıyet olsun,omega3 takvıye almalısınız kıtapta oyle yazıyor hem strese de ıyı gelır,bır de tuzunuzu degıstırmelısınız krıstal saydam kaya tuzu,ben marketten denız tuzu buldum ama onu elbet alacagım,plates gercekten cok etkılı bırsey ebru sallı nın ınternette calısmalArı var onu cd sı de satılıyor da zamanı olanlara spor yapabılenlere ne mutlu,hoca cevızını de ıse goturuyormus,sızde deneyın.

teşekkürler gül arkadaşım güzel bilgiler.benim de aklıma az önce şu leptin hormonumuydu neydi vücudun salgıladığı yararlı enzim mi acaba buna neden diye de düşünmeden edemedim çünkü sabah kalktığımda açlığım olmuyo ..neyse teşekkür ederim arkadaşım saol ....

Kahvaltı yapın kahvaltı gun boyu acıkmamanıza yardımcı olur.

leptın hormonu yag yakıcı hormon faydalı,acıkmamanızın sebebı krom kaybına sebep olan sekerlerı yememek vb durumları dogru olanda bu.

Kahvaltıdan sonra 4 saatgectiyse öğle yemeğini yiyebilirsin
maalesef o anda henüz geçmemişti.Kendimi işe verdim ve saatimi geçirttim bile.14 yerine 15 te yedim öğleni

afiyet olsun.menülerden ben de faydalanacağım :)

kizlar kitabi okudum ama aklimdan cimis,findik yagi pisirilebiliyomuydu yoksa sadece salatalarami kullanalim
ben röportajını okudum.Oraya göre fındık yağı yenebiliyor hatta kızartmalarınızı fındık yağıyla yapın yazıyordu,yanlış hatırlamıyorsam tabi

Ohh ohh ne güzel bir kahvaltıolmuş maşallah ..
Düzenli buralardasınız sanırım isterseniz kilo bildirminde de bulunun.

evet nasipse ben de bu işi karatay diyetiyle bitiricem artık,o yüzden buralardayım :)olur bildireyim ben de
Başlangıç tarih ve kilo:5 eylül-102 kg
hedef şimdilik:76
beden:46-48
boy:163 cm
spor:henüz yapmadım,fırsatını bulursam yapmak istiyorum mutlaka

bende bugün başladım karatay diyetine , sabah 2 yumurtadan yapılmış tereyağlı domatesli menemen, 50 gr kadar peynir, 1 bardak çay şekersiz, bir kaç ceviz, 74 kiloyum kasıma kadar 10 kilo versem iyi olacak diğerlerinide daha sonra devam eder inşaalllah

öğle yemeği, 2 kase tarhana çorbası, bol su,

akşam yemeğindede taze fasulye + bol domatesli zeytinyağlı salata ve yoğurt olacak

kilom 74 boy 150, yaş 31, hedef 55, başlama 5 eylül

Son düzenleme:
öğlen yediklerim:15.00'te
az zeytinyağında,kıymalı menemen
1 komposto kasesi yoğurt
su

verırsınız ben verdım verıyorum ayda 4 kg gıdıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…