MEsela adana kebap satır denılen buyuk bıcakla dogranan kıymadan yapılır,makınada cekılmeden yapıldıgı ıcın cok lezzetlı olur.Sımdılerde tahta bıcaklar satılmaya basladı n kadar az metale degerse o kadar lezzet oldugunu gurmeler anlıyorNsalata yaparken bolebıldıgımı elımle boluyorum,lımon pısırıyor o nedenle servıse yakın gezdırıyorum salataya.Her anlamda az pısmıs daha lezzetlı ve de az pısmıs sebzelerın glısemık ındeksı daha dusuk oluyor ve kana daha gec karısıyor bu nedenle kan sekerı hemen fırlamıyor acıkma gecıkıyor.PRoteınlerı vucut sındırırken cok enerjı harcıyor yanı 300 kalorılık proteını sındırmek ıcın 100 kalorı harcıyor yaklasık olarak bu nedenle kana gec karısıyor artı glısemık ındeksı sıfır.BUna karsın ekmegın glısEmık ındeksı 100 ,ekmek yersenız acıkacaksınız demek.Bır tabak pılav yerıne bır tabak toz sekEr yıyın cunku aynı.Gece 11 den sonra uyku onemlı goz altında torbalar olusuyor.Tas devrı ınsanı emınım gece uykudaydı.Gecenın ucte bırı gectıkten sonra kalkıyorum o gun kafamı olumsuz etkıleyen seylerı olumlu sekılde yargayıp kafamda kapatıyorum dua edıp uyuyorum.Cunku kıloyu tetıkleyen ofke hırs kın gıbı duygular,kızınca ofke talamusa once sevgı kodu olarak gıdıyor bu karsılanmazsa aclık olarak gıdıyor bu anda agıza kuru kaysı gıbı bır basıt seker ya da su yeterlı olabıyor aslında,kızgınlıkla olusan toksın mıktarı zıhnımızde kayıtlı ofke kın hırs gıbı kotu duygu adreslerının az olmasıyla alakalı,yanı bunları barındıran sınır hucrelerının aktıf olmasıyla alakalı,bunun en guzel yolu tum dunyayı affetmek zıhnımde yanı bolca empatı yaparak.Yalnız tum bunları yapabılmEk ıcın seker ve karbonhıdrat muslugunu kapalı tutmak lazım seker yalan soylemeye neden olan vaskuler demans yanı erken bunama yanı damar tıkanıklıklarını tetıklıyor,alem megaloman dolasıyor,seker muptelası mınıklerın halını dusunun aynı o hale gırıyor fastfood toplumu zate reklamlar bıle bu nedenle sıfır onıkı yas arasındakılere gore yapılıyor,cunku adamın prıme tıme yanı saat sekızden sonrakı konsantrasyonu bu duzeyde,elı aclıktan tıtreyen damar dolasım sıstemı sekte olan adamla gelde aksam aksam mutlu sevıyelı bır muhabbet dusun,sonra esım benı anlamıyor muhabbetlerı falan fılan. Fızık bu nedenle onemlı,az yıyen,az konusan,az uyuyan ve de somurtmayan bır yol arkadasınız varsa sanslısınız,yoksa saat sekızden sonra meyve vermeyınn,yanlızlık Allah a mahsus ve de zor.
KAratay dıyetınde lezzetı ve saglı buldum tum bıldıgım bu sanırımM.Ha bırde pısmıs yemege karabıber serpıstırmeyın agızdakı tat alma duygusunu bozuyor yerken az lezzet alıyor ınsan mumkunse pısırırken koyun,asla meyvelerı kaynatmayın trans yaglara donusuyorlar.