ahhh canımcığım çözene kadar neler yaşadım neler,ben normalde 1,65 boy 63 kg.ama kemik yoğunluğu fazla olduğu için 38 bedenin bile bol gelebildiği biriydim.tempolu bir hayatım vardı işim gereği spor yapıyormuşcasına fittim,bir o kadar da çok yerdim.evlendikten sonra daha hareketsiz bir hayat ve daha sonra çok düzensiz beslenme sonucu(yalnızım diye sabah kahvaltı filan etmez,öğlen yemek yemez acıkıp şekerim düşünce bisküviye saldırırdım,akşam eşim gelince geç vakit makarna mantı tarzı beslenmeler)iki yıl sonra ilk bebeğime hamiş kalmamla yapılan testlerde,hipotroit hastası olduğum ömür boyu troit hormonu kullanmam gerektiği teşhisi konuldu zaten 79-80 kilo ile başladığım hamilelik dönemini 94 kilo ile noktaladım(doğum sonrası doğum öncesi 100 falandım herhalde)doğumu takip eden 6.ayda hemen diyetisyene başladım2 ay sonra sürpriz gelen ikinci hamilelikten sonra yine başa döndüm bu sefer doğumu takip eden 3.ayda diyetisyene başladım (kendim motive olamıyorum)96 kilo ile başladığım diyetimde 82 kiloya kadar indim ama tıkandı ,başta herşeyi yiyerek verdiğim gibi kilo vermek istedim ama diyetisyen artık herşeyi kesmeye azaltmaya başlamıştı oysa ben izin verdiği gibi yine tatlılar simitler yemek istiyordum öyle alışmıştım çok uzun süre gittiğim diyetisyenden istediğim kiloya yaklaşamadan ayrıldım.. tabii yine herşeye saldırma dönemine girip yeniden 90 kg oldum beden 48 görünüm bidon, ve çocuklarımın doktoru sen artık bana gel diyete dedi.başladık radikal bir şekilde ekmeği,şekeri,makarna,pilavı,bisküvi türleri herşeyi çöpe attım,kola meyva suyunu çoktan atmıştım emzirmeden dolayı..,ilk dört ay 17 kg verdim yazın diyetimi tatlılar,dondurmalarla bozmamdan dolayı durdu kilo verişim, ama onun dışında hala devam ediyorum kilom 72 beden 40 amaç 65 az kaldı
omega 3,c vitamini desteği kullanıyorum diyet için değil ömür boyu lazım oldukları için kullanıyorum,hiç spor yapamadım ip atladım bazen, yeşil çay içtim..kilo vermek için hayatımızda köklü değişiklikler yapmak, hep bir şeyleri kısıtlamak hasretini çekmek yada unutmak gerekiyor yoksa çok zor inan ne spor ne çaylarla gider kilolar...
((