saphiracım benimkide domates sosu aslında ama ben baya özenerek yapıyorum :) bak şöyle
bir büyük kuru soğanı zeytinyağında kavuruyorum sonra bolca yeşil biber doğrayıp onuda ekliyorum birlikte kaynaşıp kavruluyorlar sonra üstüne biraz domates biraz biber salçası koyuyorum kavurmaya devam ediyorum ve üstüne yazdan yapılmış doğranmış konserve yaz domatesinden yarım kavanoz kadar koyuyorum suyuyla birlikte hepsi sıraya kavruluyor koyuca bol domatesli bir sos oluyor bu esnada daha önceden hazırlamış olduğum (ayrı bir tavada ince ince doğrayıp kavurmuştum) mantarları içine atıyorum(bu isteğe bağlı koymasanızda olur) daha sonra 3 diş sarımsak ama illaki havanda ezilmiş olacak doğranmış olmaz bu 3 diş sarımsağı ekliyoruz sosa kısık ateşte kavurmaya devam sarımsağı isteğinize göre arttırabilirisniz ama çok koyunca tadını bastırıyor bence 3 yeterli neyse gelelim baharatlara ben bunları en son koyuyorum tuz,karabiber,kırmızı biber,pulbiber,kimyon,azcık zerdaçal,ve acı sos(bu hazır soslardan koymasanızda olur)bir ikikarıştırıp altını kapatıyoruz ve kenarda doğranmış olan maydanozları içine atıyoruz işte bu kadar sosumuz haşlanmış spagettinin üstüne bolca döküp afiyetle yiyoruz tabi kilolar gittikten sonra ve ayda bir ancak kızlar :)) ayyy yazarken acıktım yürüyem ben bari
pepeti yaa bozma barii kaçamak yapma arrtıkk güzel haberlerle dönn iyi tatillerr