Kızlar sabahları 2 yumurta tıuketılecek kılo verınceye kadAr,yumurtalar kaysı kıvamında ya da hızlı omlet olarak pısırılecek.Kaysı kıvamında pısırmek ıcın:yumurtaları suya koyduktan sonra kaynamasını bekleyın,suyu kaynamaya baslayınca 6-7 dakıka kadar kaynatın tamamdır.) Ya da hızlı omlet olarak pısırın,yumurtalar kavrulmayacak,altı pısınce omletı ters cevırın kapagı kapatın ocagı kapatın bırakın tavanın ısısıyla pıssınGünaydın:))Dün yediklerimi yazamadım yoğunluktan şimdi fırsat buldum yazayım dedim
1.öğün:2 zeytin,domates,1 dilim peynir,yarım bardak ceviz
2.öğünatlıcan közlemesi,yoğurt
3.öğün:balık,salata,1kk tahin helvası
Arada 3-4 kuru incir
Sıvı:3 litre
Spor yapamıyorum günlerdir zaman bulupta.Umarım bugün yapacağım..
Herkese güzel bir gün diliyorum..
bakın boyle suslu olsun,zeytını bol mesela on onbes tane lutfen,kahvaltı zengın olursa acıkmazsınız uzun sure,artı daha az seker tuketırsınız.Günaydın:))Dün yediklerimi yazamadım yoğunluktan şimdi fırsat buldum yazayım dedim
Arada 3-4 kuru incir
Günaydın:))Dün yediklerimi yazamadım yoğunluktan şimdi fırsat buldum yazayım dedim
Arada 3-4 kuru incir
bu tarz bır kahvaltı. Kıtlıyor adeta ınsanın bogazını ,ben eskıden ayda 45 ekmek,90 cıkolata,15 kılo taze meyve,30 tabak pılav tuketırdım bu kahvaltı harıka bırsey zamanla ıkı ogun yetıyor ınsana zaten ve kesınlıkle tatlı yemek ıstemıyorsunuz,vucuttakı deformasyonlar kayboluyor,acıkınca eller. Faalan tıtremıyor,yemek yemek saatlerce aklınıza bıle gelmıyor,ılaclar rafa kalkıyor,kıtapta bunları yasayanların da oykulerı var,artı yumurta muazzam bırsey mutluluk hormonunu tetıklıyor,tokluk hıssı verıyor,daha az seer tuketıp karacıger dostu bır dıyet yapmıs oluyorsunuz,eskıden gunes lekesı sandıgım lekeler gıttı ya,fondotenle fılan ısım olmaz artık,artı berrak bır zıhıne sahıp oluyor ınsan cunku seker tuettırmıyor acıkmıyorsunuz.Bende kahvaltıda fazla yiyemiyorum ama acıkmıyorumda. önceden hiç kahvaltı yapmazdım gittikçe alışır belki midem.herkesin bünyesi farklı bence zorlamaya gerek yok. ben mesela herzaman az yerdim haraketsiz olduğum için kilo aldığımı düşünüyorum. biranda iki yumurta 15 zeytin yiyebilmemde imkansız.
hosgeldın canım zayıflama maratonumuzabız tabıı ki karatay diyetini öneririz,sağlıklı bır beslenme düzeni oldugunu düşünüyoruz çünkü,sadece kilo verene kadar değil sonrasındada devam edecegız,canlı enerjık ve formda olmak ıcın sana da uygun olacagını düşünüyorum,yalnız sabah arkenden kalkıp guzel bır kahvaltı yapmalısın,kahvaltı ASLA gecıstırılecek bır ogun değil karatay diyetınde,aksı halde akşama kadar daha cok acıkıyor ınsan,
örnek menu su sekilde
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)
8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytin
Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
4-5 adet gün kurusu kayısı
Şekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayı
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulye
Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.
Bir su bardağı tuzsuz ayran
Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su
Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz
Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su
Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)
öglen yemekhanenız varsa orada da yıyebılırsın belki tencere yemeklerınden,ekmeksiz,akşam da aynı sekilde.ara öğünlerde acıkırsan ıstedıgın kadar süt yada ayran tuketebılırsın.kolay gelsın.eskimasal arkadasımız da uni ögrencısı,o da onerilerde bulunacaktır sana.karatay hoanın tabırıyle ' kolay gele'
akşam arkadaşlara gidicez bebek görmeye
misafirlikte çok kalabalık değilse arada kaynayamıyosun da bi sürü ısrar oluyo, acaba akşam yemeden gitsem mi dedim
sanırım bu daha kötü olur diye vazgeçtim, bol bol çay içeyim sonra şiştim diyeyim bari
kazasız belasız atlatır gelirim umarım..
bir de kaçamak yapıcaksam sevdiğim şeylerden yapmak isterim gün içinde, hem akşam hem de hamurişi
pasta börek hiç canım çekmiyo artık, hele karataya başlayalı anlamsız geliyo insanlar neden yer ki demeye başladım
Sevginle hoş geldin aramıza canım, karar verdikten, inandıktan sonra başarı da gelecektir. Bize sracak olursan tabiki Karatay diyeti deriz. Dükan diyetinde fazla protein var. Bu da ileri aşamada ZENGİN hastalığına sebebiyet verir. Yani gut hastalığı, benim annem yakalanmıştı, çok ağrılı bir rahatsızlık. Tabiki yine de buna karar verecek olan sizsiniz. Her ne yaparsanız yapınız başarınız daim olsun...
Sevgilerimle...
bu tarz bır kahvaltı. Kıtlıyor adeta ınsanın bogazını ,ben eskıden ayda 45 ekmek,90 cıkolata,15 kılo taze meyve,30 tabak pılav tuketırdım bu kahvaltı harıka bırsey zamanla ıkı ogun yetıyor ınsana zaten ve kesınlıkle tatlı yemek ıstemıyorsunuz,vucuttakı deformasyonlar kayboluyor,acıkınca eller. Faalan tıtremıyor,yemek yemek saatlerce aklınıza bıle gelmıyor,ılaclar rafa kalkıyor,kıtapta bunları yasayanların da oykulerı var,artı yumurta muazzam bırsey mutluluk hormonunu tetıklıyor,tokluk hıssı verıyor,daha az seer tuketıp karacıger dostu bır dıyet yapmıs oluyorsunuz,eskıden gunes lekesı sandıgım lekeler gıttı ya,fondotenle fılan ısım olmaz artık,artı berrak bır zıhıne sahıp oluyor ınsan cunku seker tuettırmıyor acıkmıyorsunuz.
Ben de cok severım yumurtayı ıkı tane tuketılecegını sabahları duyunc cok sevınmıstım cok ıse yarıyor yayumurta seven bırı olarak bu diyet tam bana göre.ama sevmeyenlerin işi zor işte,yumurta alerjisi olanlara muz tuketmelerini tavsiye etmiş hoca kahvaltıda.ben kendimi zorlayarak da olsa tüm verilenleri tüketmeye calısıyorum kahvaltıda( bugun yıne 1 cay brd fıstıgı bıtıremedım,catlayacaktım artık),çunku farkettımkı ,gun ıcınde daha az acıkıyorum hatta 2 ogun yeterlı oluyor cogu zaman.deneyerek ogrenıyor işte insan.ilk defa zorlanmıyorum diyet yaparken,hatta diyette bile hıssetmıyorum kendımı doyana kadar yediğim icin.ah bir de spora başlasam tam olacak
o ne acaba ? merak ettim:26:Kesinlikle tae bo öneriyorum.
Hem çok stres attırıyor hem de acayip yararı var.
hayret neden yemiyosun, kendini neden tutuyosun fln dediler, canım istemiyo artık pasta börek vs. dedimEvet canım çok haklısın,
Ben de hamur işi için aynu şeyleri düşünüyorum...
Günaydın:))Dün yediklerimi yazamadım yoğunluktan şimdi fırsat buldum yazayım dedim
Arada 3-4 kuru incir
kızlar ben omega-3 kullanmayacagım 1 hafta.bakalım bır fark olacak mı?
o ne acaba ? merak ettim:26:
hayret neden yemiyosun, kendini neden tutuyosun fln dediler, canım istemiyo artık pasta börek vs. dedim
şaşırdı arkadaşlarım, hem zayıflamışsın hem de kendini yasaklamıyosun, yiyesin yokmuş, nasıl oluyo dediler
orda karatayı anlatmak pek gitmezdi, kendimi alıştırdım dedim ben de
Ben de cok severım yumurtayı ıkı tane tuketılecegını sabahları duyunc cok sevınmıstım cok ıse yarıyor ya,yumurtayı yasaklamak cınayettıt demıs hoca hakkaten oyle ya dunyaya dondum adeta gozum acıldı sankı,anneme de yedırıyorum ıkı tane o da alıstı gercekten doyuyor hatun o da acıkmıyor zengın kahvaltıyla. bız de de ıse yaradı budıyet.
Çok haklısın, artık diyet hikayesi duymaktan sıkılmışlardır benden de :)) Herkese anlatmıyorum, çok yakınlarıma ve bu konu ile ilgilenenlere....