Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Soru : HOCAM İYİ GÜNLER.1 BARDAK KOLANIN VÜCUDUNUZA 60 DAKİKADA VERDİĞİ ZARAR ! LA İLGİLİ HERYERDE BİR MAKALENİZ YAYINLANIYOR .SİZİN BÖYLE BİR MAKALENİZ VARMI ACABA. 1 KOLA ÇOK MU ZARARLIDIR. SİZDEN BİLGİ ALMAK İSTEDİM. SAYGILARIMLA.
09.09.2011 09?00 tarihinde sorulmuştur.

--------------------------------------------------------------------------------

Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Kolalar ve tüm şekerli içecekler sakıncalıdır. Karaciğer ve pankresa organlarında yağlanma başlatır. Yağlanma ise bütün hastalıkların başlamasının nedenidir artık bilimsel olarak gösterilmiştir. Hastalıkalrı başltanlar et, yağlar değil, şeker ve şekerli içeceklerdir
 

Eklentiler

  • $boyle%20olmam%20laz%C4%B1m.jpg
    31 KB · Görüntüleme: 46
Günaydın:))Dün yediklerimi yazamadım yoğunluktan şimdi fırsat buldum yazayım dedim
1.öğün:2 zeytin,domates,1 dilim peynir,yarım bardak ceviz
2.öğünatlıcan közlemesi,yoğurt
3.öğün:balık,salata,1kk tahin helvası
Arada 3-4 kuru incir
Sıvı:3 litre
Spor yapamıyorum günlerdir zaman bulupta.Umarım bugün yapacağım..
Herkese güzel bir gün diliyorum..
 
Kızlar sabahları 2 yumurta tıuketılecek kılo verınceye kadAr,yumurtalar kaysı kıvamında ya da hızlı omlet olarak pısırılecek.Kaysı kıvamında pısırmek ıcın:yumurtaları suya koyduktan sonra kaynamasını bekleyın,suyu kaynamaya baslayınca 6-7 dakıka kadar kaynatın tamamdır.) Ya da hızlı omlet olarak pısırın,yumurtalar kavrulmayacak,altı pısınce omletı ters cevırın kapagı kapatın ocagı kapatın bırakın tavanın ısısıyla pıssın
 
bakın boyle suslu olsun,zeytını bol mesela on onbes tane lutfen,kahvaltı zengın olursa acıkmazsınız uzun sure,artı daha az seker tuketırsınız.
 

Eklentiler

  • $IMG01829-20110910-0622.jpg
    20,1 KB · Görüntüleme: 46

Bende kahvaltıda fazla yiyemiyorum ama acıkmıyorumda. önceden hiç kahvaltı yapmazdım gittikçe alışır belki midem.herkesin bünyesi farklı bence zorlamaya gerek yok. ben mesela herzaman az yerdim haraketsiz olduğum için kilo aldığımı düşünüyorum. biranda iki yumurta 15 zeytin yiyebilmemde imkansız.
 
bu tarz bır kahvaltı. Kıtlıyor adeta ınsanın bogazını ,ben eskıden ayda 45 ekmek,90 cıkolata,15 kılo taze meyve,30 tabak pılav tuketırdım bu kahvaltı harıka bırsey zamanla ıkı ogun yetıyor ınsana zaten ve kesınlıkle tatlı yemek ıstemıyorsunuz,vucuttakı deformasyonlar kayboluyor,acıkınca eller. Faalan tıtremıyor,yemek yemek saatlerce aklınıza bıle gelmıyor,ılaclar rafa kalkıyor,kıtapta bunları yasayanların da oykulerı var,artı yumurta muazzam bırsey mutluluk hormonunu tetıklıyor,tokluk hıssı verıyor,daha az seer tuketıp karacıger dostu bır dıyet yapmıs oluyorsunuz,eskıden gunes lekesı sandıgım lekeler gıttı ya,fondotenle fılan ısım olmaz artık,artı berrak bır zıhıne sahıp oluyor ınsan cunku seker tuettırmıyor acıkmıyorsunuz.
 

çok teşekkür ederim!size de kolay gelsin:)
 

Evet canım çok haklısın,
Ben de hamur işi için aynu şeyleri düşünüyorum...
 

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.başaracağım
 

yumurta seven bırı olarak bu diyet tam bana göre.ama sevmeyenlerin işi zor işte,yumurta alerjisi olanlara muz tuketmelerini tavsiye etmiş hoca kahvaltıda.ben kendimi zorlayarak da olsa tüm verilenleri tüketmeye calısıyorum kahvaltıda( bugun yıne 1 cay brd fıstıgı bıtıremedım,catlayacaktım artık),çunku farkettımkı ,gun ıcınde daha az acıkıyorum hatta 2 ogun yeterlı oluyor cogu zaman.deneyerek ogrenıyor işte insan.ilk defa zorlanmıyorum diyet yaparken,hatta diyette bile hıssetmıyorum kendımı doyana kadar yediğim icin.ah bir de spora başlasam tam olacak
 
Zeytının glısemık ındexı sıfır kesınlıkle acıktırmayan bır meyve.Kalp ve Damar Sağlığı Üzerindeki Faydaları:

?Zeytin ve zeytinyağının içinde yağ asitleri bulunur. Bu asitlerin çoğu vücut için zaruri olan tekli doymamış omega-6 (linoleik asit) yağlarıdır. Tekli doymamış yağlar kolesterol içermezler. Bundan dolayı zeytinyağı diğer yağların aksine kandaki kolesterol oranını yükseltmemekte, tam tersine kontrol altında tutmaktadır.

Bu konuda yapılan çalışmalarda, 1 hafta boyunca her gün yaklaşık 2 yemek kaşığı doğal zeytinyağı tüketen insanların kolestrol düzeylerinde son derece olumlu sonuçlar elde edilmiştir... Antioksidanlar, vücudumuzdaki zararlı maddeleri etkisiz hale getiren ve hücrenin tahrip edilmesini engelleyen son derece önemli maddelerdir. Düzenli zeytinyağı kullanan insanlarda yüksek antioksidan seviyeleri izlenmiştir. Ayrıca zeytinyağının kalp hastalıklarını önlediği pek çok araştırma ile de tasdik edilmiştir.

Yüksek oranda kalp ve damar hastalıkları vakalarına rastlanan ülkelerde çoğunlukla yüksek kolesterol düzeyine sahip doymuş yağlar tüketilmektedir. Bu yanlış beslenme alışkanlığı Akdeniz diyeti yani zeytinyağı tüketimi ile düzeltilebilmektedir. Zeytinyağı kandaki kolesterolü düzenlediği için kalp ve damar hastalarına ilaç olarak tavsiye edilmektedir.

Bunun yanı sıra zeytinyağı omega-6 yağ asidinin omega-3 yağ asidine oranını da düzenlemektedir. Omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin vücuda belli bir oranda alınması çok önemlidir. Çünkü bu oranlardaki dengesizlik durumunda hastalıklar ve kanser de dahil olmak üzere, kalp ve bağışıklık sistemi ile ilgili birçok hastalığın ilerlemesi söz konusu olmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı pek çok insan zeytinyağı ile sağlık bulmaktadır. Amerikan Kalp Birliği, kalp hastalığı riskini azaltmak için yüksek tekli doymamış yağ diyetlerinin, %30 düşük yağlı diyete bir alternatif olabileceğini ortaya çıkarmıştır.

Kanseri önlemedeki rolü:

?The Archives of Internal Medicine dergisinde yayınlanan bir çalışma, yüksek oranda zeytinyağı tüketen kadınların göğüs kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu göstermiştir. New York'ta Buffalo Üniversitesi araştırmacılarının yürüttüğü ayrı bir çalışmada ise, zeytinyağı gibi bitkisel yağlarda bulunan bir madde olan ß-sitosterol'ün prostat kanser hücrelerinin oluşumunu engellemede yardımcı olabildiğini kanıtlamıştır. Araştırmacılar ß-sitosterol'ün hücrelerin bölünmemesi emrini veren hücre içi haberleşme sistemini güçlendirdiği, böylece hücre büyümesi kontrolsüz hale gelmeden kanserin engellenebileceği sonucuna varmışlardır.

Oxford Üniversitesi'ndeki doktorlar tarafından yürütülen son araştırmada da, zeytinyağının bağırsak kanserine karşı koru- yucu özelliğe sahip olduğu belirlenmiştir. Doktorlar zeytinyağının bağırsak kanserinin başlamasını engellemek için midedeki asitle tepkimeye girdiğini keşfetmişlerdir. Oxford araştırmacıları aynı zamanda zeytinyağının safra asidi miktarını azaltarak ve DAO (diamin oksidaz adlı enzim) seviyesini yükselterek, anormal hücre artışına ve kansere karşı koruyucu olduğunu keşfetmişlerdir.

Ayrıca araştırmacıların raporlarına göre bol miktarda zeytinyağı ve sebze yiyen insanlarda, eklemlerdeki kronik bir hastalık olan romatizmal arterit (atardamar enfeksiyonu) geçirme riski azalmaktadır.

Kemik gelişimine yardımcı olması:

İçerdiği E, A, D, ve K vitaminleri, çocukların ve erişkinlerin kemik gelişimine yardımcı olması, kalsiyum kaybını engelleyerek kemikleri güçlendirmesi bakımından zeytin oldukça önemlidir. Zeytin, yaşlılara da özellikle tavsiye edilmektedir; çünkü sindirimi kolaydır ve minerallerle vitaminlerin vücutta kullanılmasına yardımcı olur. Ayrıca minerallerin kemiklerde çökmesini sağlayarak kalsiyum kaybını da engeller. Kemikler organizmanın mineral yapılarının deposunu oluşturur ve kemiklerde mineral birikimi olmadığı takdirde kemik erimesi gibi ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır. Bu bakımdan zeytinin iskelet sistemimiz üzerinde çok olumlu katkısı vardır. (Harun Yahya, Koku ve Tat Mucizesi)

Yaşlanmayı önlemesi:
Zeytinyağının içerdiği vitaminler, hücre yenileyici özelliklere sahip oldukları için, yaşlılık tedavisinde de kullanılır, cildi besler ve korurlar. Besinlerle beraber bedenimize "serbest radikal" denilen bazı maddeleri de alırız. Zeytinyağı, başta E vitamini olmak üzere, içerdiği çok sayıdaki antioksidan maddeyle bu zararlı maddelerin vücudumuzda neden olduğu tahribatı önler, hücrelerimizi yeniler, doku ve organlarımızın yaşlanmasını geciktirir.

Tansiyon düşürücü:

Archives of Internal Medicine dergisinin 27 Mart 2000 tarihli sayısında yayınlanan bir çalışma, zeytinyağının yüksek tansiyona olumlu etkisini bir kez daha vurgulamaktadır. Ayrıca zeytin ağacının yaprağı ile tansiyon düşürücü ilaçlar yapılmaktadır.

İç organlara faydaları:

Zeytinyağı mide asidini azaltarak mideyi gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı korur. Bunun yanı sıra safra salgısını harekete geçirerek, sindirimin en mükemmel hale gelmesini sağlar. Safra kesesinin boşalma işlemini düzenler ve safra taşı riskini azaltır. Ayrıca içindeki klor sayesinde de böbreğin çalışmasına yardımcı olur ve böylece vücudun atıklardan arınmasını kolaylaştırır. Bunların yanı sıra beyin damarlarının sağlığına da olumlu etkisi vardır.

Yüzyıllar Öncesinde Bildirilen Gerçek…

Görüldüğü gibi bugün birçok bilim adamı zeytinyağını esas alan beslenme modelinin en ideal model olduğunu düşünmektedir. Bu özelliklerinden dolayı günlük beslenme programında her öğünde bulunması gereken en temel besinler zeytin ve zeytinyağı olarak belirtilmektedir. Allah'ın pek çok ayette dikkat çektiği zeytin bitkisinin faydaları, ancak tıp biliminin gelişmesiyle keşfedilmiştir.

?Besin Uzmanlarının ve Tıp Dünyasının Mucize Besini Keşfi...

Zeytinyağı, tüm bu özellikleri dolayısıyla son yıllarda uzmanların oldukça dikkatini çekmektedir. Uzmanların yorumlarından bir kısmı şöyledir:




Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu Epidemiyoloji Bölümü Başkanı Dr. Dimitrios Trichopoulos: "Amerikalı kadınlar doymuş yağların yerine daha fazla zeytinyağı tüketmiş olsalardı göğüs kanseri riskinde %50 kadar azalma gerçekleşebilirdi." "Zeytinyağı bazı habis tümör türlerine karşı koruyucu bir etkiye sahiptir: Prostat, göğüs, kolon, pullu hücre ve yemek borusu tümörleri."

Sağlık ve beslenme konusunda önde gelen otoritelerden biri, CNN'in ödüllü muhabiri, The Food Pharmacy (Besin Eczacılığı) ve Food-Your Miracle Medicine (Besin- Mucize İlacınız) adlı kitapların yazarı ve uluslararası bir köşe yazarı olan Jean Carper: "İtalyanlar tarafından yapılan yeni bir araştırma zeytinyağının, LDL kolesterolünün atardamarları tıkama özelliği de dahil olmak üzere bazı hastalık süreçleriyle savaşan ...antioksidanlar içerdiğini bulmuştur."

Diyetisyen ve beslenme uzmanı, The Pyramid Cookbook: Pleasures of the Food Guide Pyramid (Piramit Yemek Kitabı: Besin Rehberi Piramidinin Lezzetleri) adlı kitabın yazarı olan Pat Baird: "Zeytinyağının çok yönlülüğü... Uzun zamandır var olan zeytin ve onun beden sağlığına olan faydası hakkında daha öğreneceğimiz çok şey var."

Miami Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden D. Peck: "Zeytinyağının bağışıklık sistemini güçlendirdiği ortaya çıkarılmıştır..."

Milano Eczacılık Fakültesi'nden Bruno Berra: "... natürel sızma zeytinyağının küçük polar bileşenleri LDL'nin oksidasyona olan direncini belirgin şekilde artırır."

II. Federico Üniversitesi Dahiliye ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü'nden A. A. Rivellese ve G. Riccardi, M. Mancini: "Zeytinyağı insülin direncini engeller ve kandaki glikozun daha iyi kontrolünü sağlar."

Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu'ndan Frank Sacks: "Zeytinyağı açısından zengin bir diyet aşırı şişmanlığı kontrol altına almada ve tedavi etmede düşük yağlı bir diyetten daha etkilidir. Ayrıca daha uzun süreli kilo kaybına neden olur ve kiloyu korumak daha kolaydır çünkü güzel bir tadı vardır."


Çocukların gelişimine katkısı:

Zeytin ve zeytinyağı, içlerinde bulunan linoleik asitten (omega-6 yağ asidi) ötürü yeni doğmuş bebekler ve gelişim çağındaki çocuklar için son derece faydalı besinlerdir. Linoleik asidin eksikliği, gelişimin yavaşlamasına ve hatta birtakım deri rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına neden olur.

Zeytinyağı vücudumuzdaki zararlı maddelerin vücudumuzda neden olduğu tahribatı önleyen antioksidan elementleri ve insan için büyük önem taşıyan yağ asitleri içerir. Bunlar da hormonlara destek olur ve hücre zarının oluşumuna yardımcı olurlar.

Zeytinyağı, insan sütündeki yağ asidi oranına benzer, dengeli bir çoklu doymamış bileşime sahiptir. İnsan vücudu tarafından elde edilemeyen, aynı zamanda vücut için vazgeçilmez önemi olan bu temel yağ asitleri açısından, zeytinyağı yeterli bir kaynaktır. Bu faktörler zeytinyağını, yeni doğmuş bebekler için oldukça faydalı kılmaktadır.

Doğum öncesi ve sonrasında bebek beyninin ve sinir sisteminin doğal gelişimine katkıda bulunmasından dolayı uzmanlarca, annelere önerilen tek yağ, yine zeytinyağıdır. Anne sütüne yakın miktarda linoleik asit içermekle beraber yağsız inek sütüne zeytinyağı katıldığında anne sütü kadar doğal bir besin kaynağı özelliği kazanır.
 

Eklentiler

  • $zeytin.jpg
    19,2 KB · Görüntüleme: 173
Ben de cok severım yumurtayı ıkı tane tuketılecegını sabahları duyunc cok sevınmıstım cok ıse yarıyor ya ,yumurtayı yasaklamak cınayettıt demıs hoca hakkaten oyle ya dunyaya dondum adeta gozum acıldı sankı,anneme de yedırıyorum ıkı tane o da alıstı gercekten doyuyor hatun o da acıkmıyor zengın kahvaltıyla. bız de de ıse yaradı budıyet.
 
Kesinlikle tae bo öneriyorum.
Hem çok stres attırıyor hem de acayip yararı var.
o ne acaba ? merak ettim:26:

Evet canım çok haklısın,
Ben de hamur işi için aynu şeyleri düşünüyorum...
hayret neden yemiyosun, kendini neden tutuyosun fln dediler, canım istemiyo artık pasta börek vs. dedim
şaşırdı arkadaşlarım, hem zayıflamışsın hem de kendini yasaklamıyosun, yiyesin yokmuş, nasıl oluyo dediler
orda karatayı anlatmak pek gitmezdi, kendimi alıştırdım dedim ben de
 

Herkes tahin helvasına başlamış, ben öncü oldum sanırım :)
 
dümkü (cuma) menüm

kalkınca: 1bardak su

1. öğün: 2 yumurta, domates, salatalık, biber
2. öğün: 2 kupa çay ( yanında kaçamak çok küçük tatlı)
3. öğün: mercimek çorbası yoğurt

sıvı: 2.5 lt su
 

Çok haklısın, artık diyet hikayesi duymaktan sıkılmışlardır benden de :)) Herkese anlatmıyorum, çok yakınlarıma ve bu konu ile ilgilenenlere....
 

annen kilo verdimi hiç?
 
Çok haklısın, artık diyet hikayesi duymaktan sıkılmışlardır benden de :)) Herkese anlatmıyorum, çok yakınlarıma ve bu konu ile ilgilenenlere....

evet ya ben de anlatmıycam artık.verdiğim kilolar konuşsun benim yerime...sonra cok merak ederlerse anlatırım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…