Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

ben kulübünüze ve zayıflama maratonuna yeni katıldım.ben üniversite öğrencisiyim.malum öğrenci olunca ne öğün nede sağlıklı yemekler bulabiliyorum(aslında yaparım ama tembellik). ben ilk defa diyet yapmaya karar verdim.size soracak ve öğrenecek çok şeyim var.öncelikle diyetisyene gitmem gerekir mi? malum öğrenciyim benim öğlen yemek yemek için 1 saatlik bir aram var ama yiyecekler sınırlı simit, poğaça,bisküvi gibi zararlı şeyler. benim açlıkla ilgili pek sorunum yok ama çikolata ve pastalara zafım var.okula yürüyerek gidip geliyorum 30+30 1 saat oluyor toplamda ayrıca derslerim musade etiği zamanlarda düzenli olarak platese de gittim.bol su da içerim ama kilom maşallah baya yerinde durum buyken bana hangi diyeti önerirsiniz? DUKAN diyeti mi? KARATAY diyeti mi?

ben kulübünüze ve zayıflama maratonuna yeni katıldım.ben üniversite öğrencisiyim.malum öğrenci olunca ne öğün nede sağlıklı yemekler bulabiliyorum(aslında yaparım ama tembellik). ben ilk defa diyet yapmaya karar verdim.size soracak ve öğrenecek çok şeyim var.öncelikle diyetisyene gitmem gerekir mi? malum öğrenciyim benim öğlen yemek yemek için 1 saatlik bir aram var ama yiyecekler sınırlı simit, poğaça,bisküvi gibi zararlı şeyler. benim açlıkla ilgili pek sorunum yok ama çikolata ve pastalara zafım var.okula yürüyerek gidip geliyorum 30+30 1 saat oluyor toplamda ayrıca derslerim musade etiği zamanlarda düzenli olarak platese de gittim.bol su da içerim ama kilom maşallah baya yerinde durum buyken bana hangi diyeti önerirsiniz? DUKAN diyeti mi? KARATAY diyeti mi?

Yaa arkadaşlar ben akşam altı gibi çok acıktım midem ağrımaya başladı, fıstık falan yedim geçmedi. Bende biraz(fazla) ekmek yedim tabi yanında peynır falan. midem şişti, kendimi çok kötü hissettim. çarşıya yürüyerek gittim kendime plates topu aldım yürüyerekte geldim. elimde birsürü kuruyemiş falan taşıdım. iki saattir yürüyüş halindeydim anlaşılan. yeni geldim şuan kendimi affettim. akşam yemeği yemedim azıcık badem yedim. bundan sonrada bişey yemiycem. birazdanda plates yapıcam. umarım diyetim fazla etkilenmez.

hosgeldın canım zayıflama maratonumuzabız tabıı ki karatay diyetini öneririz,sağlıklı bır beslenme düzeni oldugunu düşünüyoruz çünkü,sadece kilo verene kadar değil sonrasındada devam edecegız,canlı enerjık ve formda olmak ıcınsana da uygun olacagını düşünüyorum,yalnız sabah arkenden kalkıp guzel bır kahvaltı yapmalısın,kahvaltı ASLA gecıstırılecek bır ogun değil karatay diyetınde,aksı halde akşama kadar daha cok acıkıyor ınsan,
örnek menu su sekilde
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)
8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytin
Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
4-5 adet gün kurusu kayısı
Şekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayı
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulye
Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.
Bir su bardağı tuzsuz ayran
Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz
Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)

öglen yemekhanenız varsa orada da yıyebılırsın belki tencere yemeklerınden,ekmeksiz,akşam da aynı sekilde.ara öğünlerde acıkırsan ıstedıgın kadar süt yada ayran tuketebılırsın.kolay gelsın.eskimasal arkadasımız da uni ögrencısı,o da onerilerde bulunacaktır sana.karatay hoanın tabırıyle ' kolay gele'

telafi etmek ıcın bayagı ugrasmıssın.bencede affet kendını.hepimizin kötü zamanları oluyor.bu haftanın kaçamağı da bu olsun.hergün menülerini bekliyoruz:13:

Menüm:

Kalkınca: 2 sb ılık su, omega 3

1.öğün: 2 adet yum, 7 adet zeytin, 50 gr peynir, 3 adet ceviz, kırmızı ve yeşil biber, domates, 1 tk zy-kekik-kır. Pul biberden oluşan kahvaltı salatası

2. Öğün: (Ara) Yoğurt, bir avuç badem, 5 adet günkurusu

3. Öğün: Barbunya, maydanoz salatası, yoğurt

Sıvı: 1.5 lt su, 1 sb y.çay

Spor: Yok

Sevginle hoş geldin aramıza canım, karar verdikten, inandıktan sonra başarı da gelecektir. Bize sracak olursan tabiki Karatay diyeti deriz. Dükan diyetinde fazla protein var. Bu da ileri aşamada ZENGİN hastalığına sebebiyet verir. Yani gut hastalığı, benim annem yakalanmıştı, çok ağrılı bir rahatsızlık. Tabiki yine de buna karar verecek olan sizsiniz. Her ne yaparsanız yapınız başarınız daim olsun...
Sevgilerimle...

afiyet olsun.ciğer yemissin ne güzel,sakatatlar cok faydalıymıs ,ama ben yıyemıyorum maalesef,çocuklara da yapmıyorum kendım yemeyınce,birşekilde alışsam cok ıyı olcak.bırtek ıskembe corbası ve kokoreç sevıyorum ama kokoreç de ekmeksız yenmez ki

rekor kilolar böyle veriliyor işte.diyete tam uyma ve düzenli spor.tebriklertracy nedir bu arada?:44:

iyi akşamlar tatlışlar

bugünkü menüm:

kahvaltı:
2 adet yumurtayla+50 gr peynirle yapılmış,tereyağlı,az pişmiş omlet
domates-salatalık-biber
1 çay bardağı fındık-fıstık-badem-antep karışımı
1 fincan yeşil çay

öğlen:
6 tane ince köfte
1 kase yoğurt

akşam:
2 ad. ızgara kanat
1 kase yoğurt+1 tatlı kaşığı keten tohumu karıştırılmış

su:2.4 LT şu ana kadar+500 ml elmalı tarçınlı çay+1 fincan yeşil çay,birazdan 1 tane daha yeşil çay içicem

spor:30 dk

afiyet olsun diyet kankamçok güzel menü

Bende de hipotroid var ama ilaç kullanıyorum..Ben de arkadaşlar kabul ederse sabah başlıyorum..Bakalım bir haftada fark nasıl olacak?

Bilgiler için teşekkür ediyorum..Gerçekten dondurmaya dayanamıyorum..Ama yemek üzerine bir top yiyorum geceye kadar acıkmıyorum..

Kızına geçmiş olsun,inşallah önemli bir şey değildir.

Ben markettenden deniz tuzu diye aldım..O zaman internetten alayım..

Birinci olan arkadaşı da kutluyorum..Maşallah herkez kilo vermiş,veremeyen de almamış..Bakalım haftaya ben neler yapacağım..

rekor kilolar böyle veriliyor işte.diyete tam uyma ve düzenli spor.tebriklertracy nedir bu arada?:44:

tracy anderson diye bi kadın, internetten buldum videosunu, method mat videonun adı.
55 dklık bi video, özellikle kol ve bacak çalıştırıyo, karın için olanı fln da var.
bacakları ve kolları sıkılaştırıyo düzenli yapınca

misafirlikten geldim, yaş pasta vs vardı o tabağa hiç dokunmadım
2 ince dilim armut yine 2 ince dilim şeftali ve biraz badem ve fıstık yedim..
akşam olduğu için yememeliydim ama yedim gitti en azından ölçüsü baya azdı, tesellim bu

Hoşgeldin aramıza.
Ben de öğrenciyim.
İnan isteyince yapılıyor.
Eğer problemin öğleyse, kampüste omlet yiyebilirsin, salata yiyebilirsin.
Olmadı yanında kuru yemişini götürürsün.
Şişeye ayran koyup götürürsün.
Mutlaka yapılacak şeyler olur merak etme.
Ve unutma kendeini çok daha iyi hissediyorsun.

Affedelim kendimizi.
Stres yapıp sıkmayalım kendimizi .
Ama tekrarı olmasın lütfen.

Çok severim ciğeri de o kadar faydalı olduğunu bilmiyordum.
Çok sevindim valla ..

O kadar pastaların yanında bence de ye gitsin.
Harikasın.

Kesinlikle tae bo öneriyorum.
Hem çok stres attırıyor hem de acayip yararı var.

Bıldırım:Gul63
Bugun
Kalkınca:Su,omega3
1.öğün: Sabah : 2yumuta,bır avuc peynır,bır cay bardagını dolduracak kadar cevızkırdım,onbes tane zeytın,domates ,bır bıber,4 hurma ,bır bardak cay

2. Öğün:Ogle: Adana kebap,bır bardak ayran,5 tane cevız,2gun kkurusu kaysı.

Kızlar sabahları 2 yumurta tıuketılecek kılo verınceye kadAr,yumurtalar kaysı kıvamında ya da hızlı omlet olarak pısırılecek.Kaysı kıvamında pısırmek ıcın:yumurtaları suya koyduktan sonra kaynamasını bekleyın,suyu kaynamaya baslayınca 6-7 dakıka kadar kaynatın tamamdır.) Ya da hızlı omlet olarak pısırın,yumurtalar kavrulmayacak,altı pısınce omletı ters cevırın kapagı kapatın ocagı kapatın bırakın tavanın ısısıyla pıssın

Kıtabı al arkadasım hepsını ozumseyıp yuttuktan sonra bır yakınına armagan et,et kı sorunlara beraber cozum bulalım,tabıkı paylasıyoruz yasayarak muhakkak basarıya gıden tek yol yok ama butun sAmımıyetımle soyluyorum artık herkes ılacsız tedavı pesınde,cunku ıngıltere bıle cıkıp bazı depresyon ılaclarının plasebo oldugunu ıtıraf ettı,placebo yanı ıcı bos kapsul dıyelım,tum dunyada malesf hayvanlara bıle tıcarı kaygıyla yanlıs davranılıyor,mesela tavukları anlatayım. Sana soguk yerde 24 saat ısık altında onlerıne bol yem konuluyor tavuk ısınmak ıcın bol yem tuketıp hareket yapıyor tabı oda karatılmadıgı ıcın gunduz sanıp hareket edıyor, bu sekılde yetısen sıskın tavuk suya koy kaynat etlerı hemen kopuyor,koye gıt bı tavuk pısırsınler sana kuzu etı sanırsın,yemeye doyamazsın,of ya ben ınanmadıydım koy tavugunun kuzu etı olmadıgına,sonra ne oluyor yedıgın tavuktan aldıgın gıdadakı omega3/omega6 oranı oluyor 1/20 lerde halbukı olması gereken 1/4,napıyoruz mecburen gıdıp omega3 balık yagı takvıye alıyoruz,bu kıtabı al arkadasım ben ayda 45 ekmek,90 cıkolatA,15 kılo meyve,30 tabak pılav tuketıyordum artık acıkmıyorum,acıkmıyorum olur olmaz cunku vucudumdan dogru beslenme sonucu mınerall kaybı vb nın durdugunu anladım,gun gectıkce performansIım artıyor,damarlarımın acıldıgını hıssetmeye baslıyorum,su anda bunu sıze anlatırken aslında kendıme ozetlıyorum cunku ac olan beynımdı bedenım degıl,tabı omega3 e acım, bu arada paylastıkca artıyor cunku zıhın ıkna ıstıyor buda ısın ayrı kısmı,ınsanoglu sevgıyle beslenıp umutla yasar,tabıkı cok sey tuketıyoruz ama zamana ve zemıne gore,adamın bırı depremde onbesgun enkaz altında sadece ıdrarını ıcerek yasamıstı,tabı sımdı yapmıyordur aynı seyı,ıste bende ayda tukettıgım 45ekmegın,15 kıllo meyvenın,90 cıkolatanın,30 tabak pılavın vucudumda yaptıgıgı sesız depremın yarattıgı enkazının altında yasıyordum adeta,ancak ogrenebıldım araya araya,tabıkı daha ıysıde vardır ama zamanla hele bı kaporta duzelsın,pasta cıla sonraya takate gore.PAZARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)
8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytin
Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
4-5 adet gün kurusu kayısı
Şekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayı
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulye
Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.
Bir su bardağı tuzsuz ayran
Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su

Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su

Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)

SALI
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)
8-10 adet tuzsuz zeytin
Bir avuç içi kadar beyaz peynir
2-3 adet çarliston yeşilbiber
5-6 adet minik domates
Şekersiz çay ya da süt
Bir (ince belli) çay bardağı fındık (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındık mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)
Bol su ya da yeşil çay

Bir tabak zeytinyağlı barbunya ya da etli sebze yemeği
Lahana ya da karnabahar salatası (Çiğ ya da buğulanmış olabilir)
Bir su bardağı ayran ya da bir kase yoğurt

Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesi
Bir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)
Şekersiz çay ya da bir fincan Türk kahvesi
Nescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak

Balık ızgara (Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir)
Bir tabak pilaki
Roka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)
İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

ÇARŞAMBA
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)
2-3 adet tatlı kırmızıbiber
Yeşil çay ya da sevilen bitki çayı
Bir çay bardağı (ince belli) Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)
Bol su ya da bitki çayı

Bir bardak zeytinyağlı taze yeşil fasulye
3-4 adet ızgara köfte
1 kase yoğurt
Turp ve havuç rendelenerek hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)
Bol su veya ayran

Bir elma ya da armut
1 kase yoğurt

3-4 kalem kuzu pirzola ya da avuç içiniz kadar bonfile ızgara
Zeytinyağlı enginar ya da bir tabak taze bakla
Mevsim salatası ve bir tatlı kaşığı keten tohumu

PERŞEMBE
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş peynirli omlet
8-10 adet tuzsuz zeytin
1-2 adet çarliston yeşilbiber ya da 1-2 adet salatalık
Taze maydanoz ve kırmızıbiber
Yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)
Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı

Öğle yemeği (12.00- 13.00)
Bir avuç kadar dana bonfile ya da 3-4 kalem kuzu pirzolası
Bir tabak zeytinyağlı pırasa
5-6 adet minik domates
Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
Bol su

Bir ufak portakal veya mevsim meyvesi
Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)

Balık ızgara, kırmızı kuru soğan, dilimlenmiş turp ve roka
Buğulanmış Brüksel lahanası ve rendelenmiş havuç ya da lahana salatası
Bir tabak piyaz ya da zeytinyağlı barbunya

CUMA
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş omlet
8-10 adet tuzsuz zeytin
Bir avuç içi kadar peynir
Taze maydanoz, tatlı kırmızıbiber ve 1-2 adet salatalık
Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)
Bol taze limonlu su ya da bitki çayı

Bir porsiyon şiş kebap (Yanında pide, pilav ve patates yenilmeyecek)
Taze yeşilbiber, domates, turp, maydanoz, soğan ve sumak
Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
Bol su ya da ayran

Bir elma ve avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış)
Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay

3-4 kalem kuzu pirzolası
Mevsim salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
Zeytinyağlı enginar ya da yoğurtlu semizotu salatası

CUMARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
Pastırmalı yumurta
8-10 adet tuzsuz zeytin
Bir avuç içi kadar peynir ve taze maydanoz ya da nane ile birlikte
Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Bir porsiyon bonfile ızgara
Taze yeşilbiber ve domates ya da kuru soğan
Yoğurt, semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağı
Bol su veya ayran

Bir ufak boy portakal veya elma
Şekersiz yeşil çay

Balık ızgara
Dilimlenmiş beyaz turp
Bol roka, domates ve taze yeşil soğan ile hazırlanmış salata (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

PAZAR
Kahvaltı (08.00-09.00)
Peynirli omlet ya da pastırmalı yumurta
8-10 adet tuzsuz zeytin
Tatlı kırmızıbiber, domates ve salatalık
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Öğle yemeği (12.00-13.00)
Bir tabak kuru fasulye, bonfile veya biftek (bir avuç içi kadar) (Yanında pilav ve patates yenmeyecek)
Bir adet kuru soğan
Çoban salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
Bol su

Bir avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmuş ve mümkünse yeni kırılmış)
Şekersiz çay

Balık ızgara
Taze yeşil soğan, bol roka ve domates
Közlenmiş taze kırmızıbiber

ÖNEMLİ NOT: Her gün akşam saat 19.00-20.00’den sonra meyve dahil hiçbir şey yenilmemeli; bol su, ayran sut ıcılebılır.

Lıght urunler tuketmek yok kızlar.?

Soru : Kolay gelsin Canan hanım. Yazdığınız kitap için çok teşekkür ederim size. Sağlıklı kilo verdiğimi ve verdiğim kilonun yağlardan gittiğini görmek çok büyük bir keyif. Size sormak istediğim bir soru var. Acaba light süt,peynir, yoğurt tüketmemizin sakıncası var mıdır ?

Cevap : Teşekkür ederim, Bütün tükettikleriniz doğal olan, süt, yoğurt ve peynir olması gerekkiyor. Light gıdaların hepsi işlenmiş gıdalardır. Sağlıksızdır. diyet yazan her türlü yiyecek ve iiçecekten uzak durmalısnız. Prof. Dr. Canan E Karatay

Eklentiler

• $cagla%20sikel14.jpg
    24,5 KB · Görüntüleme: 66
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…