- 19 Ekim 2009
- 77
- 0
karatay yasam sekline baslayali 40 gün oluyor tam..ve bu 40 günde verebildigim kilo sadece 2 kilo...herseyi eksiksiz yapipta bu kadar az kilo vermek sinir bozucu birsey...
hani daha önceki zamanlarda yaptigim baska kilo verme yöntemlerini yapsaydim eger 4 kilo rahat verirdim 40 günde..cünki her insan kendi vucudunu taniyor nede olsa...ve bu benim yasadigim problemi yasayan bir süre insan var ve ayni dertten muzdaripler...
ve malesef bir careside yok gibi...her nekadar bu yeme seklini, yasam seklim haline getirsemde, kabul edip benimsesemde, icime sindirip ömür boyu devam ettirme kararim olsada yinede bilinc altinda kilo vermek var !! karatay beslenme sekline hayran oldum adeta asik oldum diyebilirim...ama gel görki bilinc altinda kilo verme olayini asamiyorum..
cünki kilo verme beklentisi ile basladim zaten!!! kilo sorunum olmasaydi eger benim,karatayi görmez belkide dikkatimi bile cekmezdi yani!! buda neymis diye bakmazdim bile belkide!!!!!
bu yeme sekli ile rahatim mutluyum hersey yolunda ac degilim enerjigim hersey bu kadar iyiyken neden bilinc altindaki kilo verme olayini asamiyorum bilmiyorum!
ve bir süre kadinda ayni seyi yazmis burda okudum...ve anladimki cok kilolu insanlar rahat sekilde kilo veriyorlar karatay yeme sekli ile....ama 5-10 kilo fazlasi olanlar icin kilo vermek cok cok zor gözüküyor bu yeme sekli ile...tüm gecmis yazilara okudugumda kilo oranlarina baktigimda sonuc bu cikiyor... ve kendimdede 40 gündür yasadigim sorun aynisi!
5-10 KILO FAZLASI olan insanlar azimsanamayacak kadar cok hemde...yani hepimiz obez yada 40-50 kilo fazlasi olan insanlar degiliz sonucta!
ve engelleyemedigim bilinc altindaki KILO VERME dürtüsü cok baski yapmaya basladi bende!! sinir bozucu bir durum!!
yazim yanlis anlasilmasin lütfen..halen karatayciyim ve devam ediyorum ve sonuna kadarda devam edicegim INSALLAH...sadece sizlerle bilinc altimda engelleyemedigim bu GERCEGI paylasmak istedim! her ne kadar hayran olsamda bu yeme yekline ortada birde böyle bir gercek var gördügüm ve yasadim gercek! bunu sizlerle paylamask istedim sadece...
yani sonuc olarak CANAN HOCA bastan dogruyu söylemis zaten...bu diyet degil bununla cok az kilo verirsiniz diye! sayet 5-10 KILO fazlaniz varsa bu yeme sekli ile kilo verme olayi malesef minumumlarda...zar zor verilebiliyor! birebir yapsanizda denilenleri durum bu!
faydali yaglar,omega 3 ler, D vitamini kalsiyum vs.vs. hersey birebir olsada 5-10 kilo fazlasi olanlar icin bu yeme sekli umut vaad etmiyor! ediyor ama cok uzun vadede umut vaad ediyor...yani benim 5 kiloyu vermem 3 ay belkide 4 ay sürecek gibi gözüküyor...gidisattan bu sonuc cikiyor...
ama bu yeme sekli ile özzelikle 5-10 kilo fazlasi olanlar; cok asiri kilo veremesenizde,gayet dinc lesiyoor ve yasam standartiniz ve uyku kaliteniz yükseliyor..gercek manada SAGLIKLI oluyorsunuz...bizler icin en büyük getirisi bu!
yani sonuc olarak bilinc altindaki kilo verme olayini eger bastirabilirsek hatta yok edebilirsek, uzun vaadede hem kilo veriyor hemde saglikli oluyoruz karatay ile...ama cok cok cok cok sabir gerektiyor buda...
ben ve benim gibi olanlar icin COK COK SABIR ve kilo verme piskolojisinide atlatabilmeyi diliyorum! ve yola devam karataycilar diyorum... yasadigim bu gercegi sizlerle paylasmak itiraf etmek istedim...:92:
Bence senin 5- 10 kilo fazlan yok. Aslında senin kilo fazlan yok. thickerindaki BKİ ni doğru girdiysen sen zayıf bile sayılırsın. BKİ 18.5 dan küçük olduğunda zayıf kategorisinde sayılıyorsun.
BKİ
18.5 kg/m2 altında olanlar zayıf
18.5-24.9 kg/m2 arasında olanlar normal kilolu
25-29.9 kg/m2 arasında olanlar fazla kilolu
30-39.9 kg/m2 arasında olanlar obez(şişman)
40 kg/m2 üzerinde olanlar ileri derecede obez olarak tanımlanırlar