Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

teşekkür ederim uyarılar için..
ancak ben çalışıyorum akşamlarıda(gelecek haftadan itibaren) okula gidiyorumm.
eve gelmem akşam saat 9.30u buluyor..
bu durumda günlük sütleri,çırpılmış ayranları çantamda taşımamın imkanı yok..
evde olduğumda söylediklerinizi uygulamaya çalışıcm ama dışarda olduğum günler bunu yapmam pek mümkün gözükmüyor..
peynirin ve zeytininde tuzunu alıyormuusnuz peki..
kaşar peyniride yemiyosunuz öyle ise
kaya tuzu marketlerde satılıyr aslında

herşeyi normal alıyoruz.ben peynır ve zeytını bazen geceden yıyecegım kadar ayırıp suya koyuyorum tuzu gitsin diye,az da olsa faydası oluyor.tüm peynirler serbest,kaşar da dahil.kaya tuzu hangi markette var,benım de almam lazım?

akşam 9:30 da evde olduguna göre soyle yapabılırsın,sabah güçkü kahvaltı,öglen normal bır yemek ekmeksız,akşam işten cıkmadan once bır avuc cerez,yanında yogurt,1-2 kuru kayısı.bu yeterlı olacaktır,hem hafif bir öğün hem de zihin acıklıgı verır okulda.zaten eve gelip 1 saat ıcınde yatıyorsundur,o saatte birşey yeme

ben de çalışıyorum, okuldayken kuru kayısı,cevizle geçiştirmeyi düşünüyorum, öyle de yapmıştım geçen sene
marketteki kaya tuzu da kimyasal, arkadaşlar daha bilgili bu konuda. ben tam bilmiyorum.
zeytini suda bekletiyorum tuzu çıksın diye ama peynir için okumadım öyle bişey.
doğal peynir olmalı diyo, yağsız da olmıcak.
kaşar da yeniyo sanırım yağlı olması sorun değil, yine de arkadaşlar bi cvplasın bunları ben tam bilemedim

kuru meyve,süt ve ayran okulda iyi oluyor gerçektenn..
ben birde kepekli sanviç yerdim ama,bunu yapamıcam sanırsam artıkk..
bakalım devam edebilirsem:97:

sonunda benim de cizelgem vaaar :)

çok güzel olmus.valla cizelge bana yardımcı oluyor,daha kolay aklımda tututorum arkadasları,keşke herkes yapsa

Yapma kaçamak yapma.
Bak ne güzel kilo verdin boşa gitmesinler.
Sonra da gel bize, işte irade yemedim nanikk yap :KK1:

begendımmm:KK1:ah şu begen butonunu nıye kaldırdılar ki

canım üşenmekle ilgili bir sorunum yok..
sadece şartların uygun olmaması durumu var..
örneğin yemekhanedeki yemekelri çok yağlı bulduğumdan hiç yemekhanede yemem.
akşama kadar işte çalışıp,akşamda okula gidip ardından eve gelip yarının yemeklerini pişirir ve işyerinde yiyecek yemeklerimi hazırlarımm.

bu diyette kebap da serbest,oglenlerı bu tür seyler yiyebılırsın,ıskender bıle.ekmeksız ama.evden yemek getiremedigin durumlarda dısarda bunları yıyebılırsın

herşeyi normal alıyoruz.ben peynır ve zeytını bazen geceden yıyecegım kadar ayırıp suya koyuyorum tuzu gitsin diye,az da olsa faydası oluyor.tüm peynirler serbest,kaşar da dahil.kaya tuzu hangi markette var,benım de almam lazım?

akşam 9:30 da evde olduguna göre soyle yapabılırsın,sabah güçkü kahvaltı,öglen normal bır yemek ekmeksız,akşam işten cıkmadan once bır avuc cerez,yanında yogurt,1-2 kuru kayısı.bu yeterlı olacaktır,hem hafif bir öğün hem de zihin acıklıgı verır okulda.zaten eve gelip 1 saat ıcınde yatıyorsundur,o saatte birşey yeme

hangi marketten aldığımı hatırlamıyorum ama turşu kurmak için aldırmıştım eşime geçen yıll.
bir poşet hala varr..
kayınvalidem yemeklere hep kayatuzu kullanır..
bende sakladığım yerden çıkarim bari.
peyniri tuzu ile yemeye devam yani.
benim ayranımda tuzlu olacak maleseff..
okadarcık olsunn ne edeyimm..
inş dediklerini denicemm..

birşey itiraf edeyimm.
bugün hiç acıkmadım zatii.
toplamda 1,5 küçük dlm ekmek yemiş olama rağmen gayet iyiyimm.
işin sırrı sabah yapılan kuvvetli kahvaltı sanırsamm..

hangi marketten aldığımı hatırlamıyorum ama turşu kurmak için aldırmıştım eşime geçen yıll.
bir poşet hala varr..

birşey itiraf edeyimm.

Kesinlikle işin sırrı bu.
Bu sabah ben o kahvaltıyı yapamadım hemen acıktım.
Öğlen yumurta yaptım öyle olunca.

ben çıkıyorum arkadaşlarr mesaimm bitti nihayet..
haftasonları burda in cin top oynuyordur ..
ben haftasonalrı giremiyorumm.
Allah nasip ederse pazartesii diyetimi bozmamış bir şekilde aranızda olmak dileğiyle..
esen kalın......:KK3::KK3:

bir poşet hala varr..

birşey itiraf edeyimm.

kayatuzu kristal saydam olacakmıs.burdaki arkadaslar marketlerde olan değil diyor,orjınal olanın yarım kilosu 30 tl imiş.kayınvalidenın kullandıgı bu kadar pahalı değildir heralde.salamura yapılandan benım evde de var ama o değil.kayatuzu çankırıdan cıkarılıyormus,o bolgeden bır tanıdıkla aldırmak lazım galiba:26:

acıkmadıgın ıcın :KK9::KK9::KK9::KK9:bak ekmeği de bosu bosuna yedın.ekmeksiz yaşayamam diye sartlama kendini,birkaç günde alışılıyor

Arkadaşlar herkesi tebrik ediyorum? 1.olmuşum çok mutlu oldum :KK66::KK66::KK66: kılo konusunda kendınıze haksızlık etmeyın bu konuda zelısce arkadasımızın bır yorumu cok guzel :KK71: Uzmanlar 15 günde bir kere, hatta mümkünse hiç tartılmayın diyorlar. İncelmenin %70 sabır, geriye kalanı ise azim yani her ne olursa olsun devam etmektir. Vücudun kendisi için en iyi olanı uygular canım, bunu unutma. Ama biz bilinçli zihnimizle onu anlamıyoruz.
Vücudun o 2.5 kg fazla suyunu bırakmış, bakmış susuz kalmış tekrar su toplamış canım. Ben hatırlıyorum incelme maceramda 3 hafta çok sıkı diyet ve spor yaptığım halde kg vermemiştim, 3 haftanın sonunda baktım ki kg da eksilmediğim halde beden olarak bir beden küçülmüşüm, meğer o ara vermelerde vücut yağ yakımını durduruyor ama kolejen salgısını arttırarak vücudu sıkılaştırıyormuş. Yani sarkma ve sünmeleri önlüyormuş canım. Dönem dönem kg almış görüneceğiz, dönem dönem uzun bir süre kg da veremiyeceğiz ama buna üzülmek değil sevinmek gerekir. Bedenimizin bir bildiği vardır canım ona güven..
Aynı şeyi ben de yaşadım, ilk bir kaç günden sonra 4.5 kg verdim, daha sonra aldım, şimdi halen o kg ya gelmedim. Zaten öyle bir kaç günde 3 kg yağdan gitse ölünle bile sonuçlanır canım... Ve bir de karaciğer kendini korumak adına sürekli yağ üretir... Kendimizi kasar, sürekli tartılırsak bu stres yaratır ve metebolizmayı en çok yavaşlatan unsur, str?es :KK71: Tesekkurler zelısce. Paylasalım kendı dıyet gunlugumuzu beraber olusturalım kı daha kolay motıve olalım,tum enerjımızı ınmek ıstedıgımız kıloya ve saglıklı bedene verelım,yazalım lımıtsız yazalım kı cıksın aklımızda zaten stoklu bulunan karbonhıdrat ve sekerler,tartıya degıl akıl tartımıza bakalım,acıktıgız zaman ellerımız tıtrıyor mu? .(Aksam saat sekızden sonra yersek ılerıde tıtreyecek yemeyelım ayran sut ıdare edelım hele meyve asla aksam saat sekızden sonra yenmeyecek,ben bes aaydır taze meyve yemıyorum bıber de bıle C vıtamını var.) Ara ogunler arası acıkmamamız lazım acıkıyor muyuz?(Bu gecıcı bır durum,seker bagımlılıgımız zamanla azalacak.) Uc ogun zamanla ıkı ogune ınıyor zaten. Formda kımseler gordunuz mu sorun onları kutlayın ne yedıklerını anlamaya calısın,ben genelde oyle yapıyorum ,meyve yemıyorlar bırcogu,aksam yemegını mumkun oldugu kadar erken tuketıyorlar(Konya ovası gıbı bır gobek ısteyenler :KK66: bu ayrıntı cok onemlı.Davette fılan tabakları reddetmeyın,alın oynayıp oynayıp bırakın derım,reddedınce butun dıkkatlerı cekersınız..Sekerın her turlusunu hayatınızdan cıkarabıldıgınız olcude saglıklı bır zıhıne sahıp oluyorsunuz maalesef seker bunamaya bıle sebep oluyor bu nedenle seker kaynagı olan meyvelere sempatı gostermeyın,hatta saf seker olan alkole bıle ,ıllakı boyle ıstekler olbılır hoca saf seker olan alkolun alternatıfı. Olarak sıya cekırdeklı kuru uzumu vermıs tuketebılırsınız rahatlıkla dıyor,butun dıyetlerı sekteye ugratan en onemlı hadıse seker,yanı meyve yanı saf seker(alkol) affetmeyın bunları,unutmayın patlıcada bıle seker var ve seker karacıgerın dusmanı,yanı yemezsenız bunlardan fondoterlere pudralara ıhtıyac duymazsınız,benım gunes lekesı sandıgım lekeler kayboldu ya yıllardır ozon tabakasını sucluyordum,ayda doksan cıkolata ve onbes kılo meyve tuketen bırı olarak.her turlu sekerlı ıcecek yok bu dıyette meyveler posalı olarak tuketılecek ıllakı yenılecekse lutfen suyunu cıkarttırmayın hızla kana karısıp bır saat sonra sızı acıktırırlar,lıght urunler yok,lıght col,bıskuvı,dıyet bıskuvı yok yenılmeyecEk,paylasın paylasımlar kronık kabızlıgı engellıyor yazın yazabıldıgınız kadar.Ben hayatımda boyle dıyet gormedım yapmadım,kılolar gıdıyor eskıden bedenımı artmut tıpı falan sanardım ,yok ya gıdıyorlar ıncelmeyen yerlerde gıdıyor artı. Sarkmak yok cunku deformasyona sebep olan omega3 eksıklıgı yok bu dıyette,uyun verılenlere tuketın fondup fondup ne dıyorsa unutmayın fondotenle pudrayla ısınız kalmayacak .:KK71:Kullandıgınız ılac varsa zamanla rafa kalkacak.:KK71:,oyle oluyor zaten,kabızım dıyeler cok yuruyun aktıf olun,susmayın paylasın.:KK66::KK66: Tekrar tesekkurler herkese.:KK66:

kahvaltı cidden çok ama çok etkili. ben misal ilk 3 gün kahvaltıda sadece ceviz ve kuru meyve yemiştim. acıkıyordum öğlene kadar. şimdi iki gündür kahvaltıyı tam da hocanın dediği şekilde yapıyorum sadece 2 yerine 1 yumurta yiyorum çünkü maalesef sevmiyorum yumurtayı çok. ama inanılmaz güzel tutuyor. hiç acıkmıyorum.

hepinize ii haftasonları. benim de mesai bitti. haftasonu misafirim var evde. artık onlari da karatay menüleriyle beslicem. mangalda karides şiş, kuzu şiş ve tavuk şiş yapmayı düşünüyorum. bir de hellim kebabı öğrendim onu deneyeceğim. güzel olursa paylaşırım burada. epey güzel geldi bana çünkü.

kahvaltı cidden çok ama çok etkili. ben misal ilk 3 gün kahvaltıda sadece ceviz ve kuru meyve yemiştim. acıkıyordum öğlene kadar. şimdi iki gündür kahvaltıyı tam da hocanın dediği şekilde yapıyorum sadece 2 yerine 1 yumurta yiyorum çünkü maalesef sevmiyorum yumurtayı çok. ama inanılmaz güzel tutuyor. hiç acıkmıyorum.

hepinize ii haftasonları. benim de mesai bitti. haftasonu misafirim var evde. artık onlari da karatay menüleriyle beslicem. mangalda karides şiş, kuzu şiş ve tavuk şiş yapmayı düşünüyorum. bir de hellim kebabı öğrendim onu deneyeceğim. güzel olursa paylaşırım burada. epey güzel geldi bana çünkü.

sana da iyi haftasonları canım.menü gayet güzel olcak galiba,bizdemi haftasonu misafir gelsek sana?:KK1::KK1:hellimin her şeyi güzel olur eminim,afiyet olsun:KK56:

bugunku menüm:

sabah:
2 kayısı kıvamlı yumurta
1 avuc ıcı köy peynırı
8 zeytın
cok az salata
1/2 cay brd badem
5 kuru kayısı

ara:2 kk tahın helvası(canım sıkkındı,belli oluyormu:KK9:yine de acıktırmadı,akşama kadar)

akşam:eski kaşarla 2 yumurtadan omlet
domates salatası
2 brd ayran

(kızım hasta oldugundan yemek yapmaya vaktım olmadı,bol yumurtalı bır menu oldu mecburen:KK76:)

bugunku menüm:

sabah:
2 kayısı kıvamlı yumurta
1 avuc ıcı köy peynırı
8 zeytın
cok az salata
1/2 cay brd badem
5 kuru kayısı

ara:2 kk tahın helvası(canım sıkkındı,belli oluyormu:KK9:yine de acıktırmadı,akşama kadar)

akşam:eski kaşarla 2 yumurtadan omlet
domates salatası
2 brd ayran

(kızım hasta oldugundan yemek yapmaya vaktım olmadı,bol yumurtalı bır menu oldu mecburen:KK76:)

Ben karataydan sonra bildiğin polyana olup çıktım.:KK1:
Şimdi ki önceden olsa fırsatın olmasa ne yapardın?
Ekmek arası.
Makarna.
Dışarıdan bir şeyler.
Oysa şimdi hemen sağlıklı bir şekilde yumurta.
Daha ne olsun.
Helva da nazarlığımız ..

bir poşet hala varr..

birşey itiraf edeyimm.
NEDEN HİMALAYA KRİSTAL TUZU

Ülkemizin tuz kaynakları varken neden Himalaya Kristal Tuzu. “Himalaya kristal tuz ile kaya tuzu arasındaki fark nedir” sorusu son günlerde en sık karşılaştığımız sorular arasına girdi.
Kaya tuzu ile kristal tuz şekil benzerliği kadar oluşturduğu mineraller açısından da aralarındaki fark ilk bakışta pek önemli sayılmayabilir. Önemli olan Bu tuzların oluşma biçimi oluştuğu bölgedeki doğal koruma ve kaynaktan çıkartılma şeklindedir.
Himalaya Kristal Tuzu milyonlarca yıl çok yüksek basınç altında kristalleşmiş, yüksek basınçla kristalleşen bu tuzlar yoğunlaşarak oldukça ince bir yapıya dönüşmüştür.
Himalaya kristal tuzunun İnsan vücudunda hücre içerisine hiçbir zorlanma olmadan girebilmesinin bu ince yapısından dolayıdır.
Kristal Himalaya tuzu ile Kaya tuzunu kıyaslamak için en güzel örnek taş kömürü ile elmas arasındaki farktır. Taş kömürü ile Elmas’ da özünde aynı şeydir ve her ikisi de kimyasal açıdan aynı minerallerle sahiptirler. Fakat çıkarıldıkları kaynak farklıdır. Elmas Kristal himalaya tuzunda olduğu gibi çok yüksek basınç altında yoğunlaşarak sertleşmiş ve saydamlaşmıştır. Taş kömürü hepimizin bldiği gibi saydam değil kara dır. Kaliteli taş kömürlerinin daha parlak olduğu ve en kaliteli kömürü elimize aldığımızda kömürün karalığının elimize bulaşmadığını gözlemlediğimiz gibi Gerçek Himalaya tuzunda da bunu gözlemletebiliyoruz.
Kaya tuzu ile Kristal tuz arasındaki fark taş kömürü ve elmas arasındaki fark gibidir. Kaya tuzu oldukça kaba bir mineral yapıya sahip olması nedeniyle hücreye girmesi zordur. Renk olarakta Himalaya tuzunda gördüğümüz şeffaf veya süt rengini kaya tuzunda göremeyiz. Kaya tuzu genelde kirli beyaz, esmer, gri ve ender olarak ara sıra saydamdır.
Kristal Himalaya tuzu İki kıtanın tektonik hareketinden dolayı birbirine yüklendiği yerdeki yüksek basınç ile oluşmuştur. Doğada var olan birçok güzel tesadüf gibi iki kıtanın tektonik hareketi İnsanlara doğal tuz için yardımcı olmuştur. Himalaya kristal tuzun oluşumundaki bu doğal tektonik hareket tesadüfünün günümüzde insan sağlığı için önemini bilim adamları söylemlerinde kullanmaktadırlar.
Suyun aksine, tuz kubik bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte tuzu özel kılan, değişkenliği, dönüşüm becerisidir. Tuz suda çözülebilen tek kristaldir.
Suya bir kaya kristali koyarsak, yapısını koruyacaktır; suya titreşimlerini aktarabilmesine rağmen, aynı kaya kristali olarak kalacaktır. Bir bardak suya tuz kristali koyarsak , çözünür. Sole adı verilen ürün, ne tuz nede sudur, tamamen yeni birşeydir. Sole’yi kaynatırsak, tekrar tuzu elde ederiz. Bu değişkenlik tuzun karbonhidratlarının, proteinin veya yağın aksine bedenlerimiz tarafından neden metabolize edilmemesinin sebebidir. Tuz moleküler yapısının aksine her zaman iyonikleşmiş halde bulunur.

Tuzun İşlevleri
Tuzun özgün nitelikleri, bedenlerimizde hayati işlevleri üstlenmesini mümkün kılar. Ozmosiz, hücre metabolizmasının temeli hücrelerdeki tuzun konsantrasyonuyla özel olarak düzenlenmektedir. Tuz tüm bedensel aktivitelerimizde rol oynar. Her düşünce, her hareket, tüm eylemlerimiz beynimiz ve merkezi sinir sistemimiz tarafından yönlendirilmektedir. Sinir lifleri sadece tuzun içindeki sodyum ve potasyum var olduğunda mesajları aktarabilirler. Tuzun iletkenliği şu deneyle kolaylıkla gösterilebilir. Bir lambaya bağlı ve saf suya batırılmış olan elektrik devrelerinin iki ucu da bozulmuştur. Lamba yanmaz, su iletimde bulunmadığı için suya biraz tuz eklenirse, lamba hemen yanar. Bu sonuçta tuzun insan organizmasındaki işlevini görselleştirebilir. Sadece yeteri miktardaki tuzla bedenlerimiz düzgün biçimde işler.
osmoz
Yukardaki resimde bir hücreden diğerine doğru akan osmozun/geçişimin şematik temsili, tuzun konsantrasyonundaki farklılıkları dengeler.
Yukarıda Tuzla ilgili yazılan bilgileri aktarırken ne tür tuzdan bahsettiğimizide açığa çıkartmak gereklidir. Yakın zamana kadar, tüm haberler sağlığımızın tuz tükettiğimiz için olumsuz biçimde etkilendiği hakkında uyarılarda bulunuyordu. Bununla birlikte, normalde tat vermek için kullandığımız tuz aslında tuz değildir, sadece sodyum ve klorür bulunduğu kimyasal bir üründür. Doğal tuz, bununla birlikte elementler çizelgesindeki tüm elementleri içerir. tüm yaşamın kaynağı olan ilkel okyanus çorbasından ilkel zamanlardaki suda çözünmüş olan Dünya’nın tüm bileşenlerini, Tuz için sıradaki tüm referanslar, tüm mineralleri ve eser elementleriyle orjinal, saflığı bozulmamış tuza aittir. Berraklık nedeniyle, sodyum klorüre sofra tuzu adı verilmiştir.

Himalaya kristal tuzu insan sağlığı için neden önemlidir? Dünyada yaşamı su ve tuza borçluyuz. Su ve tuzun kalitesi de insan sağlığını çok derinden etkiler. Eğer biz, sağlıklı yaşamak istiyorsak, su ve tuzu gerektiği miktarlarda ve kalitede almak zorundayız. Bugün ne içtiğimiz suyun ne de yediğimiz tuzun kalitesi hakkında bir bilgimiz yoktur. Oysa su ve tuz insanoğlunun en önemli, vazgeçilmez ve hiçbir maddeyle değiştirilemez bir besin kaynağıdır. İnsan su ve tuzu gerekli miktarlarda ve kalitede almadığı zaman, yaşlanmayı hızlandırarak metabolizma bozukluklarına sebep olur. Bugün dünyayı saran ve çağın hastalıkları olarak adlandırılan, yüksek tansiyon, astım, kanser ve diğer nice hastalıkların asıl sebebi, yaşamın vazgeçilmez bu iki maddesinin gerekli miktarkarda ve kalitede alınmayışıdır. Yapılan en son bilimsel araştırmalara göre, insan sağlığı için en kaliteli tuzun Himalaya kristal tuzu olduğunu göstermiştir. Himalaya kristal tuzuyla yapılan üç aylık bir tuzlu su kürü sonucunda, insanların bütün metabolik olaylarının doğal seviyesine ulaştığı ve hastalıklardan kurtulduğunu göstermiştir.
Bana göre bu açıklamalar yetersiz. Okuduğum kitaplarrdan anladığım kadarıyla, bu tuzun yapıtaşı çok küçük olduğu için hücre zarını delip geçebiliyormuş, diğer tuzların yapıtaşı büyük olduğu için hücre zarını delip geçemiyormuş. Tuz iletkenlik vazifesi görüyormuş, o sayede hücre su alabiliyormuş. tuz olmazsa hücreye su geçişi sağlanamıyormuş. Kullandığımız tuzlar sayesinde ve içtiğimiz kalitesiz sular sayesinde yaşlanmalar ve hastalıklar geçekleşiyormuş. Piyasadaki tuzlar tuz değilmiş, diğerlerinin de yapı taşları büyük olduğu için faydası olmuyormuş, bir de kemiklerde birikerek kireçlenmelere sebep oluyormuş.
Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.
Sevgiyle kalalım...

Ben karataydan sonra bildiğin polyana olup çıktım.:KK1:
Şimdi ki önceden olsa fırsatın olmasa ne yapardın?
Ekmek arası.
Makarna.
Dışarıdan bir şeyler.
Oysa şimdi hemen sağlıklı bir şekilde yumurta.
Daha ne olsun.
Helva da nazarlığımız ..

canımsınnn:KK54::KK54:vallahi dogru soyluyorsun,makarnayla bıle ugrasmazdım,ekmek arası yerdım sonra gece bır daha acıkırdım,çikolata falan yerdım.ıyyy kiloları nasıl aldıgım ortaya çıkıyor işte.bırde buraya menulerı yazmak cok dızgınlıyor insanı.5 gundur koca paket çıkolata duruyor karsımda,buraya yazmayacak olsam belki bı tane atardım agzıma,şimdi misafirler ve oğlumun bıtırmesını beklıyorum kutuyu:KK9:balık yıyemıyorum ilçede yok,ton balıgı zaten yasak e ben ne zaman yiycem tahın helvasını dimi,arada götürüyorum işte:KK1:saka bır yana ,onun paketi bitse de kurtulsam ,bi daha almayacam ya,diyetım bozuluyor onun yüzünden:KK76:

haftasonu eksiklerimi tamamlamalıyım,kuru kayısı,ceviz,ve fıstıgım bitti.bırde canım pastırma ıstıo ne zamandır,bulamıyom buralarda ya,oturup kendım yapcam sonunda valla:KK52:

canımsınnn:KK54::KK54:vallahi dogru soyluyorsun,makarnayla bıle ugrasmazdım,ekmek arası yerdım sonra gece bır daha acıkırdım,çikolata falan yerdım.ıyyy kiloları nasıl aldıgım ortaya çıkıyor işte.bırde buraya menulerı yazmak cok dızgınlıyor insanı.5 gundur koca paket çıkolata duruyor karsımda,buraya yazmayacak olsam belki bı tane atardım agzıma,şimdi misafirler ve oğlumun bıtırmesını beklıyorum kutuyu:KK9:balık yıyemıyorum ilçede yok,ton balıgı zaten yasak e ben ne zaman yiycem tahın helvasını dimi,arada götürüyorum işte:KK1:saka bır yana ,onun paketi bitse de kurtulsam ,bi daha almayacam ya,diyetım bozuluyor onun yüzünden:KK76:

haftasonu eksiklerimi tamamlamalıyım,kuru kayısı,ceviz,ve fıstıgım bitti.bırde canım pastırma ıstıo ne zamandır,bulamıyom buralarda ya,oturup kendım yapcam sonunda valla:KK52:

Artık kaçamaklarımız bile düzenli.
Helva, biraz kalorisi var ama karşılığında yararı var.
O yediğimiz çikolatalar gibi boş yağ değil.
YApma yapma hiç kaçamak, artık sağlıklı ve mutlu olacağız biz.
BAdem benim tatlı isteğimi çok alıyor.

PAstırmayı acabba internette bir baksan da sipariş mi versen canın o kadar istediyse ?

karatay diyetini destekleyen bir yazı.amaç zayıf değil sağlıklı olmak

Estetik Rehberi

Zayıf Olmak Karın İçi Yağlanmayı Engellemiyor!

Zayıf olmak 'metabolik sendromu' tetikleyen karın içi yağlanmayı engellemiyor!

Genelde normal kilolu kişilerin sağlıklı oldukları düşünülür. Çoğu zaman durum gerçekten de böyledir. Ancak zayıf olmak ya da normal kilolu olmak hastalanma riskinizi azaltmaz. Bunun nedeni kilonuz normal olması halinde bile karın içi yağlanmasının oluşabilmesi. Karın içi yağlanma ise kalp krizi, felç gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir! Kadıköy Şifa Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Özışık karın içi yağlanmanın tehlikelerini ve alınabilecek önlemleri anlatıyor!

Bilimsel araştırmalar karın içi yağ dokusunun başta yüksek tansiyon ve prediyabet (gizli şeker) olmak üzere damar sertliğine (dolayısıyla kalp krizi, felç gibi ciddi sağlık problemlerine) zemin hazırlayan dolaşım ve metabolizma bozukluklarının asıl nedeni olduğuna işaret ediyor. Nedeni ise buradaki yağ dokusunun vücudun diğer bölgelerindeki yağ dokusundan farklı olarak birçok hormon ya da hormon benzeri madde üretmesi.

Adeta "hormon üreten bir organ" gibi davranan bu yağ kütlesinin miktarını ölçerek sağlığı ve yaşam kalitesini tehdit eden hastalıklardan korunmak mümkün!

ABD’deki Mayo Klinik’ten bir grup biliminsanı tarafından yürütülen ve sonuçları geçtiğimiz yıl yayımlanan bir araştırmaya göre vücut kitle indeksi normal olan (yani, fazla kilolu veya obez kabul edilmeyen) erişkinleri, eğer vücutlarındaki yağ oranı yüksekse, ciddi sağlık problemleri bekliyor olabilir.

Aslında bu durum, tıpkı kolesterolü normal sınırlarda olduğu halde kötü kolesterolü (LDL) yüksek ya da iyi kolesterolü (HDL) düşük insanların kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskinin kolesterolü yüksek insanlara yakın olmasından pek farklı değil.

Menümü yazayım ..

1 Öğün :

- 1 zeytinli poğaça. ( Sabah erkenden dışarı çıktım, acıktım da ondan yemiş bulundum. Yoksa tahıl ürünleri yok )

2. Öğün:

- Biraz ciğerin üstüne 2 yumurta kırdım.
- 2 bardak ayran.

3. Öğün:

- 1 kase keten tohumlu yoğurt

Sıvı :

- 2 litre su
- Bir sürü bitki çayı, sayamadım.

Spor :

- 1 saat yürüyüş.

bugünkü menüm
1.öğün: 12:00
2 yumurta
1 lokma ekmek
1 avuçiçi peynir
Domates
1 gün kurusu

2.öğün: 18:30
1 tabak etli patlıcan(fırında)
1 büyük kase yoğurt

su 2-3 litre içtim.
sabah kendi yaptığım ekmek olunca dayanamadım bi lokma yedim, ceviz yemedim artık
spor: 1 saat tracy ile kol-bacak çalıştım

Son düzenleme:
X