Arkadaşlar herkesi tebrik ediyorum? 1.olmuşum çok mutlu oldum
kılo konusunda kendınıze haksızlık etmeyın bu konuda zelısce arkadasımızın bır yorumu cok guzel
Uzmanlar 15 günde bir kere, hatta mümkünse hiç tartılmayın diyorlar. İncelmenin %70 sabır, geriye kalanı ise azim yani her ne olursa olsun devam etmektir. Vücudun kendisi için en iyi olanı uygular canım, bunu unutma. Ama biz bilinçli zihnimizle onu anlamıyoruz.
Vücudun o 2.5 kg fazla suyunu bırakmış, bakmış susuz kalmış tekrar su toplamış canım. Ben hatırlıyorum incelme maceramda 3 hafta çok sıkı diyet ve spor yaptığım halde kg vermemiştim, 3 haftanın sonunda baktım ki kg da eksilmediğim halde beden olarak bir beden küçülmüşüm, meğer o ara vermelerde vücut yağ yakımını durduruyor ama kolejen salgısını arttırarak vücudu sıkılaştırıyormuş. Yani sarkma ve sünmeleri önlüyormuş canım. Dönem dönem kg almış görüneceğiz, dönem dönem uzun bir süre kg da veremiyeceğiz ama buna üzülmek değil sevinmek gerekir. Bedenimizin bir bildiği vardır canım ona güven..
Aynı şeyi ben de yaşadım, ilk bir kaç günden sonra 4.5 kg verdim, daha sonra aldım, şimdi halen o kg ya gelmedim. Zaten öyle bir kaç günde 3 kg yağdan gitse ölünle bile sonuçlanır canım... Ve bir de karaciğer kendini korumak adına sürekli yağ üretir... Kendimizi kasar, sürekli tartılırsak bu stres yaratır ve metebolizmayı en çok yavaşlatan unsur, str?es
Tesekkurler zelısce. Paylasalım kendı dıyet gunlugumuzu beraber olusturalım kı daha kolay motıve olalım,tum enerjımızı ınmek ıstedıgımız kıloya ve saglıklı bedene verelım,yazalım lımıtsız yazalım kı cıksın aklımızda zaten stoklu bulunan karbonhıdrat ve sekerler,tartıya degıl akıl tartımıza bakalım,acıktıgız zaman ellerımız tıtrıyor mu? .(Aksam saat sekızden sonra yersek ılerıde tıtreyecek yemeyelım ayran sut ıdare edelım hele meyve asla aksam saat sekızden sonra yenmeyecek,ben bes aaydır taze meyve yemıyorum bıber de bıle C vıtamını var.) Ara ogunler arası acıkmamamız lazım acıkıyor muyuz?(Bu gecıcı bır durum,seker bagımlılıgımız zamanla azalacak.) Uc ogun zamanla ıkı ogune ınıyor zaten. Formda kımseler gordunuz mu sorun onları kutlayın ne yedıklerını anlamaya calısın,ben genelde oyle yapıyorum ,meyve yemıyorlar bırcogu,aksam yemegını mumkun oldugu kadar erken tuketıyorlar(Konya ovası gıbı bır gobek ısteyenler
bu ayrıntı cok onemlı.Davette fılan tabakları reddetmeyın,alın oynayıp oynayıp bırakın derım,reddedınce butun dıkkatlerı cekersınız..Sekerın her turlusunu hayatınızdan cıkarabıldıgınız olcude saglıklı bır zıhıne sahıp oluyorsunuz maalesef seker bunamaya bıle sebep oluyor bu nedenle seker kaynagı olan meyvelere sempatı gostermeyın,hatta saf seker olan alkole bıle ,ıllakı boyle ıstekler olbılır hoca saf seker olan alkolun alternatıfı. Olarak sıya cekırdeklı kuru uzumu vermıs tuketebılırsınız rahatlıkla dıyor,butun dıyetlerı sekteye ugratan en onemlı hadıse seker,yanı meyve yanı saf seker(alkol) affetmeyın bunları,unutmayın patlıcada bıle seker var ve seker karacıgerın dusmanı,yanı yemezsenız bunlardan fondoterlere pudralara ıhtıyac duymazsınız,benım gunes lekesı sandıgım lekeler kayboldu ya yıllardır ozon tabakasını sucluyordum,ayda doksan cıkolata ve onbes kılo meyve tuketen bırı olarak.her turlu sekerlı ıcecek yok bu dıyette meyveler posalı olarak tuketılecek ıllakı yenılecekse lutfen suyunu cıkarttırmayın hızla kana karısıp bır saat sonra sızı acıktırırlar,lıght urunler yok,lıght col,bıskuvı,dıyet bıskuvı yok yenılmeyecEk,paylasın paylasımlar kronık kabızlıgı engellıyor yazın yazabıldıgınız kadar.Ben hayatımda boyle dıyet gormedım yapmadım,kılolar gıdıyor eskıden bedenımı artmut tıpı falan sanardım ,yok ya gıdıyorlar ıncelmeyen yerlerde gıdıyor artı. Sarkmak yok cunku deformasyona sebep olan omega3 eksıklıgı yok bu dıyette,uyun verılenlere tuketın fondup fondup ne dıyorsa unutmayın fondotenle pudrayla ısınız kalmayacak .
Kullandıgınız ılac varsa zamanla rafa kalkacak.
,oyle oluyor zaten,kabızım dıyeler cok yuruyun aktıf olun,susmayın paylasın.
Tekrar tesekkurler herkese.