Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

eskimasalcım eline sağlık.yalnız bırsey dikkatimi çekti,kilo veren herkes çakkıdı çakkıdı oynarken(sarıkafalardan bahsediyorum)biz saphirayla neden birbirimize sarılmısız:KK60::KK60::KK60::KK60:diyet kankası olduk galiba:KK19:

tüm kilo verenleri ve birincimiz gül ü tebrik ediyorummm:KK9::KK9::KK9::KK9:

Ay öyle ikinizi aynı sıraya yazıp & ( işaretin adını getiremedim aklıma. ) yapınca çok hoşuma gitti görüntüsü.
O yüzden sarılttım sizi birbirinize .. :KK1::KK1:
Ama söz bir dahakine seni bol bol oynatacağım. :KK1::KK1::KK66:
ÖZellikle dikkat et.

Öncelikle birinci olan gül63ü, sonra diğer arkadaşları kutluyorum. Herşeye sonuna kadar uyduğum halde kilom sabit kaldı, hatta hafta içinde bir ara almıştım, perşembe normale döndüm.
Omega3 e başlamıştım ben de, o da etkiledi mi acaba, kesinlikle hocaya sormak gerek...
Gerçi ben de hipotrioid var, buna rağmen ilk kez desteksiz kilo veriyorum....

Son düzenleme:
Bir haftadır sizi takip ediyorum..Anlatılanları anlamaya çalışıyorum..Burada bir arkadaşın günlüğünde yazdığı gibi yaptım yani saat 6-7 den sonra hiç bir şey yemedim..Bebeğim var emziriyorum diye gece 12-1 gibi acıktığımda bir bardak süt içtim..Bir haftada 500 gr verdim..Ama sabahları kepe ve çavdar ekmeği de yedim,yemeğin hemen üzerine dondurmamı da yedim..

Aranıza katılmak istiyorum ama kendime tam güvenemediğim için hala takip ediyorum..Şunu sormak istiyorum g.i si düşük meyvalardan yiyebiliyor muyuz?Hiç dondurma yiyemez miyim? Beslenmem hemen hemen sizinkiyle aynı ama ben iki öğün yiyorum..Çünkü gece geç yatıyorum ve geç kalkıyorum..Öğlen kahvaltı akşam yemeği ve bitiyor..Yardımcı olursanız sevinirm..:KK17:

tam anlamıyla okumadım ama daha önce göz gezdirdim..
mantığını az da olsa kavradımm..
dukandaki gibi çok karmaşık,bulunmayan yiyecek ürünleri yokk,nede olsa memleketimizn dru dimi.
eski sayfalarıda okuyorum zman zman zaten..
hemde birkaç haftadır okuyorumm.
grubu ilk defaduyup gelmedim.
bi süre takip ettim yanii..
neyse bakalım.
destek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler:KK71:

Emin ol kimse kötü bir niyetle bir şey yazmadı.
Her zaman istediğini sorabilirsin.
Bildiğimiz her konuda yardımcı oluruz.

[
Benimkiler hep tecrübe ile oldu.
YAnlış yapa yapa o yüzden paylaşayım.
Ben hazır ayran içiyordum.
Tabi tuz oranı da ona göre malum.
2 bardak ayran içtiğimde ertesi gün tartı da hep fazla çıktım.
Önce ona yormadım.
Sonra diğer faktörleri sabit tutup sık sık deneyince ondan olduğunu gördüm.
Ve artık üşenmeyip kendim çırpıyorum.

evde çırpıp içmekte problem yok ama hergün o çırpılmış şeyi işe taşımak bir hayli zor olacak benim içinn..
iyisimi ayran içmemek,eve gidince bol bol içerim:KK61:

dukan deneyimlerimizz sayfasını okur gibi hissettim kendimi..
kitabı okuyup gelin,kimsenin sorusuna cevap vermek zorunda değilizz deyip duruyorlarda ve hepsi birden ceza alıp ortadan yok oldular..
sizde soru sormayın bize dmek istiyorsunuz yani...
gerçekten üzücü...

Hayır canım, siz beni yanlış anladınız, aksine ben kitap almasanız bile veya alana kadar geçmiş sayfalardaki bilgileri okuduğunuzda bu SDBY alışkanlığını rahatlıkla uygulayabileceğinizi vurgulamak istemiştim. Hatta bir kaç arkadaşımız ,,bilseydik kitabı almazdık, forumdaki bilgiler gayet açıklayıcı, ibaresi kullanmışlardı.Ben bunu belirtmek istedim. Yoksa hepimiz de sorulan sorulara elimizden geldiğince cevap vermeye çalışıyoruz. Amaç birbirimize destek olmak, dolayısıyla da kendimize, yoksa bu forumda ne işimiz var ki..
Sevgiyle kalınız..........

Emin ol kimse kötü bir niyetle bir şey yazmadı.
Her zaman istediğini sorabilirsin.
Bildiğimiz her konuda yardımcı oluruz.

gerçekten çook teşekkür ederim arkadaşlar..
geldiğim andan beri sorularıma cevap ve menülerime yorum aldım zatenn..
hiçbir sıkıntı yaşamadım..
çok sağolunn..:KK16:

Öncelikle birinci olan gül63ü, sonra diğer arkadaşları kutluyorum. Herşeye sonuna kadar uyduğum halde kilom sabit kaldı, hatta hafta içinde bir ara almıştım, perşembe normale döndüm.
Omega3 e başlamıştım ben de, o da etkiledi mi acaba, kesinlikle hocaya sormak gerek...
Gerçi ben de hipotrioid var, buna rağmen ilk kez desteksiz kilo veriyorum....

Ayy ben itiraf edeyim durun :KK1:
Geçen hafta light ürünlerle ilgili soruyu soran benim .. :KK1:
HAftaya bu soruyu da sorayım benden önce soran da olabilir tabi.
Hem başka aklımıza takılanları..

Bir haftadır sizi takip ediyorum..Anlatılanları anlamaya çalışıyorum..Burada bir arkadaşın günlüğünde yazdığı gibi yaptım yani saat 6-7 den sonra hiç bir şey yemedim..Bebeğim var emziriyorum diye gece 12-1 gibi acıktığımda bir bardak süt içtim..Bir haftada 500 gr verdim..Ama sabahları kepe ve çavdar ekmeği de yedim,yemeğin hemen üzerine dondurmamı da yedim..

Aranıza katılmak istiyorum ama kendime tam güvenemediğim için hala takip ediyorum..Şunu sormak istiyorum g.i si düşük meyvalardan yiyebiliyor muyuz?Hiç dondurma yiyemez miyim? Beslenmem hemen hemen sizinkiyle aynı ama ben iki öğün yiyorum..Çünkü gece geç yatıyorum ve geç kalkıyorum..Öğlen kahvaltı akşam yemeği ve bitiyor..Yardımcı olursanız sevinirm..:KK17:

Öncelikle hoşgeldiniz.
Ben de çoğu zaman sizin gibiyim.
Öğlen uyanıp sabaha doğru uyuyorum.
Ve 2 öğün yapıyorum.
Bol bir kahvaltı saat 18- 19 gibi de o günkü durumuma göre hafiflikte bir öğün.
İlk zamanlarda çok acıkıyordum gece, hatta hala zaman zaman oluyor, olmuyor diyemem ama çok azaldı.
Bu durumda çok acıktığınızda süt veya ayran tüketebilirsiniz gece.
Ekmeği yemeniz belki kilo olarak çok etkilemez ama acıkmanızın en büyük nedeni bence budur.
G.İ düşük meyvelerden zaman zaman tüketebilirsiniz, yasak değil ama yine aynı şekilde daha çabul acıkacaksınız ve sonuçta bildiğimiz şeker meyvelerde.
Ama arada yenebilir tabiki.
Dondurma hazıe gıda olduğundan yasak.
Kendi dondurmanızı yapabilirsiniz.
Ama ben de arada yerim dondurma diye düşünüyorum.
Hassas noktam.

Hayır canım, siz beni yanlış anladınız, aksine ben kitap almasanız bile veya alana kadar geçmiş sayfalardaki bilgileri okuduğunuzda bu SDBY alışkanlığını rahatlıkla uygulayabileceğinizi vurgulamak istemiştim. Hatta bir kaç arkadaşımız ,,bilseydik kitabı almazdık, forumdaki bilgiler gayet açıklayıcı, ibaresi kullanmışlardı.Ben bunu belirtmek istedim. Yoksa hepimiz de sorulan sorulara elimizden geldiğince cevap vermeye çalışıyoruz. Amaç birbirimize destek olmak, dolayısıyla da kendimize, yoksa bu forumda ne işimiz var ki..
Sevgiyle kalınız..........

konuyu uzatmak istemiyorumm..
varolan birlikteliğinizin huzurunu da kaçırmak istemem..
bu tür şeyler motivasyonu düşürüyor çünküü,önceki grup deneyimimden bunu biliyorumm.
yardımlarınız için teşekkürler:KK71:

[

evde çırpıp içmekte problem yok ama hergün o çırpılmış şeyi işe taşımak bir hayli zor olacak benim içinn..
iyisimi ayran içmemek,eve gidince bol bol içerim:KK61:

Sen de benim gibi hazır ürünleri çok tüketiyordun sanırım pratik olduğu için.
Ben de öğrenci olduğumdan bunu çok yapıyordum ama artık üşenmeyip hazırlıyorum.

famir hazır ayran ve süt tüketmemeye çalış, daha hızlı sonuç alınıyo
hazır ayran tuzlu olduğundan içmiyorum, kaya tuzu fln almak gerekiyo marketteki tuzlar zararlı ama ben bulamadım, çareyi salatayı ayranı tuzsuz tüketmekte buldum.
yemeklere de eskisinden az katıyorum, sanırım verdiğim kiloda tuzu azaltmamın etkisi var.

hazır sütler de hiç doğal değil, raf ömrü için içine antibiyotik koyuyolar kutuyu açtıktan sonra haftalarca bozulmuyo
bu da içindeki faydalı bakterileri yok ediyor.
bir de yüksek basınçta pastorize olurken bişeyler oluyodu süte faydasından çok zararlı olmaya başlıyodu, onu hatırlayamadım:KK1:
ben de şişe süt almadım henüz ama alıcam, geçen hafta köy yumurtası buldum, bu haftasonu süt ve yoğurt için araştırıp bulmayı düşünüyorum

akşam arkadaşlara gidicez bebek görmeye:emir_bebek:
misafirlikte çok kalabalık değilse arada kaynayamıyosun da bi sürü ısrar oluyo, acaba akşam yemeden gitsem mi dedim
sanırım bu daha kötü olur diye vazgeçtim, bol bol çay içeyim sonra şiştim diyeyim bari
kazasız belasız atlatır gelirim umarım..

bir de kaçamak yapıcaksam sevdiğim şeylerden yapmak isterim gün içinde, hem akşam hem de hamurişi
pasta börek hiç canım çekmiyo artık, hele karataya başlayalı anlamsız geliyo insanlar neden yer ki demeye başladım :KK70::KK70:

famir hazır ayran ve süt tüketmemeye çalış, daha hızlı sonuç alınıyo
hazır ayran tuzlu olduğundan içmiyorum, kaya tuzu fln almak gerekiyo marketteki tuzlar zararlı ama ben bulamadım, çareyi salatayı ayranı tuzsuz tüketmekte buldum.
yemeklere de eskisinden az katıyorum, sanırım verdiğim kiloda tuzu azaltmamın etkisi var.

hazır sütler de hiç doğal değil, raf ömrü için içine antibiyotik koyuyolar kutuyu açtıktan sonra haftalarca bozulmuyo
bu da içindeki faydalı bakterileri yok ediyor.
bir de yüksek basınçta pastorize olurken bişeyler oluyodu süte faydasından çok zararlı olmaya başlıyodu, onu hatırlayamadım:KK1:
ben de şişe süt almadım henüz ama alıcam, geçen hafta köy yumurtası buldum, bu haftasonu süt ve yoğurt için araştırıp bulmayı düşünüyorum

teşekkür ederim uyarılar için..
ancak ben çalışıyorum akşamlarıda(gelecek haftadan itibaren) okula gidiyorumm.
eve gelmem akşam saat 9.30u buluyor..
bu durumda günlük sütleri,çırpılmış ayranları çantamda taşımamın imkanı yok..
evde olduğumda söylediklerinizi uygulamaya çalışıcam ama dışarda olduğum günler bunu yapmam pek mümkün gözükmüyor..
peynirin ve zeytininde tuzunu alıyormuusnuz peki..
kaşar peyniride yemiyosunuz öyle ise
kaya tuzu marketlerde satılıyr aslında

akşam arkadaşlara gidicez bebek görmeye:emir_bebek:
misafirlikte çok kalabalık değilse arada kaynayamıyosun da bi sürü ısrar oluyo, acaba akşam yemeden gitsem mi dedim
sanırım bu daha kötü olur diye vazgeçtim, bol bol çay içeyim sonra şiştim diyeyim bari
kazasız belasız atlatır gelirim umarım..

bir de kaçamak yapıcaksam sevdiğim şeylerden yapmak isterim gün içinde, hem akşam hem de hamurişi
pasta börek hiç canım çekmiyo artık, hele karataya başlayalı anlamsız geliyo insanlar neden yer ki demeye başladım :KK70::KK70:

Yapma kaçamak yapma.
Bak ne güzel kilo verdin boşa gitmesinler.
Sonra da gel bize, işte irade yemedim nanikk yap :KK1:

evde olduğumda söylediklerinizi uygulamaya çalışıcam ama dışarda olduğum günler bunu yapmam pek mümkün gözükmüyor..

Kaşar yiyebiliyoruz.
Zeytinin tuzunu alıyorum ben ama peynirin almıyorum.
Bilmiyorum doğru mu yapıyorum. :18:

Sen de benim gibi hazır ürünleri çok tüketiyordun sanırım pratik olduğu için.
Ben de öğrenci olduğumdan bunu çok yapıyordum ama artık üşenmeyip hazırlıyorum.

canım üşenmekle ilgili bir sorunum yok..
sadece şartların uygun olmaması durumu var..
örneğin yemekhanedeki yemekelri çok yağlı bulduğumdan hiç yemekhanede yemem.
akşama kadar işte çalışıp,akşamda okula gidip ardından eve gelip yarının yemeklerini pişirir ve işyerinde yiyecek yemeklerimi hazırlarımm.

ben de çalışıyorum, okuldayken kuru kayısı,cevizle geçiştirmeyi düşünüyorum, öyle de yapmıştım geçen sene
marketteki kaya tuzu da kimyasal, arkadaşlar daha bilgili bu konuda. ben tam bilmiyorum.
zeytini suda bekletiyorum tuzu çıksın diye ama peynir için okumadım öyle bişey.
doğal peynir olmalı diyo, yağsız da olmıcak.
kaşar da yeniyo sanırım yağlı olması sorun değil, yine de arkadaşlar bi cvplasın bunları ben tam bilemedim

X