Kararsızım:(

afrodict

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
264
42
98
İzmir
merhaba kızlar benim size sorum şu bu devirde iş seçimi yapılmalımı?yani ben mühendislik mezunuyum fakat alanım olan işten ayrılmak zorundayım acaba alanım dışında bir meslekte çalışmam doğru olur mu malum kpss yi kazanıp yerleşmek hayal oldu acaba özel sektörde başka alanda çalışsam olur mu...

Eğer dediğin gibi gerçekten atanmak hayal olduysa, illede kendi alanım diye düşünmemelisin bu devirde. bir Alanım dışı dediğin meslekler neler mesela aklındaki?

Eğer dediğin gibi gerçekten atanmak hayal olduysa, illede kendi alanım diye düşünmemelisin bu devirde. bir Alanım dışı dediğin meslekler neler mesela aklındaki?

ben gıda mühendisiyim şuan çalışacağım alan satış temsilciliği olacak.

Benim abim de gıda mühendisi :) Bence kendine bir süre belirleyip ,satış temsilciliğiyle aynı parayı alabileceğin, kendi alanında iş başvuruları yapmalısın. Eğer olmuyorsa son çare satış temsilciliği yaparsın. Sonuçta yıllarca eğitimini alıp uzmanlaştığın bir alan, yabana atılmamalı.

evet haklısın ama ailemde iş beğenmiyorum diye sürekli tavır yapıyor sıkıldım onların bu huyundan biraz onun etkisi var aslında

Öyle bi durum varsa sana şöyle birşey tavsiye edeceğim. Vakit kaybetmeden bir yerde satış temsilcisi olarak işe gir, böylece ailenin laf söylemesinden kurtulmuş olursun. Bir yandan da internetteki iş sitelerinden başvurulara devam et. Gönlüne göre bir cevap gelirse satış işinden çıkarsın.

Gıda Mühendisi olarak iş bulabilirsiniz ama? Arama kriterlerinizi biraz değiştirin yeni mezunsanız çok şey beklemeyin. Hangi şehirde yaşıyorsunuz? İstanbul ise tavsiye edebileceğim firmalar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…