Ne kadar güzel bir konu olmuş, Allah razı olsun.. Bazen dua ettikten sonra düşünürüm, ne güzel 24 saat her an her saniye bizi huzuruna kabul eden bir Rabbimiz var.. Dua etmek için bir saat yok.. İster sabah, ister akşam, ister gecenin en karanlık saatinde.. O'na dua edebilmek, O'na sığınmak, varlığından haberdar olmak, sahipsiz olmadığımızı bilmek mükemmel bir şey.. Allah bu bilinçten ayırmasın bizi, dilimizden duayı eksik etmesin.. Dua edebilmek bile bir nasip meselesi.. Allah nasip ediyor, izin veriyor O'nu anmamıza.. O'nu anıyoruz, duamız kabul olsa da olmasa da kalbimiz huzur buluyor.. "Kalpler ancak Allah'ı anmakla tatmin olur" (Ra'd Suresi 28) O'nu anmayan unutan bir insan ister en büyük zengiliğin içinde olsun, ister zevk içinde yaşasın asla huzurluyum diyemez..
"Allah'ı unutup da Allah'ın da kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın onlar, yoldan çıkan kimselerdir." (Haşir, 59/19)
Allah'ı unutmayalım, Allah da bize kendimizi unutturmasın.. Kaybolur gideriz kendi içimizin karanlığında, mahvoluruz, bizi ne mutlu edebilir ki...
Duam kabul olmuyor diye düşünmeyin, dua edebildiğiniz bir sahibimiz olduğunu, kimsesiz olmadığımızı düşünün.. Olmuyorsa vardır bir hayır deyin, sınav deyin ama karşılıksız kalmayacağını bilin, çünkü Allah her duaya icabet eder, Bakara Suresi 186. Ayette bildirdiği gibi; "Kullarım beni senden soracak olurlarsa, bilsinler ki ben pek yakınım. Bana dua edenin duasına icabet ederim. Öyleyse onlar da dâvetime icabet ve bana hakkıyla inanıp tasdik etsinler ki doğru yolda yürüyerek selâmete ersinler."
Rabbim hepimizin dualarını hayırlısıyla kabul etsin, dilimizden de duayı hiç eksik etmesin inşaAllah..