- 12 Nisan 2012
- 4.337
- 6.528
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mahatma Ghandi'nin her gece uyumadan önce yaptığı kabul edilmiş duası:
TANRIM!
Güçlülerin yüzüne gerçeği söylemek için ve zayıfların alkışını ve sevgisini kazanmak için ve yalan söylememek için bana yardım et.
Eğer bana para verirsen mutluluğumu alma ve eğer bana güçler verirsen muhakeme yeteneğimi çıkarma.
Eğer başarı verirsen alçak gönüllüğü çıkarma.
Eğer bana alçak gönüllüğü verirsen saygınlığımı çıkarma.
Görünenin diğer yüzünü tanımama yardım et.
Benim düşüncelerime katılmıyor diye bana karşı olanları hainlikle suçlayarak onların karşısında suçlu duruma düşmeme izin verme.
Kendimi sever gibi diğerlerini de sevmeyi ve diğerlerini yargılıyormuş gibi kendimi de yargılamayı öğret bana.
Başarılı olduğum zaman sarhoşluğuma izin verme.
Ne de başarısız olursam umutsuzluğa düşmeme...
Daha ziyade başarısızlığı başarının öncesindeki bir deneme olduğunu hatırlamamı sağla.
Hoşgörünün ,güçlerin en büyüğü olduğunu ,
Ve intikam arzusunun zayıflığın ilk görünüşü olduğunu öğret bana...
Eğer paradan yoksun bırakırsan bana umudu bırak.
Ve eğer beni başarıdan yoksun bırakırsan ,
Başarısızlığı yenebilmek için irade gücünü bırak bana .
Eğer beni sağlık bağışından yoksun bırakırsan , inancın lütfunu bana bırak.
Eğer insanlara zarar verirsem , özür dileme gücünü ver bana .
Ve eğer insanlar bana zarar verirse affetme ve merhamet gücünü ver bana .
Tanrım ! Eğer ben seni unutursam sen beni unutma....
Gandhi' nin kendi hikayesini anlattığı Özyaşam hikayesi kitabını okuduktan sonra inanılmaz etkilenmiştim.Zorlandığım zamanlarda kendime destek yapmıştım.Sözleri gerçekten vurucu.O yüzden hep derim ki "Hayatımızda büyük izler bırakan, büyük eserler üreten herkesin, keskin ve duygulu çok büyük duaları vardır."
Tüm ülkelerin ve şirketlerin liderleri, yöneticiler... bu duayı her gün yapsalar, bu dünya nasıl bir hal alırdı kim bilir....
Özelden sordum ama buradanda sorayım herkesin bilgilenmesine vesile olmak için :)) tüm yazdıgnz sözleri okudum ve bayıldım.. bu yazılar gibi bizi aydınlatan bilgilerin oldugu. Ve bunu kesinlikle okumalısınız dediginz kitap varmı. Bide içeriginde duaların oldugu esmaların oldugu onerdignz kitap varsa söylerseniz cok sevinirim :)
Malesf ankadarada degilimm ben araştırcam hepsini çok teşekkür ederimTeşekkürler:)
Evet kitap önerebilirim.
Duanın ehemmiyeti ile ilgili doyurucu bilgi içeren İstemenin esrarı-Muhammed Bozdağ
Esmaül Hüsna terkipleri ile ilgili bende Pamuk Yayıncılık'ın çok detaylı kalın bir kitabı var. Esma-i Hüsna Şerhi.Piyasada çok çeşidi mevcut.
Ayrıca Ankara'da iseniz elimde fazladan yedek kalan DİB'e ait "Dualar" isimli kitabı size hediye edebilirim. Ayrıca o kitabın internetten de içeriğine bakabilirsiniz. https://dua.diyanet.gov.tr/DuaRehberii.aspx
Kendim namaz sonrası veya istediğim vakit bu kitaptan ayet ve hadis dualarından okuduğum olur.
İstemenin esrarından bir alıntı:Malesf ankadarada degilimm ben araştırcam hepsini çok teşekkür ederim