• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar verirken zorlanıyorum

dennyy35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2024
3
0
1
32
Herkese selam.Kafama uzun süredir takılan konu var burada da anlatıp hem kendimi rahatlatmak hem de fikir almak istiyorum.1.5 yıldır nişanlıyım.

Ben ve nişanlım 31 yaşındayız.Ben öğretmenim nişanlım mühendis.

Eylül ayında nasipse düğünümüz olacak.Fakat sürekli aklıma takılan sorular var. Öncelikle eltimle ilk tanıştığımız günden itibaren boş geçtiği bir gün olmadı diyebilirim,hep laf soktu hep bir ima.Bunu yaparken özellikle yalnız kaldığımız zamanları seçiyor.Başkalarının yanında beni ne kadar sevdiğinden bahseder ilgiliymiş gibi durur.ilk zamanlar kendi önyargım olabileceğini düşünmüştüm ama tek kaldığımızda olan konuşmaları ile toplu ortamdakiler aynı olmayınca gerçeklerle karşı karşıya kaldım.Bir de ilk zamanlar kayınvalidem hakkında olumsuz konuşmaları da çok oldu.Ben cevap vermeyince onları da kesti.Toplu ortamlarda yıldız olup parlamak birebir de kaldığımızda benimle kayınvalide dedikodusu yapmak, bana da laf sokuşturmaktan geri kalmadığı bir profilde olduğunu düşünüyorum.

Nişanlım 3 kardeş. İzmir Alsancak’ta yaşıyoruz.Bize abisinin (yukarıda bahsettiğim eltim)evinde oturmamızı teklif ettiler.Çünkü nişanlımın abisi ve eltim kayınpederimin evinde oturuyor.Aynı zamanda nişanlımın abisi ile kayınpederim ortak iş yapıyorlar.İyi kazandıkları bir iş.Bu fikir ailesi tarafından nişanlımla paylaşıldı,daha sonra nişanlım bana söyledi.Benim de ilk söylediğim şey abinin eşinin haberi var mı oldu.Eltim çalışmıyor.Fakat çalışmaması o evin aile olarak onlara ait olduğu gerçeğini değiştirmiyordu.Nişanlım da ailelerinde işlerin böyle yürüdüğünü ve konuşmamın gerekli olmadığını söyledi.Karar ailemiz tarafından ortak çıktı dedi.Ben ilk başlarda nişanlımın abisinin kayınpederimin evinde oturduğunu da bilmiyordum.Bir diğer öğrendiğim şey de nişanlımın abisine bizim oturacağımız evi evlenecekleri zamanda yardımda bulunarak almaları.Ben ise iki evleri var diye biliyordum.Herneyse konuyu toparlayacak olursam sürekli bu konu veya başka konularda gerekli gereksiz imalarda bulunması canımı sıkmaya başladı.İlk söylemeye başladığında huzurum kaçacağına kiraya çıkarım diye düşündüm.Deyim yerindeyse nişanlıma karşı gemileri yaktım.Sonrasında hayat şartlarının çok kolay olmaması nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldım.Nişanlımla aramızdaki sorunlardan kimsenin haberi olmadı.Kendi aramızda çözdük aslında. Vazgeçmemin nedeni de kiraya çıkma durumunda ileriye dönük birikim yapamayıp ev alamayız düşüncesiydi.Evet maddi durumumuz kirayı karşılar ama sadece o kadar.Gelecek planımız olamaz pek.

Sizce bu aşamada ne yapmalıyım?Bu arada eltim sürekli aileyi kendisinin yönettiğine dair imalarda da bulunuyor.Ya söylediği şeyleri gözardı edip cevap vermeyeceğim ya da ben de mi damarına basayım,oturacağımız evin ne kadar iyi olduğundan ileride çocuk olduğunda rahat edeceğimden falan bahsedeyim?

Not:Evde uzun süreli kalmayı düşünmüyoruz.2-3 yıla kendimizi toparlayıp ev alma planımız var.

Herkese selam.Kafama uzun süredir takılan konu var burada da anlatıp hem kendimi rahatlatmak hem de fikir almak istiyorum.1.5 yıldır nişanlıyım.

Eylül ayında nasipse düğünümüz olacak.Fakat sürekli aklıma takılan sorular var. Öncelikle eltimle ilk tanıştığımız günden itibaren boş geçtiği bir gün olmadı diyebilirim,hep laf soktu hep bir ima.Bunu yaparken özellikle yalnız kaldığımız zamanları seçiyor.Başkalarının yanında beni ne kadar sevdiğinden bahseder ilgiliymiş gibi durur.ilk zamanlar kendi önyargım olabileceğini düşünmüştüm ama tek kaldığımızda olan konuşmaları ile toplu ortamdakiler aynı olmayınca gerçeklerle karşı karşıya kaldım.Bir de ilk zamanlar kayınvalidem hakkında olumsuz konuşmaları da çok oldu.Ben cevap vermeyince onları da kesti.Toplu ortamlarda yıldız olup parlamak birebir de kaldığımızda benimle kayınvalide dedikodusu yapmak, bana da laf sokuşturmaktan geri kalmadığı bir profilde olduğunu düşünüyorum.

Nişanlım 3 kardeş. İzmir Alsancak’ta yaşıyoruz.Bize abisinin (yukarıda bahsettiğim eltim)evinde oturmamızı teklif ettiler.Çünkü nişanlımın abisi ve eltim kayınpederimin evinde oturuyor.Aynı zamanda nişanlımın abisi ile kayınpederim ortak iş yapıyorlar.İyi kazandıkları bir iş.Bu fikir ailesi tarafından nişanlımla paylaşıldı,daha sonra nişanlım bana söyledi.Benim de ilk söylediğim şey abinin eşinin haberi var mı oldu.Eltim çalışmıyor.Fakat çalışmaması o evin aile olarak onlara ait olduğu gerçeğini değiştirmiyordu.Nişanlım da ailelerinde işlerin böyle yürüdüğünü ve konuşmamın gerekli olmadığını söyledi.Karar ailemiz tarafından ortak çıktı dedi.Ben ilk başlarda nişanlımın abisinin kayınpederimin evinde oturduğunu da bilmiyordum.Bir diğer öğrendiğim şey de nişanlımın abisine bizim oturacağımız evi evlenecekleri zamanda yardımda bulunarak almaları.Ben ise iki evleri var diye biliyordum.Herneyse konuyu toparlayacak olursam sürekli bu konu veya başka konularda gerekli gereksiz imalarda bulunması canımı sıkmaya başladı.İlk söylemeye başladığında huzurum kaçacağına kiraya çıkarım diye düşündüm.Deyim yerindeyse nişanlıma karşı gemileri yaktım.Sonrasında hayat şartlarının çok kolay olmaması nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldım.Nişanlımla aramızdaki sorunlardan kimsenin haberi olmadı.Kendi aramızda çözdük aslında. Vazgeçmemin nedeni de kiraya çıkma durumunda ileriye dönük birikim yapamayıp ev alamayız düşüncesiydi.Evet maddi durumumuz kirayı karşılar ama sadece o kadar.Gelecek planımız olamaz pek.

Sizce bu aşamada ne yapmalıyım?Bu arada eltim sürekli aileyi kendisinin yönettiğine dair imalarda da bulunuyor.Ya söylediği şeyleri gözardı edip cevap vermeyeceğim ya da ben de mi damarına basayım,oturacağımız evin ne kadar iyi olduğundan ileride çocuk olduğunda rahat edeceğimden falan bahsedeyim?

Not:Evde uzun süreli kalmayı düşünmüyoruz.2-3 yıla kendimizi toparlayıp ev alma planımız var.

Nişanlınızın abisi ve eşi kendi evlerine geçsinler; siz de nişanlınızın babasına ait olan evde oturun o zaman. Neden bu kadar çetrefilli bir iş yapılmış ki.

Nişanlınızın abisi ve eşi kendi evlerine geçsinler; siz de nişanlınızın babasına ait olan evde oturun o zaman. Neden bu kadar çetrefilli bir iş yapılmış ki.
Aynen saçma bi iş yapmışlar o zaman kendi evlerine geçsinler

Bana kalsa minnet etmeyin derim ama ev alacağız diyorsunuz. Kiraya çıksanız ev almak imkansız mı oluyor?
Ay diğer ev bir de nişanlınızın babasınınmış, ben eltinin babasının sandım.
Oturun o zaman siz de size sunulan evde, bir nevi aynı haktan yararlanmak oluyor böylesi.

E o zaman laf etmeyecek, siz kayınpederinizin evinde oturacakmış gibi düşünün bir süre. Ama ben olsam bir an önce kendi evime çıkmaya bakarım. Hatta ev alamamak pahasına baştan kirada otursanız bile daha iyi olabilir

Iyi ya işte madem yalnizken laf soyluyor sizde soyleyin niye korkuyorsunuz bu kadindan bu kadar?
Kendileri kp evinde oturuyorken siz niye kiraya cikiyorsunuz ki elti lafiyla.
Benim de eltim var benden 10 yaş buyuk ve ilk gelin, bir ara havalara giresi geldi laf sokar gibi oldu direkt yapistirdim sen bana şunu mu diyorsun, bunu mu diyorsun diye aval gibi suratima bakakaldi. Öyle bir seyi ima eder gibi dolayli yoldan laf sokuyorsa siz o şeyi dimdirekt soyleyin sen bana bunu mu diyorsun diye, boyle yapinca laf sokucu tipler bir şaşiriyor genelde. Ha evet oyle diyorum derse( benimki diyemedi kivirdi) evet derse dedigi şeye göre cevabinizi verin.

Ev konusunda zaten konuşmaya hakki yok olay calisip calismamasi degil. Kayinpederin evinde/evlerinde tum kardeslerin hakki var nisanlinizin da var ve kendileri orada oturuyorlar sonucta, sizin dr onlarinkine gecmeniz normal zoruna gidiyorsa kendi evine gecseymis.

Ya minnet etmeyip ev alamayacaksın yada baştan net çizgi çekip bir kere bile laf duyarsam yengenden abinden taşınma masrafı vs demem evden çıkarım diyeceksiniz.
Çünkü mantalitede babasının evine kira ödemiyorsa siz de baba evinde oturuyor olacaksınız.

Suan ailemiz tarafindan ortak karar cikti, yengeye fikrini sormaya gerek yok diyen nisanlinin gelecekte sana da aynisini yapma ihtimali var. Ben olsam her seyden once buna takilirdim.
Ileride ailesi bir karar aldiginda sana danismayacak seni yok sayip biz oyle uygun gorduk diyecek bu adam. Tehlikeli..

Suan ailemiz tarafindan ortak karar cikti, yengeye fikrini sormaya gerek yok diyen nisanlinin gelecekte sana da aynisini yapma ihtimali var. Ben olsam her seyden once buna takilirdim.
Ileride ailesi bir karar aldiginda sana danismayacak seni yok sayip biz oyle uygun gorduk diyecek bu adam. Tehlikeli..
aile ortak işi olduğu için bu yorumu yapıyor.kendisi ailesi ile ortak değil başka bir işi var.

Sizce bu aşamada ne yapmalıyım?Ya söylediği şeyleri gözardı edip cevap vermeyeceğim ya da ben de mi damarına basayım,
Elti olayına girmeyin. Onun seviyesine inmek vs Hiç sevmem şahsen.

Ben neden o kadar uzun süre nişanlı kaldığınıza takıldım. Keşke yapmasaymışınız nişan aileyle muhatap olmazdınız. Nişanlılık dönemi hep sıkıntılı plur şimdiden birsürü problem olmuş.

Valla ben biraz fenayım. Eltim yok ama olsaydı böyle davransaydı derdin ne senin benim damarıma basma fena olur derdim. Buna rağmen basarsa da gerçekten fena olurdu.

Eltinizin ev için imalarına "sen onlarla aynı yerdesin, benden önce de tanıyordun, bu bilgiyi onlara sormalısın. Ev konusunda hakkaniyetli davrandıklarını düşünüyorum ben ama sen düşünmüyorsan muhatabın ben değilim" diyebilirsiniz.

Elti kv kpden konuşarak sizi uyarmaya çalışıyor da olabilir -zamanlaması kötü olsa, aslında yapmaması gerekse de- kötü niyetli de olabilir bilemiyoruz.
İlk zamanlar kıskançlık olabilir bence doğal ama aile işlerine karışmayın, o onların sorunu.

Konuda ev vs durumlari da varmis galiba orasini anlamadim da eltiyle olan muhabbet icinse onun size soyledigini bir gün herkesin icinde soyleyin ve bu konuda şunu düşünüyorum hani sormustun ya diyin bir daha bas basayken laf sokarsa da lutfen herkesin içinde söyleyemediğini yalnizken de soyleme diyin valla ben politik degilimdir :) oyle manipulatif tiplere de rezil olmaktan korktugu sekilde davranıyorum artik. Çünkü bu turler her yerde

Konuyu silmişsiniz. Aradaki bölümü ilk yorumun alıntısından okudum.

Eltinizle başbaşa kalmayın. Onunla muhatap olmayın. Oda da yalnız mı kaldınız? Bir bahane ile sizde ayrılın. Laf söylemeye fırsat bulursa da 'Siz kayınpedere ödeyeceğiniz kirayı ona verin. Oda bizim adımıza size versin o zaman.' dersiniz.

Ama şöyle mi laf soksam böyle mi batırsam diye düşünme işine düşmeyin derim. Bir noktadan sonra ondan bir farkınız kalmıyor o zaman.

Back
X