How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Karar veremiyorum..

Yeni üyeyim ablamın buraya üye olup her gün konuları takip etmesi beni de buraya çekti.
Kimseye anlatamıyorum bari sizinle paylaşayım dedim. Çünkü nasıl davranacağımı bilemiyorum.
Umarım sizin tecrübelerinizden ya da düşüncelerinizle bi yol çizmeme yardımcı olursunuz.

Öncelikle kendimden bahsedeyim üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. 22 yaşındayım.
2 yıllık bi ilişkim var. Erkek arkadaşım çok anlayışlı biri ve beni haddinden fazla seviyor. Buna gerçekten tüm kalbimle inanıyorum. İstediğim her şeyi yaptırabiliyorum.
Sürekli evlenmekten bahsediyor. Ama ben onu sevmediğimi anladım. Bazen dilimin ucuna kadar geliyor söyleyeyim diyorum ama ufacık bi sıkıntımda o daha çok mutsuz oluyor.
Onu üzmek istemiyorum. Bir yandan da yanımda olsun istiyorum ama evlenmek istemiyorum

Bu ilişkime başlamadan önce çok sevdiğim biri vardı lise döneminde ve daha sonrasında beraber olduğum o kadar çok sevdim ki gözüm kapalı dediği her şeyi yaptım. Aramızda birliktelik de geçti. Yani o konulara girmeyeyim ama yani şimdi ki erkek arkadaşım beni her halimle kabul etti. Çünkü sıkıntılı dönemlerimde hep yanımdaydı çok yakın arkadaştık o zamanlar. Sonradan beni sevdiğini öğrendim ve ciddi bi ilişkiye başladık. Bütün ailesiyle tanıştım. Her şey o kadar güzel gidiyordu ki. Her gün beraberiz. Ben sürekli onlara gidiyorum. Annesi babası ayrı olduğu için anneannesi ile yaşıyor. Anneannede bayağı yaşlı. Her işlerini yapıyordum. Çamaşır,bulaşık,yemek.. Aslında gitmek istemiyordum ama her gün yanında olmamı istiyordu. Bir gün Tahir alışveriş için markete gitti bende bulaşıkları yıkıyordum. Anneannesi yanıma geldi ve '' Sen Tahir'in karısı mısın? Evli gibi her gün gelip her şeyi yapmaya çalışıyorsun. Çok ayıp. Ben hacıyım evimde böyle şeyler olsun istemiyorum. Ben bilmiyorum sizin neler yaptığınızı. Herkes seni çok ayıplıyor. Teyzeleri bile iyi ki bizim kızlarımız böyle değil. Annenler duysa ne kadar üzülürler. Biz bu şekilde istemiyoruz.'' dedi. O gün bu gündür bir daha asla gitmedim gitmem de ama düşündükleri gibi hiç bir şey geçmedi aramızda bu olay beni çok üzdü günlerce ağladım. Bu olaydan sonra Tahire olan duygularımda gün geçtikçe köreldi. Soğudum. Şunu fark ettim ben onu gerçekten sevmiyormuşum. Sadece o üzülmesin diye hep gözlerimi kapamışım gerçeklere..:59: Ama asıl kafamın karışmasında asıl sebep bu değil.

büyük bi hata yapıyorum biliyorum ama kendime engel olamıyorum..

Çocukken ilk aşık olduğum kişi kuzenlerimin arkadaşıydı. o zamanlar benden yaşça büyük. platonik ilk aşkımdı. günlerce ağlardım o derece sevmişim. sürekli kuzenlerimin yanında kalırdım ona yakın olmak için taa ki ailem günlüğümü okuyup ona aşık olduğumu öğrenene kadar. bir daha beni oraya yollamadılar. sonra unuttum tabi ki o da evlendi.(1 sene sonra boşandı).. Ama hep ona karşı içimde zaafım vardı. özel günlerde,düğünlerde karşılaşırdık hep onunla ilgilenirdim. Facebooktan da 1 seneye yakındır da arkadaş olarak muhabbet ederdik. Ama o hiç bilmezdi ona olan ilgimi yani ben öyle sanıyordum. Bundan bi kaç ay öncesine kadar.. Mesajlaşmalarımız sıklaşmaya başladı. Sonra telefonda konuşmaya başladık. Ve benimle görüşmek istedi. Bende hemen atladım çünkü beni gerçekten heyecanlandırıyor. Uzun zamandır hissetmediğim duygularım canlandı. Nedensiz bi mutluluk hissetmeye başladım. Ve görüştük. Her an da görmek istiyorum. 15 gündür birlikteyiz.

Tahire karşı hiç bir şey hissetmiyorum. onu üzmemek için sürekli içime atıyorum ve mutlu değilim. Ama bana karşı da hiçbir yanlışı olmadı. Sadece ailesiyle anlaşamadım. Ve benim her şeyimi biliyor. Kabullendi.
Diğeri ise yaptığı her şeyle beni mutlu ediyor. Yanındayken dünyanın en mutlu insanı benim. Ama evlenmiş ayrılmış. Ve ailemin de yakından tanıdığı biri. Asla onaylamayacaklarını iyi biliyorum. O da farkında ve sürekli bunu söyleyip duruyor. Her sıkıntıyı kabul edebileceksen gel bana ben ömrümün sonuna kadar seni üzmeyeceğime söz veriyorum diyor. Ama benim bakire olmadığımı bilmiyor..:43:

Şimdiyse karar veremiyorum 2sinin arasında kaldım. Gönlüm ilk aşkımdan yana ama mantık olarak tahirde ağır basıyor. off nasıl çıkacağım bu işin içinden bi karar vermem gerekiyor ama veremiyorum.

hayat enteresan tabi...
şu aşamada yanlışlar içindesin, hemde ciddi yanlışlar.
iki erkeği birden aldatmak kötü bir duygu olsa gerek..
kafanı toparla...
tahiri sevmediğine inanıyorsan tabiki evlenme ama diğeri ile de evlilik düşünme bence...
mantığım tahir diyorsun, kalbim diğeri...
olmaz bu..
doğru düşün..

işte ben bunları düşündüğüm için kararsız kalmıştım off

üzülme, doğru kararı vermeye çalışıyorsun.
herkes fikrini söyleyebilir tabi ama bazıları sana kendini suçlu hissettirecek tarzda yazılmış.
tamamen insani duygular çelişkiler içindesin.
herkesin aklı karışabilir hatalar yapabilir.
önemli olan aynı hatayı ikinci kez yapmamak. ki o bile oluyor hayatta. insanız sonuçta.
boşanmış olana özel durumundan bahsetme. (onunla devam edeceksen tabi)
yeni boşandığı için evlilik düşünmüyordur büyük ihtimalle.
özel durumundan hiç bahsetme. yararlanmaya çalışabilir.
tahir böyle bişey yapmamış.
mümkünse tahiri kaçırma.
Allah iyilerle karşılaştırsın deriz ya hep. seni karşılaştırmış bile

haaa birdee daha yaşın 22 ne bu acelen illa hayatımda biri olsun diye diretmen!!adam gibi biri olmazsa karşındakii senii çook üzer acele amaan biri olsun diyede bizorunluluk niye heyecan önemli ama mantığınla daima sonunu düşünerek karar ver!!!

Sakın unutma gelen gideni muhakkak aratır.
Verdiğin karar yüzünden inan çoook pişman olacaksın.
Çünkü birgün Tahir'e yaşattıklarını yaşayacaksın.
Allah bu dünya başkasına yaşattıklarını sana yaşatmadan canını almazmış.
Çok üzgünüm canım ama ilah-i adalete ben çok inanıyorum.
Bir gün ben Tahir'e ne yaptım diyeceksin.
Ama o zaman o kadar geç olacak ki..
Kusura bakma sana mutluluklar diliyemiyorum.
Benim vicdanım buna el vermiyor.
Erkek aldattığında beddua ederken kız mutlu olsun diyemiyorum.
Pişman olmanı diliyorum.
Çünkü bugün birinin canını yaktın.
Bununla mutlu olabilecek misin ?
İnşallah o adamda birgün seni bırakıp gitmez.

Aynen öyle burda "aldatıldım" diye açılan topiclerde erkeklere etmediğimiz lafı bırakmıyoruz. Kadının ne lüksü var?

Evet bende bu konuyu çok düşündüm evlenmiş boşanmış olması benim için sorun değil hem açıklamasını da yaptı bana ama bu kişiyle ilişkimin sonucunu yani geleceğimiz var mı bilemiyorum. Sorunlar yaşanacağından eminim. Beni seven adamın da gerçekten çok sevdiğini biliyorum. Ama işte derler ya hep bir taraf daha fazla sever. Belki de Tahir'in yaşadığı olayları ben yaşayacağım şuan ama işte artık çok geç :50:

olumsuz mesalara kulak asma diyemeyeceğim üzgünüm... sn yazıyorsan bir konuyu, üstelik özelini, tavsiye istiyorsan olumlu da olumsuz da bir takım yazışmalara alışacaksın bence...
bana gelince ben senin açıkcası doğru olanı yapmanı bekliyorum.. tahiri hayatında çıkarmışsın, tabiki bunun bedelini ödeyeceğini bile bile yapmışsın bunu, bunu bilmen gayet iyi, gelelim diğer ilişkine, ilerlemesini mutlulukla devam etmesini isterim ama bana pek öyle gözükmüyor güzelim....
ondan sıkıldığında ortaokulda aşık olduğun kişi ile karşılaştığında ne olacak diye sorar olacağım:)))
yapma bunları kendine zarar veriyorsun bence...
hem biliyormusun mantık denen olguyu kullan ahayatın içinde... başarı ve mutluluk ardından gelecektir.... bu sevmediğin insanla ol demek değil, ama yaptığın da pek mantıklı değil....
umarım herşey yolunda gider....

aradaki yorumları okumadım; ama az çok tahmin edebiliyorum. Sadece yorum yapmadan geçmek istemedim ki affola araları okumadan yorum yaptığım için..

Tahir her şeyi açık açık duymayı hak ediyor bence. O kadar sevginin karşılığında aldatılması hoş değil, aldatmak zaten hoş değil ama insan bu, yanılgıya düşüyor işte. Bence en kısa zamanda aklından geçen ne varsa konuş; ama ikinci adamın seni bu akdar heyecanlandırması imkansızlğından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Bence iki tarafla da mutlu olamayacaksın artık.
Yolun açık olsun.

Valla ben Allahtan bir tane sevgili isterim hep ne hikmetse bir tanesini bile bulamadım.
Senin kocaman bir maşşallahın var.
Sevgilin başkası, seviyorum dediğin başkası, bakireliğini verdiğin başkası.
Maşallah maşallah, daha niceleri gelir geçer İnşallah İnşallah...

Aynı durumdayız :( :26:

aradaki sayfaları okumadım ama, birinci olarak; anneanne bi noktada haklı söz yok nişan yok resmi hiç bişey yok ne gereği var çamaşırın bulaşığın. iyilik yapayım derken ayıplanmışsın. ama yine de niyetinin iyi olduğu su götürmez bi gerçek.
bide bir mesajında gördüm bu belki aldatmak demişsin.
belki değil bu gayet aldatmak. şu anda tahirden de ayrılmıyosun ki ideal koca bununla olmazsa tahirciğimle evlenirim diye.
bence güçlü ol verdiğin kararın arkasında dur kimimle olmak istiyosan onunla ol. boşanmış diye ailen izin vermezse de verdiğin karar sana ait olur en azından acın neyse çekersin. en azından ikili oynadım hayatımdaki adamı aldattım diye kendi kendini yıpratmazsın.
tahiri istemiyosan bırak çocuk yoluna gitsin kimbilir onun sevgisini hakeden biriyle olur. aldatmayan biriyle.
ne yazık ki bu düşüncelerinle sevgisini haketmediğin bi gerçek.
kusuruma bakma.

öbür bekaret konusuna gelince. hayatındaki adam seni öyle kabul ediyosa etmeli yok etmiyosa güle güle.
sonuç olarak senin vücudun istediğini yapma hakkın var.
buna da laf söyleyene bişiler yemek düşer.
öperim

Aynı şey size yapılsaydı siz ne hissederdiniz?İlk önce kendinize bunun cevabını vermelisiniz.Bir yanda sizi bu kadar çok seven,her anınızda size destek olan,sizi önemseyen insan,bir yanda da ailenizin asla onaylamayacağını düşündüğünüz 2.kişi.Böyle bir şeye kalkışcaktınız madem ilk önce sizi o çok seven insana durumunuzu bir şekilde dile getirip yollarınızı ayırmanız gerekmezmiydi?Siz sadece karşınızdakileri kandırmakla kalmıyorsunuz kendinizi de kandırıyorsunuz.Bu durumu her iki taraftan biri duysa emin olun en çok üzülen siz olursunuz ve tek başınıza bu yükle kalırsınız.Kendinize ve o insanlara bunu gerçekten yapmaya hakkınız yok diye düşünüyorum.Bunlar benim düşüncem tabi sizin hoşuna gider gitmez bilemem ama ben kendimi onların yerine koyuyorum bana yapılsa ne düşünürüm diye tüylerim diken diken oluyor.Gerçekten çooook zor ve yıpratıcı bir durum.Belki size göre yanlış olmayan bir şey yaptınız ama kendinizi toparlayıp en kısa zamanda sizi seven insana gerçekleri anlatmanız gerek.Sizi bu şekilde birisi oyalasa,kandırsa,belki de duygularınızı kullansa ne kadar üzücü değil mi?Kimsenin yara almayarak bu konuyu çözüme kavuşturursunuz inşallah.Gerçi yara almamak imkansız elbet biri ya da birileri bu durumdan çoook kötü yara almış olacak.Allah yardımcınız olsun hepinizin hepinizi zor günler bekliyor.(Yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın ama böyle bir durum karşısında duygularımı yazıya dökmekten kendimi alamadım.):25:

sen tahri sevmemişsin, o sana ne kadar iyide davransa, insan hep sevdiği kişiyle olmak ister, kendisini sevenle değil.
maalesef böyle bu..
ve bu yüzden de karşına çıkan ve seni ufacıkta olsa heyecanlandıran herkese ilgi duyacaktın tahirle devam etseydin..
aynen bu 15 günlük ilişkim var dediğin kişiyle olduğu gibi..
ve hem o tahirin hakkına girmiş olacaktın hemde böyle böyle kendine olan saygını yitirecektin..
kararsız kalınacak birşey yok bence bu durumda...
onu sevmemene rağmen onunla mantık birlikteliği yapmak için uğraşsan ve başkalarına ilgi duymasan tamam ama bu durumda kimsenin ahını almamalısın..
bu yüzden doğru olanı yapmışsın bence...

Ne yazık ki doğru. Tersinde hep bir burukluk olur

Açıkca yazmamışsınız ama ben açıkca söyleyim.Sizin şuanda 2 tane sevgiliniz var.

Bakirelik konusuna hiç girmeyeceğim herkesin kendi doğrusu,yanlışı.

Ama hayatında biri varken başka biriylede berabersen bu affedilir birşey değil.Madem Tahir'i sevmiyorsun ayrıl gitsin.Sevmediğin biriyle ömür geçiremezsin.

Ama sen öbür sevgilinlede yapamazsın,yine başka arayışlara girersin gibime geliyor.

Hikayen yalan rüzgarından beter.İçimi şişirdi resmen.

Kişiliğinize laf söylemek istemiyorum.Ama sağlam bir kişiliğiniz olmadığı kanaatindeyim

kesinlikle sana katılıyorum arkadaşım...

SedaGüçlü yazdıklarını okurken, seçim yaparken hep yüreğinin sesini dinlemen gerektiğini düşündüm. Öyle de yaptın.
Tahir'e karşı bir şey hissetmezken arkadaşlığını devam ettirmen senin için iyi olmazdı bence, mutsuz olurdun.
Aşık olmak çok güzel ve özel bir duygu. Herkes de aşık olamaz, bu duyguyu yaşayamaz. Sana mutluluklar dilerim.
Tahir'den ayrılman onun için de iyi. O da karşılıklı sevebileceği birini bulma şansını yakalamış oldu.

arkadaşlar hala akıl vereceği yerde yargılıyor sonuçta kız zamanında ilgiden alakadan ve yaptığını düşündüğü yanlış şeyler sonucunda tahire sığındığını zamanında tahirin bunu bildiğini ve aylarca sevmesini beklediğini söylemiş.. Daha neyi uzatıyorsunuz anlamıyorum. Kız belki iki kişi arasında kalmıştır kalabilir gayet normal nasıl ayrılcağını napıcağını bilememiştir.. KİMİN NE YAŞADIĞINI BİLEMEZSİNİZ. Tahirin annesi kanser babasıda baypas olmuş bu kadar olaydan sonra açıklama yapması nasıl olur sizce? Belki ozamanlar fırsatı olsaydı açıklardı ben yaptığını onaylamıyorum ama bu olay oldu diye kötü olcak hali yok kimse tanımıyor tabiki sevgilisi olcak tabiki sürekli başka insanlarla görüşcek farklı kişilerle seviyeli bi şekilde tanışcak belki gerçk duyguları 15günlük insanda değil ama bu olaylar belkide kaderi bazı şeylerin bahanesi olabilir Allahtan başka kimse bilemez.. bu arada ben bu kızın dediğiniz gibi kötü olduğuna inanmıyorum çünkü kötü olan ve yanlış yaptığına inanmak istemeyen bi insan olsaydı afedersiniz ama konuda arkadaşımızdan ters tepkiler ve cvplar alırdık hepimize olumlu ve anlamlı cvplar yazmış ve anlayış göstermiş..

Ama sana derimki ne olursa olsun platonikte olsa 15 günlük insana güvenme.. Tahiri sevmediğini söylüyorsun umarım ilerde pişman olmazsın.. Çünkü bazı şeyleri kaybedince kıymetini anlıyorsun.. İlerde inş. Tahir olsaydı böyle yapmazdı bunu demezdi demezsin.. Platoniğede çok kapaılma temkinli git derim...

hanımlar; bu kız çok ama çok daralmış daha 22 yaşında kalbi ayrı atıyor beyni ayrı zaten kaybolmuş sizden harita istiyor

Evet belki bu aldatmaya giriyor kim kabul edebilir böyle bir şeyi..
Ama Tahirin ailesi ile sorunlar olduktan sonra hiç konuşmadım bu 1 ayı buluyor neredeyse zaten onu arayıp sormuyorum o ararsa konuşuyoruz ama sevgili gibi değiliz artık..
Ben zaten kafamda bitirdim. Sadece söyleyemiyorum dilime gelmiyor. Sürekli ayrılırsan öldürürüm kendimi deyip evlenince her şey düzelir diyor. Nasıl söyleyebilirim böyle birşeyi
:43:

Allah Allah Tahirin ailesi istemedi diyorsun istememezlik yok ki arada evlilik noktasında bile değilsiniz Annennesi doğru bildiğini söylemiş sana karısı mısın nesin demiş yalan mı bu kadar mı sevgin neyse bu ayrı konu sen Tahiri sevmiyorsun yada ruhun fırtınalı aşklara daha çok yatkın Tahirden acil olarak ayrıl belki hakettiği aşkı oda bulur ,yanlışı daha çok seviyoruz daha kolayımıza geliyor hep söylerim kadın ve erkek bir noktaya kadar arkadaş olabilir gerisi yanlışı getirir ,nefis verilmiştir insanlara ..

kesinlikle sana katılıyorum arkadaşım...

Açıkca yazmamışsınız ama ben açıkca söyleyim.Sizin şuanda 2 tane sevgiliniz var.

Bakirelik konusuna hiç girmeyeceğim herkesin kendi doğrusu,yanlışı.

Ama hayatında biri varken başka biriylede berabersen bu affedilir birşey değil.Madem Tahir'i sevmiyorsun ayrıl gitsin.Sevmediğin biriyle ömür geçiremezsin.

Ama sen öbür sevgilinlede yapamazsın,yine başka arayışlara girersin gibime geliyor.

Hikayen yalan rüzgarından beter.İçimi şişirdi resmen.

Kişiliğinize laf söylemek istemiyorum.Ama sağlam bir kişiliğiniz olmadığı kanaatindeyim

bende katılıyorum evlensende sevdiğinle, kesin başkasına aşık olursun

insan kalbine hükmedemeyebilir,aşık olmak elde olan birşey değil..ama aldatmak elde olan bir durum..konuyu açan arkadaşa kızılan nokta aşık olması ya da yeni bir birliktelik yaşaması değil,sevgilisini aldatması..o kişiyi sevmiyor olabilir ya da bununla ilgili çeşitli bahaneler uydurabilir ama yapılacak tek şey sevgilisinden ayrılıp yeni bir ilişkiye başlamasıydı.22 yaş çok küçük bir yaş değil ve ünv.3.sınıf öğrencisi de kör cahil değil sanırım.çeşitli savunma mekanizmaları geliştirerek yaptığın davranışı haklı çıkarma yolundasın arkadaşım ve bu senin sevgilini 15 gündür aldattığın gerçeğini değiştirmez.bence hemen ayrıl eski sevgilinden ve yalansız bir ilişki yaşayın.

insan kalbine hükmedemeyebilir,aşık olmak elde olan birşey değil..ama aldatmak elde olan bir durum..konuyu açan arkadaşa kızılan nokta aşık olması ya da yeni bir birliktelik yaşaması değil,sevgilisini aldatması..o kişiyi sevmiyor olabilir ya da bununla ilgili çeşitli bahaneler uydurabilir ama yapılacak tek şey sevgilisinden ayrılıp yeni bir ilişkiye başlamasıydı.22 yaş çok küçük bir yaş değil ve ünv.3.sınıf öğrencisi de kör cahil değil sanırım.çeşitli savunma mekanizmaları geliştirerek yaptığın davranışı haklı çıkarma yolundasın arkadaşım ve bu senin sevgilini 15 gündür aldattığın gerçeğini değiştirmez.bence hemen ayrıl eski sevgilinden ve yalansız bir ilişki yaşayın.

Hay ağzına sağlık ya. :54:

Aşık olmak tabi ki güzel 22 yaşında olmak da güzel kusura bakmayın ama sevmediği bir adamla 2 yıl geçirmiş bu arkadaş 2 yılda mı anlayabilmiş
Kalp , aşk , heyecan hiçbiri aldatmış olma gerçeğini değiştirmiyor.
Burda kalbini dinlemişsin diyen arkadaşlara şaşırıyorum
O zaman buraya bir bayan aldatıldım diye konu açtığında adama kimse laf etmeyecek.
Adam da belki kalbinin sesini dinledi öyle ya.
Ya bir yanlış var ve bu doğru diye gösteriliyor.
Yapmayın arkadaşlar ya. Konu eski sevdiğime tekrardan kavuştum değil , 2 yıllık sevgilim varken 15 gündür başka birinleyim.
Ve bunun hiç hoş bir yanı yok.

Hay ağzına sağlık ya. :54:

Aşık olmak tabi ki güzel 22 yaşında olmak da güzel kusura bakmayın ama sevmediği bir adamla 2 yıl geçirmiş bu arkadaş 2 yılda mı anlayabilmiş
Kalp , aşk , heyecan hiçbiri aldatmış olma gerçeğini değiştirmiyor.
Burda kalbini dinlemişsin diyen arkadaşlara şaşırıyorum
O zaman buraya bir bayan aldatıldım diye konu açtığında adama kimse laf etmeyecek.
Adam da belki kalbinin sesini dinledi öyle ya.
Ya bir yanlış var ve bu doğru diye gösteriliyor.
Yapmayın arkadaşlar ya. Konu eski sevdiğime tekrardan kavuştum değil , 2 yıllık sevgilim varken 15 gündür başka birinleyim.
Ve bunun hiç hoş bir yanı yok.

eğer bu konu şu şekilde açılsaydı;

2 yıllık ilişkim var,erkek arkadaşım platonik aşkına döndü beni yüzüstü bıraktı,deseydi yazılacak yorumları düşünmek istemiyorum.hiç bir yorumda kalbinin sesini dinlemiş gitmiş adam demeyecekti,bende bu riyakarlığı anlamıyorum.erkek yapınca tu kaka,kadın yapınca kalbinin sesi:34:

Back