• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar veremiyorum yardım edin.

tamam evlenmiyorsunuz ama hayatiniz, iliskiniz nasil?

bizim iliskimiz 4 yillik, benim sevgilim de evlenmeye cok istekli. ben hep reddettim. cunku evlenmek sevgililikten daha buyuk sorumluluk istiyor. ailelerle gorusmek, aile toplantilarina katilmak, bir hareketi yaparken yeri geldiginde iki kez dusunmek vs beni gerer. ben bunlar yuzunden sevgilimin evlenme teklifini 6 kez reddettim, gecen hafta 7.de kabul ettim. hala cok emin miyim hayir ama artik bu iliskiyi ben baltaliyordum yani, o yuzden bitmesini istemedigim icin kabul ettim. sevgilinizi de anlayabiliyorum yani evlilik birinin hatri icin yapilacak bir is degil.

siz evlenseniz hayatinizda ne degisecek? mesela su an birlikte mi yasiyorsunuz, yasamiyorsaniz evlenmeden yasama sansiniz var mi?
İlişkimiz çok güzel. Ancak dediğiniz gibi bi yerden sonra evlilik yüzünden baltalanıyor. Konuyu ben açmasam ailesi açıyor. Oda kendimi bi türlü evli kalıbına sokamıyorum bu yüzden sana sebep olmak istemiyorum diyor. Seninde hayallerin var diyor.
evlenirsek özellikle benim hayatımda büyük bi ferahlama yaşanacak çünkü ailem yaşadıkları yerden taşınmayı düşünüyor ancak bunu ben evlenmeden yapmak istemiyorlar. (Düğün masrafları ve eş dost muhabbeti)
Evlenirsem hem ananemin yanında sığıntı yaşamak bitmiş olacak hem ailem benim yaşadığım şehre taşınacak. Hemde anne olmak istiyorum. Ama işte olmuyor dolayısıyla madem olmuyor çekip gideyim ailemin yanıma onları da bu dertten kurtarayım diyorum.

Bazen bu konuda hep şöyle aklıma gelmiştir insanların psikolojik korkularını yenebilmesi için olağanüstü şeylere maruz kalmasi gerektiğine inanırım dedim ya bazen yani..
Ben birbirinize uygun olmadığınızı düşünüyorum birbirinizi yeterince etkilemediginizi düşünüyorum ne bileyim .

Bazen bu konuda hep şöyle aklıma gelmiştir insanların psikolojik korkularını yenebilmesi için olağanüstü şeylere maruz kalmasi gerektiğine inanırım dedim ya bazen yani..
Ben birbirinize uygun olmadığınızı düşünüyorum birbirinizi yeterince etkilemediginizi düşünüyorum ne bileyim .
Toplamda 2013den beri birbirinin hayatından bi türlü çıkamamış iki insanız.... ama evlilikle taçlandıracak kadar da aşık değil belli ki. Bunu kabullenmem gerekiyor. Anlıyorum artık..

Evlilik sözleşmesi teklif etseniz.korkularından kurtulur belki.

Evlilik sözleşmesi teklif etseniz.korkularından kurtulur belki.
Ne için tam olarak teklif edeceğim ki. Mal mülk meselesi ise onla ilgili aramızda bi problem olmaz. Bunu oda bilir. Hem ihtiyacım hemde gözüm yoktur. Başka bi şekilde faydası olacaksa teklif edeyim hemen

İlişkimiz çok güzel. Ancak dediğiniz gibi bi yerden sonra evlilik yüzünden baltalanıyor. Konuyu ben açmasam ailesi açıyor. Oda kendimi bi türlü evli kalıbına sokamıyorum bu yüzden sana sebep olmak istemiyorum diyor. Seninde hayallerin var diyor.
evlenirsek özellikle benim hayatımda büyük bi ferahlama yaşanacak çünkü ailem yaşadıkları yerden taşınmayı düşünüyor ancak bunu ben evlenmeden yapmak istemiyorlar. (Düğün masrafları ve eş dost muhabbeti)
Evlenirsem hem ananemin yanında sığıntı yaşamak bitmiş olacak hem ailem benim yaşadığım şehre taşınacak. Hemde anne olmak istiyorum. Ama işte olmuyor dolayısıyla madem olmuyor çekip gideyim ailemin yanıma onları da bu dertten kurtarayım diyorum.
yani iste evlilikten once ailelerin bu kadar dahil olmasi bu noktada kotu. yani sizin ozgurce vereceginiz bir kararin bu kadar degiskene bagli olmasi dogal olarak zaten evlenmekten cekinen birine daha da yuk bindiriyor.

ben yorumlarin aksine sevgilin seni sevmiyor gorusune katilmiyorum. sevmese neden devam etsin ki? bence kesinlikle desteginize ihtiyaci var. mesela benim sevgilimin babasi bir kez sormus oglum sen evlenmek istiyorsun yassy istemiyor ne olacak diye, sevgilim de baba siz karismayin o yassy ile benim aramda, ben evlenecegimiz zaman soylerim zaten demis bana kuzeni anlatmisti. yani sizin aileniz bazi seyleri sizin evlenmenize bagliyor ve belki de bu yuzden size de evlilik baskisi yapiyorsa bence soylemelisiniz siz kendi duzeninize bakin, biz evlenecegimizde zaten soyleriz diyerek. sevgiliniz de ayni sekilde.

iki kisi evleneceksiniz, ikinizin de hazir olmasi onemli olan. ailelerin planlari, istekleri bence henuz evlilige karar asamasinda dikkate alinmamali.

Bir şey de söyleyeyim. Şimdi siz ya evleniriz ya ayrılırız deseniz o da zoraki evlense o evlilikten de bir şey çıkmaz. İlk tartışmada, zorlukta ben istemiyordum, sen zorladın triplerine girecek. Bu insandan size eş olmaz, kabullenin ve yolunuza bakın

Ayrılın bu yaslarına yazık. Böyle gri belirsiz biriyle zaten ömür de geçmez. Boş insan

Yakın bir arkadaşım yaklaşık 10 yıllık sevgilisi ile birkaç yıl önce evlendi. Dışardan bakıldığında çok mutlu birbirini çok seven ve çok uyumlu bir çiftlerdi. Hep merak ederdik neden evlenmiyorlar artık diye, nitekim maddi anlamda da sıkıntıları olan kişiler değillerdi. Arkadaşımın artık evlenmek istediğini de biliyorduk, üstü kapalı olarak da olsa arkadaş ortamlarında dile getiriyordu bunu çünkü. Neyse sonra evlendiler de biz neden bu kadar uzun süre boyunca evlenmediklerini anladık.

Meğerse çocukta “evlilik fobisi” varmış. Arkadaşımla tabiri caizse ayıp olmasın diye evlenmiş. Hal böyle olunca çocuk aynı evin içinde yapamadı, küçücük sorumluluklar bile ağır geldi. Evlendikten 1 ay sonra çocuk havadaki toza trip atar oldu, aralarında sorunlar çıktı ve koskoca 10 yılı flört ederek deviren o mükemmel çift 1 yıl bile zor dayandı ve sonunda boşandı. Günün sonunda kızın da çocuğun da psikolojileri alt üst oldu, ikisi de çok yıprandı. Demem o ki “evlilik fobisi” deyip geçme. Evlenince geçer mi diye düşünme. Büyük risk alırsın.

Yakın bir arkadaşım yaklaşık 10 yıllık sevgilisi ile birkaç yıl önce evlendi. Dışardan bakıldığında çok mutlu birbirini çok seven ve çok uyumlu bir çiftlerdi. Hep merak ederdik neden evlenmiyorlar artık diye, nitekim maddi anlamda da sıkıntıları olan kişiler değillerdi. Arkadaşımın artık evlenmek istediğini de biliyorduk, üstü kapalı olarak da olsa arkadaş ortamlarında dile getiriyordu bunu çünkü. Neyse sonra evlendiler de biz neden bu kadar uzun süre boyunca evlenmediklerini anladık.

Meğerse çocukta “evlilik fobisi” varmış. Arkadaşımla tabiri caizse ayıp olmasın diye evlenmiş. Hal böyle olunca çocuk aynı evin içinde yapamadı, küçücük sorumluluklar bile ağır geldi. Evlendikten 1 ay sonra çocuk havadaki toza trip atar oldu, aralarında sorunlar çıktı ve koskoca 10 yılı flört ederek deviren o mükemmel çift 1 yıl bile zor dayandı ve sonunda boşandı. Günün sonunda kızın da çocuğun da psikolojileri alt üst oldu, ikisi de çok yıprandı. Demem o ki “evlilik fobisi” deyip geçme. Evlenince geçer mi diye düşünme. Büyük risk alırsın.
Çok üzücü. Başıma gelir diye korktuğum iki şeyden biri bu. Diğeri ayrılır ayrılmaz başkasıyla evlenmesi.
bu iki korkuyu yenebilsem çok güzel adımlar atacağımda olmuyor işte.

Gerçekten öyle. Herkes üç ayda bir yılda başkasını bulacakmışım gibi konuşuyor. Halbuki içimdeki yaranın nasıl tamir olacağı kısmı yine bana kalıyor. Çivi çiviyi söker insanı asla değilim.
Bence psikolog bunu karşı taraf için de söylemiş
Psikoloğa gitmesini teşvik edin
Hatta beteri boşanırız ölüm yok ya ucunda diyebilirsiniz ☺️

Ne için tam olarak teklif edeceğim ki. Mal mülk meselesi ise onla ilgili aramızda bi problem olmaz. Bunu oda bilir. Hem ihtiyacım hemde gözüm yoktur. Başka bi şekilde faydası olacaksa teklif edeyim hemen
Belkide öyle bir korkusu vardır size söylemeye çekiniyordur. Siz bir ağzını arasanız. Eğer sözleşmeli kabul ederse demekki korkuları o yönde onuda kabul etmiyorsa,bitirin gerçi bitirin demek kolay ,siz bilirsinizde hayat geçip gidiyor, aile kurmak aile olmak çok güzel. Bunu sizinle hayal etmeyen istemeyen biri için zamanınızı harcamaya değmez.

Evlilik olmak zorunda mi? İliskinizde mutlu degil misiniz? Mutlu degilseniz neden berabersiniz de evlilik istiyorsunuz? Veya tek beraberlik sansiniz neden evlilik? Sacma olan bu. İki insanin mutlu olmasi icin evlenmesi sart degil ki,zaten evli olup da mutsuz olan insanlar da bu durumu tasdikler.

Evlilik olmak zorunda mi? İliskinizde mutlu degil misiniz? Mutlu degilseniz neden berabersiniz de evlilik istiyorsunuz? Veya tek beraberlik sansiniz neden evlilik? Sacma olan bu. İki insanin mutlu olmasi icin evlenmesi sart degil ki,zaten evli olup da mutsuz olan insanlar da bu durumu tasdikler.
Aslında zorunlu değil ç. Mutluyuz. Ama bi yerden sonra kendi kendine evlenmek gerektiğini düşünen ve bunu yapamayan o.

Back