Karar veremiyorum yardım edin.

Annesi babasının boşanma süreci çok korkunç olaylarla dolu. Ve hem anne tarafı hemde baba tarafında akrabalarında çok fazla boşanma var.

Evlenmeyin

Yani birlikte bir hayat kurun

Maddi manevi adınız evli olmasın

Yaşam yolunda giderse belki fobisi normale bağlar

Ama bence konu evlilik değil de çocuk olmalı

Yani çocuk isteyip istememek konusunda anlaşma önemli

Ama kendi düzeninizi bunun için bozmayın

Ben evlilik korkusunu hic anlamiyorum. Sevgililikle evliligin arasinda da bir fark yok bana göre, hukuki yön haric tabii ki. Ayni simdi yasadiginiz hayati ayni ev icinde surdureceksiniz. Buradan bakinca maalesef sevmedigi belli. Evlilik korkusu da bahanesi. Ayrica korkmasi gereken birisi varsa bu daha cok kadin olabilir, her ne kadar medeni erkekler ev isine yardimci olsalar da yine de yük kadinin omuzlarinda.

Isinizi birakmanizi da asla tavsiye etmem. Onun icin niye düzeninizi bozup, emeklerinizi heba edesiniz ki? Sanki böyle yapinca pesimden gelir ve bir an da nikahi kiyar gibi bir isteginiz var gibi geliyor.

Yani yani adamın psikolojik bazı sıkıntıları var belli ki

Bunları kabul edip ona göre bu durumu aşması için terapi alması gerekiyor.

Siz alıcaksınız bu adamı diceksiniz ki ya adam gibi terapiye gidip iyileşmek için çaba göstericejsin ya da benden bu kadar. Kusura bakma sonu olmayan bir iş için hayatımı heba edemem.

Gerçekten sizi kaybetmek istemiyorsa çabalar. İstemiyorsa da defolsun eşşek kadar yetişkin bir adamın dertlerini çekmek zorunda mısınız?? Başkasının derdini taşımayın asla herkes kendi derdini taşısın.

Böyle erkeklerden bir bk olmuyor genel olarak. Adam olmaya niyeti olan yollarını arıyor.

Çok doğru düşündünüz. En iyisi ona terapi almayı önermek.

Merdiven alti psikolog galiba. Dediginde haklılık payi olsa bile, o tarz konuşmamasi lazimdi.
Iliskiniz ne uzar ne kısalır bicimden,uzatmanın manasi yok gibi.

eger cesaretiniz varsa resti cekin, ciddi anlamda, ya evleniriz ya da ben artık yokum beni oyalıyormussun gibi hissediyorum her gun psikolojik sıkıntılar yasıyorum diyin. onun uydurma fobisinden cok daha travmatik bence sizin su an yasadıklarınız.

Merdiven alti psikolog galiba. Dediginde haklılık payi olsa bile, o tarz konuşmamasi lazimdi.
Iliskiniz ne uzar ne kısalır bicimden,uzatmanın manasi yok gibi.

bence psikolog da bıkmış 4 sene aynı derdi dinlesem herhalde ben de bıkar profesyonellikten çıkardım

Psikolog ne yapsın yani, 4 senedir konu sahibesi aynı yerde hayatında bu adam benimle evlenmiyor şeklinde. Yapacak tek şey var, ya konu sahibesi açık net şekilde adamla konuşcak ya da ayrılcak. Ayrılmak da hayatta bir ilerleme şekli. Konu sahibesi aynı yerde saymaktan bıkmamış belki ama psikolog bıkmış :)

Tabi psikologun icinden geceni bile biliyorum, "yine geldi ..... " tarzinda ama:) yine de mesleki olarak etik değil.

Psikologlarin da isi zor.

Hayır 4 sene evlilik derdi dinlemedi. Kendi lise anılarımdan sorunlarım vardı. Bunlar Dolayısıyla sevgilime bu kadar bağlı olmamı sağlayan sorunlar. Bıkmış olacak ki derken, evlilik konusundan değil benden bıkmış anlamında söyledim

evlilik şart değil her zaman. iki taraf da evlilikle ilgili aynı kanıda ise evlenmek zorunda değilsiniz bu şekilde devam edebilirsiniz..
ama bir şeyleri evlenmeden yaşayamıyor veya evliliği şart olarak gören bir taraf varsa uzatıp gereksiz zaman kaybetmenin de bir manası yok.. erkek arkadaşınızı bu konuda zorlamanıza da gerek yok.. bence herkes kendi güzel yolunu seçebilir..

Gerçekten öyle. Herkes üç ayda bir yılda başkasını bulacakmışım gibi konuşuyor. Halbuki içimdeki yaranın nasıl tamir olacağı kısmı yine bana kalıyor. Çivi çiviyi söker insanı asla değilim.

Ablacım 27 yaşındayım yazmışsın, liseden 10 yıl geçmiş boşver artık takılma. 10 yıl önceki problemi hatırlamak zor olmuyor mu yani?? Lisedeki insanların hayatına hiçbir etkisi yok artık.

Bilemedim ben psikolog olsam bunca yılda travma mı kalır , sen artık yetişkin birisin derim geçerim herhalde.

Travma mravma yaşamayın yani bakın psikoloğa gerek yok ne güzel açıkladım

Umarim adam olur. Yani karsi taraf cok bencil, hic demiyor mu bu kiz ne yapiyor ne ediyor ne dusunuyor diye .. bence konusun olmazsa ayrilin,a dam olmaya niyeti varsa tamam terapi alicam der. Yoksa da bosverin yani omur torpusu boyle bencil tipler

Lisedeki konunun ne olduğunu bilmeden böyle bi yorum yapmanız ne kadar yazık bi durum! İnsanlara böyle tavsiyeler veriyorsanız vermeyin lütfen!
bunca yılda travma mı kalır derken bile travma konularında ne kadar bilinçsiz olduğunuz belli oluyor.
Travma zaten bunca yıldan sonra hala kaldığı için tedavi edilmesi gereken bir şeydir. Sorduğum soru başka konuşulan konu bambaşka şu an.

Annesi babasının boşanma süreci çok korkunç olaylarla dolu. Ve hem anne tarafı hemde baba tarafında akrabalarında çok fazla boşanma var.
Henüz evlenmeden boşanma korkusu varsa inceden inceden uzaklaşın derim. Kendi hayatını böyle yaşayabiliyor diye siz de ona ayak uydurmaya veya bir şeylerden vazgeçmeye çalışmayın. İlişki dediğimiz şey çift taraflıdır, bir tarafın hayatına diğerinin tamamıyla adapte olması demek değildir. İki taraf da fedakarlık yapar, belki zorluk çeker ama tek taraf gönlünce yaşayıp diğeri buna zorlanıyorsa haksızlıktır bu.

Ne güzel yazdınız. Hiç farketmedim bi şeyi farkettim şu an. Ben hep onun hayatına adapte olmayı başarabileceğimi düşünürüm. Sanki onu açmak ben taşırım ben kaldırabilirim gibi gelir. Ama hiç onun benim hayatıma ne kadar girdiğini düşünmüyordum. Hatta nasılsa benim ailem uzakta onun için sorunda olmayacak diye bile düşünürdüm. O derece.

Ben takdir ettim adami kendi iniyi tanıyor evlilik adamı olmadığını biliyor rahatım kaçmasın diye evlenmiyor zaten evlenseniz de mutlu olamazsınız adam ona uygun değil

tamam evlenmiyorsunuz ama hayatiniz, iliskiniz nasil?

bizim iliskimiz 4 yillik, benim sevgilim de evlenmeye cok istekli. ben hep reddettim. cunku evlenmek sevgililikten daha buyuk sorumluluk istiyor. ailelerle gorusmek, aile toplantilarina katilmak, bir hareketi yaparken yeri geldiginde iki kez dusunmek vs beni gerer. ben bunlar yuzunden sevgilimin evlenme teklifini 6 kez reddettim, gecen hafta 7.de kabul ettim. hala cok emin miyim hayir ama artik bu iliskiyi ben baltaliyordum yani, o yuzden bitmesini istemedigim icin kabul ettim. sevgilinizi de anlayabiliyorum yani evlilik birinin hatri icin yapilacak bir is degil.

siz evlenseniz hayatinizda ne degisecek? mesela su an birlikte mi yasiyorsunuz, yasamiyorsaniz evlenmeden yasama sansiniz var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…