Annesi babasının boşanma süreci çok korkunç olaylarla dolu. Ve hem anne tarafı hemde baba tarafında akrabalarında çok fazla boşanma var.
Çok doğru düşündünüz. En iyisi ona terapi almayı önermek.Yani yani adamın psikolojik bazı sıkıntıları var belli ki
Bunları kabul edip ona göre bu durumu aşması için terapi alması gerekiyor.
Siz alıcaksınız bu adamı diceksiniz ki ya adam gibi terapiye gidip iyileşmek için çaba göstericejsin ya da benden bu kadar. Kusura bakma sonu olmayan bir iş için hayatımı heba edemem.
Gerçekten sizi kaybetmek istemiyorsa çabalar. İstemiyorsa da defolsun eşşek kadar yetişkin bir adamın dertlerini çekmek zorunda mısınız?? Başkasının derdini taşımayın asla herkes kendi derdini taşısın.
Böyle erkeklerden bir bk olmuyor genel olarak. Adam olmaya niyeti olan yollarını arıyor.
Merdiven alti psikolog galiba. Dediginde haklılık payi olsa bile, o tarz konuşmamasi lazimdi.
Iliskiniz ne uzar ne kısalır bicimden,uzatmanın manasi yok gibi.
Tabi psikologun icinden geceni bile biliyorum, "yine geldi ..... " tarzinda ama:) yine de mesleki olarak etik değil.bence psikolog da bıkmış4 sene aynı derdi dinlesem herhalde ben de bıkar profesyonellikten çıkardım
Psikolog ne yapsın yani, 4 senedir konu sahibesi aynı yerde hayatında bu adam benimle evlenmiyor şeklinde. Yapacak tek şey var, ya konu sahibesi açık net şekilde adamla konuşcak ya da ayrılcak. Ayrılmak da hayatta bir ilerleme şekli. Konu sahibesi aynı yerde saymaktan bıkmamış belki ama psikolog bıkmış :)
bence psikolog da bıkmış4 sene aynı derdi dinlesem herhalde ben de bıkar profesyonellikten çıkardım
Psikolog ne yapsın yani, 4 senedir konu sahibesi aynı yerde hayatında bu adam benimle evlenmiyor şeklinde. Yapacak tek şey var, ya konu sahibesi açık net şekilde adamla konuşcak ya da ayrılcak. Ayrılmak da hayatta bir ilerleme şekli. Konu sahibesi aynı yerde saymaktan bıkmamış belki ama psikolog bıkmış :)
Hayır 4 sene evlilik derdi dinlemedi. Kendi lise anılarımdan sorunlarım vardı. Bunlar Dolayısıyla sevgilime bu kadar bağlı olmamı sağlayan sorunlar. Bıkmış olacak ki derken, evlilik konusundan değil benden bıkmış anlamında söyledimbence psikolog da bıkmış4 sene aynı derdi dinlesem herhalde ben de bıkar profesyonellikten çıkardım
4buçuk yıllık bi türlü evliliğe gidemeyen bi ilişkim var. 27 yaşındayız. Sevgilimin evlilik fobisi var ciddi anlamda. Konusu açıldı mı karnına ağrılar girer. Rahatım bozulacak korkusu değil bu psikolojik bi korku bunun altını çizmek istiyorum.
Defalarca ayrılığı denedik ama her seferinde dayanamadık.
birlikteyken çok mutluyuz, birbirimizi seviyoruz, ailesi arkadaşları beni çok seviyor bende onları. Maddi bi problemimiz yok.
şimdi yine aynı süreçteyiz. Düşünmeye karar verdik.
Sevgilim iyi ve sevilen bi insandır. Benimle gönül eğlendirme gibi bi durumu olmadığını belirtmek istiyorum.
Ben bu sefer çekip gitmeyi düşünüyorum. Benim bi iş yerim var. Onu kapatıp her şeyi, 12 yıldır yaşadığım şehri geride bırakıp ailemin yanına gitmeyi düşünüyorum.
Bu süreçte istihareye de yattım ancak rüyamda mavi ve gri gördüm yani belirsizdi.
Her zaman gittim psikoloğa gittim oda artık konudan bıkmış olacak ki böyle insanlar tanıdığı insanı bırakıp bi anda doğru düzgün tanımadıkları insanla evlenirler diyerek beni daha derin bi üzüntüye boğdu.
Sizce ne yapmalıyım? Bana bi akıl verin nolur..
Gerçekten öyle. Herkes üç ayda bir yılda başkasını bulacakmışım gibi konuşuyor. Halbuki içimdeki yaranın nasıl tamir olacağı kısmı yine bana kalıyor. Çivi çiviyi söker insanı asla değilim.eger cesaretiniz varsa resti cekin, ciddi anlamda, ya evleniriz ya da ben artık yokum beni oyalıyormussun gibi hissediyorum her gun psikolojik sıkıntılar yasıyorum diyin. onun uydurma fobisinden cok daha travmatik bence sizin su an yasadıklarınız.
Hayır 4 sene evlilik derdi dinlemedi. Kendi lise anılarımdan sorunlarım vardı. Bunlar Dolayısıyla sevgilime bu kadar bağlı olmamı sağlayan sorunlar. Bıkmış olacak ki derken, evlilik konusundan değil benden bıkmış anlamında söyledim
Gerçekten öyle. Herkes üç ayda bir yılda başkasını bulacakmışım gibi konuşuyor. Halbuki içimdeki yaranın nasıl tamir olacağı kısmı yine bana kalıyor. Çivi çiviyi söker insanı asla değilim.
Lisedeki konunun ne olduğunu bilmeden böyle bi yorum yapmanız ne kadar yazık bi durum! İnsanlara böyle tavsiyeler veriyorsanız vermeyin lütfen!Ablacım 27 yaşındayım yazmışsın, liseden 10 yıl geçmiş boşver artık takılma. 10 yıl önceki problemi hatırlamak zor olmuyor mu yani?? Lisedeki insanların hayatına hiçbir etkisi yok artık.
Bilemedim ben psikolog olsam bunca yılda travma mı kalır , sen artık yetişkin birisin derim geçerim herhalde.
Travma mravma yaşamayın yani bakın psikoloğa gerek yok ne güzel açıkladım
Henüz evlenmeden boşanma korkusu varsa inceden inceden uzaklaşın derim. Kendi hayatını böyle yaşayabiliyor diye siz de ona ayak uydurmaya veya bir şeylerden vazgeçmeye çalışmayın. İlişki dediğimiz şey çift taraflıdır, bir tarafın hayatına diğerinin tamamıyla adapte olması demek değildir. İki taraf da fedakarlık yapar, belki zorluk çeker ama tek taraf gönlünce yaşayıp diğeri buna zorlanıyorsa haksızlıktır bu.Annesi babasının boşanma süreci çok korkunç olaylarla dolu. Ve hem anne tarafı hemde baba tarafında akrabalarında çok fazla boşanma var.
Ne güzel yazdınız. Hiç farketmedim bi şeyi farkettim şu an. Ben hep onun hayatına adapte olmayı başarabileceğimi düşünürüm. Sanki onu açmak ben taşırım ben kaldırabilirim gibi gelir. Ama hiç onun benim hayatıma ne kadar girdiğini düşünmüyordum. Hatta nasılsa benim ailem uzakta onun için sorunda olmayacak diye bile düşünürdüm. O derece.Henüz evlenmeden boşanma korkusu varsa inceden inceden uzaklaşın derim. Kendi hayatını böyle yaşayabiliyor diye siz de ona ayak uydurmaya veya bir şeylerden vazgeçmeye çalışmayın. İlişki dediğimiz şey çift taraflıdır, bir tarafın hayatına diğerinin tamamıyla adapte olması demek değildir. İki taraf da fedakarlık yapar, belki zorluk çeker ama tek taraf gönlünce yaşayıp diğeri buna zorlanıyorsa haksızlıktır bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?