• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar veremiyorum yardım edin.

merkela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2021
48
86
3
30
4buçuk yıllık bi türlü evliliğe gidemeyen bi ilişkim var. 27 yaşındayız. Sevgilimin evlilik fobisi var ciddi anlamda. Konusu açıldı mı karnına ağrılar girer. Rahatım bozulacak korkusu değil bu psikolojik bi korku bunun altını çizmek istiyorum.
Defalarca ayrılığı denedik ama her seferinde dayanamadık.
birlikteyken çok mutluyuz, birbirimizi seviyoruz, ailesi arkadaşları beni çok seviyor bende onları. Maddi bi problemimiz yok.
şimdi yine aynı süreçteyiz. Düşünmeye karar verdik.
Sevgilim iyi ve sevilen bi insandır. Benimle gönül eğlendirme gibi bi durumu olmadığını belirtmek istiyorum.

Ben bu sefer çekip gitmeyi düşünüyorum. Benim bi iş yerim var. Onu kapatıp her şeyi, 12 yıldır yaşadığım şehri geride bırakıp ailemin yanına gitmeyi düşünüyorum.
Bu süreçte istihareye de yattım ancak rüyamda mavi ve gri gördüm yani belirsizdi.
Her zaman gittim psikoloğa gittim oda artık konudan bıkmış olacak ki böyle insanlar tanıdığı insanı bırakıp bi anda doğru düzgün tanımadıkları insanla evlenirler diyerek beni daha derin bi üzüntüye boğdu.
Sizce ne yapmalıyım? Bana bi akıl verin nolur..

Bunu düşünmeye bile gerek yok çok net bir şekilde söylüyorum; seven insan (kadın erkek farketmez) evlilikten kesinlikle korkmaz. Ne demek fobi bu da erkeklerin yeni bahanesi sanırım. E o zaman niye birliktesiniz evlilik fobisi varsa bu hep böyle sürecek demek ki? Ayrılın gitsin 2 3 ay acısını çekin daha iyi.

Ben bu sefer çekip gitmeyi düşünüyorum. Benim bi iş yerim var. Onu kapatıp her şeyi, 12 yıldır yaşadığım şehri geride bırakıp ailemin yanına gitmeyi düşünüyorum.
Evlenmek istemiyor diye kendi hayatınızı, düzeninizi, emeklerinizi silip atmak sıfırdan başlamak niye?

Bunu düşünmeye bile gerek yok çok net bir şekilde söylüyorum; seven insan (kadın erkek farketmez) evlilikten kesinlikle korkmaz. Ne demek fobi bu da erkeklerin yeni bahanesi sanırım. E o zaman niye birliktesiniz evlilik fobisi varsa bu hep böyle sürecek demek ki? Ayrılın gitsin 2 3 ay acısını çekin daha iyi.
Evet bunu çok denedim. Ama aynı şehirde olunca iradesizliğim ve çok seviyor olmamdan dolayı koşa koşa gidip barıştım. Şehri terkedip o ihtimali bitirmeli miyim bunu düşünüyorum

Siz niye işinizi kapatıyorsunuz ki? O kadar senelik emek. Çok mantıksız. Evlenmek istemiyor oyalamasın sizi. Zaten dediğiniz gibi bir sorunu varsa ve sizi seviyorsa o kendi uzaklaşırdı, belli ki sadece kendisini düşünen bencil biri. Rahatınızdan vaz geçmeye değmez

4buçuk yıllık bi türlü evliliğe gidemeyen bi ilişkim var. 27 yaşındayız. Sevgilimin evlilik fobisi var ciddi anlamda. Konusu açıldı mı karnına ağrılar girer. Rahatım bozulacak korkusu değil bu psikolojik bi korku bunun altını çizmek istiyorum.
birlikteyken çok mutluyuz, birbirimizi seviyoruz, ailesi arkadaşları beni çok seviyor bende onları. Maddi bi problemimiz yok.
Sevgilim iyi ve sevilen bi insandır. Benimle gönül eğlendirme gibi bi durumu olmadığını belirtmek istiyorum.

Bu süreçte istihareye de yattım ancak rüyamda mavi ve gri gördüm yani belirsizdi.
Her zaman gittim psikoloğa gittim oda artık konudan bıkmış olacak ki böyle insanlar tanıdığı insanı bırakıp bi anda doğru düzgün tanımadıkları insanla evlenirler diyerek beni daha derin bi üzüntüye boğdu.
Psikologun dogru demiş. Tecrübe konuşuyor... Ben çekip giderdim.

Karşınızda ki insanı hayatınızdan çıkarın ama işi gücü herşeyi bırakmak bana göre yanlış. Mevzu evlilik ise de gerçekten insan sevdiğiyle yaşlanmak yaşamak ister bunun fobisi olmaz velev ki var gitsin doktora destek alsın. O kadar emeğinizi işinizi niye bırakmak istediğinizi anlayamadım

Ben ne evlenmek istemeyen erkekler gördüm.
Yani kendi yakın arkadaşım kardeşim gibi olan erkek arkadaşlarımın duygularına çok tanık oldum. Asla evlenmek istemeyip, dünyayı gezerlerdi, ruhları bi kalıba sığmazdı.
Sonra bi anda deli gibi aşık olup evlendiler.

Ben ne evlenmek istemeyen erkekler gördüm.
Yani kendi yakın arkadaşım kardeşim gibi olan erkek arkadaşlarımın duygularına çok tanık oldum. Asla evlenmek istemeyip, dünyayı gezerlerdi, ruhları bi kalıba sığmazdı.
Sonra bi anda deli gibi aşık olup evlendiler.
Beni evlenecek kadar sevmediği gerçeğiyle yüzleşmem gerekiyor sanırım.

Beni evlenecek kadar sevmediği gerçeğiyle yüzleşmem gerekiyor sanırım.

Bunu ifade etmek istemedim kesinlikle seviyor mu sevmiyor mu onun kalbini bilemem, ama evlilikten korkmak bahane gibi geliyor bana, belki başka sebepleri vardır kendince.

Kendimi onunla ilgili konuda iradeli bulmuyorum. Kendimi ancak bu şekilde ondan kurtarabilirim diye düşünüyorum.
Nereye giderseniz gidin unutmak istemedikçe unutmayacaksınız. Kendinize değer verin lütfen. Apaçık evlenmeyeceğini söylüyor! Vaktinizi çalıyor! Bunun sonucu asla yaşadığınız şehiri terk edip işi gücü bırakıp ana baba evine geri dönmek olmamalı! Hayatınıza devam edin. Onsuz!

Doktorunuz doğru söylemiş evrenin yazılı olmayan bir kuralı gibi. Güzel bir karar vermişsiniz yeniliğe açın kapınızı. İlişkilerde 1 yıl içinde evlilik oluyorsa oluyor. Uzun süreli ilişkide ne evlenebileni gördüm ne de evlenip mutlu olanı.

Doktorunuz doğru söylemiş evrenin yazılı olmayan bir kuralı gibi. Güzel bir karar vermişsiniz yeniliğe açın kapınızı. İlişkilerde 1 yıl içinde evlilik oluyorsa oluyor. Uzun süreli ilişkide ne evlenebileni gördüm ne de evlenip mutlu olanı.
Bu beni çok üzüyor. Öyle temiz duygularla seviyorum ki

Back