Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Karar veremiyorum.Çıldıracağım...

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Önce konu sahibini ya da bakıcıyı tanıdığınızı düşündüm ama konu sahibinin eski konularına bakınca yorumunuzu çok daha iyi anladım. Benim oğluma da 4 yıl bakıcı baktı. Yaz tatillerinde 15 gün izin kullandığında dahi parasını asla kesmedim. Biz nasıl ki yılda 2-3 hafta ücretli izin kullanıyorsak, onun da ücretli izin yapma hakkı var.

onceki konumun devaminida okumussunuzdur ssanirim.ertesi gun yaptigim yanlisligin farkina vardim ve parasini verdim.ama onlarin istekleri benim parayi kesmemden once basladi ellerine bahane vermis oldum.

konu sahıbı ordan da devam edebılırdı kı kurallar geregı de öyle yapması gerekırdı.
burda eksık yazdıgı için bakıcı suçlanıyor haklı olarak ama konu sahıbı haksız.
tam maas gunu paranın yarısını kesmek sadece vıcdansızlıktır.

Katılıyorum. Konusunda sorduğu kişiler uzun bir süre olduğu için kesmesi gerektiğni söylemiş. Dışarıdan herkes konuşur zaten. Önemli olan benim düşüncem. Çocuğuma iyi bakıyorsa bende onu memnun etmek isterim. Kaldı ki, ben 15 gün izinliyim diye bakıcının parasını kesmeye vicdanım el vermez. Bir gün bakıcının kızı ameliyat olacaktı geldi ben 1 hafta ücretsiz izin isteyeceğim mümkün mü dedi? Bende tabii ki 1 hafta izin mümkün ama ücretsiz olması niye? Sonuçta hastalık bu hepimizin başına gelebiliyor sen benden keyfi bir hafta izin istemiyorsun ki senin maaşından keseyim bunu dedim. Hatta o ay maaşını kesmediğim gibi de erken verdim. Ameliyat olacak çocuğu belki bir ihtiyacı olur diye.

benim çocugumda 2 yıldır bakıcıda bende yıllık izin kullandırıyorum para kesmek biraz fazla bir uygulama sonuçta kimse köleniz değil

onceki konumun devaminida okumussunuzdur ssanirim.ertesi gun yaptigim yanlisligin farkina vardim ve parasini verdim.ama onlarin istekleri benim parayi kesmemden once basladi ellerine bahane vermis oldum.

Eğer olay bu şekildeyse çocuğunuz bakıcıya alışmadan bakıcınızı değiştirmelisiniz. Ama yeni bulduğunuz bakıcınızla da başkalarının fikrini alarak maaşını kesmek yerine, çocuğunuza nasıl baktığını, çocuğunuzun onun yanında mutlu olup olmadığına bakın ve bakıcınızın da yıllık ücretli izin hakkı olduğunu unutmayın.

O zaman bakıcıyı değiştirin. Eşi çok sıkıntı çıkaracak gibi.

iyi de neden eski konuya takılnılmış anlayamadım.
Yıllarca çalıştığı bi kadından bahsetmiyoruz, henüz üç aylık bi bakıcıdan bahsediyoruz.
Hangimizin şirketi işe gireli 3 ay olmuşken 15 günlük ücretli izin verir ki?
Bakıcıysa kraliçe değil ya! ben olsam ben de keserdim maaşını, sonuçta konu sahibi de sürpriz gibi kesmemiş, danışmış kadına.Kadın da kabul etmiş.

Ben evde işlerim kalıyor kısmına takıldım. Evinde çocuğa bakmayıp ev işlerini mi yapacak? Hangi çalışanın böyle bir şansı oluyor ki? Böyle bir beklentiye girmesi garip geldi.

Ben evde işlerim kalıyor kısmına takıldım. Evinde çocuğa bakmayıp ev işlerini mi yapacak? Hangi çalışanın böyle bir şansı oluyor ki? Böyle bir beklentiye girmesi garip geldi.
aynen benımde takıldığım konu bu...
demekkı çocuk bır köşedeyken oda iş yapacak.
hem sizin evde kamera var sanıp ıyı davranıyolar:)

X