Karanlıklardayım

Çok üzüldüm, çok sinirlendim. Nasıl bir vicdansızlıktır bu? Rabb'im size sabır versin. Sizi iyi insanlarla karşılaştırsın. Insanlardan uzak olmak gerçekten iyi. Uzaklaşmaya çalışın canınızı sıkan insanlardan. Onların saçmalıklarını umursamadığınızıı gösterin.

o 34 olayı çok önemsenmiyor. zama zaman aileme bakın bu zamana kadar tek laf duyurmadım size bundan sonra da bir şey olmaz desem dahi "belliki 34 ünden sonra topyekün rezillik çıkaracaksın" dedikleri oluyor.
tek başına tatile gideyim desem "hıh iyice zırvalamaya başladın, git sor bakalım kimin kızı tek başına tatile gitmiş böyle rezillik mi olur" deniyor.

dediğim gibi kötü insanlar değiller ama fazlasıyla egoistler.

Yuh be bu ne böyle? Ben de sandim ki 50 yasinda falansiniz heralde..
Maasiniz var, yaşınız da akil yaşı e o zaman neden kendinizi insanlara kullandirtiyorsunuz ki? Yazik degil mi? Ben sizin yerinizde olsaydim ceker giderdim. Kimseye de bi sey demezdim. Muhakkak kendinize göre birini bulabilirsiniz. Bulun ve evlenin. Illa onun sizi bulmasi gerekmez ki. Eger sevdiğiniz evleneceksem böyle bir erkekle evlenirim diyebileceginiz biri olursa ona evlenme teklifini siz edebilirsiniz. Ayrica her sey de evlenmek degil ki. Yani ben Doğulu olmama ragmen bizde hic öyle yasa falan takilmazlar.
Böyle insanlari cekmek zorunda degilsiniz haberiniz olsun... size yazik yahu
..

hanımlar çoklu alıntı yapamıyorum sitenin yeni duruma alışamadım o yüzden yazdıklarımı tüm yorumlara cevap olarak kabul edin.

ailem var, çevrem var ama çoğu zaman kendimi bildiğiniz sahipsiz gibi hissediyorum. her işimde tamamen yalnızım. hani annedir akıl verir yok, babadır korur kollar yok. dediğim gibi kardeş olayına girmiyorum. akrabaların hali ortada, arkadaşlar da menfaatine sadece.

bunu değiştirmek düzeltmek istiyorum ama nasıl bilmiyorum.

bazen dert yanıyorum anneme "ama annecim biz napalım ki" diyor kalıyorum.
evlenmek deseniz erkeklerin durumu belli küçük bir yerde yaşıyorum zaten düzenini kuran kurmuş çoktan

geçenlerde bir arkadaş bu saatten sonra bekar adam almaz seni kel kör fodul ayırtedecek lüksün yok artık dedi. acaba gerçekten öyle miyim diye düşündüm günlerce.

Bu tur sikintilar ciddi boyuta varabilir.
Allah korusun sagliginizdan olursaniz kim bakacak o zaman size.
Kendinizi dusunmek zorundasiniz, biraz bencil olun boyle hayat yasanmaz.
Isterse silsin beni millet basimi alip giderdim, beni dusunmeyeni benmi dusunecegim.

O dengesiz arkadaştan kurtul! Terbiyesizmiş. Çok sinirleniyorum dilleriyle insanları yaralayan mahlukatlardan.

Dün aile ile ilgili bir şeyler yazmıştım. Doğu toplumu olarak aileye gereğinden fazla yücelik, kutsiyet atfediyoruz. Bu da özellikle biz kadınların bireyselleşmesinin önünde engel. Misal kendinize ait bir hayat kurmak istiyoruz dediğiniz gibi , aile hemen vicdan azabı kartını oynuyor üstünüzde, "emek verdik sana" diye.
Hepimiz bunun farkındayız, fakat sanırım değiştiremiyoruz "ailenin yüceliğinden "vs. dolayı.
Sizin için çözüm bulamam belki, ama biraz daha güçlü durmaya çalışın. Yani anladığım kadarıyla aileniz, akrabalarınız tarafından bayağı sömürülüyorsunuz. Bu sizin kişiliğinizle de alakalı bence. Biraz daha sivrilin, saçma sapan işlerine yarayacak şekilde düzenledikleri "saygı" kavramını size koz olarak kullanmalarına izin vermeyin.
Birey olduğunuzu hatırlayın, onlara hatırlatın. Biriinin kızı, birilerinin yeğeni, birilerinin kuzeni, birilerinin görümcesi olarak değil kendinizi "birey" olarak tanımlayın.
Anladığım kadarıyla çalışıyorsunuz da , para kazandığınız bir emeğiniz var. Bir şekilde kimsenin ne dediğini umursamadan ailenizden uzak bir şehre ginidin, 34 yaşınızdasınız bırakın kimin ne diyeceğini.
Böyle başkalarının baskıısı altında yaşadıkça, kalan ömrünüzü yine sömürülerek geçireceksiniz. "Aile" kavramına o kadar önem atfetmeyin, kurtarın kendinizi.

Ya sizi kirmak istemiyorum ama bi sey soracagim. Sizin bi kusurunuz falan mi var? Hayir yani bu ne boyle? Ne demek bekar adam almaz kör bilmem ne.. ya dalga mi geçiyorlar bunlar? Siz niye agizlarinin payini vermiyorsunuz? Seni almislarsa beni hayli hayli alirlar neden demiyorsunuz? Neden evlilik hayatinizin en bas kosesinde?
Benim ablamin da yaşı büyük ben dalga geçiyorum onunla ama bizim aramizda espiri hayatta başkasının yaninda kirmam. Hatta diyorum ki seni proflar alacak ki kendisi akademik kariyer yapiyor. Ya sizin durumunuza cok üzüldüm ve cok sinirlerim bozuldu. Evlilik sitelerini deneseniz diyecegim ama onlara da guven olmaz ki..
Sizin bir an önce o insanlardan uzaklasmaniz lazim..

kimse bakmaz evet sağlıklıyken yalnızım zaten hasta olsam Allah korusun tek bir insan bulamam yanımda
işte şu bencilliği biraz becerebilsem belki bir şeyler değişir ama ya karakter olarak zayıfım ya da başka bir şey yapamıyorum.

k.b ama onları sktr et gir bir işe al maaşını onlardan uzak biryere taşın cekilirmi boyle aile be kendini de ezdirme ben eskiden bana birsey diyenlere susardim tepeme binerlerdi ama simdi kim ufak birsey dese ben cevabini yapıştryorm artik.

O dengesiz arkadaştan kurtul! Terbiyesizmiş. Çok sinirleniyorum dilleriyle insanları yaralayan mahlukatlardan.

kurtulmaya çalıştığımı anladıkları an en hassas yerimden vuruyorlar "sen çok değiştin sana bir haller oldu"
bakmayın bu halime gerçekten kafam çalışır ama insan ilişkilerinde maalesef o dengeyi ya da "ben" demeyi beceremiyorum.

çok mantıklı bir bakış açısı yazdıklarınız.
bende dehşet bir süperego var çevre çok baskın davranışlarımda
pek çok şeyi çok kolay vicdan yapabiliyorum, hemen kendimi suçlama ya da lanetleme yoluan gidebiliyorum.
özgüven eksikliği gibi bir şey sanırım ama nasıl yeneceğimi de hiç bilmiyorum.

bırakıp gideyim diyorum dönüp yüzlerine bakıyorum içim almıyor yaşlı ikisi de. sonra dönüp kendime bakıyorum hiç bir anını yaşamadığım bir hayatım var. iki ucu bulaşık değnek dedikleri var ya bu o işte.

Madem ölümü bile düşünmeye başlamışsın...Ölmen mi daha iyi yoksa evden ayrılman mı ?
Bu girdaptan kurtulmanın tek yolu,evden hatta şehirden ayrılman gibi görünüyor.
Ailen,gitmemen için manevi baskı yapabilir ama evlenseydin davul zurnayla göndereceklerdi seni.
Yalnız bırakamam diye düşünme zaten sonuçta tek çocuk da değilsin,yalnız kalmazlar.
Çok afedersin ama bilinen tabirdir,eşek olunca semer vuran çok olur.
Sen ortalıkta joker gibi her işe koşarken herkes seni seve seve kullanır.Değerini de bilmezler.
Uzakta olursan daha bile kıymetli olursun.34 yaş,yeni bir hayata başlamak için gayet güzel bir dönem.
Daha fazla zaman kaybetmeden kendi yolunu çizmeni tavsiye ederim.

yok çok şükür sağlıklıyım. öyle kendi halinde bir insanım. hani güzellik alımlılık filan iddia edemem ama bir kusurum yok. ünv bitirdim master doktora tamamladım. işim gücümde çok güzel şükür ama beri yerde insanlar başıma başıma vurdukça bunlar da anlamını öyle kaybediyor ki.

aslında en güzeli çata çat cevap vermek. bir kaç kere diklendim ne huysuzluğum ne çirkefliğim ne çekilmezliğim kaldı. bir keresinde babam "senin suratını görmemek için şu eve gelmek istemiyorum" dedi hakkımı savunduğum için çıkan bir tartışmada. belki ciddiydi belki sinirle söyledi bilmiyorum ama tek bildiğim beni kırmaktan zerre kadar çekinmedikleri.

canım yazını okurken sanki kendimi buldum ben 29 yaşımdayım. şuan hayatımda bana destek olan kimsem yok malesef. hatta içler acısı 2 gün önce başıma kötü bir olay geldi. işe giderken taciz edildim.hemde evimin çok yakınında.kardeşlerimle konuşmuyorum akşam iş çıkışı eve giderken korktum beni alması için erkek kardeşimi arasam mı aramasam mı tereddüt ettim. nasıl bir haldeyim anla yani. sık sık bu dünyaya ait olmadığımı düşünüyorum artık bende ama mecbur yaşamak zorundayız bu hayatı.

o cesareti çok bulamıyorum içimde dedim ya bu mecburietler belletile belletile büyüdüğüm için kırıp parçalamak çok da kolay olmuyor. mevcut düzende bir iyileştirme nasıl yaparım onu düşünüp duruyorum. ve evet dediğini eşek ve joker tam beni anlatan kelimeler. bu kelimelerin tam karşılığıyım.

yıllar önce biri beni istetti görücü usulüyle aamın kızkardeşini tanıyordum bir tek.
babam uygun görmedi olur demedi ben de itiraz etmedim aşk yok sevgi yok basit bir isteme diye
kız beni evire çevire dövdü siz kimsiniz bize kız vermeyecek diye
babama söyledim kabahatinle otur onları bize bulaştıran sensin dedi
kardeşime söyledim sen de ona vurdun mu diye sordu ben can havliyle belki bir şeyler yapmışımdır deyince de iyi o zaman sorun yok dedi

sahipsizlik dediğinizden bende o kadar var ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…